Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć mamuśki! 😊 nie nadążam z czytaniem wpisów. Takie pytanie- pracujecie czy bralyscie l4 ? Ja jestem na "swoim" i pracuje od samego początku i jeśli dam radę to do końca sierpnia (termin mam na 26.09)... niestety nie mogę sobie pozwolić na wolne. Chociaż przez covid miałam przymusowe 1,5 miesiąca bez pracy.
Dzisiaj byłam na krzywej cukrowej. Gorzej zniosła niż przed ciąża to badanie, było mi mdlo cały czas, o tyle dobrze że pomiędzy pobraniem krwi siedziałam w aucie przed diagnostyka 😆Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, jaki magnez można brać w ciąży? Mam mega skurcze w łydkach, pije też kawę więc magnez się wypłukuje.
Sylwucha lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot wrote:Sylwucha mi dr powiedział że nie powinno się brać b6 w ciąży, kiedyś był wykorzystywany do terminaji ciąży co mnie mega zdziwiło bo brałam magneb6. Biorę aspargin (magnez z potasem) ale dr powiedział że lepszy asmag forte"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Inga28 wrote:To nadal jest dobre tętno 😊"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz, Iryska, Inaa89, KarolinaMaria, Lalia, doomi03, Anet.kaa, Ounai, Edyciak, dmg111, patrycja92 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Trzymam kciuki za cukier ✊✊
Ounai lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz wrote:Wzięłam prysznic i troche mi lepiej. Mam stresa, bo dziś miałam jechać do mamy, mój mąż jedzie w celach służbowych do Austrii, a ja nie chce zostać sama. Nie mam sił jechać, jestem dziś jak wrak... Nie wiem czy to dobry pomysł abym jechała 50 km
Jeżeli czujesz się słabo to ja bym nie jechała... albo np. odczekaj 2h i zobaczysz czy już będzie okej czy nie i wtedy podejmij decyzjeNatisz lubi tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Kic czyli iść i mówić że chce tylko badania? Czy poprostu prowadzić ciążę tu i tu?
Ja prowadzę w 2 miejscach
Nikt nie ma z tym problemu.
W Luxmedzie chodzę na badania + prowadzenie ciąży.
Prywatnie idę z wynikami i przy okazji na USG podgląda malucha, sprawdza szyjkę i zleca ewentualne dodatkowe badania które robię za darmo w LuxmedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 12:36
Inaa89 lubi tę wiadomość
[/url]
Zulugula wrote:Kic ale przystojniacha 😊
Dziewczyny jak to jest z tym ułożeniem, Sylwia i Kic Wasze dzieciątka są juz główkowo ułożone. Czy to juz tak na stałe?
Ja bylam tydzien temu na wizycie , początek 17tyg i nie byl jeszcze glowkowo. Z drugiej strony wiem , ze wcześnie i nawet miesiąc przed porodem może się odwrócić. Ale oczywiscie juz myślę o tym.. 🤯
Jakie macie szyjki? Bo ja 5 cm ale tu większość ma 3cm i też już myślę o tym w kwestii SN..
Zulu
do 32/34 tyg dzidziuś powinien już się ułożyć główkowo, potem ma już mało miejsca do obrotu.
Także od 17t masz jeszcze dużo czasu żeby położenie uległo zmianie.
Co do szyjki to ja mam bardzo długą, ale wyszłam teraz, w domu sprawdzę co napisał lekarz. Im dłuższa tym lepsza, bo jak się skraca to szybszy poród.Zulugula lubi tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualnyZulugula wrote:Kic ale przystojniacha 😊
Dziewczyny jak to jest z tym ułożeniem, Sylwia i Kic Wasze dzieciątka są juz główkowo ułożone. Czy to juz tak na stałe?
Ja bylam tydzien temu na wizycie , początek 17tyg i nie byl jeszcze glowkowo. Z drugiej strony wiem , ze wcześnie i nawet miesiąc przed porodem może się odwrócić. Ale oczywiscie juz myślę o tym.. 🤯
Jakie macie szyjki? Bo ja 5 cm ale tu większość ma 3cm i też już myślę o tym w kwestii SN.. -
nick nieaktualny
-
Sylwia
wyszłam do parku na rower z córką.
A tam na ławeczce Pani z podwójnym wózkiem, a obok biegające dwie księżniczki, tak na ok 2 latka mi wylgadały, czyli w sumie czwórka!!!
Kto wie może Ciebie też to czeka 🙈😂
❤️❤️+❤️❤️Anet.kaa, dmg111, Sylwucha, Julik lubią tę wiadomość
[/url]
Edyciak wrote:kochana, coś podkręciłaś 😉 w ng/ml wartości są niższe niż w nmol/l
Masz rację Edyta, już poprawiłam 😘
Doomi, Ty jesteś naszym progesteronowym cudem 😍
Kic, śliczny synuś 🤩
Dziewczyny, a ja mam teraz turbo stresa i potrzebuję porady... Pojechałam sobie do lumpeksu (5 min autem) pochodziłam z pół godziny, pojechałam do drugiego też bliziutko, ale strasznie zaczęły mnie boleć plecy, tak mega mocno i delikatnie brzuch, więc szybko wróciłam do domu.
Ja takie bóle mam tylko przy okresie, albo czasem przy zatruciu jak bolą mnie jelita.
Wzięłam 2 no spy i się położyłam.
Przepraszam za bezpośredniość, ale byłam dzisiaj w toalecie i poszły 2 💩 i możliwe że to po prostu jakieś zaparcie miałam i mi gdzieś tam ucisnelo, stąd ten ból pleców i brzucha?? Bo brzuch mnie boli tak nisko i nie umiem określić czy to boli mnie macica czy jelita. Byłam w łazience i mam dużo śluzu, ale czyściutki, żadnych plamień, przebarwień, nic... Chyba zwariuje...kic83 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Masz rację Edyta, już poprawiłam 😘
Doomi, Ty jesteś naszym progesteronowym cudem 😍
Kic, śliczny synuś 🤩
Dziewczyny, a ja mam teraz turbo stresa i potrzebuję porady... Pojechałam sobie do lumpeksu (5 min autem) pochodziłam z pół godziny, pojechałam do drugiego też bliziutko, ale strasznie zaczęły mnie boleć plecy, tak mega mocno i delikatnie brzuch, więc szybko wróciłam do domu.
Ja takie bóle mam tylko przy okresie, albo czasem przy zatruciu jak bolą mnie jelita.
Wzięłam 2 no spy i się położyłam.
Przepraszam za bezpośredniość, ale byłam dzisiaj w toalecie i poszły 2 💩 i możliwe że to po prostu jakieś zaparcie miałam i mi gdzieś tam ucisnelo, stąd ten ból pleców i brzucha?? Bo brzuch mnie boli tak nisko i nie umiem określić czy to boli mnie macica czy jelita. Byłam w łazience i mam dużo śluzu, ale czyściutki, żadnych plamień, przebarwień, nic... Chyba zwariuje...Lalia lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1