Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatisz, przy takim niskim ciśnieniu powinno się pić dużo wody. Nawet jeśli wydaje ci się, że pijesz dużo, a w dalszym ciągu masz niskie i do tego bóle głowy czy szumy w uszach, to znaczy, że organizm jest za mało nawodniony. A jaki masz przy tym puls?
Moje standardowe ciśnienie to 100/60, ale nic mi nie dolega, bo dla mnie to jest norma. Tylko mam podwyższony puls i lekarz kazał mi pić więcej wody..Iryska lubi tę wiadomość
-
Czesc, ja wizytuke dzisiaj u swojego gina a jutro mam USG II trymestru, proszę trzymajcie kciuki
Dzisiaj u Nas też pierwsza rocznica ślubu i zebrało mi się na wspominki
Jestem mega podłamana i zestresowana od soboty bo moja siostra poroniła w 4-5 tygodniu ;( od rana miała plamienia, o 11 była u lekarza i zarodek był już w połowie drogi do wydalenia, serce mi pękło na pół...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 14:17
Edyciak, Ounai lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Natisz wrote:No właśnie tego się boję, bo Zaraz dostanę zawału i pojadę do szpitala 🤷🏼♀️ koleżanka jedna mi pisała, że lepiej sprawdzać rano przed śniadaniem, niby wtedy łatwiej znaleźć tętno. Zobaczymy kiedy przyjdzie. Mam nadzieję, że jutro 😃
Caly sęk w tym zeby nie wpadać w panikę (ja nawet jak nie moglam znaleźć to wewnatrz czulam ze jest dobrze - nasza intuicja jest tez kluczowa). Tłumacz sobie ze dzidzia ma ledwie kilka centymetrow i jest malutka i wystarczy ze sie głębiej wciśnie, no a sprzęt nie jest jednak tak dobry jak ten w gabinecie u ginaczasem trzeba docisnąć trochę do brzucha (wiadomo nie przesadnie) i nawet w jednym miejscu pokręcić w różne strony. Ja na początku notorycznie lapalam swoje tętno bo za blisko pachwin podjeżdżała xD ale to słychać różnice między tym dziecka więc szukałam do skutku xD. Na pewno znajdziesz tylko byle nie panikować jak nie będzie szlo to łatwo. I dawaj sobie troszkę zelu na brzuch i odrobinę na głowice (bez żadnych osłonek) i duzo cierpliwości 😂
Natisz lubi tę wiadomość
-
Natisz wrote:No właśnie tego się boję, bo Zaraz dostanę zawału i pojadę do szpitala 🤷🏼♀️ koleżanka jedna mi pisała, że lepiej sprawdzać rano przed śniadaniem, niby wtedy łatwiej znaleźć tętno. Zobaczymy kiedy przyjdzie. Mam nadzieję, że jutro 😃
Ja miałam w instrukcji wskazówki zeby nie wcześniej niz pol godziny po przebudzeniu, nie później niż pol godziny przed pójściem spać i po posilkach odczekać minimum godzinę.Natisz lubi tę wiadomość
-
Iryska, kiniusia270, doomi03, Natisz, Edyciak, Evelle28, Gagatka, Zulugula, kar_oliv, Inaa89, kłot, Ewa88 , SzalonaOna, Lalia, Anet.kaa, Ounai, Sylwucha, Wik89, dmg111, Fragaria, patrycja92 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Natisz wrote:Ja biorę magne b6
ja teżSylwucha lubi tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:
Cudownie ❤️ jak ładnie widać buźkę 😍
P. S. Kicuś w luxie dalej nie może byc osób towarzyszących podczas wizyty (czyt. Tatusiow).? Bo widzę ze co rusz tam się coś zmienia co do zasad, ale nie ogarniam i nie nadążam czasem co. -
doomi03 wrote:Caly sęk w tym zeby nie wpadać w panikę (ja nawet jak nie moglam znaleźć to wewnatrz czulam ze jest dobrze - nasza intuicja jest tez kluczowa). Tłumacz sobie ze dzidzia ma ledwie kilka centymetrow i jest malutka i wystarczy ze sie głębiej wciśnie, no a sprzęt nie jest jednak tak dobry jak ten w gabinecie u gina
czasem trzeba docisnąć trochę do brzucha (wiadomo nie przesadnie) i nawet w jednym miejscu pokręcić w różne strony. Ja na początku notorycznie lapalam swoje tętno bo za blisko pachwin podjeżdżała xD ale to słychać różnice między tym dziecka więc szukałam do skutku xD. Na pewno znajdziesz tylko byle nie panikować jak nie będzie szlo to łatwo. I dawaj sobie troszkę zelu na brzuch i odrobinę na głowice (bez żadnych osłonek) i duzo cierpliwości 😂
Edyciak, ja pije dużo wody :)am te nawyki jak zawsze dużo trenowalam, mam przy sobie zawsze wodę i zawszę popija. Wypijam 3 litry około dziennie i nie uważam, aby to było za mało 😊"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnyKiniusia, polubiłam za filmik. 😉 Jaka piękna księżniczkowa suknia 😄
Co do twojej siostry, to jeśli to 4-5 tydzień, to raczej ciąża biochemiczna, bo nie ma wtedy nawet zarodka, tylko po prostu dostała okresu. Pocieszające może być to, że w kolejnym cyklu lub jeśli nie w kolejnym, to jest duża szansa, że szybko znów zajdzie w ciążę. Tylko musi pogodzić się ze stratą. Ja poroniłam w 6 tyg (choć lekarz mi tego nie liczy jako ciążę) 3 marca, a 28 marca zaczęłam obecną ciążę. 😉kiniusia270 lubi tę wiadomość
-
Doomi
ja szłam sama, bez męża, nawet nie pytałam, bo widząc te wszystkie obostrzenia darowałam sobie po prostu.
Miałam USG 2 tyg temu z nagraniem na płytę więc tamto badanie pokazałam mężowi.
Lalia lubi tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualnyIryska wrote:Ja też mam tendencje do odwodnień. Ciśnienie 90/60 a tętno 120. Zawsze wydawało mi się że dużo piję, ale chyba w ciąży coś się przestawia i trzy razy więcej trzeba pić😀
Tak, w ciąży trzeba dużo więcej pić. -
Kic piękna dzidzi 🥳🎈❤️🧸
Kurde wypiłam już litr wody.. Dalej mi słabo, jak tak dalej pójdzie pojadę do szpitala, obawiam się anemii. Ja mam tendencję, wstałam i straciłam wzrok i oblal mnie pot. Co robic?
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz wrote:
Ja mam dzisiaj podobne ciśnienieale czuje się w sumie normalnie
-
Kic ale przystojniacha 😊
Dziewczyny jak to jest z tym ułożeniem, Sylwia i Kic Wasze dzieciątka są juz główkowo ułożone. Czy to juz tak na stałe?
Ja bylam tydzien temu na wizycie , początek 17tyg i nie byl jeszcze glowkowo. Z drugiej strony wiem , ze wcześnie i nawet miesiąc przed porodem może się odwrócić. Ale oczywiscie juz myślę o tym.. 🤯
Jakie macie szyjki? Bo ja 5 cm ale tu większość ma 3cm i też już myślę o tym w kwestii SN..kic83 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023