Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGagatka wrote:Ja też będę prowadzić i w Luxmed i prywatnie.
Nie wiem jeszcze, jak to zrobię, bo zastrzyki i wszystko (od prywatnego, z którym jak już dojdzie do tego momentu będę rodzić), a w Luxmedzie chcę skierowania na badania. Nie wiem tylko co powiedzieć babce na pierwszej wizycieGagatka, doomi03 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, mam takie dobre wieści 🤩🤩🤩🤩
Dzwoniłam do gabinetu lekarza, który będzie mi robił usg genetyczne w środę i okazuje się, że w tym budynku jest specjalna sluza do odkażania i po tej jonizacji dają skafander i trzeba zapłacić 20 zł i pójść dopiero do gabinetu lekarza (taki wymóg właściciela budynku, bo tam jest kilka prywatnych gabinetów), ale jeśli mój mąż też przejdzie tą jonizację to może być ze mną podczas badania i oglądać naszego bobasa!!! 🤩🤩🤩🤩🤩Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natisz wrote:https://m.ceneo.pl/71417525;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&gclid=Cj0KCQjwuJz3BRDTARIsAMg-HxU9P_SBT-m8aoZEYXIgpJ_SdJTFaaKC8jivZcf5-0PY6VKaQIcThKgaAnw0EALw_wcB#tab=click&shop=146580474
Taki, dużo moich koleżanek ten używało lub używa 😊
Tylko się dziewczyny nie wystraszcie i nie stresujcie na początku jak nie będziecie mogły znaleźć tętna, albo będzie Wam to zajmowało dużo czasu zanim się uda. Ja chyba zamawiałam detektor jakos w podobnych tygodniach co Ty Natisz. I faktycznie na poczatku bylo naprawde ciężko znaleźć. Jednego dnia udawało sie nawet w 5 minut innego szukałam z 15, a byl i taki dzień ze w ogole nie mogłam znaleźć bo male sie tak zagrzebalo ze sprzet nie chcial wynaleźć tego dźwięki. Teraz już dzidzia jest na tyle duza ze znajduje tetno raz dwa jak tylko ledwo przyłożę, a teraz tez zdecydowanie wyżej leży, wcześniej musialam szukać tak sporo poniżej pępka. Ogolnie tak czy siak detektor mnie sporo uspokajał (nawet jak nie mogłam jakiegoś dnia znaleźć to bralam oczywiście w głowie poprawkę na to ze to tylkp domowy sprzęt, nie specjalistyczny i młoda ciąża więc tak moze byc i na spokojnie próbowałam innego dnia).
Pochwal się jak złapiesz pierwszy raz -
Evelle28 wrote:Dziewczyny w jakich jednostkach powinien być progesteron?
Kochana, progesteron nmol/l to będą wyższe wartości albo w ng/ml to będą niższe , ale w kalkulatorze możesz sobie to przeliczyć 😘 ja wolę w tych ng bo wtedy jak jest powyżej 10 to raczej wiadomo że owu była, a jak ciąża i powyżej 20 to dosyć spokojnie 😉
Edit: Napisałam odwrotnie 😂😂😂 ale już poprawiłam na dobrze!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 13:06
SzalonaOna, Evelle28 lubią tę wiadomość
-
Julik wrote:Ciekawe co mi powie, ale myślę że powie że to nie możliwe żebym tak wcześnie coś poczuła.
A dziś było dokładnie to samo. Leżę sobie w łóżku czytam forum i poczułam coś położyłam sie płasko a tam znowu gula w tym samym miejscu. Nawet było widać że w tym miejscu jest wyżej brzuch. 🤷♀️
To daj znać co Ci powieja ruchów jako takich nie czuje jeszcze tylko te wybrzuszenia. dziewczyny tu pisaly, ze jak chodzimy to dzidzia usypia bo ją to kolysa, jak leżymy to się wierci i to by się zgadzalo 😁
Julik lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
doomi03 wrote:Tylko się dziewczyny nie wystraszcie i nie stresujcie na początku jak nie będziecie mogły znaleźć tętna, albo będzie Wam to zajmowało dużo czasu zanim się uda. Ja chyba zamawiałam detektor jakos w podobnych tygodniach co Ty Natisz. I faktycznie na poczatku bylo naprawde ciężko znaleźć. Jednego dnia udawało sie nawet w 5 minut innego szukałam z 15, a byl i taki dzień ze w ogole nie mogłam znaleźć bo male sie tak zagrzebalo ze sprzet nie chcial wynaleźć tego dźwięki. Teraz już dzidzia jest na tyle duza ze znajduje tetno raz dwa jak tylko ledwo przyłożę, a teraz tez zdecydowanie wyżej leży, wcześniej musialam szukać tak sporo poniżej pępka. Ogolnie tak czy siak detektor mnie sporo uspokajał (nawet jak nie mogłam jakiegoś dnia znaleźć to bralam oczywiście w głowie poprawkę na to ze to tylkp domowy sprzęt, nie specjalistyczny i młoda ciąża więc tak moze byc i na spokojnie próbowałam innego dnia).
Pochwal się jak złapiesz pierwszy raz"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, a kiedy się umawialyscie na połówkowe?
Ja sie umówiłam jak bylam w 15 tyg, a idę w 19+6 (nie chciałam później bo u mnie dziecko wieksze o tydzień więc może wyjść znów późniejsza ciąża). Możesz się myślę już powoli umawiać, żebyś nie miala problemu z zaklepaniem terminu.Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jaki magnez można brać w ciąży? Mam mega skurcze w łydkach, pije też kawę więc magnez się wypłukuje.
-
Iryska wrote:Asmag albo aspargin 🙂
-
SzalonaOna wrote:Ooo fajnie, wreszcie coś wraca do normalności!
Motylku, właśnie do normalności to jeszcze trochę brakuje 🤦♀️ bo tam jest właśnie ta śluza i tylko dlatego mąż może być, i nie dość że place 400 zł za usg+test krwi, to jeszcze zapłacimy 40 zł za jakieś skafandry i przejście przez bramę z jonizacja🤷♀️
Ale zapłaciłabym więcej żeby tylko Tatuś mógł zobaczyć Dzidziusia 😍😍😍
A u mojego ginekologa dalej nawet na poczekalni nie może być żadnych osób towarzyszących, tylko same pacjentki, a lekarz i tak stara się pilnować żeby raczej pacjentki się wymieniały a nie siedziały razem 😉 -
Casteam gratuluję udanej wizyty:)
Co do badania III trym, uważam że trzeba zrobić, lepiej cos sprawdzic raz więcej niż raz za mało . Po to są badania, po to medycyna idzie do przodu. Chociaz szczerze mówiąc jeszcze nie czytałam co się sprawdza na nim haha 🙈 zresztą i tak mój gin prowadzacy to ten z certyfikatem mimo że do tego usg juz nie trzeba, więc dla mnie to jedna wizyta i jest tylko 50zl drozszakic83, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, jaki magnez można brać w ciąży? Mam mega skurcze w łydkach, pije też kawę więc magnez się wypłukuje.
Sylwucha lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Iryska wrote:Usiądź sobie z 1.5 litrową butelką wody i ją pij. Jak w dwie godziny wypijesz całą to Ci przejdzie 😉
doomi03 lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Lalia wrote:Kochana, progesteron nmol/l to będą nizsze wartości albo w ng/ml to będą wyższe , ale w kalkulatorze możesz sobie to przeliczyć 😘 ja wolę w tych ng bo wtedy jak jest powyżej 10 to raczej wiadomo że owu była, a jak ciąża i powyżej 20 to dosyć spokojnie 😉
Edit: Napisałam odwrotnie 😂😂😂 ale już poprawiłam na dobrze!!!
Chyba że jest się tak dziwnym przypadkiem i ma się wczesna ciążę nawet przy progu o wartościach 6,5 czy niecałe 4 😂😂😂😂😂 czasem te normy i schematy to na nic jak natura ma już na nas inny plan 😂😝Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kochana, progesteron nmol/l to będą nizsze wartości albo w ng/ml to będą wyższe , ale w kalkulatorze możesz sobie to przeliczyć 😘 ja wolę w tych ng bo wtedy jak jest powyżej 10 to raczej wiadomo że owu była, a jak ciąża i powyżej 20 to dosyć spokojnie 😉
Czekam na wyniki a zaraz idę do pracy i chce wiedzieć mniej więcej jak zinterpretować 😁Lalia lubi tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Kochana, progesteron nmol/l to będą nizsze wartości albo w ng/ml to będą wyższe , ale w kalkulatorze możesz sobie to przeliczyć 😘 ja wolę w tych ng bo wtedy jak jest powyżej 10 to raczej wiadomo że owu była, a jak ciąża i powyżej 20 to dosyć spokojnie 😉