Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do kosztów prowadzenia ciąży w Polsce, no to u mnie wyjdzie pewnie około 2000-2500 zł przez całą ciążę. Wizyty mam co 3 tyg po 200 zł każda. A zapomniałam o lekach... Przez pierwsze tygodnie wydawałam około 400 zł miesięcznie. I na ostatnie dwa miesiące wracam do tych zastrzyków.
Całe szczęście, mam badania laboratoryjne za darmo, bo jestem zapisana do KOC.
Ale czego się nie robi dla dziecka 😄
Trochę mnie pocieszyłyście, że każde dziecko rośnie we własnym tempie i nie musi osiągnąć wzrostu w momencie narodzin po wujku czy tacie 😉 taka mnie po prostu refleksja naszła ostatnio.. -
KarolinaMaria wrote:No tak, ale z drugiej strony to jest wybór ciężarnej, czy prowadzi ciążę prywatnie, czy na NFZ. Mam koleżankę, która prowadziła całą ciążę na NFZ i poza prenatalnymi nie płaciła za nic. Ja, gdybym nie miała pakietu medycznego z pracy, też próbowałabym na NFZ, by mieć chociaż darmowe badania w labie. To nie jest tak, że w PL nie da się prowadzić ciąży za darmo
da się, tylko trzeba się trochę pomęczyć i poszukać lekarza.
Karolina, masz rację 😘 ale ja Ci powiem jaka mnie spotkała sytuacja: wysikalam 2 kreski 17 kwietnia i to był ten najbardziej zaostrzony obostrzeniami czas pandemii. Mój ginekolog pracuje w dwóch miejscach prywatnie i jednej przychodni na nfz. Okazało się, że w czasie pandemii przestał przyjmować (lub nie brał nowych pacjentek) na NFZ. Z tego co pytałam znajomych, to mnóstwo lekarzy na NFZ nie przyjmowało nowych pacjentek, tylko prowadziło te które już wcześniej zaszły w ciążę. Więc pula lekarzy na NFZ była naprawdę, naprawdę ograniczona. I o ile cytologie pójdziesz i zrobisz u każdego gina, o tyle do prowadzenia ciąży już każdemu zależy żeby wybrać chociaż trochę ogarniętego. Albo choćby takiego który przyjmuje w szpitalu w którym chcesz rodzić. Tak jak pisze, może ja miałam pecha że zaczęłam ciążę prowadzić w gorącym czasie pandemii, ale niestety jeśli chodzi o nfz to oczekiwania a rzeczywistość trochę się różnią 😉 -
Ja jutro idę 💉
- test obciążenia glukozą
- mocz plus jego posiew
- krew
- T3, T4, TSHSzalonaOna, Sylwucha, Edyciak, Inaa89, Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyFragaria wrote:Jestem już po badaniu połówkowym 😊 wszystko jest w porządku, jestem wzruszona. Maluszek waży 277 g, wszystkie pomiary idealnie. Lekarz potwierdził ze na 100% to chłopczyk 👣
Tylko łożysko nadal nisko, ale mam się tym na razie nie martwić.
Mały Książę rośnie!Fragaria lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Cześć dziewczyny 😘
Ja dzisiaj byłam rano na badaniu moczu i morfologii i taka historia:
To jest małe laboratorium i wpuszczają po jednej osobie do rejestracji, więc w kolejce stoi się na zewnątrz. Jak przyszłam to okazało się, że przede mną jest 5 osób: dwie kobiety, mężczyzna i dwie kobiety. Nie padało, był przyjemny chłodek, a kolejne osoby wychodzily więc wydawało mi się, że to szybko pójdzie. I słuchajcie, weszła pierwsza kobieta, potem druga kobieta, a potem była kolej tego faceta a on do mnie czy ja czasem nie powinnam pójść bez kolejki i że powinnam się upominać bo jeszcze aż tak nie widać i otworzył mi drzwi i mnie przepuścił!! Cztery baby w kolejce udawały że nie widzą i to takie młode babki po 30, a chłop mnie od razu przepuścił. A miałam na sobie leginsy i obcisłą koszulkę i naprawdę widać już, a zwłaszcza że mam głupi nawyk i jak stoję to od czasu do czasu pogłaszczę brzuszek 😁
Więc brawa dla tego Pana 👌
Laila
czy Twoje mdłości w 2 trymestrze już minęły??Lalia lubi tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:Ja jutro idę 💉
- test obciążenia glukozą
- mocz plus jego posiew
- krew
- T3, T4, TSHkic83 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
dziękuję za wczorajsze odpowiedzi, kic Twoja odpowiedź najbardziej mnie uspokoiła synek chyba się ułożył tak że go słabo czułam są właśnie takie dni że szaleje i takie że jest spokój i niestety jedzenie słodkiego na niego nie działa,uparty po rodzicach ^^
Sylwia śliczne małe żabki widać że będą inne już nawet kształt noskow mają różne 😄
Ja prowadzę całą ciążę na NFZ u zastępcy ordynatora szpitala z super opinią i mam usg i badanie na fotelu na każdej wizycie plus endokrynologa mam z pakietu z pracy co jest duża oszczędnościa.
Kciuki za wizytujace.Sylwucha, Inaa89, kic83, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nikaa92 wrote:Dzień dobry dziewczyny
dziękuję za wczorajsze odpowiedzi, kic Twoja odpowiedź najbardziej mnie uspokoiła synek chyba się ułożył tak że go słabo czułam są właśnie takie dni że szaleje i takie że jest spokój i niestety jedzenie słodkiego na niego nie działa,uparty po rodzicach ^^
Sylwia śliczne małe żabki widać że będą inne już nawet kształt noskow mają różne 😄
Ja prowadzę całą ciążę na NFZ u zastępcy ordynatora szpitala z super opinią i mam usg i badanie na fotelu na każdej wizycie plus endokrynologa mam z pakietu z pracy co jest duża oszczędnościa.
Kciuki za wizytujace.
Też na te noski patrzyliśmy 😊 Jedna ma całkiem jak mój, a druga jak mój mąż 😍 To jest niesamowite 😀Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Rzeczywiście prowadzenie ciazy to spore koszty , ale jak sobie pomysle ze mam isc na Nfz czekac w długich kolejkach i do tego miec wlasnie 3 usg przez całą ciaze to zdecydowanie wolę wydać i chodzic prywatnie. Wiem ze wtedy lekarz poświęci mi tyle czasu ile potrzebuje . A teraz ze mam ten pakiet w pracy i udalo mi się z badaniami za free to będę korzystała do konca ciazy i w ten sposób robila badania.
Annia, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zapisałam się do mojego szpitala do szkoły rodzenia online .
5 lat temu jeździłam, a teraz pyk włączam kompa i zajęcie odbyte, przypomnę sobie co i jakEdyciak, Lalia, SzalonaOna, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualnyWiecie co, Mowe się tu z nami pożegnała. Tymczasem dopiero jutro się wyjaśni, co z jej dzidzią. Plami, momentami żywą krwią i od razu założyła najgorsze.
Także chciałam was wszystkie prosić o wysłanie w jej stronę pozytywnych fluidów, a te, które są wierzące o jakąś zdrowaśkę w intencji jej dziecka i jej samej, bo dziewczyna jest straszną pesymistką...Fragaria, kic83, Lalia, luthienn, Inaa89, Anet.kaa, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Zapisałam się do mojego szpitala do szkoły rodzenia online .
5 lat temu jeździłam, a teraz pyk włączam kompa i zajęcie odbyte, przypomnę sobie co i jak -
Edyciak wrote:Robisz T3 i T4, a nie ich frakcje czyli ft3 i ft4?
aż sprawdziłam, mam skierowanie na T3 wolne i T4 wolne, ale w wynikach z zeszłego miesiąca mam wynik FT3 i FT4, więc może to po prostu mylna nazwa
Edyciak lubi tę wiadomość
[/url]
Zulu, super!! 😉 To nam się dzisiaj wizyty udaly
Ja dzisiaj skorzystałam z darmowej możliwości badania i moje badanie trwało chyba krótko, bo jakies 10 minut max. Jutro mam wizytę u prowadzącego gin to pewnie też podejrzy co i jak słychać u Malucha. A na wizytę pójdę ze spokojna głową.
Z dziś nie mam ładnego zdjęcia bo Młody się zasłaniał rączkamiZulugula, Inaa89 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
kic83 wrote:aż sprawdziłam, mam skierowanie na T3 wolne i T4 wolne, ale w wynikach z zeszłego miesiąca mam wynik FT3 i FT4, więc może to po prostu mylna nazwa
kic83 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Ja tez juz po polowkowych, wszystko super 🥰 Klucha ma już 339g i nadal jest chlopczykiem 😀
Szyjka długa, mocz do powtórki za 10dni, bo erytrocyty i fosforany, kolejna wizyta 10.08, na wizytę poza moczem i morfo mam zrobić ogtt, toxo i cmv w klasie IgM.
A i Junior dziś położony główkowo, tak cos czułam mocniejsze kopy koło pępka 😀
Moj mąż spoko, ale on mowi że nic nie widzial 😂
Faktycznie tak żeby jakies zdjecie to ciężko, mało się pokazal, a większość badania to serduszko i głowa jednak 😀
Bardzo długie to badanie aż się zmęczyłam 😅 ale jestem tak uspokojona, że odpłyne zaraz z tego relaksu 🤪
Zulu
mój dokładnie tyle samo ważył
339 g na 20t0d miałLalia lubi tę wiadomość
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność