Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa89 wrote:Kochana naprawde nie mozesz gdzies podjechać zrobic poprostu KTG?
Najwyżej dam te 50 zł i zrobię prywatnie.
-
Ounai wrote:No chyba tak zrobię w końcu. Nie chce mi się jechać do innego miasta, bo musiałabym jechać sama, nie mam z kim zostawić syna. Myślałam że to jednorazowa akcja. Pogadam z mężem jak wreszcie wróci z pracy, bo miał być o 18 u znajomych po łóżeczko a póki co nawet do domu po samochód nie przyjechał jeszcze
Myślę że warto wydać kasę i być spokojną!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny wiecie jak to działa... Jak się wali jedno, to od razu jak domino walą się też inne rzeczy.
Zostałam dzisiaj zwolniona z pracy. Ogólnie nie mam co płakać bo jestem na chorobowym ale niestety nie przepracowałam wymaganego okresu czasu i po macierzyńskim (ktory trwa 16 tygodni) nie będzie przysługiwać mi zasilek dla bezrobotnych.
Powinnam isc gdzieś do pracy, żeby dobić do tych 26 tygodni ale kto mnie przyjmie teraz. Z brzuchem, którego nie da się ukryć.
Jestem zalamana. Zwolnili mnie, nie z powodu ciazy a z powodu braku pracy. A agencja nie może mi dać innej pracy bo nie mówię po holendersku, tylko po angielsku co już sprawia że ciężej będzie mi znaleźć pracę.
I jeszcze rano wygarnęłam swojemu chłopu co o nim myślę. -
Dziewczyny buziak za te wszystkie mile słówka 😘😘😘 dziękuję... brzuch rośnie, cyc rośnie... Az przeraża mnie to tempo xD
Kic no mowilam, że Was doganiam xD
Ja też dziś jak zwykle nie mogłam sie powstrzymać 😂 poszlam do smyka odebrać paczkę bo zamowilam fatalaszki dla dzieci koleżanki do której jadę teraz w gości przy okazji tego panieńskiego, więc nie chciałam z pustymi rękoma... Ale nie byłabym sobą jakbym nie kupila też czegoś młodemu xD
Dodatkowo przyszła kolejna paczuszka z vinted z ciuszki w tym moja wypatrzona perełka (dziewczyny lubiące HP zrozumieją)...
Szafa Kacperka szybko się zapełnia 😱😊❤️
KarolinaMaria, Ounai, Inaa89, dmg111, kic83, Magddullina2, Julik, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Napisałam długiego posta i nie dodał się. Już nawet nie wiem co chciałam napisać.
Wyzachwalalam męża a dzisiaj mam ochotę go zabić. Wiem że dzisiaj miał wizytę ludzi z bmw, ale mówiłam mu, że ma być u znajomych po 18 po łóżeczko to był w domu o 18:30. Ja się źle czuję, nie dość że ten brzuch, sama z dzieckiem to jeszcze głowa mnie boli i byłby już dawno w domu a teraz to on może zdążył dojechać do znajomych. Przykro mi, bo widzę, że znowu się zaczyna praca ważniejsza niż rodzina -
Casteam, ja pierdzielę... serio jakiś armagedon. Może uda Ci się coś znaleźć w czasie macierzyńskiego? Niewiele mogę doradzić, bo nie znam holenderskiej rzeczywistości. A może to jest impuls do powrotu do PL? Trzymam kciuki za Ciebie.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Casteam a co Twój na to? Współczuję i dlatego cieszę się, że jednak mieszkam w pl. Dużo rzeczy mogłoby być lepiej ale opieka nad kobieta w ciąży jest jednak jedną z lepszych nie mówiąc już o ochronie przed zwolnieniem. No i macierzyński roczny a nie 16 tygodni.
-
Dziewczyny, mam pytanie. Czytam sobie, a raczej przeglądam środki piorące dla bobo. I tak:
Jeśli chodzi o JELP:
-są kapsułki do prania, za 11 sztuk cena wynosi ok. 20 zł (uniwersalne do prania białego i kolorowego).
Moje pytanie: Czy przy kapsułkach wymagany jest też płyn do płukania?
Ja przy swoich z Vizira nie używamtylko do ręczników i pościeli..
-jest płyn do prania do koloru i do białego, każdy pojemność po 1,5 l a cena za butelkę to ok. 23 zł.
Do niego na pewno już musi być płyn do płukania, który ma pojemność 2 l i kosztuje ok. 15 zł za butelkę.
Moje pytanie: rozdzielacie dziecięce ubranka na białe i kolorowe i używacie środków do prania do białego i do koloru osobno??
Zastanawiam się co jest bardziej wydajne, czy kapsułki czy płyn...
-jest jeszcze proszek, ale ja jakoś nie bardzo lubię proszki....
Jeśli chodzi o LOVELA:
-kapsułki: uniwersalne do białego i kolorów, za 12 sztuk ok. 20 zł
-płyny do prania osobno kolor i osobno białe + płyn do płukania. Cena w zależności od pojemności butelki, ale podobna jak JELP
Jeśli chodzi o DZIDZIUŚ:
- nie ma kapsułek
-płyn do prania osobno kolor i osobno biel, butelka 1,5 l za ok. 20 zł, a płyn do płukania w zależności od pojemności. Dzidziuś jest najtańszy z tych wszystkich.
Ja, z racji lenistwa, najchętniej bym kupiła kapsułki, bo są uniwersalne, a do tego płyn do płukania, tylko skoro w opakowaniu jest 11-12 szt. to nie wiem czy to w ogóle się opłaca
I jakoś bardziej skłonna jestem na JELP, bo ponoć jest nawet przy AZS ok, a zresztą moja mama i teściowa używały go na mnie i na moim mężu -
Ounai wrote:No chyba tak zrobię w końcu. Nie chce mi się jechać do innego miasta, bo musiałabym jechać sama, nie mam z kim zostawić syna. Myślałam że to jednorazowa akcja. Pogadam z mężem jak wreszcie wróci z pracy, bo miał być o 18 u znajomych po łóżeczko a póki co nawet do domu po samochód nie przyjechał jeszcze
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ounai wrote:Napisałam długiego posta i nie dodał się. Już nawet nie wiem co chciałam napisać.
Wyzachwalalam męża a dzisiaj mam ochotę go zabić. Wiem że dzisiaj miał wizytę ludzi z bmw, ale mówiłam mu, że ma być u znajomych po 18 po łóżeczko to był w domu o 18:30. Ja się źle czuję, nie dość że ten brzuch, sama z dzieckiem to jeszcze głowa mnie boli i byłby już dawno w domu a teraz to on może zdążył dojechać do znajomych. Przykro mi, bo widzę, że znowu się zaczyna praca ważniejsza niż rodzina02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Czytam sobie, a raczej przeglądam środki piorące dla bobo. I tak:
Jeśli chodzi o JELP:
-są kapsułki do prania, za 11 sztuk cena wynosi ok. 20 zł (uniwersalne do prania białego i kolorowego).
Moje pytanie: Czy przy kapsułkach wymagany jest też płyn do płukania?
Ja przy swoich z Vizira nie używamtylko do ręczników i pościeli..
-jest płyn do prania do koloru i do białego, każdy pojemność po 1,5 l a cena za butelkę to ok. 23 zł.
Do niego na pewno już musi być płyn do płukania, który ma pojemność 2 l i kosztuje ok. 15 zł za butelkę.
Moje pytanie: rozdzielacie dziecięce ubranka na białe i kolorowe i używacie środków do prania do białego i do koloru osobno??
Zastanawiam się co jest bardziej wydajne, czy kapsułki czy płyn...
-jest jeszcze proszek, ale ja jakoś nie bardzo lubię proszki....
Jeśli chodzi o LOVELA:
-kapsułki: uniwersalne do białego i kolorów, za 12 sztuk ok. 20 zł
-płyny do prania osobno kolor i osobno białe + płyn do płukania. Cena w zależności od pojemności butelki, ale podobna jak JELP
Jeśli chodzi o DZIDZIUŚ:
- nie ma kapsułek
-płyn do prania osobno kolor i osobno biel, butelka 1,5 l za ok. 20 zł, a płyn do płukania w zależności od pojemności. Dzidziuś jest najtańszy z tych wszystkich.
Ja, z racji lenistwa, najchętniej bym kupiła kapsułki, bo są uniwersalne, a do tego płyn do płukania, tylko skoro w opakowaniu jest 11-12 szt. to nie wiem czy to w ogóle się opłaca
I jakoś bardziej skłonna jestem na JELP, bo ponoć jest nawet przy AZS ok, a zresztą moja mama i teściowa używały go na mnie i na moim mężuLalia lubi tę wiadomość
-
Czesć dziewczyny, ja dzis caly dzień spedziłam w rozjazdach, byłam u taty posiedzieć troche pezy babki. Masakra, starość jest taka straszna
Żal mi mojego taty bo jest jaki jest ale ta babcia go prędzej wykończy niż sama odejdzie (95.5 lat) a facet od 7 lat nie ma życia przez nią.
Z lepszych rzeczy to upieklam dziś pyszne muffiny, na kwestii smaku Mufiny z Truskawkami - Polecam.
Przyszedl mi również kombinezon dla Polci, + przesłodkie butki.
Mając też sporo czasu w ciągu dnia przeglądałam wózki i nakręciłam sie na Cybex Balios S lux, musze go obejrzeć w sklepie bo ma dobre opinie i fajną cenę.
Mam pytanie, w piatek mam wizyte u endokrynologa z Medicover - pierwszą w ciąży, robicie na wizytę zawsze TSH, ft3, ft4 czy na wizycie dopiero lekarz Wam przepisuje? troche szkoda mi kasy zrobić samej przed wizytą, ale z drugiej strony glupik mi isc na wizyte bez niczego.
dmg111, Lalia lubią tę wiadomość