WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 12:16

kic83, Julik, luthienn, Inaa89, Magddullina2 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Kochana naprawde nie mozesz gdzies podjechać zrobic poprostu KTG?
    No chyba tak zrobię w końcu. Nie chce mi się jechać do innego miasta, bo musiałabym jechać sama, nie mam z kim zostawić syna. Myślałam że to jednorazowa akcja. Pogadam z mężem jak wreszcie wróci z pracy, bo miał być o 18 u znajomych po łóżeczko a póki co nawet do domu po samochód nie przyjechał jeszcze :/ Najwyżej dam te 50 zł i zrobię prywatnie.

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No chyba tak zrobię w końcu. Nie chce mi się jechać do innego miasta, bo musiałabym jechać sama, nie mam z kim zostawić syna. Myślałam że to jednorazowa akcja. Pogadam z mężem jak wreszcie wróci z pracy, bo miał być o 18 u znajomych po łóżeczko a póki co nawet do domu po samochód nie przyjechał jeszcze :/ Najwyżej dam te 50 zł i zrobię prywatnie.

Myślę że warto wydać kasę i być spokojną!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Moja wczoraj jak przysnęłam, pomalowała mi krzesło długopisem i nie mogę tego zmyć 🤦‍♀️

Z czego to krzesło? Jak jakas skora to lakier do włosów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jak to działa... Jak się wali jedno, to od razu jak domino walą się też inne rzeczy.

Zostałam dzisiaj zwolniona z pracy. Ogólnie nie mam co płakać bo jestem na chorobowym ale niestety nie przepracowałam wymaganego okresu czasu i po macierzyńskim (ktory trwa 16 tygodni) nie będzie przysługiwać mi zasilek dla bezrobotnych.

Powinnam isc gdzieś do pracy, żeby dobić do tych 26 tygodni ale kto mnie przyjmie teraz. Z brzuchem, którego nie da się ukryć.

Jestem zalamana. Zwolnili mnie, nie z powodu ciazy a z powodu braku pracy. A agencja nie może mi dać innej pracy bo nie mówię po holendersku, tylko po angielsku co już sprawia że ciężej będzie mi znaleźć pracę.

I jeszcze rano wygarnęłam swojemu chłopu co o nim myślę.

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny buziak za te wszystkie mile słówka 😘😘😘 dziękuję... brzuch rośnie, cyc rośnie... Az przeraża mnie to tempo xD
    Kic no mowilam, że Was doganiam xD

Ja też dziś jak zwykle nie mogłam sie powstrzymać 😂 poszlam do smyka odebrać paczkę bo zamowilam fatalaszki dla dzieci koleżanki do której jadę teraz w gości przy okazji tego panieńskiego, więc nie chciałam z pustymi rękoma... Ale nie byłabym sobą jakbym nie kupila też czegoś młodemu xD
    b467eda420e1.jpg

Dodatkowo przyszła kolejna paczuszka z vinted z ciuszki w tym moja wypatrzona perełka (dziewczyny lubiące HP zrozumieją ;) )...
    f59974b8e8f4.jpg

Szafa Kacperka szybko się zapełnia 😱😊❤️
    3abf9de5a4d8.jpg

KarolinaMaria, Ounai, Inaa89, dmg111, kic83, Magddullina2, Julik, Sylwucha lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długiego posta i nie dodał się. Już nawet nie wiem co chciałam napisać.

Wyzachwalalam męża a dzisiaj mam ochotę go zabić. Wiem że dzisiaj miał wizytę ludzi z bmw, ale mówiłam mu, że ma być u znajomych po 18 po łóżeczko to był w domu o 18:30. Ja się źle czuję, nie dość że ten brzuch, sama z dzieckiem to jeszcze głowa mnie boli i byłby już dawno w domu a teraz to on może zdążył dojechać do znajomych. Przykro mi, bo widzę, że znowu się zaczyna praca ważniejsza niż rodzina :(

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, ja pierdzielę... serio jakiś armagedon. Może uda Ci się coś znaleźć w czasie macierzyńskiego? Niewiele mogę doradzić, bo nie znam holenderskiej rzeczywistości. A może to jest impuls do powrotu do PL? Trzymam kciuki za Ciebie.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam a co Twój na to? Współczuję i dlatego cieszę się, że jednak mieszkam w pl. Dużo rzeczy mogłoby być lepiej ale opieka nad kobieta w ciąży jest jednak jedną z lepszych nie mówiąc już o ochronie przed zwolnieniem. No i macierzyński roczny a nie 16 tygodni.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Czytam sobie, a raczej przeglądam środki piorące dla bobo. I tak:

Jeśli chodzi o JELP:
    -są kapsułki do prania, za 11 sztuk cena wynosi ok. 20 zł (uniwersalne do prania białego i kolorowego).
    Moje pytanie: Czy przy kapsułkach wymagany jest też płyn do płukania?
    Ja przy swoich z Vizira nie używam :P tylko do ręczników i pościeli..
    -jest płyn do prania do koloru i do białego, każdy pojemność po 1,5 l a cena za butelkę to ok. 23 zł.
    Do niego na pewno już musi być płyn do płukania, który ma pojemność 2 l i kosztuje ok. 15 zł za butelkę.
    Moje pytanie: rozdzielacie dziecięce ubranka na białe i kolorowe i używacie środków do prania do białego i do koloru osobno??
    Zastanawiam się co jest bardziej wydajne, czy kapsułki czy płyn...
    -jest jeszcze proszek, ale ja jakoś nie bardzo lubię proszki....

Jeśli chodzi o LOVELA:
    -kapsułki: uniwersalne do białego i kolorów, za 12 sztuk ok. 20 zł
    -płyny do prania osobno kolor i osobno białe + płyn do płukania. Cena w zależności od pojemności butelki, ale podobna jak JELP

Jeśli chodzi o DZIDZIUŚ:
    - nie ma kapsułek
    -płyn do prania osobno kolor i osobno biel, butelka 1,5 l za ok. 20 zł, a płyn do płukania w zależności od pojemności. Dzidziuś jest najtańszy z tych wszystkich.

Ja, z racji lenistwa, najchętniej bym kupiła kapsułki, bo są uniwersalne, a do tego płyn do płukania, tylko skoro w opakowaniu jest 11-12 szt. to nie wiem czy to w ogóle się opłaca :P

I jakoś bardziej skłonna jestem na JELP, bo ponoć jest nawet przy AZS ok, a zresztą moja mama i teściowa używały go na mnie i na moim mężu :D

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2fcd1376fba5.jpg

Komu kawusię mrożona? 😅😄🤤😳

Inaa89, Zulugula, dmg111, kic83, Lalia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Również mysle ze warto wydać, to nie az tak dużo a będziesz miała pewnosc ze napewno wszystko jest ok 😘

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia dziękuję bardzo za przepisy, bede testować 😁

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Napisałam długiego posta i nie dodał się. Już nawet nie wiem co chciałam napisać.

Wyzachwalalam męża a dzisiaj mam ochotę go zabić. Wiem że dzisiaj miał wizytę ludzi z bmw, ale mówiłam mu, że ma być u znajomych po 18 po łóżeczko to był w domu o 18:30. Ja się źle czuję, nie dość że ten brzuch, sama z dzieckiem to jeszcze głowa mnie boli i byłby już dawno w domu a teraz to on może zdążył dojechać do znajomych. Przykro mi, bo widzę, że znowu się zaczyna praca ważniejsza niż rodzina :(
    Nie smutaj, może taki akurat paskudny dzień sie przytrafił 😒 jutro napewno juz bedzie lepiej z mezem 😘

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Z czego to krzesło? Jak jakas skora to lakier do włosów :)
    No właśnie imitacja skóry...

• Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Czytam sobie, a raczej przeglądam środki piorące dla bobo. I tak:

Jeśli chodzi o JELP:
    -są kapsułki do prania, za 11 sztuk cena wynosi ok. 20 zł (uniwersalne do prania białego i kolorowego).
    Moje pytanie: Czy przy kapsułkach wymagany jest też płyn do płukania?
    Ja przy swoich z Vizira nie używam :P tylko do ręczników i pościeli..
    -jest płyn do prania do koloru i do białego, każdy pojemność po 1,5 l a cena za butelkę to ok. 23 zł.
    Do niego na pewno już musi być płyn do płukania, który ma pojemność 2 l i kosztuje ok. 15 zł za butelkę.
    Moje pytanie: rozdzielacie dziecięce ubranka na białe i kolorowe i używacie środków do prania do białego i do koloru osobno??
    Zastanawiam się co jest bardziej wydajne, czy kapsułki czy płyn...
    -jest jeszcze proszek, ale ja jakoś nie bardzo lubię proszki....

Jeśli chodzi o LOVELA:
    -kapsułki: uniwersalne do białego i kolorów, za 12 sztuk ok. 20 zł
    -płyny do prania osobno kolor i osobno białe + płyn do płukania. Cena w zależności od pojemności butelki, ale podobna jak JELP

Jeśli chodzi o DZIDZIUŚ:
    - nie ma kapsułek
    -płyn do prania osobno kolor i osobno biel, butelka 1,5 l za ok. 20 zł, a płyn do płukania w zależności od pojemności. Dzidziuś jest najtańszy z tych wszystkich.

Ja, z racji lenistwa, najchętniej bym kupiła kapsułki, bo są uniwersalne, a do tego płyn do płukania, tylko skoro w opakowaniu jest 11-12 szt. to nie wiem czy to w ogóle się opłaca :P

I jakoś bardziej skłonna jestem na JELP, bo ponoć jest nawet przy AZS ok, a zresztą moja mama i teściowa używały go na mnie i na moim mężu :D
    Jelp proszek koncentrat na 100% ma zmiękczacz już w sobie i nie dodaje się płynu do płukania. Rozdzielam na jasne i ciemne i piorę wszystko, pościel, ręczniki, nasze ubrania. Bo skoro ubranko dziecka ma je uczulić to jeśli będę je tulić do siebie to też się uczuli przecież, albo jak je położę w swojej pościeli. Teraz mam Lovela a w zapasie mam Jelp. Ja używam proszku bo wstawiam pralkę wieczorem i ustawiam opóźnienie czasowe

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No właśnie imitacja skóry...
    Kup w Rossmannie magiczną gąbkę i zejdzie.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, tylko dodam że u mnie łatwiej bo ja używam Lovela zawsze, bo mamy z synem AZS :P Jedynie wycofałam płyn do płukania i zamieniłam na Biały Jeleń i rzeczy typowo małej płuczę dwukrotnie

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny, ja dzis caly dzień spedziłam w rozjazdach, byłam u taty posiedzieć troche pezy babki. Masakra, starość jest taka straszna :( Żal mi mojego taty bo jest jaki jest ale ta babcia go prędzej wykończy niż sama odejdzie (95.5 lat) a facet od 7 lat nie ma życia przez nią.
    Z lepszych rzeczy to upieklam dziś pyszne muffiny, na kwestii smaku Mufiny z Truskawkami - Polecam.
    Przyszedl mi również kombinezon dla Polci, + przesłodkie butki.
    Mając też sporo czasu w ciągu dnia przeglądałam wózki i nakręciłam sie na Cybex Balios S lux, musze go obejrzeć w sklepie bo ma dobre opinie i fajną cenę.

Mam pytanie, w piatek mam wizyte u endokrynologa z Medicover - pierwszą w ciąży, robicie na wizytę zawsze TSH, ft3, ft4 czy na wizycie dopiero lekarz Wam przepisuje? troche szkoda mi kasy zrobić samej przed wizytą, ale z drugiej strony glupik mi isc na wizyte bez niczego.

dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 12:16

Lalia lubi tę wiadomość

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ