Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A i jeszcze mi się przypomniało!!
Piszecie o katarze, więc czytałam, że w ciąży masakrycznie zwiększają się wydziekiny: z pochwy, pot i właśnie śluzówka nosa.
Więc u dziewczyn z alergią niestety w ciąży mogą być te objawy jeszcze bardziej nasilone ☹️ a u dziewczyn bez alergii może pojawić się albo katar znikąd, albo uczucie zatkanego nosa...
Faceci by tego nie znieśli 🤣🤣🤣Natisz, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Natisz wrote:Dziewczyny, czy Wam też tak wali mięso? Robię właśnie spagetti i zaraz 🤮🤮😃
Surowe mięso musi mi umyć mąż 😂 jak go nie ma to robię mięso w maseczce albo stoję i mnie pociąga 🤣 tak samo jak wyciągam z lodówki zimne mięso z poprzedniego dnia i muszę je podgrzać, to jest dramat 🤦♀️Natisz lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Mi nie śmierdzi nic😀 właśnie przygotowywalam udko do upieczenia, nie rusza mnie. Ale od początku ciąży mnie nie ruszały takie rzeczy, więc nie wiem 😀"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Lalia wrote:Surowe mięso musi mi umyć mąż 😂 jak go nie ma to robię mięso w maseczce albo stoję i mnie pociąga 🤣 tak samo jak wyciągam z lodówki zimne mięso z poprzedniego dnia i muszę je podgrzać, to jest dramat 🤦♀️
Lalia lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz wrote:Dziewczyny, czy Wam też tak wali mięso? Robię właśnie spagetti i zaraz 🤮🤮😃
Taaaak. Ja na mięsa nie mogę patrzeć od początku, a zapach od razu wywoływał u mnie mdłości. Teraz mam już ciut mniejszy awers, chociaż zapach smazenia mięsa wciąż mnie drazni i unikam jak mogę. Do obiadu ogarniam wszystko inne, a kwestie mięsne pozostawiam reszcie domowników :pLalia lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Zgadza się, ja mam od dawna katar ciążowy. A rano często nitki krwi się pojawiają i mam tak zatkany nos że oddychać nie mogę."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Lalia wrote:Inaa 🤤🤤🤤 jak to możliwe, że Ty jesteś taka laska po 5 ciążach?!?! 🤩🤩🤩🤩 Babo, zdradź sekrety swe!!! 😍😍😍
Brzusio widac, bo to 6 ciąża 💚💚💚 ale wyglądasz przepięknie 👌👌👌👌Lalia, Julik lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
doomi03 wrote:Taaaak. Ja na mięsa nie mogę patrzeć od początku, a zapach od razu wywoływał u mnie mdłości. Teraz mam już ciut mniejszy awers, chociaż zapach smazenia mięsa wciąż mnie drazni i unikam jak mogę. Do obiadu ogarniam wszystko inne, a kwestie mięsne pozostawiam reszcie domowników :p"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Iryska wrote:To ja pokochałam mięso teraz. Na obiad codziennie muszę mieć, bo inaczej głodna jestem."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnyDziewczyny te co Was wywaliło na brzuszku
mialam taki sam brzuch i były to wzdęcia, bo potem znowu nic nie było widać
mam gdzieś zdjęcie jak wyglądałam w 7tc to od razu mówiłam że się pokapują w pracy
Co do kataru.. Ja nie mam kataru ale mam strasznie sucho w nosie i strasznie dużo gili 😅 -
Dziewczyny z krwiaczkami LaBellePerle i KarolinaMaria spokojnie, wszystko będzie dobrze. Im starszą ciąża tym krwiaczki zagrażają mniej dzidziusiowi. Bierzcie leki które zalecił Wam lekarz + magnez i nospe. Mi.moj nie zalecał Nospy ale wszędzie gdzie czytałam w Necie to dziewczyny brały, więc brałam i ja.
Nie wiem czy pamiętacie ale miałam krwiaki dwa razy w 5 i 9 tygodniu, lekarz mnie dość mocno nastraszył w 9 tygodniu, a w 10 już ich nie było.
Uważajcie bardzo na siebie, nie dźwigajcie i bądźcie dobrej myśli, wszystko będzie dobrze:)Lalia, Inaa89, KarolinaMaria, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
Natisz wrote:Hahaha kochana, ja nie mam komu, mój mąż wiecznie w pracy, nie robiłam nic przez pierwsze tyg, ale teraz już muszę. Myślałam, że będzie ok, jednak dziś jest dramat 😅😅
Współczuję xD mi o to na szczęście łatwiej od kiedy z powrotem u rodziców moich jesteśmy... Bo wcześniej byl hardcore, nie mialam sily sobie kromki chleba zrobić a gdzie tu mowa o obiedzie była 😂
Moze klamerka na nos do smażenia? 😝 -
casteam wrote:Dziewczyny te co Was wywaliło na brzuszku
mialam taki sam brzuch i były to wzdęcia, bo potem znowu nic nie było widać
mam gdzieś zdjęcie jak wyglądałam w 7tc to od razu mówiłam że się pokapują w pracy
Co do kataru.. Ja nie mam kataru ale mam strasznie sucho w nosie i strasznie dużo gili 😅Magddullina2 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
doomi03 wrote:Taaaak. Ja na mięsa nie mogę patrzeć od początku, a zapach od razu wywoływał u mnie mdłości. Teraz mam już ciut mniejszy awers, chociaż zapach smazenia mięsa wciąż mnie drazni i unikam jak mogę. Do obiadu ogarniam wszystko inne, a kwestie mięsne pozostawiam reszcie domowników :p
-
Iryska wrote:To ja pokochałam mięso teraz. Na obiad codziennie muszę mieć, bo inaczej głodna jestem.
Mówią że pociąg do mięsa i kwaśnych potraw to na chłopca... To by Ci się zgadzało 😁
Mi gadają ze bedzie dziołcha bo u mnie mięso niet, ogorki i inne kwaśne też niet... Za to wszystko co slodkie to dla mnie błogosławieństwo 😇Lalia lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Wszystko ok
pH pochwy dobre, szyjka długa i zamknięta. Słyszałam malucha tętno- nowość dla mnie w Luxmedzie że mają detektor tętna i je sprawdzają.
Za miesiąc wizyta kontrolna+USG w Luxmedzie.
Na USG piersi pani dr wykryła na lewej piersi dwie torbiele, powiedziała że mogą się wchłonąć, że to zmiany hormonalne przez ciążę, więc kontrola za rok.
Ja również muszę się zapisać na USG piersi, byłam jakieś 2 lata temu ostatni raz. Myślę, że to już czas aby iść. To samo po ciąży dziewczyny, nawet jak karmicie to trzeba robić USG.Lalia, kic83, Annia lubią tę wiadomość