X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) dziękuję za wczorajsze odpowiedzi, kic Twoja odpowiedź najbardziej mnie uspokoiła synek chyba się ułożył tak że go słabo czułam są właśnie takie dni że szaleje i takie że jest spokój i niestety jedzenie słodkiego na niego nie działa,uparty po rodzicach ^^

Sylwia śliczne małe żabki widać że będą inne już nawet kształt noskow mają różne 😄

Ja prowadzę całą ciążę na NFZ u zastępcy ordynatora szpitala z super opinią i mam usg i badanie na fotelu na każdej wizycie plus endokrynologa mam z pakietu z pracy co jest duża oszczędnościa.

Kciuki za wizytujace.

ciesze się, że mogłam pomóc :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Zulu, super!! 😉 To nam się dzisiaj wizyty udaly :-)

Ja dzisiaj skorzystałam z darmowej możliwości badania i moje badanie trwało chyba krótko, bo jakies 10 minut max. Jutro mam wizytę u prowadzącego gin to pewnie też podejrzy co i jak słychać u Malucha. A na wizytę pójdę ze spokojna głową.

Z dziś nie mam ładnego zdjęcia bo Młody się zasłaniał rączkami

Cieszę się, że u Ciebie tez wszystko dobrze! Jutro juz na luzie będziesz mieć wizyte:)
    Ja tez nie mam szczególnego zdjęcia, tyle co z pomiaru kości nosowej, takto nie pozowal w ogóle dzis, nawet tak bardzo siurem nie świecil jak zawsze 😅 chyba zaspany dziś 😀

Fragaria lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dasz linka?? Bo przecież nie muszę być z tamtych okolic, by online skorzystać ze szkoły rodzenia. 😄 U mnie nawet online nic nie rusza..

tylko żeby skorzystać z niej za darmo musisz być i rozliczać się w wawie
    inaczej płacisz 450 zł ;/

https://edukacja.szpitalzelazna.pl/kontakt/
    tel 22 25 59 818

Edyciak lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zulu
    mój dokładnie tyle samo ważył :)
    339 g na 20t0d miał

O jaa super, wagowi koledzy 😀

kic83, Gagatka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, CHYBA mogę napisać, że mdłości odeszły 😁 tzn wieczorami jeszcze mnie troszkę zmuli, ale już nie wymiotuję i w ciągu dnia czuję się normalnie i apetyt mi wrócił 😍 zaczęłam pić jedną słabą kawę latte dziennie, tak za nia tęskniłam 😂 a wczoraj nawet kakao wypiłam, co wcześniej mleko było blee 👍

kic83, luthienn, Sylwucha, kkasia, Ounai, Inaa89, Anet.kaa, dmg111, Julik lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ze mną mąż był na prenatalnych i dzidek był jeszcze mały więc dlatego było więcej widać. Ale miałam też super lekarza, który oprócz tego że najeżdżał głowicą i mówił "tutaj mamy nóżkę" to jeszcze kursorem myszki najeżdżał na ekran i pokazywał dokładnie "tu mamy udo, kolano, łydkę i stopę" dlatego mogliśmy wszystko zobaczyć.
    Najważniejsze że dzidziuś zdrowy i mimo wszystko super, że mąż jednak mógł z Tobą być 💚

Zulugula lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłoby mega gdyby to weszło w życie!
    https://www.gazetaprawna.pl/amp/1485245,praca-zdalna-na-stale-w-kodeksie-pracy-duda-mozna-spodziewac-sie-mojej-inicjatywy-legislacyjnej.html

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Zulu, ze mną mąż był na prenatalnych i dzidek był jeszcze mały więc dlatego było więcej widać. Ale miałam też super lekarza, który oprócz tego że najeżdżał głowicą i mówił "tutaj mamy nóżkę" to jeszcze kursorem myszki najeżdżał na ekran i pokazywał dokładnie "tu mamy udo, kolano, łydkę i stopę" dlatego mogliśmy wszystko zobaczyć.
    Najważniejsze że dzidziuś zdrowy i mimo wszystko super, że mąż jednak mógł z Tobą być 💚

No właśnie na tych pierwszych dzidzia jest na tyle mała, że ją całą fajnie widać, teraz trzeba się nagimnastykowac :) mój gin niestety tak dokładnie nie opowiada co robi w danym momencie, ogolnie tylko rzuca a zawsze jest taki skupiony że tez staram się mało co wtrącać. Ale ja juz duzo sama widzę, a mąż pierwszy raz to ciężej mial 😀
    Siurka dokładnie pokazal i najechal kursorem 😅

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Byłoby mega gdyby to weszło w życie!
    https://www.gazetaprawna.pl/amp/1485245,praca-zdalna-na-stale-w-kodeksie-pracy-duda-mozna-spodziewac-sie-mojej-inicjatywy-legislacyjnej.html
    Oooo też jestem za tym! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy jeszcze na wizytę kkasi i luthienn :)

A jutro wizytuje Natisz ❤️

kkasia, luthienn lubią tę wiadomość

• kkasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam nastrój dzisiaj że bez kija nie podchodz🙈 wszystko mniej wkurza... Mam nadzieję że gin mnie nie podkurzy jescze bardziej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 15:13

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Cześć dziewczyny 😘

Ja dzisiaj byłam rano na badaniu moczu i morfologii i taka historia:
    To jest małe laboratorium i wpuszczają po jednej osobie do rejestracji, więc w kolejce stoi się na zewnątrz. Jak przyszłam to okazało się, że przede mną jest 5 osób: dwie kobiety, mężczyzna i dwie kobiety. Nie padało, był przyjemny chłodek, a kolejne osoby wychodzily więc wydawało mi się, że to szybko pójdzie. I słuchajcie, weszła pierwsza kobieta, potem druga kobieta, a potem była kolej tego faceta a on do mnie czy ja czasem nie powinnam pójść bez kolejki i że powinnam się upominać bo jeszcze aż tak nie widać i otworzył mi drzwi i mnie przepuścił!! Cztery baby w kolejce udawały że nie widzą i to takie młode babki po 30, a chłop mnie od razu przepuścił. A miałam na sobie leginsy i obcisłą koszulkę i naprawdę widać już, a zwłaszcza że mam głupi nawyk i jak stoję to od czasu do czasu pogłaszczę brzuszek 😁
    Więc brawa dla tego Pana 👌

Mnie tez dziś gostek w kolejce miło zaskoczył :) poszłam to urzędu odebrać dowód... Co prawda ominelam kolejke przez urzedem, bo stwierdziłam ze wejdę i zapytam pana ze straży miejskiej który stoi na wejściu mierzy temperatury, czy może uwzględniają jakieś pierwszeństwo dla ciężarnych (ostatnio glupia sie wystałam przed urzedem 1,5h w kolejce, bo glupio mi bylo sie wpychać a oczywiście z ludzi nikt nie odezwalal sie ani nie zaproponował bo po co). Jak powiedziałam ze tylko po dowód odebrac to wyslal mnie od razu na salę, ale tam o dziwo sie pozbierało trochę ludzi z dwoch innych kolejek i trzeba było chwilę stać. Usiadł sobie (przede mna byl jedem facet i jedna babeczka), ku mojemu zaskoczeniu kiedy zwolniło sie okienko i gościu mial iść, to odwrócil się i spytał babeczki za nim ze jesli nie ma nic przeciwko to on proponuje mnie teraz puścić pierwsza, bo w ciąży jestem :) babka sie zgodziła, więc podziękowałam im i skorzystałam :) fajnie się gość zachował (a myslalam ze nawet mnie za bardzo nie widział).

Lalia, Sylwucha, Anet.kaa, Edyciak, SzalonaOna, Koteczka82, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdycham dzisiaj. Mam biegunkę :( nie wiem od czego właściwie.
    I zgage. Ale taka że ojej. Męczy mnie od kilku dni :(
    I czekam na piątek. Aż tescie pojadą. Mam już ich dość.

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, możesz mi wpisać następna wizytę na 28 lipca :) wyjatkowo do innego lekarza będę musiała się przejść, bo mój doktorek będzie na urlopie, ale cóż no, jedna wizytę przeżyje :p

SzalonaOna lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trening zrobiony 💪
    Teraz się położę i na hulajnogę z Córą lecę 🛴

Lalia, Sylwucha, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Właśnie czytam, że w Koperniku ankieta, Syna chyba tam rodzilas z tego co pamiętam? Więc tez juz ich znasz, może jednak tam..
    Ooooo ankieta tylko? Kurcze, żarcie tam paskudne, warunki takie łoooo, ale już znane. Przynajmniej obydwoje mieliby akt urodzenia w tym samym miejscu. Tylko wtedy miałam tam lekarza a teraz nie :(

Muszę sobie to jakoś poukładać, porozmawiać z mężem i zastanowić się co dalej.

Edyciak, wielkość dzieci w Twojej rodzinie nie ma nic wspólnego z tym jakie Ty będziesz rodzic. U mnie na przykład nikt nie rodził takiego wielkiego jak ja i córka tez się duża zapowiada. Jak coś dają to bierz, najwyżej nie ubierzesz.

Magddullina2, takie ciągnięcia przy kichaniu są całkiem normalne.
    Właśnie wróciłam po pogrzebie, zjadłam ziemniaki mhmmm. Cukier pewnie rano mimo insuliny będzie kosmiczny.

Kic, oczywiście cukier powyżej normy, chyba 93 było. Najwyżej zwiększę dawkę insuliny.

Anetka nie zazdroszczę przeprowadzki, ale to prawda, że najlepsza segregację rzeczy zbędnych robi się właśnie w trakcie pakowania i rozpakowywania ;)

Magddullina2, Anet.kaa, Edyciak lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Skierowanie mialam online 😉 5min po rozmowie z lekarzem było już dostępne 😉 dzis umowilam sie na badania i jutro mam byc na pobraniu 😊
    Ty masz to konto online założone? Kurcze, muszę się zebrać. To będzie zadanie na jutro ;)

Lalia, mnie też zawsze faceci przepuszczają. Jednak istnieją gentelmeni na tym świecie. Kobiety właśnie nigdy nie widzą, wstyd.

Stokrotka, zależy czy wybierasz lekarza z ubezpieczenia czy wolisz prywatnie. Czyli od 0 zł do sky is the limit ;) ale też nie demonizujmy NFZ. Jest wielu dobrych lekarzy, którzy przyjmują w ramach kontraktu. Tylko trzeba popytać.

Annia, nie orientowałam się w szpitalach w Krakowie. Wolałabym Śląsk skoro tu mieszkamy, ale chyba muszę zrobić jakiś research skoro tu bieda.

Fragaria, gratuluję synka!

Motylku, ja niestety kojarzę quinny. Podobno świetnie się prowadzi + duża gondola. Dla mnie minus to kubełkowe siedzisko i wygląd quinny totalnie nie wpisuje się w mój gust.

Fragaria, SzalonaOna lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 14:25

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, duży gość już. A faceci najczęściej nic nie widzą na usg. Mój chłop też w 1 ciąży nic nie widział. Teraz córka ładnie pozuje to trochę lepiej jest.

Lalia, super ze Ci odpuszcza. Wreszcie będziesz mogła się nacieszyć na luzaka ciążą.

Kic, moim zdaniem to takie lanie wody. W większości dużych firm praca zdalna jest możliwa na stanowiska H które nie wymagają obecności pracownika. Poza tym nie oszukujmy się, ale np jak pracodawca ma sprawdzać ile pracownik tak naprawdę pracował i czy zamiast pracować nie siedział sobie z dziećmi na placu zabaw. Albo nie korzystał z tego, żeby móc iść do lekarza i nie korzystać z urlopu. A nasz rząd wpisze sobie w kodeks pracy, że ciężarnej się należy a jak zawsze pracodawca dostanie po dupie bo to on będzie musiał wymyślić jak sprawdzić czy pracownik naprawdę pracuje.

Doomi, fajny gest ze strony Pana :)

Casteam, może w tym szpitalu złapałaś jakiegoś wirusa

Iryska, a pamiętasz w którym na Ligocie? Już obyczajam listę szpitali na fb, zobaczymy co tam dodali i czy jest test

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska, jest bez testu!!! No to obyczajam listę co trzeba mieć. Jak będą wywoływać to wyślę męża po wymaz i urodzę na Raciborskiej. Jak samo się zacznie to pojadę na Ligotę, najwyżej znowu studenci będą mi zaglądać między nogi :P

Iryska lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ