Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Inga, mam prośbę, zapytasz jutro Andrzeja kiedy planuje zezwolić na wizyty z mężem? Bardzo chcielibyśmy aby że mną mógł iść w końcu.
Wszystko luzują to zluzowali by i to
Powodzenia na wizycie! Obyś dowiedziała się kto tam mieszka u Ciebie w brzuszku
Pytałam go już ostatnio to powiedział, że jak wznowią odwiedziny w szpitalach
Dziękuje! Już bym bardzo chciała znać płeć ❤️ -
nick nieaktualnyIryska wrote:Ale wam zazdroszczę, że możecie jeść to na co macie ochotę bez żadnych zamartwiań się o cukier. Ja mam dzisiaj straszną ochotę na lody😭
Iryska lubi tę wiadomość
-
Wik
tak to pizza, część dla męża z papryczką i kiełbasą, a dla mnie i córy wersja łagodna.
Ale masz jeszcze malutki brzuszek, piękny!Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyIryska wrote:Mi właśnie truskawki obniżają cukier. Chociaż tyle dobrego sobie pojem😋
Pewnie dlatego że późno jadłaś tak wyszło 😉
No zobaczymy, jutro robię glukoze z krwi, tylko na czczo. Bo teraz co 4 tyg mam kontrolować na czczo. Jak tylko wyjdzie ponad 90 to wpisuje mi cukrzycę bez gadania 🤔 -
nick nieaktualnyIryska wrote:Czyli z krzywej tej drugiej nie wyszła Ci cukrzyca?
Diabetolog tłumaczy to tym, że na cukier prosty regauje w ten sposób. W domu raczej unikam cukrów prostych, a cukier na czczo i tak szaleje... 🤦♀️ Ale ona mówi że tak może być, że po normalnych posiłkach mam takie cukry, a po samym cukrze takie kwiatki.
Za tydzień mam już wizytę u niej z zeszycikiem, z tym co jem, pije, z cukrami. No i zobaczymy co wtedy powie.Iryska lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Pytałam go już ostatnio to powiedział, że jak wznowią odwiedziny w szpitalach
Dziękuje! Już bym bardzo chciała znać płeć ❤️
Czy masz na tą wizytę jakieś badania przynieść? Ja nie, i trochę się martwię moim TSH ale Andrzej uznał że nie trzeba badać -
Iryska wrote:Ale wam zazdroszczę, że możecie jeść to na co macie ochotę bez żadnych zamartwiań się o cukier. Ja mam dzisiaj straszną ochotę na lody😭
Iryska, skoro masz dobre cukry po truskawkach, to nie mogłabyś sobie albo zmiskowac mrożonych truskawek z jogurtem (wtedy smakuje to jak taki gęsty sorbet/rozpuszczone lody), albo od razu miks truskawek i jogurtu i to do zamrażalnika na chwilę i wyjdą Ci jogurtowo truskawkowe lody 😘Iryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jutro z rana robię wyniki na poniedziałkowa wizyte:
-morfologia
-mocz
-odczyn Coombsa
-Glukoza
Stracha mam, czy znów nie zemdleje na czczo w tej poczekalni. Ale teoretycznie umówiłam się jako pierwsza na 7:00. Tylko u nas ludzie wpychają się bez kolejki. Np. Jestem tam 6:50 a już są 2 osoby i nie obchodzi nikogo że ja mam na 7 zarezerwowany termin 🤔 -
Iryska wrote:Ale wam zazdroszczę, że możecie jeść to na co macie ochotę bez żadnych zamartwiań się o cukier. Ja mam dzisiaj straszną ochotę na lody😭
doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anet.kaa wrote:Ehh szkoda
Czy masz na tą wizytę jakieś badania przynieść? Ja nie, i trochę się martwię moim TSH ale Andrzej uznał że nie trzeba badać
Nie 😊 według tej rozpiski którą mi dał to między 15 a 20 tygodniem do zrobienia jest morfologia i mocz, więc zrobię na kolejną wizytę, bo robili mi dopiero co w szpitalu. -
Ounai wrote:Zgadza się, ja mam od dawna katar ciążowy. A rano często nitki krwi się pojawiają i mam tak zatkany nos że oddychać nie mogę.
Ja mam dokładnie to samo.
Anet.kaa wrote:Dziewczyny z krwiaczkami LaBellePerle i KarolinaMaria spokojnie, wszystko będzie dobrze. Im starszą ciąża tym krwiaczki zagrażają mniej dzidziusiowi. Bierzcie leki które zalecił Wam lekarz + magnez i nospe. Mi.moj nie zalecał Nospy ale wszędzie gdzie czytałam w Necie to dziewczyny brały, więc brałam i ja.
Nie wiem czy pamiętacie ale miałam krwiaki dwa razy w 5 i 9 tygodniu, lekarz mnie dość mocno nastraszył w 9 tygodniu, a w 10 już ich nie było.
Uważajcie bardzo na siebie, nie dźwigajcie i bądźcie dobrej myśli, wszystko będzie dobrze:)
Kochana, dzięki! U mnie dzięki Bogu raz było to krwawienie, ale to byla żywa krew jak przy ostatnim poronieniu i szcczerze? Ja już spakowałam się do szpitala gotowa na łyżeczkowanie. Na IP zawiózł mnie facet, oczywiście nie mógł wejść, siedząc sama w poczekalni miałam w głowie tylko to, że nie będę miała już dzieci, nigdy. Nie uda się. Później było mi wstyd, że od razu przekreśliłam całą nadzieję...
-
kic83 wrote:Annia
Ounai
kiedy robilyscie test obciążenia glukozą po 1h i 2h?
Pomiędzy 24 a 26 TC?BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Jak urodzę to każę sobie kupić litr lodów i zeżrę wszystkie całkiem sama!
Iryska, Zulugula, Annia, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Wiadomo, że nie stwierdza się płci po tym co się je, zwyczajnie zawsze jest 50% szans, że komuś "sprawdzą" się te stereotypy 😀
Lalia to mój synek z kolei truskawko-pomaranczo-arbuz bo tego jem tony 😂
Teraz pojadlam truskawek i czuję jak Młody fika koziołki 🥰 tylko nie wiadomo czy mu smakowały w takim razie czy nie 🤔😀Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
💙
💗