WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe
    Bardzo mi przykro, ale jestem pewna że zaraz tu do nas wrócisz z dobrymi wiadomościami.

Gagatko
    Musisz starać się uspokoić, szczerze to tak jak dziewczyny piszą na tym etapie jak ma byc dobrze to będzie, a jak ma sie cos wydarzyć to i luteina nie pomoże. Najwazniwjsze jest dbanie o siebie, odpoczynek i spokój.

Laila
    Zapisuje rownież przepisy i bede robic, rownież mam ochote na ciasto drozdzowe z truskawkami

Kic
    Daj znac jak wyniki krzywej. Super, że nauczyliscie córke zajmować się sobą rano, będziesz nam sprzedawać patenty jak juz nasze kropki będą ogarniać :D
    A co do obcinania sobie grzywki to ja obciełam sobie pół włosów bo szykowałam się na swój ślub z sąsiadem w wieku 4 lat....

Castem
    Strasznie mi przykro z powodu zwolnienia. Mówilaś, że dorabiasz jako kosmetyczka wiec chociaz taki plus, że bedziesz mogła ew dorobić. Mam nadzieje, że wszystko jakos się ułoży.

Motylku
    Piekna na kołyska!

Doomi!
    Wyglądasz obłędnie! Zazdroszcze Ci tego brzuszka ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 20:20

kic83, SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    141fe8454d7f.png

dobre te wyniki? Nie znam się 🤷

Ounai, doomi03 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 12:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    141fe8454d7f.png

Bardzo ładne :) choć po 2h powinna spaść bliżej wartości na czczo chyba 🤔

kic83 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    141fe8454d7f.png

Idealne! 👍

kic83 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Żal mi Twojego taty, naprawdę. To jest mega ciężkie.

Polubiłam za babeczki, uwielbiam je! ❤️
    Pokazuj nam zakupy dla Polci! ❤️

Ja zawsze idę i dopiero biorę skierowania. Na wizycie bym powiedziała, że ginekolog mnie wysłał, bo tarczyce masz mieć w ryzach przez ciaze :) Wypisze skierowania i zrobisz badania, skomentuje w aplikacji co dalej, albo umów się od razu na teleporade do niego by omówić wyniki 😉
    Oooo!! Ekstra plan! Tak zrobię, bez sensu abym płaciła sama za to.
    Dziekuję :*

e03a01aaa12b.jpg

Inaa89, Lalia, KarolinaMaria, Inga28, dmg111, Stokrotka027, doomi03 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 20:24

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dziewczyny wiecie jak to działa... Jak się wali jedno, to od razu jak domino walą się też inne rzeczy.

Zostałam dzisiaj zwolniona z pracy. Ogólnie nie mam co płakać bo jestem na chorobowym ale niestety nie przepracowałam wymaganego okresu czasu i po macierzyńskim (ktory trwa 16 tygodni) nie będzie przysługiwać mi zasilek dla bezrobotnych.

Powinnam isc gdzieś do pracy, żeby dobić do tych 26 tygodni ale kto mnie przyjmie teraz. Z brzuchem, którego nie da się ukryć.

Jestem zalamana. Zwolnili mnie, nie z powodu ciazy a z powodu braku pracy. A agencja nie może mi dać innej pracy bo nie mówię po holendersku, tylko po angielsku co już sprawia że ciężej będzie mi znaleźć pracę.

I jeszcze rano wygarnęłam swojemu chłopu co o nim myślę.

To na chorobowym można zwolnić??

nqtkdf9hy13p613h.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie dziś ginekolog wystraszył .. myślałam ze tylko niedoczynnosc tarczycy jest groźna .. mam tarczyce 0.2 tsh .. bardzo duża NADCZYNNOŚĆ i lekarz dziś powiedział ze to bardzo groźne i mam iść do endokrynologa .. mam nadzieje ze nic dzidzi nie będzie ..

Edit a na internecie czytałam ze w 1 trymestrze może być niskie tsh bo obniża je hormon beta hcg już sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 20:59

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Napisałam długiego posta i nie dodał się. Już nawet nie wiem co chciałam napisać.

Wyzachwalalam męża a dzisiaj mam ochotę go zabić. Wiem że dzisiaj miał wizytę ludzi z bmw, ale mówiłam mu, że ma być u znajomych po 18 po łóżeczko to był w domu o 18:30. Ja się źle czuję, nie dość że ten brzuch, sama z dzieckiem to jeszcze głowa mnie boli i byłby już dawno w domu a teraz to on może zdążył dojechać do znajomych. Przykro mi, bo widzę, że znowu się zaczyna praca ważniejsza niż rodzina :(

Wiem coś o pracy do późna :/
    mój mąż od 2 tygodni zaczyna pracę o 9 i kończy o 19 🤷
    Po tygodniu zrobiłam mu awanturę, że nie tylko praca, że ma też dziecko, i żonę w ciąży, i że nie jestem jego służącą, że ma zacząć pomagać, bo ja się na to nie godzę.
    Po tygodniu się poprawiło, całe szczęście dla niego.

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, lepiej zrób na wizytę. Bo inaczej bez sensu będzie ta wizyta... Chyba że masz jakiś niestary wynik

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Po tygodniu zrobiłam mu awanturę, że nie tylko praca, że ma też dziecko, i żonę w ciąży, i że nie jestem jego służącą, że ma zacząć pomagać, bo ja się na to nie godzę.

U nas tez z tym ciężko .. mąż pracuje u siebie wiec robi 7 dni w tygodniu .. w zasadzie od 8 do 19 a wraca do domu i dalej pracuje tyle ze przy kompie .. do tego mamy remont domu ( w innym miejscu niż mieszkamy ) wiec jak ma chwile to jedzie jeszcze tam..

• Iryska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 14:25

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Dziewczyny a mnie dziś ginekolog wystraszył .. myślałam ze tylko niedoczynnosc tarczycy jest groźna .. mam tarczyce 0.2 tsh .. bardzo duża NADCZYNNOŚĆ i lekarz dziś powiedział ze to bardzo groźne i mam iść do endokrynologa .. mam nadzieje ze nic dzidzi nie będzie ..

Edit a na internecie czytałam ze w 1 trymestrze może być niskie tsh bo obniża je hormon beta hcg już sama nie wiem

Endo pewnie Ci zleci badanie na przeciwciala trab, wskaże to czy dziecko jest w ryzyku chorób tarczycy czy jakos tak. Pewnie usg tez warto zrobić

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, duża nadczynność tarczycy by była, gdybyś miała TSH równe 0,002...
    0,2 w ciąży jest jeszcze ok. Jak miałam 0,7 to mi powiedział, że jest idealnie.

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zaczął straszyć ze to grozi poronieniem i wg te niskie tsh, wystraszyłam się

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, co za kaskada nieszczęść... 😖
    Ja myślałam, że ty jesteś na własnej działalności, dlatego tak długo pracujesz.. już sobie wyobrażam, jak teściowa zareagowała..
    Ale powiem ci, że jesteś bardzo silną kobietą tam w środku. Bo życie rzuca ci tyle kłód pod nogi, a ty mimo wszystko jakoś idziesz dalej do przodu.
    Powiedz, co teraz będzie? W Holandii ciężarna nie jest chroniona prawem?

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny koleżanka wysłała mi właśnie test ciąży i pyta czy jest w ciąży a ja mimo ze testowałam co miesiąc tyle czasu to nie wiem co powiedzieć ;D to bobo test ;D robiony 11 dni po owulacji .. widoczne ta kreska / cień było to od razu w czasie którym powinna wyjść druga kreska .. drugi bobo test wyszedł identycznie ..

7c1b9617c098.jpg

• Lalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, dzięki za opinię! Może jednak się przekonam do proszku :D

DMG, ja lubię robić przemyślane zakupy i czasami roztrząsam coś 10 razy zanim się zdecyduje :D

Anetka, ja też bym zrobiła na wizytę, ale skoro nie ma problemu z tym, że później doślesz wyniki i je skonsultujesz ;)
    zadku jak na moje oko :*

Suzi, moja endo cały czas mi mówi, że mam badać TSH+FT4 i że TSH ma byćw przedziale 0,5-2,0 :)
    Kic, badania się wydają w por
    Doomi, ubranka świetne! <3 Pajac z Harrym rewelacja! a ten dresik z granatową bluzą ze Smyka też miałam upatrzony, bo był w świetnej cenie!!

Ja też szaleje na vinted, wczoraj odebrałam jedną paczkę, dzisiaj zamówiłam kolejne :D a jeszcze wczoraj na lumpie kupiłam ogrodniczki <3

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja na początku ciąży zagroziłam rozwodem i potem przystopowal. Ale jak przyjeżdżają Niemcy to on świńskiego rozumu dostaje. Nie dość że siedzi godzinami do późna to wieczorem jeszcze najczęściej na kolację wychodzą. Jeszcze marudzi, bo musiał teraz do paczkomatu jechać, bo powystawialam ciuchy ciążowe z pierwszej ciąży, w które się nie mieszczę na vinted i sprzedałam szorty z hm. No i dziewczyna chce je mieć na piątek, a on mi zabrał dziś do pracy etykietę wysyłkową i nie miałam jak nadać paczki. A że mam te skurcze to przecież wiadomo że nie ja pojadę :P

age.png

age.png
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ