X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Zawsze jest lepiej jak ma się coś między nogami 😂
    Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać 😂

Swoją drogą skąd wiesz jaki rozmiar nakładek wziąć? Też myślałam żeby zamówić ale nie wiem jaki rozmiar :(
    Zawsze do karmienia używam L i były okej :)

P. S. Ale jak kupowalam 1szym razem, to metoda prób i błędów i różne firmy bo nie mogłam trafić :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:22

• Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Zimą??
    Tak, ja urodziłam we Wigilię i tak w zimie o używałam. Tylko ja taki cieplejszy kocyk i normalnie zimową czapeczkę, ale tylko do auta o to parę kroków zanim dojdziesz na parking.
    Poza tym teraz te zimy nie są bardzo zimne, nie oszukujmy się. Pamiętam, że jak jechałam do porodu to było +5 stopni. A w zeszłym roku u nas nie było w ogóle śniegu, sanek ani razu nie wyciągnęliśmy. Jak raz trochę spadło na parking to siedzieliśmy z synem 2h i bawiliśmy się śnieżkami bo tak się cieszył, a wrócił do domu calusieńki mokry ;)

Edyciak lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie prawego jajowodu
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Zawsze do karmienia używam L i były okej :)

P. S. Ale jak kupowalam 1szym razem, to metoda prób i błędów i różne firmy bo nie mogłam trafić :p
    No bo ja mam małe sutki, nawet w ciąży... więc L nie wiem czy nie będą za duże :(

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie prawego jajowodu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja mam od przyjaciółki (nie używała tylko otworzyła) i tam są 3 rodzaje różnych wielkości chyba. Podesłalabym zdjęcie ale mam te rzeczy w domu rodzinnym.

Co do trzymania czegoś między nogami 🤣 dziś
    trakcie nocy poszłam spać do 2 pokoju żeby kot nie miauczał i spałam bez rogala i faktycznie jakoś tak pusto było:D
    Kurde, ja zazwyczaj wkładam kołdrę teraz, no bo jak nie mam nic, to czuję ucisk na dole, a jak się na boki położę to z kolei czuję jak mała się pcha i mam schizę ze jej niewygodnie 😂 więc nie dość że kołdra między nogi, to jeszcze poducha pod brzuszek 😂

• Anet.kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Motylku, u mnie zaznacz dziewczynkę i poród na 27 grudnia :)
    Cudownie! Gratulacje!

LaBellePerle lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogę pić mleko 1.5% czy lepiej 3.5%
    pije 3.5 % bo więcej tam mleka niż wody no ale kalorie robią swoje a ja lubię mleko 🥰

Mam pytanie teraz ciągle siedzicie w temacie wózków czy do każdego wózka mogę dopasować dowolny fotelik? Ja mam wózek po córce wsumie fotelik też ale jest zwykly taki ,a chialam kupić coś lepszego a nie bd wózka zmieniać bo mój jest świetnym stanie i zastanawiam się czy kupując fotelik z adapterem nowym będzie mi pasował?

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Juz nie dlugo Kar 😊 u mnie takie totalne kopniaki pojawiły się w 17+0
    U mnie od wczoraj impreza w brzuchu cały dzień, aż widzę jak brzusio się podnosi jak leżę 😍 cudne uczucie 😍 pewnie z tyg na tydzień będzie mocniej :)

Anet.kaa, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    To robicie jakas listę wizytujących?? A lista terminów porodów jest też? 😁
    Ja czasami czuje takie delikatne rytmiczne pukanie i właśnie przeczytałam że to może być czkawka u dziecka, awww słodkie 🥰

Annia malutki masz brzuszek jak na 29tc. Ja mam większy w 27 😆
    Jest na 1 stronie :)
    Staram się aktualizować na bieżąco :)

Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Gratuluję dziewczynki. Trzymam kciuki za dalsze pomyślne wieści 😘

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    U mnie od wczoraj impreza w brzuchu cały dzień, aż widzę jak brzusio się podnosi jak leżę 😍 cudne uczucie 😍 pewnie z tyg na tydzień będzie mocniej :)

A czujesz mała w całym brzuchu czy raczej z jednej strony? Ja czuje od dobrych 2 tyg muskanie ale zazwyczaj w lewej stronie brzucha. Tak mi się wydaje że to maluch. Lekari pytałam ale mi nic nie powiedziała tyle że dopiero teraz dziecko nabiera siły itp i zaczyna wariować ,dziś nie czułam jeszcze nic ale codziennie zdaza mi się czuć te ruchy. niestety dziecko ma duża warstwę do przebicia i pewnie ruchy brzucha widoczne gołym okiem jakoś w 20 tyg bd jak z córka .

Wczoraj do mnie sąsiadka oo to kiedy termin? A ja że w grudniu początek a ona Grudzień??!! Totalnie zdziwiona, poczułam się jak spaslak..utylam 3 kg a brzuch mam jak przed porodem.. Z córka już miałam w tym czasie 5 ponad a mniejszy brzuch 😔😪 Dochodze do połowy dopiero a co to bd dalej jak brzuch będzie mi tak rósł .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:39

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Też mam zamiar kupić w większym rozmiarze właśnie. A ubranka w większości też masz w rozmiarze 62 na start? Jeśli dzieciak pójdzie po mojej linii, to może być długi... Jak po linii męża to taki standardowy... Póki co większość ubranek oglądam w rozmiarze 56, ale chyba trzeba drugie tyle w 62 od razu kupić...
    Ja na początek zaopatruje się w 56 i 62. Jak finanse pozwalają to Dorzucam tez 68 na zaś :)

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze brzuchy rano tez są takie ubite i wybite w jednym miejscu?
    Ja sobie wyobrazam , że dziecko tak bidne lata po tym brzuchu jak ja się przewracam z boku na bok 🙈 i rano jest taki wybrzmialy do góry ten brzuch i jak poleze na plecach to wtedy dopiero opada, jakby mlody się wygodniej rozlozyl po całości.
    I to nie są te takie typowe gule tylko taka pilka duza ale jajowata się robi..

Tez tak macie czy to nie jest normalne? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:45

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    A którym?
    Podobają mi się city, ale też podoba mi się ten starszy model XA Afrika...

Oglądałam je już w ciąży z córką ale wtedy miałam mniejszy budżet. Teraz kupuje używkę, więc w sumie nie ma przeciwwskazań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No bo ja mam małe sutki, nawet w ciąży... więc L nie wiem czy nie będą za duże :(
    Jak masz małe to weź M. Zawsze żeby tam było troszkę miejsca w środku na zbierające się mleczko żebyś nie tryskała dookoła :)

Ounai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Dziewczyny czy mogę pić mleko 1.5% czy lepiej 3.5%
    pije 3.5 % bo więcej tam mleka niż wody no ale kalorie robią swoje a ja lubię mleko 🥰

Mam pytanie teraz ciągle siedzicie w temacie wózków czy do każdego wózka mogę dopasować dowolny fotelik? Ja mam wózek po córce wsumie fotelik też ale jest zwykly taki ,a chialam kupić coś lepszego a nie bd wózka zmieniać bo mój jest świetnym stanie i zastanawiam się czy kupując fotelik z adapterem nowym będzie mi pasował?
    Musisz patrzeć czy do danego wózka będą pasować adaptery od tego konkretnie fotelika :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    A czujesz mała w całym brzuchu czy raczej z jednej strony? Ja czuje od dobrych 2 tyg muskanie ale zazwyczaj w lewej stronie brzucha. Tak mi się wydaje że to maluch. Lekari pytałam ale mi nic nie powiedziała tyle że dopiero teraz dziecko nabiera siły itp i zaczyna wariować ,dziś nie czułam jeszcze nic ale codziennie zdaza mi się czuć te ruchy. niestety dziecko ma duża warstwę do przebicia i pewnie ruchy brzucha widoczne gołym okiem jakoś w 20 tyg bd jak z córka .

Wczoraj do mnie sąsiadka oo to kiedy termin? A ja że w grudniu początek a ona Grudzień??!! Totalnie zdziwiona, poczułam się jak spaslak..utylam 3 kg a brzuch mam jak przed porodem.. Z córka już miałam w tym czasie 5 ponad a mniejszy brzuch 😔😪 Dochodze do połowy dopiero a co to bd dalej jak brzuch będzie mi tak rósł .
    Czuję zazwyczaj z lewej strony, tam gdzie leży od początku

Po mnie jak się luźno ubiorę ciąży nie widać. Jeszcze 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie sprzed chwili :) zgadnijcie gdzie leży mała 😂

fe0ce542494a.jpg

Anet.kaa, luthienn, Annia, Inaa89, kłot, LaBellePerle, dmg111, Julik, Magddullina2, kkasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Cudnie 😘😘 już zaczynałam się o ciebie martwić. 😊

• Iryska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Czy Wasze brzuchy rano tez są takie ubite i wybite w jednym miejscu?
    Ja sobie wyobrazam , że dziecko tak bidne lata po tym brzuchu jak ja się przewracam z boku na bok 🙈 i rano jest taki wybrzmialy do góry ten brzuch i jak poleze na plecach to wtedy dopiero opada, jakby mlody się wygodniej rozlozyl po całości.
    I to nie są te takie typowe gule tylko taka pilka duza ale jajowata się robi..

Tez tak macie czy to nie jest normalne? 🤔
    Ja też tak mam, zawsze rano jak się przewroce na plecy to czuje kulkę taka dużą ruszającą się. Pewnie to dzidziuś tak się układa jak na boku leżę.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, ale masz piękna figurę 😍
    Ślicznie wyglądasz ❤

Annia lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ