Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Co do smierdzacego mięsa, to myślałam, że zwariuję w 1 trymestrze. Wszystko mi śmierdziało. Każde otwarcie lodówki czułam na całe mieszkanie. Gotować musiał K., bo ja bym narzygała do gara. Poza tym cały czas plamiłam więc musiałam leżeć.
W kwestii aktualnych ciągotek jedzeniowych, dałabym się pokroić za słodkie. Milka, princessa, pierniki ❤❤
Jeśli chodzi o usg cycków dlaczego żaden lekarz o tym nie mówi? Zanim zaszłam w ciążę, a trochę to trwało, to chodziłam od lekarza do lekarza. Jak już trafiłam do mojego prowadzącego położna zadała mi tylko pytanie czy robiłam. Powiedziałam, że nigdy i temat skończony. Przebrnęłam przez wielu lekarzy, ale nikt mi nawet nie zasugerował żeby zrobić to usg. -
Dziewczyny
badajcie piersi, USG piersi w ciaży zróbcie obowiązkowo! (Laila dobrze pisze)!
Mi robila pani diagnostyk, radiolog, miętosiła mi piersi z każdej strony sondą, naprawdę bardzo dokładnie sprawdzała, żeby nie przesadzić z 10 min badanie trwało, więc nie było na odwal się!
Wizyta kontrolna za rok, i powiedziała że karmienie dziecka nie jest przeciwskazaniem do USG piersi.
Lalia, Inaa89, SzalonaOna, Annia, luthienn, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sylwucha wrote:Co do smierdzacego mięsa, to myślałam, że zwariuję w 1 trymestrze. Wszystko mi śmierdziało. Każde otwarcie lodówki czułam na całe mieszkanie. Gotować musiał K., bo ja bym narzygała do gara. Poza tym cały czas plamiłam więc musiałam leżeć.
W kwestii aktualnych ciągotek jedzeniowych, dałabym się pokroić za słodkie. Milka, princessa, pierniki ❤❤
Jeśli chodzi o usg cycków dlaczego żaden lekarz o tym nie mówi? Zanim zaszłam w ciążę, a trochę to trwało, to chodziłam od lekarza do lekarza. Jak już trafiłam do mojego prowadzącego położna zadała mi tylko pytanie czy robiłam. Powiedziałam, że nigdy i temat skończony. Przebrnęłam przez wielu lekarzy, ale nikt mi nawet nie zasugerował żeby zrobić to usg.
Polubiłam za wstręt do lodówki, na drugim końcu mieszkania czułam jak mąż otwierał 🤣
Sylwia, a co do badania piersi, to mój gin nigdy mi nie zbadał nawet na macanki 🤦♀️ trochę mnie koleżanki z pracy uświadomiły, a dużo, bardzo dużo mówiła o tym mamaginekolog 😉
Więc ja swoje zrobiłam w lutym, z okazji urodzin 😁i pewnie powtórzę gdzieś w jesieni 😉Sylwucha lubi tę wiadomość
-
A co do kataru ciążowego bo tak to się nazywa to ma to 1/3 z nas.
Ja cierpiałam na zatkany nos w poprzedniej ciąży w 3 trymestrze.
Ciekawy artykuł.
https://www.sosrodzice.pl/katar-ciazy/Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Anet.kaa wrote:Ja za to teraz jestem chodzącą truskawką pomieszaną z bobikiem
Właśnie na obiad zjadłam worek bobuA na drugi obiad jak mąż wróci będą truskawki z makaronem.
Mnie od przedwczoraj wzięło na ogórki kiszone, które kocham od zawsze, już nie raz posądzano mnie o ciążę bo na każdej imprezie zjadałam tylko ogórki.
Na lody też często chodzę bo uwielbiam.
Generalnie ja nie wierze, w te powiedzenia co się je to taka będzie płećmiałabym chyba dziecko 2 płciowe
Ha ha ha
W punkt!
Ja też w to nie wierzę, w obydwu ciążach wróciłam do pieczywa i jestem mięsna, nie ciągnie mnie ani teraz, ani 5 lat temu do slodyczy, a mam 5-latke w domu i synka w brzuchuCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Anet.kaa wrote:Ja za to teraz jestem chodzącą truskawką pomieszaną z bobikiem
Właśnie na obiad zjadłam worek bobuA na drugi obiad jak mąż wróci będą truskawki z makaronem.
Mnie od przedwczoraj wzięło na ogórki kiszone, które kocham od zawsze, już nie raz posądzano mnie o ciążę bo na każdej imprezie zjadałam tylko ogórki.
Na lody też często chodzę bo uwielbiam.
Generalnie ja nie wierze, w te powiedzenia co się je to taka będzie płećmiałabym chyba dziecko 2 płciowe
Anetka piona xD u mnie też dziś zestaw bób i truskawky 👌Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Odebrałam dziś buty na ślub dla wszystkich - czerwone trampki. Rozmiary dobre 💪💪💪
Ozdoba do włosów zamówiona. Powinna przyjść lada dzień. Opaski na włosy dla dziewczyn zamówione. Też lada dzień będą.
Zostanie nam do ogarniecia:
-garnitur P - kupimy na początku lipca
- strój Fifka - już mam upatrzony, muszę zamówić
- sukienki dla dziewczynek - też mam upatrzone, tylko zamówię
- ozdoby do domu/na auto
Do kosmetyczki i fryzjera umówiłam się już na dzień ślubu na 6:00 rano 😂 ale umówiłam się już koło nowego mieszkania żebyśmy zdążyli.
Kwiaty zamówię jak się przeprowadzimy.
I tyle chyba... Czy zapominam o czymś?
P. S. Mam zagwostke czy kupować nowe zaproszenia, bo na starych jako miejsce obiadu mam wpisany stary adres 🤦♀️ co myślicie?
Ja bym może zamówiła nowe, tymbardziej że mówiłaś że będzie dosłownie kilkanaście osób, w tym dużo dzieci, a tylko dorośli dostają zaproszenia?
A buty dla P.? i dla dzieci?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Anet.kaa wrote:Motylku super, że masz już zaplanowane wszystko związane ze ślubem
Ja bym nie zmieniała zaproszeń, wyślij każdemu SMS że zmianą adresu i ew mapą dojazdu
Też myślę ze informacje sms lub telefonicznie wystarczy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Ja bym może zamówiła nowe, tymbardziej że mówiłaś że będzie dosłownie kilkanaście osób, w tym dużo dzieci, a tylko dorośli dostają zaproszenia?
A buty dla P.? i dla dzieci?
Buty dla P już przyszły tydzień temu, też trampki. Dla Dzieci odbierałam dziś razem ze swoimi. Także wszyscy mająWik89 lubi tę wiadomość
-
Sarita 35 jak kiedyś dawno temu miałam grzybicę to mąż (wtedy jeszcze niemąż) dostał doustnie coś. Jak miałam teraz podczas starań raz to on nic nie dostał, ja dostałam Pimafucin i pomogło i nie wróciło. Ale ja oba razy miałam objawy.
Sylwia - ja zanim zaczęłam starania i byłam u innego gina to mi w ramach przygotowań do ciąży zrobił cytologię i kazał iść na USG piersi (przed tamtym miałam jakieś 3 lata wcześniej). Po prostu umów się na spokojnie na to USG piersi, najpewniej nic się nie dzieje, ale lepiej mieć to potwierdzone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 14:44
Sarita35, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
SzalonaOna wrote:Weź mnie zaproś 😂😂😂
Wpadaj, drzwi otwarte 😁😝
Szkoda tylkl ze Twoje cukry by mnie pewnie za to zamordowały 😬SzalonaOna, Gagatka lubią tę wiadomość
-
Mój dzisiejszy obiad, mój mąż mnie nauczył samej robić ciasto, więc to home made 🍕
Ps taką zrobiłam tylko że z ananasem na zagnieżdżenie tuż przed ⏸️😍
SzalonaOna, Sylwucha, Inaa89, Wik89, Iryska, Annia, Lalia, Edyciak, dmg111, patrycja92 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
Annia
Ounai
kiedy robilyscie test obciążenia glukozą po 1h i 2h?
Pomiędzy 24 a 26 TC?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Kic ale mi smaka narobiłaś 😁 dzis zamawiam pizzę, no muszę zjeść nie ma opcji 😁
kic83, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
kic83 wrote:
A ja piekę ciasto z rabarbarem jak rasowa kura domowa 🐔kic83, Wik89, Annia, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Wow 😍
A ja piekę ciasto z rabarbarem jak rasowa kura domowa 🐔
Pokaż!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Kic czy to jest pizza??? Taka typowa polska domowa z milionem dodatkow, mmm jadlabym 😁 ja lubie pizze w kazdej postaci 😁
Usg w ciazy mozna a nawet powinno sie zeobic, ja akurat mialam usg w styczniu i za chwile zaszlam w ciaze, wiec juz lekarz nie zlecal ponownego, ale pytal czy mam aktualne
Motylku no to macie prawie wszystko ogarnietefajnie!
A to moja aktualizacja dzisiejsza, bo ostatnio chyba wrzucalam jesCze z 1 trymestru, kiedy to bylo 😁
ja jem i slodkie i słone, po prostu mam apetyt na wszystko 😅 choc fakt ze na samym poczatku ciazy mialam ochote na kwasne, kapuste i sushi 😁
Inaa89, Iryska, SzalonaOna, Annia, kic83, Lalia, Ounai, doomi03, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023