Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
edka85 wrote:Ej, a może my wszystkie trafiłyśmy na tego samego Tomka?
padłamCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Mąż mówi, że dzwoni do niego dziś teściowa i pyta o to czy ja często pije kawę w ciąży, bo ostatnio jak byliśmy w restauracji to zamówiłam sobie czarną (widziałam, że cały czas podczas jej picia się na mnie gapiła) A przecież w ciąży to ja kawy pić nie powinnam. Mąż jej mówi że widocznie dużo się zmieniło i ja na pewno jestem.na czasie z informacjami i wiem co mogę A czego nie, a ta dalej uparcie, że ona to w ciąży kawy nie piła, i z tego co wie (pracuje w służbie zdrowia więc powinna być chyba trochę bardziej poinformowana) to kawy nie powinno się pić....
A żeby było mało tego, jak jej powiedzieliśmy o ciąży to rozmawiałam z nią na ten temat i mówiłam jej że wolno wypić filiżankę kawy w ciąży, ale jak widać zapomniała jak wiele innych rzeczy które jej się mówi.
Pamięta tylko to, jaki mój mąż był piękny jak się urodziłSzalonaOna, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Dziewczyny a czemu z maluszkami nie chcecie chodzić w zimie na spacery? Myślałam, że dziecko musi codziennie być na dworze. 🤔 (nie mówię o noworodziu na mróz) Proszę doświadczone mamy o opinię.
Ja tam będę chodzić w zimie na spacery... A jak będę miala mega lenia, to balkonowe dotlenianie w ramach wyjątków 😂Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Mąż mówi, że dzwoni do niego dziś teściowa i pyta o to czy ja często pije kawę w ciąży, bo ostatnio jak byliśmy w restauracji to zamówiłam sobie czarną (widziałam, że cały czas podczas jej picia się na mnie gapiła) A przecież w ciąży to ja kawy pić nie powinnam. Mąż jej mówi że widocznie dużo się zmieniło i ja na pewno jestem.na czasie z informacjami i wiem co mogę A czego nie, a ta dalej uparcie, że ona to w ciąży kawy nie piła, i z tego co wie (pracuje w służbie zdrowia więc powinna być chyba trochę bardziej poinformowana) to kawy nie powinno się pić....
A żeby było mało tego, jak jej powiedzieliśmy o ciąży to rozmawiałam z nią na ten temat i mówiłam jej że wolno wypić filiżankę kawy w ciąży, ale jak widać zapomniała jak wiele innych rzeczy które jej się mówi.
Pamięta tylko to, jaki mój mąż był piękny jak się urodził12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyLaBellePerle, pamiętam, że już wspominałaś wcześniej o psychoterapii.. myślę, że warto spróbować. Ciąża to piękny okres i szkoda, by te wszystkie pozytywne emocje z nim związane tak po prostu uciekły.. 😊 tak jak dziewczyny piszą, jeśli ci się nie spodoba, to zrezygnujesz..
Julik, u mnie nie ma nawet chodników. 🙈 Owszem, asfalt jest. Akurat u mnie wózek nie musi być lekki, aby gondola nie była zbyt ciężka, bo pewnie samą gondolę będę wypinać i wnosić do domu.
Lalia, u nas też będzie Aleksander 😉 😄 zarówno męża jak i mój dziadek miał tak na imię 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 21:11
Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Jeju już nie piszcie o tych Tomkach, bo to póki co jedyne imię, które mi się podoba dla synka i nie chcę sobie tego obrzydzic 😀
Na szczescie ja znam samych spoko Tomkow 😁
Kupiliśmy dziś w końcu nowe auto! 🚘🚘 z głowy.
Kupiłam używany adapter besafe do pasów na vinted, uhandlowalam z 85 na 75 🤪 nowy kosztuje ok 180 także myślę , że spoko.
Widzialam dzis straszne zdjęcie w necie i póki nie przyjdzie adapter nie wsiadam już w auto
Ja mam chrzesniaka Tomeczka i jest przekochany. Zawsze mnie za serce ściskało ze wzruszenia jak przychodził do mnie wgramalal mi sie na kolana, ja się pytam "co chciales Tomciu", a on na to "nic, przyszedlem sie tylko do Ciebie przytulić" 😍 maly aniołek... Już trochę za duży jest co prawda na wchodzenie na kolana, ale przytulasa z ciotka na powitanie jeszcze nie odmówi
Za to ja mam uraz do Pawłów xDLalia, Edyciak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Dziewczyny a czemu z maluszkami nie chcecie chodzić w zimie na spacery? Myślałam, że dziecko musi codziennie być na dworze. 🤔 (nie mówię o noworodziu na mróz) Proszę doświadczone mamy o opinię.
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:LaBellePerle, pamiętam, że już wspominałaś wcześniej o psychoterapii.. myślę, że warto spróbować. Ciąża to piękny okres i szkoda, by te wszystkie pozytywne emocje z nim związane tak po prostu uciekły.. 😊 tak jak dziewczyny piszą, jeśli ci się nie spodoba, to zrezygnujesz..
Julik, u mnie nie ma nawet chodników. 🙈 Owszem, asfalt jest. Akurat u mnie wózek nie musi być lekki, aby gondola nie była zbyt ciężka, bo pewnie samą gondolę będę wypinać i wnosić do domu.
Lalia, u nas też będzie Aleksander 😉 😄 zarówno męża jak i mój dziadek miał tak na imię 😊
Kolejny Aleksander u mnie Lailii i Edyciak
Która jeszcze ?Edyciak lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Edyciak wrote:Ja myślałam, że swojego wyprowadzę na dwór jak tylko wyjedziemy ze szpitala. 😊 A koleżanka sprzedała mi taki patent, by zabrać do szpitala poszewkę na rożek czy mały kocyk, taką wypraną, ale niewyprasowaną po to, by dziecko już w szpitalu miało kontakt z bakteriami z domu, a nie tylko z tymi szpitalnymi... Co o tym sądzicie?
To chodzi o Twoj zapach, mamusi, a nie bakterie domu.
Jak dziecko w nocy spać nie może to nawet są patenty że wrzucasz do łóżeczka stanik swój noszony kilka dni przesiąkniety mlekiem i dziecko czując mamusie śpi spokojniej.
Inaa89, Edyciak lubią tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Kolejny Aleksander u mnie Lailii i Edyciak
Która jeszcze ?
Kic ja wiedziałam od początku, że u Ciebie padnie na Aleksandra jak tylko pierwszy raz zarzuciłaś nam swoje propozycje imion 😁 nie wiem czemu ale tak mi jakos to imię dla synka pasuje do Ciebie xDkic83, Lalia lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Jeju już nie piszcie o tych Tomkach, bo to póki co jedyne imię, które mi się podoba dla synka i nie chcę sobie tego obrzydzic 😀
Kupiłam używany adapter besafe do pasów na vinted, uhandlowalam z 85 na 75 🤪 nowy kosztuje ok 180 także myślę , że spoko.
Widzialam dzis straszne zdjęcie w necie i póki nie przyjdzie adapter nie wsiadam już w auto
Ja ost widzialam filmik taki na insta właśnie o kobiecie ciąży ( kukla ) i pasach normalnie zapiętych i się przerazilam ,bo nie miałam pojęcia że tak to wygląda podczas uderzenia.. i od tamtej pory zapinam najpierw pas na siedzeniu potem siadam i przekładam tylko górę przez siebie że wrazie co zatrzyma mnie pas ale nie jest na brzuchu,bo ta część jest za mną. ale ost właśnie widziałam że są takie adaptery właśnie. W ciąży można niby bez pasów ale no to też nie jest dobra metoda.. napewno nie bezpieczna..
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Anet.kaa wrote:Mowe, jak u Ciebie? Byłaś u drugiego lekarza?
Też o niej pomyślałam 🤞 Mam nadzieje , ze wszystko dobrze.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
doomi03 wrote:Kic ja wiedziałam od początku, że u Ciebie padnie na Aleksandra jak tylko pierwszy raz zarzuciłaś nam swoje propozycje imion 😁 nie wiem czemu ale tak mi jakos to imię dla synka pasuje do Ciebie xD
Wiktoria ❤️ i Aleksander 💙Lalia, doomi03, Sylwucha, Ounai, Inaa89, Edyciak lubią tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:To chodzi o Twoj zapach, mamusi, a nie bakterie domu.
Jak dziecko w nocy spać nie może to nawet są patenty że wrzucasz do łóżeczka stanik swój noszony kilka dni przesiąkniety mlekiem i dziecko czując mamusie śpi spokojniej.
Ja piżamie kladlam, ale dużo kobiet podkłada pieluche taka właśnie po wycieraniu mleka czy tzg ulewaniu ,to uspokaja dzieci.kic83 lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Stokrotka027 wrote:Ja piżamie kladlam, ale dużo kobiet podkłada pieluche taka właśnie po wycieraniu mleka czy tzg ulewaniu ,to uspokaja dzieci.
Dokładnie takStokrotka027 lubi tę wiadomość
[/url]
Zulu
Mój były, z którym byłam killa lat, z którym mieszkałam bzykał równocześnie przez kilka lat swoją byłą, miał na imię Rafał...
I uwaga, mój mąż też ma na imię Rafał 😂
Nie przejmowałabym się tym!
Skoro Tomek Wam się podoba to go tak nazwijcie.SzalonaOna, dmg111, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
[/url]
Lalia wrote:
Gdzie to zamówiłaś? Bo widzę różne marki, to z jednego sklepu?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność