Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak, Nikaa92, Inaa89, Anet.kaa, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
suzi1994 wrote:Nie da się opisać jak wielkie mam na nią nadzieje .. i nie chodzi o to ze nie chce chłopca .. bo mogłabym mieć nawet bliźniaki .. ale żeby choć jedno było dziewczynka
A jeszcze mam teraz dosc problemy z ciaza wiec na ten moment najwazniejsze dla mnie aby z dzidziusiem bylo wszystko ok, żeby urodził się o czasie zdrowy.. juz nie ważne jakiej bedzie płci 😉Ounai lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inga piękne te pajacyki, next bardzo fajna jakość bawełny ma. Ja mam głównie next, dear eco, tape a'oeil, newbie 🥰
Inga28 lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Iryska wrote:Was też tak boli czasem brzuch po bokach? W sumie to nie jest typowy ból brzucha, tylko takie ciągnięcie promieniujące do pachwin i ud, przy chodzeniu jakby macica miała się urwać 🤔
Iryska lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Ale jestem wściekła. Taka akcja mnie w lidlu spotkała...Generalnie nie jestem z tych roszczeniowych bab, które żądają przepuszczania w kolejce. Mimo ciąży pokornie znoszę stanie w autobusach i w sklepach. Nie wpycham się przed szereg, jeśli nikt mnie sam dobrowolnie nie wpuści. Ale dzisiaj już nie wytrzymałam. Poszłam do lidla z synem. Miałam może z trzy rzeczy (ryby, chleb, pieluchy), stanęłam w kolejce do kasy (przede mną 3 osoby). Oczywiście każdy udawał, że mnie nie widzi. Mały trochę zaczął marudzić w wózku i niecierpliwić się, no ale trudno. Czekamy. Nagle jakaś młoda babka podchodzi do mnie i mi mówi, że jej się wepchnęłam i to ona powinna stać przede mną. No ludzie! Nie wytrzymałam! Powiedziałam wprost, że jej nie wpuszczę, bo jestem w ciąży i dlatego mam prawo stać bliżej kasy niż ona. Ale ta jędza nie dawała za wygraną. Zapewne nawrzucała mi, że "500+", "patologia", czy coś w tym stylu, ale już z tej złości nawet jej nie słuchałam. Mi osobiście nigdy nie przyszłoby do głowy zrobić coś takiego. Nawet gdy byłam jeszcze bezdzietna, to miałam sporo empatii do ciężarnych i starałam się egzekwować ich prawa.
-
Annia wrote:Inga śliczne pajace, jaka firma? Gdzie zamawiałaś?
Ounai! Super, że mogłaś bułkę! Marzę o bułce!A masz zwiększać insulinę jeśli cukier na czczo jest powyżej 90 czy nie? Ja miałam rano 86, a po śniadaniu bez pomidora o 10 mniej niż wczoraj po takim samym śniadaniu. Tak więc pomidor idzie out.
Przyszło łóżeczko!Niestety zanim mąż złoży to musi z kolegą zrobić przemeblowanie w pokoju dziecięcym i wynieść łożeczko które stoi do piwinicy (takie 160x80 cm dziecięce zwyłke, a nie niemowlęce).
Doomi a to lekarz prywatny czy na NFZ?
Z Luxmedu -
Mama po, póki co jest dobrze.
Dziewczyny, czy to normalne, że od początku ciazy jest mi ciągle słabo? Nic nie mogę zrobić, ani wyjść z domu gdzieś na spacer bo nogi z waty, zaraz mnie mdli lub biało przed oczami. W domu nic nie zrobione. Czuje się jakbym miała zejść.... -
kic83 wrote:Doomi
no nie wierzę 🙈😂
Hahaha a jednak 😂 dobrze ze zaraz po weekendzie połówkowe. Z nich to już nawet nie wyjdę z gabinetu dopoki mi nie powiedzą 😂Ounai lubi tę wiadomość
-
Edka85 no co Ty! Nie wierzę jak można być tak bezczelna s*ką... przecież na pewno u Cibeie już widać ładnie brzuszek
edka85 lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Dziewczyny mające już dzieci, czy w pierwszym roku życia szczepiłyście dzieci szczepieniami refundowanymi przez NFZ, czy płatnymi skojarzonymi? Wiem, że dodatkowo płaci się za rotawirusy itd., chodzi mi o obowiązkowe szczepienia z kalendarza szczepień, którą drogę wybrałyście?'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Inaa89 wrote:To wyobraz sobie ze ja mam w domu samych chlopakow, i jak teraz bardzo marze o córce. Ale wiem, za znając życie bedzie na przekór moich marzeń 😉
A jeszcze mam teraz dosc problemy z ciaza wiec na ten moment najwazniejsze dla mnie aby z dzidziusiem bylo wszystko ok, żeby urodził się o czasie zdrowy.. juz nie ważne jakiej bedzie płci 😉
Mój mąż nie chce więcej dzieci wiec tez dla mnie teraz nadzieja ..DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Edka - masakra! Ile ta laska mogła mieć lat? W życiu nie przyszło by mi do głowy wpychać się przed ciężarną z dzieckiem. 🤦♀️ Ludzie są beznadziejni...
Kar_oliv - rozmawiałaś już z nią czy mama nie ma jeszcze siły rozmawiać przez telefon?kar_oliv lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kar_oliv dobrze że wszystko poszło gładko oby tak dalej, trzymamy tu wszystkie kciuki za Twoją mamę.
Edka brak mi słów....chyba telepatycznie tam stała co za babsztyl. Dobrze że.kolejki tydzień wcześniej nie zarezerwowała 😡
To ja też się pochwalę moją piłeczką 😜
Annia, Edyciak, kłot, Sylwucha, kar_oliv, doomi03, SzalonaOna, edka85, dmg111, Magddullina2 lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Mama po, póki co jest dobrze.
Dziewczyny, czy to normalne, że od początku ciazy jest mi ciągle słabo? Nic nie mogę zrobić, ani wyjść z domu gdzieś na spacer bo nogi z waty, zaraz mnie mdli lub biało przed oczami. W domu nic nie zrobione. Czuje się jakbym miała zejść....
Niestety to normalne, ja też czułam się dość słabo, szłam do warzywniaka A czułam się jak po górskiej wyprawie. Na chwilę przeszło, ale ostatnio znowu jest podobnie. W razie czego miej przy sobie zawsze wodę i coś słodkiego.kar_oliv lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny mające już dzieci, czy w pierwszym roku życia szczepiłyście dzieci szczepieniami refundowanymi przez NFZ, czy płatnymi skojarzonymi? Wiem, że dodatkowo płaci się za rotawirusy itd., chodzi mi o obowiązkowe szczepienia z kalendarza szczepień, którą drogę wybrałyście?
KarolinaMaria, Edyciak lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Sylwia widziałaś, że w Kędzierzynie Koźlu wróciły porody rodzinne? Tata ma wykonywany test przy przyjęciu (szpital go robi, nie trzeba mieć swojego). Może i u nas przez to coś ruszy. 🤔
Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnySuzi, myślę, że ta teoria z przyrostem bety nie jest miarodajna. U mnie był duży przyrost, aż się martwiłam czy nie bliźniaki. 😉 Ale trzymam kciuki za dziewczynkę 😉 może akurat się udało.
Doomi, no nie mogę z twojego dziecia i lekarza. 😂 Musisz się uzbroić w cierpliwość jeszcze na te 4 dni. 😉
Edka, najgorsze jest to, że takie akcje z reguły urządza kobieta kobiecie... Eh.. i to jest przykre.
Kar_oliv, wierzę, że z mamą będzie już tylko lepiej. ✊✊ Choć przeciwnik jest ciężki... Co do braku energii.. to chyba normalne. U mnie to też zależy od dnia. Ale jak coś zrobię, np ugotuję obiad, to musze z pół godziny poleżeć, bo czuję się taka wypluta.
Kic, a kiedy te cycki przestaną rosnąć? 😉 Ja zwykle miałam nieduży biust, a od początku ciąży urósł mi o 2 rozmiary 🙈 i mogłoby tak już zostać... (Dziś znowu przyszły mi nowe biustonosze). Ale widzę siatkę żył na piersiach, więc to chyba dopiero początek.... 😕kar_oliv lubi tę wiadomość