Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
SzalonaOna wrote:Ja ostatnio miałam 0,3 i nic nie mówił że źle. Ale jestem na letrox ie cały czas.
No właśnie mi się wydaje i chyba ktos mi kiedyś o tym mówił, że jeśli tsh jest niskie ale ze wzgledu na to ze zostało obniżone lekami to nie ma niepokoju bo tak moze byc i nie świadczy o nadczynności, bp jest obniżone ze tak powiem sztucznie. Ale jeśli tsh jest bardzo niskie naturalnie samo z siebie bez brania jakichkolwiek leków typu letrox czy euthyrox to trzeba skontrolować czy to już nie nadczynność... Także to jest kwestia czy ktoś ma niskie na lekach czy naturalnie.SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Doomi
Super ciuszki!
Laila
My używaliśmy Loveli, ale mąż zapachu nie lubi, więc będziemy teraz kupować Persil Sensitive dla dzieci.
Ounai
Jak się czujesz?
Sylwia
Co u Ciebie? -
Iryska wrote:Ja też dzisiaj źle się czuje, żołądek mnie strasznie boli, aż nie mogę oddychać. I jeszcze twardnienia brzucha czasem się pojawiają 🙁
Oby jutro było lepiej...
U mnie tez czasami są te twardnienia. Podobno tp normalne. Jeszcze brzuch mnie swędzi. Już myślałam, że jakieś uczulenie. Czasami takie swędzenie jest przepowiednią rozstępów 🙄 Póki co nie mam ani jednego, ale brzuch rośnie jak szalony. -
Sylwucha wrote:Mam dziś gorszy dzień. Pierwszy raz od dawna jest mi niedobrze. Do tego ciężko mi się oddycha, czuje ucisk (Jak bym cały czas była po rozgrzewce), musiałam nawet stanik ściągnąć, bo nie wytrzymywałam. Mam jakieś uderzenia gorąca. Boję się, że tak może wyglądać 3 trymestr.
-
Iryska wrote:Twój jeszcze szybciej rośnie, i ma dwa razy większe obciążenie 😀 pewnie swędzi bo się rozciąga.
Dzisiaj jeszcze dobiła mnie moja koleżanka, która jest na tym etapie ciąży co ja, że twardnienia skróciły jej szyjkę o 1cm w ciągu tygodnia 🥺🥺
Też się boję tej skracającej szyjki. W tydzień aż 1 cm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 23:50
-
Ounai wrote:Nie pocieszę Cię, ja bardzo długo miałam duszności. Dopiero teraz przechodzą jak mała zaczęła schodzić niżej. Ale może to ta pogoda też. No dziś wysyp złych nastrojów i złego samopoczucia.
Mam świadomość, że lekko nie będzie, ale dziś wyjątkowo fatalnie się czuje. Jeszcze mój mąż mówi do mnie: No nie mów, że tak bedzie już do końca? Wtf?!🤨
Chciałam mu kopa sprzedać. Chłop się łatwo przyzwyczaja do dobrego. 1 trymestr był tragiczny dla nas obojga i chyba się boi. Uświadamiam go, że pewnie lepiej nie będzie, ale sama sram ogniem 🔥 -
Dziewczyny, nie wiem co zrobić 🤷♀️ trzeci raz zmienić lekarza prowadzącego ciążę? Poradźcie czy szukać nowego czy zostać już u tego. Kombinuje z tymi lekarzami, aż mi głupio ale jednak nie jestem zadowolona 😐
Po pierwsze byłam umówiona na 18, a do gabinetu wchodziłam jakoś 19:30, bo czekałam w kolejce. To jest prywatny gabinet u niego w domu, poczekalnia 2x2, więc jak więcej osób to czeka się w samochodzie (teraz spoko, ale w listopadzie może nie być tak wesoło). I tak że kolejka u niego jest norma, ostatnio było ok i myślałam że wprowadził jakąś poprawę ze względu na panujaca pandemie, ale chyba niewiele sobie z niej robi bo nawet maseczek ochronnych ani lekarz ani jego pacjentki nie używają. Lekarz jest na pewno dobrym specjalistą i co do samej wizyty ok, choć miałam wrażenie że jest trochę zakręcony przy "papierologii". Niby pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzic i myślałam że będzie spoko. Nie wiem naprawdę 🤦♀️
Wróciłam wczoraj taka zmęczona ze nie miałam już siły napisać, ale sprawdził jeszcze raz wszystkie parametry u Malucha i wszystko jest super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 05:35
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Fragaria wrote:Dziewczyny, nie wiem co zrobić 🤷♀️ trzeci raz zmienić lekarza prowadzącego ciążę? Poradźcie czy szukać nowego czy zostać już u tego. Kombinuje z tymi lekarzami, aż mi głupio ale jednak nie jestem zadowolona 😐
Po pierwsze byłam umówiona na 18, a do gabinetu wchodziłam jakoś 19:30, bo czekałam w kolejce. To jest prywatny gabinet u niego w domu, poczekalnia 2x2, więc jak więcej osób to czeka się w samochodzie (teraz spoko, ale w listopadzie może nie być tak wesoło). I tak że kolejka u niego jest norma, ostatnio było ok i myślałam że wprowadził jakąś poprawę ze względu na panujaca pandemie, ale chyba niewiele sobie z niej robi bo nawet maseczek ochronnych ani lekarz ani jego pacjentki nie używają. Lekarz jest na pewno dobrym specjalistą i co do samej wizyty ok, choć miałam wrażenie że jest trochę zakręcony przy "papierologii". Niby pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzic i myślałam że będzie spoko. Nie wiem naprawdę 🤦♀️
Wróciłam wczoraj taka zmęczona ze nie miałam już siły napisać, ale sprawdził jeszcze raz wszystkie parametry u Malucha i wszystko jest super.
U mojego lekarza też na koniec dnia zdarzały się opóźnienia i dlatego teraz zawsze umawiam się na poranne godziny 😊 i problem się rozwiązał -
Fragaria wrote:Dziewczyny, nie wiem co zrobić 🤷♀️ trzeci raz zmienić lekarza prowadzącego ciążę? Poradźcie czy szukać nowego czy zostać już u tego. Kombinuje z tymi lekarzami, aż mi głupio ale jednak nie jestem zadowolona 😐
Wróciłam wczoraj taka zmęczona ze nie miałam już siły napisać, ale sprawdził jeszcze raz wszystkie parametry u Malucha i wszystko jest super.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Fragaria u mojego w pandemię o wiele mniej opóźnień, plus poczekalnia jest bardzo duża więc zawsze znajdę miejsce daleko od kogoś. Doktor w maseczce i Pani położna pilnuje na rejestracji, żeby pacjentki wkładały... Ciężko mi doradzić, ale też bym czuła pewien dyskomfort w twojej sytuacji.
Iryska, Sylwia co do skracania się szyjki u kogoś bo brzuch twardnieje - nie czytajcie tego, owszem zdarza się. Ale wielu twardnieje i nic się nie dzieje. Tak samo zdarza się jeszcze milion innych powikłań, ale dlaczego miałby Was dotyczyć?Iryska lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyDzień dobry w 18 tygodniu ❤️ Jeju, to już ten etap...
Moja mała jest wielkości małego jeża 😍
Później się zważę, zobaczymy czy coś się zmienia 💪
Miłego dnia!Inaa89, Annia, doomi03, Lalia, kar_oliv, dmg111, Iryska, Ounai, kic83, patrycja92, luthienn lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Może to jakiś taki beznadziejny dzień...
Oby jutro było lepiej...
U mnie tez czasami są te twardnienia. Podobno tp normalne. Jeszcze brzuch mnie swędzi. Już myślałam, że jakieś uczulenie. Czasami takie swędzenie jest przepowiednią rozstępów 🙄 Póki co nie mam ani jednego, ale brzuch rośnie jak szalony.
Swędzi bo intensywnie rośnie
Pamiętam jak któregoś razu szwagierka sie mnie zapytała czy swędzi mnie brzuch, a ja zdziwiona mówię, "nie nic mnie nie swędzi"... A tydzień później brzuch wszedł w fazę wzrostu i sie zdarzało kilka razy ze sie cala drapałam po nim xD i oczywiście mysl "teraz już wiem o co jej chodziło" xD też poki co nie mam na brzuchu rozstępów (tfu tfu).Sylwucha lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Dzień dobry w 18 tygodniu ❤️ Jeju, to już ten etap...
Moja mała jest wielkości małego jeża 😍
Później się zważę, zobaczymy czy coś się zmienia 💪
Miłego dnia!
Ktoś tu zaczął 5 miesiąc ❤️ ... Masakra kiedy to zleciało Motiprzecież dopiero co mialas prenatalne, a tu chwila moment i będzie polowa😮
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Właśnie do mnie dotarło, że ja z tydzień zaczynam 6 miesiąc 😱
Magddullina2, Lalia, Anet.kaa, Inaa89, dmg111, Zulugula, Ounai, SzalonaOna, Julik, Sylwucha, luthienn, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Hej hej 😍 ja cała dygotam przed jutrzejszą wizyta... Mam nadzieję że wszystko jest ok ❤️
Nie za dobrze się czuje... Ciągle jestem jakąś rozkojarzona i jakby zmęczona, muszę się pilnować jeżdżąc autem bo normalnie mam takiego zwisa... Jakbym żyła w jakimś śnie z spowolnionym tempem i reakcja... 😱🤔
Heh pokazujecie brzuszki piekniusi a ja mam wrażenie że wyglądam jak piłka przy Was heh a to dopiero dziś 10 tydzień 😍🤔😱🙈
Wywala mnie strasznie jak tak dalej pójdzie przy posiłku nie będę potrzebować stołu 🤔🤣😘👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Hejka! Moje dziecko od dzis jest grejpfrutem
jeszcze 2 tyg i połowa ciąży - nie moge sie doczekać
Fragaria wg mnie jesli opóźnienia to jedyny problem z lekarzem to ja bym go nie zmieniała, i polecam sposób Ingi- wczesniejsze godziny wizyt
Jestem wkurzona, ludzie są nie powazni. Pisalam Wam o tym leżaczku Chicco za 349 zł.
Pierwszy raz pisalam i dzwoniłam do nich kilka dni.temu ze swojego telefonu - cisza.
Na 2 dzień uznałam że zadzwonie od męża, babeczka odebrała, powiedziala że jest w pracy i że odezwie sie za 2 dni bo wtedy prawdopodobnie skonczy wczesniej prace, powiedziałam jej że bardzo zależy mi na zakupie a ona że mi go rezerwuje bo jest dostępny jeszcze jeden (mieli niby dwa po bliźniakach) .
Oczywiście nie odezwała się w umówionym czasie, napisalam jej sms ale na niego nie odpisuje.
Ludzie są nie poważni.
Nie łatwiej powiedzieć że coś jest zarezerwowane, sprzedane czy cokolwiek jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 08:49
Ounai, doomi03, Sylwucha lubią tę wiadomość