X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 12:16

kic83, Julik, luthienn, Inaa89, Magddullina2 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Kochana naprawde nie mozesz gdzies podjechać zrobic poprostu KTG?
    No chyba tak zrobię w końcu. Nie chce mi się jechać do innego miasta, bo musiałabym jechać sama, nie mam z kim zostawić syna. Myślałam że to jednorazowa akcja. Pogadam z mężem jak wreszcie wróci z pracy, bo miał być o 18 u znajomych po łóżeczko a póki co nawet do domu po samochód nie przyjechał jeszcze :/ Najwyżej dam te 50 zł i zrobię prywatnie.

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No chyba tak zrobię w końcu. Nie chce mi się jechać do innego miasta, bo musiałabym jechać sama, nie mam z kim zostawić syna. Myślałam że to jednorazowa akcja. Pogadam z mężem jak wreszcie wróci z pracy, bo miał być o 18 u znajomych po łóżeczko a póki co nawet do domu po samochód nie przyjechał jeszcze :/ Najwyżej dam te 50 zł i zrobię prywatnie.

Myślę że warto wydać kasę i być spokojną!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Moja wczoraj jak przysnęłam, pomalowała mi krzesło długopisem i nie mogę tego zmyć 🤦‍♀️

Z czego to krzesło? Jak jakas skora to lakier do włosów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jak to działa... Jak się wali jedno, to od razu jak domino walą się też inne rzeczy.

Zostałam dzisiaj zwolniona z pracy. Ogólnie nie mam co płakać bo jestem na chorobowym ale niestety nie przepracowałam wymaganego okresu czasu i po macierzyńskim (ktory trwa 16 tygodni) nie będzie przysługiwać mi zasilek dla bezrobotnych.

Powinnam isc gdzieś do pracy, żeby dobić do tych 26 tygodni ale kto mnie przyjmie teraz. Z brzuchem, którego nie da się ukryć.

Jestem zalamana. Zwolnili mnie, nie z powodu ciazy a z powodu braku pracy. A agencja nie może mi dać innej pracy bo nie mówię po holendersku, tylko po angielsku co już sprawia że ciężej będzie mi znaleźć pracę.

I jeszcze rano wygarnęłam swojemu chłopu co o nim myślę.

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny buziak za te wszystkie mile słówka 😘😘😘 dziękuję... brzuch rośnie, cyc rośnie... Az przeraża mnie to tempo xD
    Kic no mowilam, że Was doganiam xD

Ja też dziś jak zwykle nie mogłam sie powstrzymać 😂 poszlam do smyka odebrać paczkę bo zamowilam fatalaszki dla dzieci koleżanki do której jadę teraz w gości przy okazji tego panieńskiego, więc nie chciałam z pustymi rękoma... Ale nie byłabym sobą jakbym nie kupila też czegoś młodemu xD
    b467eda420e1.jpg

Dodatkowo przyszła kolejna paczuszka z vinted z ciuszki w tym moja wypatrzona perełka (dziewczyny lubiące HP zrozumieją ;) )...
    f59974b8e8f4.jpg

Szafa Kacperka szybko się zapełnia 😱😊❤️
    3abf9de5a4d8.jpg

KarolinaMaria, Ounai, Inaa89, dmg111, kic83, Magddullina2, Julik, Sylwucha lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długiego posta i nie dodał się. Już nawet nie wiem co chciałam napisać.

Wyzachwalalam męża a dzisiaj mam ochotę go zabić. Wiem że dzisiaj miał wizytę ludzi z bmw, ale mówiłam mu, że ma być u znajomych po 18 po łóżeczko to był w domu o 18:30. Ja się źle czuję, nie dość że ten brzuch, sama z dzieckiem to jeszcze głowa mnie boli i byłby już dawno w domu a teraz to on może zdążył dojechać do znajomych. Przykro mi, bo widzę, że znowu się zaczyna praca ważniejsza niż rodzina :(

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, ja pierdzielę... serio jakiś armagedon. Może uda Ci się coś znaleźć w czasie macierzyńskiego? Niewiele mogę doradzić, bo nie znam holenderskiej rzeczywistości. A może to jest impuls do powrotu do PL? Trzymam kciuki za Ciebie.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam a co Twój na to? Współczuję i dlatego cieszę się, że jednak mieszkam w pl. Dużo rzeczy mogłoby być lepiej ale opieka nad kobieta w ciąży jest jednak jedną z lepszych nie mówiąc już o ochronie przed zwolnieniem. No i macierzyński roczny a nie 16 tygodni.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Czytam sobie, a raczej przeglądam środki piorące dla bobo. I tak:

Jeśli chodzi o JELP:
    -są kapsułki do prania, za 11 sztuk cena wynosi ok. 20 zł (uniwersalne do prania białego i kolorowego).
    Moje pytanie: Czy przy kapsułkach wymagany jest też płyn do płukania?
    Ja przy swoich z Vizira nie używam :P tylko do ręczników i pościeli..
    -jest płyn do prania do koloru i do białego, każdy pojemność po 1,5 l a cena za butelkę to ok. 23 zł.
    Do niego na pewno już musi być płyn do płukania, który ma pojemność 2 l i kosztuje ok. 15 zł za butelkę.
    Moje pytanie: rozdzielacie dziecięce ubranka na białe i kolorowe i używacie środków do prania do białego i do koloru osobno??
    Zastanawiam się co jest bardziej wydajne, czy kapsułki czy płyn...
    -jest jeszcze proszek, ale ja jakoś nie bardzo lubię proszki....

Jeśli chodzi o LOVELA:
    -kapsułki: uniwersalne do białego i kolorów, za 12 sztuk ok. 20 zł
    -płyny do prania osobno kolor i osobno białe + płyn do płukania. Cena w zależności od pojemności butelki, ale podobna jak JELP

Jeśli chodzi o DZIDZIUŚ:
    - nie ma kapsułek
    -płyn do prania osobno kolor i osobno biel, butelka 1,5 l za ok. 20 zł, a płyn do płukania w zależności od pojemności. Dzidziuś jest najtańszy z tych wszystkich.

Ja, z racji lenistwa, najchętniej bym kupiła kapsułki, bo są uniwersalne, a do tego płyn do płukania, tylko skoro w opakowaniu jest 11-12 szt. to nie wiem czy to w ogóle się opłaca :P

I jakoś bardziej skłonna jestem na JELP, bo ponoć jest nawet przy AZS ok, a zresztą moja mama i teściowa używały go na mnie i na moim mężu :D

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2fcd1376fba5.jpg

Komu kawusię mrożona? 😅😄🤤😳

Inaa89, Zulugula, dmg111, kic83, Lalia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Również mysle ze warto wydać, to nie az tak dużo a będziesz miała pewnosc ze napewno wszystko jest ok 😘

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia dziękuję bardzo za przepisy, bede testować 😁

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Napisałam długiego posta i nie dodał się. Już nawet nie wiem co chciałam napisać.

Wyzachwalalam męża a dzisiaj mam ochotę go zabić. Wiem że dzisiaj miał wizytę ludzi z bmw, ale mówiłam mu, że ma być u znajomych po 18 po łóżeczko to był w domu o 18:30. Ja się źle czuję, nie dość że ten brzuch, sama z dzieckiem to jeszcze głowa mnie boli i byłby już dawno w domu a teraz to on może zdążył dojechać do znajomych. Przykro mi, bo widzę, że znowu się zaczyna praca ważniejsza niż rodzina :(
    Nie smutaj, może taki akurat paskudny dzień sie przytrafił 😒 jutro napewno juz bedzie lepiej z mezem 😘

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Z czego to krzesło? Jak jakas skora to lakier do włosów :)
    No właśnie imitacja skóry...

• Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Czytam sobie, a raczej przeglądam środki piorące dla bobo. I tak:

Jeśli chodzi o JELP:
    -są kapsułki do prania, za 11 sztuk cena wynosi ok. 20 zł (uniwersalne do prania białego i kolorowego).
    Moje pytanie: Czy przy kapsułkach wymagany jest też płyn do płukania?
    Ja przy swoich z Vizira nie używam :P tylko do ręczników i pościeli..
    -jest płyn do prania do koloru i do białego, każdy pojemność po 1,5 l a cena za butelkę to ok. 23 zł.
    Do niego na pewno już musi być płyn do płukania, który ma pojemność 2 l i kosztuje ok. 15 zł za butelkę.
    Moje pytanie: rozdzielacie dziecięce ubranka na białe i kolorowe i używacie środków do prania do białego i do koloru osobno??
    Zastanawiam się co jest bardziej wydajne, czy kapsułki czy płyn...
    -jest jeszcze proszek, ale ja jakoś nie bardzo lubię proszki....

Jeśli chodzi o LOVELA:
    -kapsułki: uniwersalne do białego i kolorów, za 12 sztuk ok. 20 zł
    -płyny do prania osobno kolor i osobno białe + płyn do płukania. Cena w zależności od pojemności butelki, ale podobna jak JELP

Jeśli chodzi o DZIDZIUŚ:
    - nie ma kapsułek
    -płyn do prania osobno kolor i osobno biel, butelka 1,5 l za ok. 20 zł, a płyn do płukania w zależności od pojemności. Dzidziuś jest najtańszy z tych wszystkich.

Ja, z racji lenistwa, najchętniej bym kupiła kapsułki, bo są uniwersalne, a do tego płyn do płukania, tylko skoro w opakowaniu jest 11-12 szt. to nie wiem czy to w ogóle się opłaca :P

I jakoś bardziej skłonna jestem na JELP, bo ponoć jest nawet przy AZS ok, a zresztą moja mama i teściowa używały go na mnie i na moim mężu :D
    Jelp proszek koncentrat na 100% ma zmiękczacz już w sobie i nie dodaje się płynu do płukania. Rozdzielam na jasne i ciemne i piorę wszystko, pościel, ręczniki, nasze ubrania. Bo skoro ubranko dziecka ma je uczulić to jeśli będę je tulić do siebie to też się uczuli przecież, albo jak je położę w swojej pościeli. Teraz mam Lovela a w zapasie mam Jelp. Ja używam proszku bo wstawiam pralkę wieczorem i ustawiam opóźnienie czasowe

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No właśnie imitacja skóry...
    Kup w Rossmannie magiczną gąbkę i zejdzie.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, tylko dodam że u mnie łatwiej bo ja używam Lovela zawsze, bo mamy z synem AZS :P Jedynie wycofałam płyn do płukania i zamieniłam na Biały Jeleń i rzeczy typowo małej płuczę dwukrotnie

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny, ja dzis caly dzień spedziłam w rozjazdach, byłam u taty posiedzieć troche pezy babki. Masakra, starość jest taka straszna :( Żal mi mojego taty bo jest jaki jest ale ta babcia go prędzej wykończy niż sama odejdzie (95.5 lat) a facet od 7 lat nie ma życia przez nią.
    Z lepszych rzeczy to upieklam dziś pyszne muffiny, na kwestii smaku Mufiny z Truskawkami - Polecam.
    Przyszedl mi również kombinezon dla Polci, + przesłodkie butki.
    Mając też sporo czasu w ciągu dnia przeglądałam wózki i nakręciłam sie na Cybex Balios S lux, musze go obejrzeć w sklepie bo ma dobre opinie i fajną cenę.

Mam pytanie, w piatek mam wizyte u endokrynologa z Medicover - pierwszą w ciąży, robicie na wizytę zawsze TSH, ft3, ft4 czy na wizycie dopiero lekarz Wam przepisuje? troche szkoda mi kasy zrobić samej przed wizytą, ale z drugiej strony glupik mi isc na wizyte bez niczego.

dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 12:16

Lalia lubi tę wiadomość

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ