WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Mnie to nie bolalo, ale było takie nie przyjemne, brzuch caly się stawiał, robił twrady, normalnie czulam ze wszystko mi się napina. Czasem wygladalo to tak jak na zdjęciu u Suzi.

no to właśnie ja tak mam od jakiegoś czasu, ale tylko rano po przebudzeniu. chyba zadzwonie do gina, bo właśnie trochę poczytałam w necie i się zestresowałam

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Mnie to nie bolalo, ale było takie nie przyjemne, brzuch caly się stawiał, robił twrady, normalnie czulam ze wszystko mi się napina. Czasem wygladalo to tak jak na zdjęciu u Suzi.

U mnie to było takie lekkie drętwienie Spinanie .. czułam po prostu spinanie i ze te mięśnie się jakby kurczą i idą w jedna stronę .. na samym początku gdy nie było to tak nasilone to myślałam ze to dzidzia się wypycha i ze ta gulka co się tworzy to Np wypięta pupa .. później było tylko gorzej

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    no to właśnie ja tak mam od jakiegoś czasu, ale tylko rano po przebudzeniu. chyba zadzwonie do gina, bo właśnie trochę poczytałam w necie i się zestresowałam

Nie ma na to leków , możesz zacząć brać magnez .. dopóki jest to tylko rano to tez nie stresowalabym się

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dziewczyny, mam do was pytanie, czy podczas USG macie sprawdzane też przydatki?
    Tak, i zawsze dostaję zdjęcia USG jajników.

Edyciak lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    ja używam lovela i czasami jelp, zależy jak promocja. Ounai poszukaj na allegro zestawy, ja ostatnio kupilam 10kg proszku i plyn do plukania 2l za 80zł, czyli bardzo tanio
    Ja mam bardzo fajna pralkę, tak jak pisałam, na 6kg prania używam 50ml proszku. Jak kupię worek to go mam na kilka miesięcy, więc parę zł w jedną czy druga mi nie robi różnicy.

Inaa, nie wiem czy zrobią. Takie uporczywe szczekanie psa jest zakłócaniem miru domowego i należy się mandat. Za pierwszym razem pewnie nic nie zrobią, ale może za 10-tym... Generalnie tam mieszkają 2 siostry. Tatuś kupił im mieszkanie, jedna dopiero skończyła studia, druga studiuje. Ja się starałam zawsze załatwiać z nimi grzecznie. Ale miarka się przebrała jak im powiedziałam że pies szczekał 7h a one stwierdziły, że to nie ich pies musiał być i w sumie to przecież one raz w tygodniu chodzą do behawiorysty.
    Dlatego też sobie nagrywam filmy jak on szczeka, żeby mi potem nie powiedziały że to nieprawda.

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 14:26

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:40

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam dzień lenia, nic mi się nie chce :(
    Nie wiem nawet czy gdzieś się ruszę, a chciałam z Młodą na spacer, eh.
    Nie chce mi się gotować, iść na bazarek.
    Co za dzień :/

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai co do psa to kłóć się z wlascicielami, wzywaj policję, straż czy co tam jeszcze, bo tak nie może być, że pies ujada caly dzien, ale proszę nawet nie używaj w "zartach" słowa trutka, bo az mi włosy dęba stają.
    4lata temu ktoś otrul nam psa, chyba nie muszę dodawać, że był członkiem rodziny i ogromnie to wszyscy przezylismy, rodzice i ja. Cierpiał dobrych kilka dni, był pod kroplowkami, które kosztowały majątek. Nie mogl nic jeść, i tak wszystko przez niego przelatywalo tak mu trutka wszystko wypalila w środku. Pies, a raczej suka, byla bardzo mądra, co prawda zołzowata ale ani nie ujadała ani nic, żeby ktoś cos takiego mogl zrobic. To jest bestialstwo. Jakbym tylko dorwała tego, kto to zrobil...
    I wiem, że pewnie to byly takie słowa na wiatr ale to nie są żarty 🙏
    No wiadomo, że to żart. Też mi otruli psa i wiem co to jest. Poza tym ja całe życie z psami spędziłam, zawsze w domu rodzinnym były dwa psy, a te dziewczyny są zwyczajnie nieodpowiedzialne, bo przecież ten pies się męczy. Poza tym one go tak na całe dnie od małego zostawiały. Spacer rano wygląda u nich tak, że stają na trawniku przy bloku, pies się załatwia i wracają. No sorry, ale taki pies nie zmęczy się tak krótkim spacerkiem. W sumie jakim spacerkiem hahaha
    Po prostu to jest dobijające, bo naprawdę nie da się funkcjonować. On robi sobie minute przerwy i zaczyna od nowa.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na wtorek zapisałam się na darmowe usg :) będą robić je studenci :)

SzalonaOna, Edyciak, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, też mam lenia dzisiaj 🤦‍♀️
    Ale wiem, że najciężej to wstać i zacząć, a później już powoli poleci 😘

Ja wymierzyłam parapet i kaloryfer, bo będziemy robić zabudowę na zamówienie. Muszę iść do sklepu po drożdże bo chce zrobić to ciasto drożdżowe z kruszonką ale z jagodami i borówkami. Muszę jeszcze ogarnąć jeden kat w pokoju, podkładać pranie i część ubrań wyprasować.

Ale zamiast tego leżę na kanapie 🤣

kic83 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kic, też mam lenia dzisiaj 🤦‍♀️
    Ale wiem, że najciężej to wstać i zacząć, a później już powoli poleci 😘

Ja wymierzyłam parapet i kaloryfer, bo będziemy robić zabudowę na zamówienie. Muszę iść do sklepu po drożdże bo chce zrobić to ciasto drożdżowe z kruszonką ale z jagodami i borówkami. Muszę jeszcze ogarnąć jeden kat w pokoju, podkładać pranie i część ubrań wyprasować.

Ale zamiast tego leżę na kanapie 🤣

Witaj w klubie :)
    Ja też właśnie leżę 🛌

Lalia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś robie sobie dzień lenia, bo jakas taka dziś pogoda ze sie do dupy czuje, jakbym obuchem w leb dostala, jak sie zmecze czy za dlugo stoje to lekko sie kreci w głowie i dysze jak parowóz... Rano mi wszystko z rąk leciało, to ewidentnie nie mój dzień... Także dzisiaj wszystko olewam i leżę :p już się w tym tygodniu wystarczająco nalazilam, a tu zaraz intensywny weekend się szykuje xD trzeba naładować bateryjki 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 12:34

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie mam jakiś silnych skurczy, bardziej cmienia. Chciałem się zdrzemnąć to pies sąsiadów szczeka już pół godziny. Chyba zaraz zadzwonię na policję, bo już prawie rok się ciągnie sprawa tego, że ja zostaje sam to potrafi szczekać 8h bez przerwy. Może jak zaczną dostawać mandaty to coś z tym zrobią.
    Dzięki że się martwisz, ale ja już prawie bezpieczna. Pojutrze zaczynam 34 tc.

Wrrrr kocham zwierzęta ale naprawdę, mam ochotę podrzucić tam trutkę. To jest labrador i szczeka naprawdę głośno 😭
    Ja Cię doskonale rozumiem. My jak się przeprowadzilismy, to się okazalo, że za płotem mamy mocno imprezowych sąsiadów, którzy uwielbiają głośna muzykę. Ala naprawdę głośną. Raz zwróciłam im uwagę - grzecznie ściszyli, ale sytuacja się powtórzyła. Poszedł mój mąż. Facet zaczął się rzucać, że on na swojej posesji może robic, co mu sie podoba. Na to K. powiedział, że są na to paragrafy, ale nie chodzi o to żeby przerzucać się paragrafami, tylko się dogadać. Obstawiam, że sąsiad sobie posprawdzał w internecie, bo to raczej nie jest koleś z tych, co odpuszczają, ale o dziwo od tamtej pory jest spokój. Muzyka cichutko. Nawet jak planowali jakaś imprezę przyszli poinformować. Teraz robią remont, to też informowali, że będzie głośniej i nawet na grilla nas zapraszali 😉

Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Ja Cię doskonale rozumiem. My jak się przeprowadzilismy, to się okazalo, że za płotem mamy mocno imprezowych sąsiadów, którzy uwielbiają głośna muzykę. Ala naprawdę głośną. Raz zwróciłam im uwagę - grzecznie ściszyli, ale sytuacja się powtórzyła. Poszedł mój mąż. Facet zaczął się rzucać, że on na swojej posesji może robic, co mu sie podoba. Na to K. powiedział, że są na to paragrafy, ale nie chodzi o to żeby przerzucać się paragrafami, tylko się dogadać. Obstawiam, że sąsiad sobie posprawdzał w internecie, bo to raczej nie jest koleś z tych, co odpuszczają, ale o dziwo od tamtej pory jest spokój. Muzyka cichutko. Nawet jak planowali jakaś imprezę przyszli poinformować. Teraz robią remont, to też informowali, że będzie głośniej i nawet na grilla nas zapraszali 😉

Grunt to umieć sobie ustawić sąsiadów 😁😅👏👏👏

Magddullina2, Sylwucha lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u nas najgorsze jest to, że to są takie rozpuszczonej córeczki. Wiecie, to nowe pokolenie co musiało mieć wszystko czego rodzice nie mieli i co mama szła bronić do szkoły bo dziecku krzywda się dzieje. I one uważają że jak to jest ich mieszkanie to mogą sobie wszystko. Na chwilę się wystraszyły, jak wezwano tatę na rozmowy ale widać im przeszło. Ja wiem ze maja problem, bo w sumie co zrobić z psem jak ich nie ma. Przedszkoli dla psów nie ma.

Jeszcze na dobicie przyszla sąsiadka. Lubię ja ale ma ciężki charakter. Zawsze moge na nią liczyć ale ona uwielbia ludziom ustawiać życie. Ja dziś oczy na zapałkach a ona z tekstem czy mi bałagan w domu nie przeszkadza 🤦‍♀️ odpowiedziałam że przeszkadza ale od 2 dni źle się czuję i nie mam sił tego ogarniać. Więc zaczęła mi planować co mąż powinien robić, że nie powinnam rzeczy po dziecku zostawiać tylko sprzedać 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ dobrze ze sobie poszła

age.png

age.png
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu jak ja Wam zazdraszczamm leżenia 🤷‍♀️
    Moje urwiski pięknie się bawią do póki nie zobaczą ze matka się kładzie... 😱🙉🙈🤔 Nagle są głodni, chcą pić i się bawić akurat na łóżku 😳
    Od wczoraj m na urlopie i oczywiście warsztat & auto... 😱🤷‍♀️🙉 Od jutra drzemki popołudniu a on niech młodym organizuje czas 🤔🙂 jeszcze jutro po17 jadę sprzątać a coś te trasyi w aucie mi kiepsko ostatnio idą jakby nie patrzeć 40km w jedną stronę to przydałoby się zdrzemnąć chwilę żebym czegoś nie narobiła za kolkiem 😱🙈😐😔

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sąsiadami to bywa różnie... nam się w trafił chory psychicznie były policjant. Nie wiem co dokładnie mu jest, ale raz na jakiś czas spędza dzień i noc na balkonie i krzyczy tak głośno że idzie oszaleć :/ zazwyczaj jakieś mega głupoty, ale jak mamy otwarte okno w salonie to niestety bardzo u nas go słychać. Już tyle razy była policja i nic to nie daje... tu niestety jest choroba więc nie da się pogadać i załatwić sprawy. Ale znowu sąsiedzi nad nami strasznie głośno słuchali muzyki, wiecznie tylko dudnienie było słychać to grzecznie poszliśmy, powiedzieliśmy jak wyglada sprawa, nawet sąsiada zaprosiliśmy do nas żeby sam zobaczy że nie przesadzamy. Przeprosił i problem rozwiązany :)

Sylwucha lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:40

Lalia, Ounai, Sylwucha, Inaa89, doomi03, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, dobrze że wszystko sprawdziłaś 😘 a uśmiech synka wynagrodził wszystkie troski 💙

Zulugula lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ