WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Zawsze jest lepiej jak ma się coś między nogami 😂
    Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać 😂

Swoją drogą skąd wiesz jaki rozmiar nakładek wziąć? Też myślałam żeby zamówić ale nie wiem jaki rozmiar :(
    Zawsze do karmienia używam L i były okej :)

P. S. Ale jak kupowalam 1szym razem, to metoda prób i błędów i różne firmy bo nie mogłam trafić :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:22

• Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Zimą??
    Tak, ja urodziłam we Wigilię i tak w zimie o używałam. Tylko ja taki cieplejszy kocyk i normalnie zimową czapeczkę, ale tylko do auta o to parę kroków zanim dojdziesz na parking.
    Poza tym teraz te zimy nie są bardzo zimne, nie oszukujmy się. Pamiętam, że jak jechałam do porodu to było +5 stopni. A w zeszłym roku u nas nie było w ogóle śniegu, sanek ani razu nie wyciągnęliśmy. Jak raz trochę spadło na parking to siedzieliśmy z synem 2h i bawiliśmy się śnieżkami bo tak się cieszył, a wrócił do domu calusieńki mokry ;)

Edyciak lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Zawsze do karmienia używam L i były okej :)

P. S. Ale jak kupowalam 1szym razem, to metoda prób i błędów i różne firmy bo nie mogłam trafić :p
    No bo ja mam małe sutki, nawet w ciąży... więc L nie wiem czy nie będą za duże :(

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja mam od przyjaciółki (nie używała tylko otworzyła) i tam są 3 rodzaje różnych wielkości chyba. Podesłalabym zdjęcie ale mam te rzeczy w domu rodzinnym.

Co do trzymania czegoś między nogami 🤣 dziś
    trakcie nocy poszłam spać do 2 pokoju żeby kot nie miauczał i spałam bez rogala i faktycznie jakoś tak pusto było:D
    Kurde, ja zazwyczaj wkładam kołdrę teraz, no bo jak nie mam nic, to czuję ucisk na dole, a jak się na boki położę to z kolei czuję jak mała się pcha i mam schizę ze jej niewygodnie 😂 więc nie dość że kołdra między nogi, to jeszcze poducha pod brzuszek 😂

• Anet.kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Motylku, u mnie zaznacz dziewczynkę i poród na 27 grudnia :)
    Cudownie! Gratulacje!

LaBellePerle lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogę pić mleko 1.5% czy lepiej 3.5%
    pije 3.5 % bo więcej tam mleka niż wody no ale kalorie robią swoje a ja lubię mleko 🥰

Mam pytanie teraz ciągle siedzicie w temacie wózków czy do każdego wózka mogę dopasować dowolny fotelik? Ja mam wózek po córce wsumie fotelik też ale jest zwykly taki ,a chialam kupić coś lepszego a nie bd wózka zmieniać bo mój jest świetnym stanie i zastanawiam się czy kupując fotelik z adapterem nowym będzie mi pasował?

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Juz nie dlugo Kar 😊 u mnie takie totalne kopniaki pojawiły się w 17+0
    U mnie od wczoraj impreza w brzuchu cały dzień, aż widzę jak brzusio się podnosi jak leżę 😍 cudne uczucie 😍 pewnie z tyg na tydzień będzie mocniej :)

Anet.kaa, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    To robicie jakas listę wizytujących?? A lista terminów porodów jest też? 😁
    Ja czasami czuje takie delikatne rytmiczne pukanie i właśnie przeczytałam że to może być czkawka u dziecka, awww słodkie 🥰

Annia malutki masz brzuszek jak na 29tc. Ja mam większy w 27 😆
    Jest na 1 stronie :)
    Staram się aktualizować na bieżąco :)

Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Gratuluję dziewczynki. Trzymam kciuki za dalsze pomyślne wieści 😘

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    U mnie od wczoraj impreza w brzuchu cały dzień, aż widzę jak brzusio się podnosi jak leżę 😍 cudne uczucie 😍 pewnie z tyg na tydzień będzie mocniej :)

A czujesz mała w całym brzuchu czy raczej z jednej strony? Ja czuje od dobrych 2 tyg muskanie ale zazwyczaj w lewej stronie brzucha. Tak mi się wydaje że to maluch. Lekari pytałam ale mi nic nie powiedziała tyle że dopiero teraz dziecko nabiera siły itp i zaczyna wariować ,dziś nie czułam jeszcze nic ale codziennie zdaza mi się czuć te ruchy. niestety dziecko ma duża warstwę do przebicia i pewnie ruchy brzucha widoczne gołym okiem jakoś w 20 tyg bd jak z córka .

Wczoraj do mnie sąsiadka oo to kiedy termin? A ja że w grudniu początek a ona Grudzień??!! Totalnie zdziwiona, poczułam się jak spaslak..utylam 3 kg a brzuch mam jak przed porodem.. Z córka już miałam w tym czasie 5 ponad a mniejszy brzuch 😔😪 Dochodze do połowy dopiero a co to bd dalej jak brzuch będzie mi tak rósł .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:39

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Też mam zamiar kupić w większym rozmiarze właśnie. A ubranka w większości też masz w rozmiarze 62 na start? Jeśli dzieciak pójdzie po mojej linii, to może być długi... Jak po linii męża to taki standardowy... Póki co większość ubranek oglądam w rozmiarze 56, ale chyba trzeba drugie tyle w 62 od razu kupić...
    Ja na początek zaopatruje się w 56 i 62. Jak finanse pozwalają to Dorzucam tez 68 na zaś :)

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze brzuchy rano tez są takie ubite i wybite w jednym miejscu?
    Ja sobie wyobrazam , że dziecko tak bidne lata po tym brzuchu jak ja się przewracam z boku na bok 🙈 i rano jest taki wybrzmialy do góry ten brzuch i jak poleze na plecach to wtedy dopiero opada, jakby mlody się wygodniej rozlozyl po całości.
    I to nie są te takie typowe gule tylko taka pilka duza ale jajowata się robi..

Tez tak macie czy to nie jest normalne? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:45

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    A którym?
    Podobają mi się city, ale też podoba mi się ten starszy model XA Afrika...

Oglądałam je już w ciąży z córką ale wtedy miałam mniejszy budżet. Teraz kupuje używkę, więc w sumie nie ma przeciwwskazań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No bo ja mam małe sutki, nawet w ciąży... więc L nie wiem czy nie będą za duże :(
    Jak masz małe to weź M. Zawsze żeby tam było troszkę miejsca w środku na zbierające się mleczko żebyś nie tryskała dookoła :)

Ounai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Dziewczyny czy mogę pić mleko 1.5% czy lepiej 3.5%
    pije 3.5 % bo więcej tam mleka niż wody no ale kalorie robią swoje a ja lubię mleko 🥰

Mam pytanie teraz ciągle siedzicie w temacie wózków czy do każdego wózka mogę dopasować dowolny fotelik? Ja mam wózek po córce wsumie fotelik też ale jest zwykly taki ,a chialam kupić coś lepszego a nie bd wózka zmieniać bo mój jest świetnym stanie i zastanawiam się czy kupując fotelik z adapterem nowym będzie mi pasował?
    Musisz patrzeć czy do danego wózka będą pasować adaptery od tego konkretnie fotelika :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    A czujesz mała w całym brzuchu czy raczej z jednej strony? Ja czuje od dobrych 2 tyg muskanie ale zazwyczaj w lewej stronie brzucha. Tak mi się wydaje że to maluch. Lekari pytałam ale mi nic nie powiedziała tyle że dopiero teraz dziecko nabiera siły itp i zaczyna wariować ,dziś nie czułam jeszcze nic ale codziennie zdaza mi się czuć te ruchy. niestety dziecko ma duża warstwę do przebicia i pewnie ruchy brzucha widoczne gołym okiem jakoś w 20 tyg bd jak z córka .

Wczoraj do mnie sąsiadka oo to kiedy termin? A ja że w grudniu początek a ona Grudzień??!! Totalnie zdziwiona, poczułam się jak spaslak..utylam 3 kg a brzuch mam jak przed porodem.. Z córka już miałam w tym czasie 5 ponad a mniejszy brzuch 😔😪 Dochodze do połowy dopiero a co to bd dalej jak brzuch będzie mi tak rósł .
    Czuję zazwyczaj z lewej strony, tam gdzie leży od początku

Po mnie jak się luźno ubiorę ciąży nie widać. Jeszcze 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie sprzed chwili :) zgadnijcie gdzie leży mała 😂

fe0ce542494a.jpg

Anet.kaa, luthienn, Annia, Inaa89, kłot, LaBellePerle, dmg111, Julik, Magddullina2, kkasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Cudnie 😘😘 już zaczynałam się o ciebie martwić. 😊

• Iryska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Czy Wasze brzuchy rano tez są takie ubite i wybite w jednym miejscu?
    Ja sobie wyobrazam , że dziecko tak bidne lata po tym brzuchu jak ja się przewracam z boku na bok 🙈 i rano jest taki wybrzmialy do góry ten brzuch i jak poleze na plecach to wtedy dopiero opada, jakby mlody się wygodniej rozlozyl po całości.
    I to nie są te takie typowe gule tylko taka pilka duza ale jajowata się robi..

Tez tak macie czy to nie jest normalne? 🤔
    Ja też tak mam, zawsze rano jak się przewroce na plecy to czuje kulkę taka dużą ruszającą się. Pewnie to dzidziuś tak się układa jak na boku leżę.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, ale masz piękna figurę 😍
    Ślicznie wyglądasz ❤

Annia lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ