Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
Magddullina2, Inga28, Iryska, Annia, Zulugula, Sylwucha, Ounai, Julik, Anet.kaa, kic83, Karenira, Lalia, Ewa88 , luthienn, dmg111, Inaa89, SzalonaOna, doomi03, kkasia, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Zadzwoniłam do męża. Dał mi syna:
- Cześć mama, gdzie jesteś?
- W szpitalu synku
- A co się stało?
- (mąż się wtrąca) mamę Pan doktor musiał przebadać
- (syn) a masz już dzidziusia?
- nie synku, jeszcze nie
- aaaaa to pa
- to nie chcesz już z mamą rozmawiać?
- nie
😂😂😂Anet.kaa, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai! Będzie dobrze! Szyjka jest mega długa jak na ten etap ciąży, Edka miała ostatnio krótszą a chyba jest na podobnym etapie ciąży i powiedział jej ginekolog, że jest dobra. Ja 36 mm miałam w 27+3, a ty masz szyjkę 33 mm w 33 tygodniu! Może tylko to, że miękka to niezbyt, ale też z kolei nie wiem czy taka nie powinna zacząć się robić już przed porodem (w końcu za równe 4 tyg Martusia będzie donoszona).
A twój syn rozbił bank poranną rozmową, co tam mama, jak nie ma siostry to nara
U mnie cukier na czczo 85, od razu mam dobry humor rano.Sylwucha, Ounai, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iryska wrote:Zulugula, a czemu się tym martiwsz? Mi się wydaje, że dzidziuś się układa tak, jak mu wygodnie i nic złego mu się nie stanie, że się tak wypina. Mój codziennie tak jest ułożony rano, że tworzy taka kulkę jak położę się na plecach, ale ja mam wrażenie, że on tak lubi leżeć, bo pewnie inaczej by tak nie robił 🙂
No bo teraz juz nie wiem czy to jest właśnie to co mówisz czy to jest to samo jak mi się stawia brzuch i twardnieje , więc patrzę i analizuje.. Juz mam taki mętlik w głowie i schizy..
Kolejna brzuchowa schiza jest taka, że mam wypukly brzuch tylko do wysokości pępka , a nie jak np Wy że do piersi az. Moze jeszcze za wcześnie ale tez juz się zaczynam zastanawiac 🤦♀️
Wykończe się do porodu 🤪
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:No bo teraz juz nie wiem czy to jest właśnie to co mówisz czy to jest to samo jak mi się stawia brzuch i twardnieje , więc patrzę i analizuje.. Juz mam taki mętlik w głowie i schizy..
Kolejna brzuchowa schiza jest taka, że mam wypukly brzuch tylko do wysokości pępka , a nie jak np Wy że do piersi az. Moze jeszcze za wcześnie ale tez juz się zaczynam zastanawiac 🤦♀️
Wykończe się do porodu 🤪
Na twoim etapie też miałam rano wypukły brzuch do pępka, ta góra wypełniała mi się w ciągu dnia gazami i żołądkiem. 😂
Edyciak - ja myślę, żebyś nie zmieniała od razu gina ale przejdź się do innego na konsultację i zobaczysz czy się uspokoisz i czy może ten nowy bardziej Ci podpasuje. I błagam Cię, pooszczędzaj się trochę. 😘Zulugula, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Zulu jak Ci tak NAPRAWDĘ stwardnieje brzuch to tego nie pomylisz. Ja też ciągle myślałam, czy to to, czy to nie to. A jak mi raz w nocy stwardniał, to tego nie dało się pomylić. Uczucie było, że cała macica jest jak ze SKAŁY. Nie bolało mnie, ale było mocno nieprzyjemne. No i za 2 dzień spanikowana byłam na kontroli u swojego też.
Na twoim etapie też miałam rano wypukły brzuch do pępka, ta góra wypełniała mi się w ciągu dnia gazami i żołądkiem. 😂
Edyciak - ja myślę, żebyś nie zmieniała od razu gina ale przejdź się do innego na konsultację i zobaczysz czy się uspokoisz i czy może ten nowy bardziej Ci podpasuje. I błagam Cię, pooszczędzaj się trochę. 😘
Właśnie niby wiem , bo mi tak juz twardnial i faktycznie to jest nie do pomylenia ale wiadomo, często rozsądek przegrywa ze strachem. Musze się ogarnąć, bo się zamęczę😘💙 11.2020
💗 11.2023 -
Edyciak wrote:Ounai, a widzisz, to jednak nie były żarty. Ale fajnie, że póki co wszystko wygląda w porządku. Poleżysz trzy dni, to trochę odpoczniesz.
Szyjka 33 mm "nie jest taka zła"?? Kurde, ja mam mniej i jestem na początku ciąży. 😱 Hmm... Może te kłucia w podbrzuszu, to od tej szyjki...
Mąż mówi, żebym nie zmieniała lekarza, bo jest dobry i że jeśli niewiele plamię, to żebym nie panikowała, tylko spokojnie poczekała do następnej wizyty. Bo to plamienie jest skąpe, mniejsze niż kiedyś.
Teściowa chyba się zorientowała, że coś jest nie tak, bo wczoraj trzy razy pytała, czy wszystko w porządku. Słyszała rano jak wymiotowałam...
Widzę, że jak mam więcej chodzenia albo coś siłowego, to mi to nie sprzyja...
Najbardziej się cieszę że syn mnie olał bo bałam się że będzie bardzo tęsknić. -
Annia wrote:Ounai! Będzie dobrze! Szyjka jest mega długa jak na ten etap ciąży, Edka miała ostatnio krótszą a chyba jest na podobnym etapie ciąży i powiedział jej ginekolog, że jest dobra. Ja 36 mm miałam w 27+3, a ty masz szyjkę 33 mm w 33 tygodniu! Może tylko to, że miękka to niezbyt, ale też z kolei nie wiem czy taka nie powinna zacząć się robić już przed porodem (w końcu za równe 4 tyg Martusia będzie donoszona).
A twój syn rozbił bank poranną rozmową, co tam mama, jak nie ma siostry to nara
U mnie cukier na czczo 85, od razu mam dobry humor rano.
A młody dokładnie taki miał chyba zamiar, moja mama się śmiała "widzisz? Bez dziecka nie wracaj". No ale też mu się nie dziwię, dużo razy mu tłumaczyłam że mama pójdzie do szpitala, nie będzie mnie 3 dni i wrócę z dzidziusiem. A tu lipa, matka poszła a dzidziusia brak 😂
Zulu, masz dobry brzuch, nie stresuj się
Edyciak, Annia ma rację. Trzeba zwolnić tempo. Nie można tak bo się wykończysz. I dzidzie. A brzuszek już widaćZulugula, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 16:09
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Edyciak wrote:I kto to mówi 😎 przyganial kocioł garnkowi 😁
Edyciak, Julik, dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Mnie się wydaje, że oni się boją, bo mój lekarz ma tu podobno poważanie, a jak to w weekend, sami młodzi na dyżurze.
A młody dokładnie taki miał chyba zamiar, moja mama się śmiała "widzisz? Bez dziecka nie wracaj". No ale też mu się nie dziwię, dużo razy mu tłumaczyłam że mama pójdzie do szpitala, nie będzie mnie 3 dni i wrócę z dzidziusiem. A tu lipa, matka poszła a dzidziusia brak 😂A twój lekarz będzie w poniedziałek na oddziale?
Ounai a jaki rozmiar koszuli Dolce Sonno masz?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Całkiem możliwe, że przyjęli cię "na zapas", żeby twój prowadzący później ich nie opieprzał. Ale chyba to lepiej w tą stronę, niż jakby mieli cię trochę "olać". Ja zawsze jestem zdania, że lepiej zrobić coś "za dużo" niż "za mało" jeśli chodzi o ciążę, uważam, że jeśli nie jest pewny młodszy, że na bank może Cię puścić do domu, to lepiej, że Cię przyjęli.
A twój lekarz będzie w poniedziałek na oddziale?
Ounai a jaki rozmiar koszuli Dolce Sonno masz?Annia lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Mam L i strasznie się naciagnela. Bierz M. Na brzuchu znośnie, ale boki przy piersiach się rozciągnęły i mi cyce uciekają. Muszę się pilnować. Szlafrok jest super. Jak wrócę do domu to wrzucę ja do prania na program z suszeniem to może się skurczy. Poza tym bawełna jest miła w dotyku i spoko, no ale to też koszula za 35zl więc nie ma co oczekiwać nie wiadomo czego.
A którą masz tę koszulę? Bo ja tez mam upatrzona taką za 35zl, może ta sama💙 11.2020
💗 11.2023 -
Dzień dobry
Annia
Super że cukry z rana dobre
Zulu
Wszystko dobrze z brzuchem, nic się nie martw, naprawdę.
Ounai
Najważniejsze że to fałszywy alarm i że teraz w domu będą Ci pomagać, a syn mistrz z tym tekstem!
Laila
Tak, to normalne skoro tak Cię wymęczył.
Edyciak
Oszczędzaj się, wiem co mówię. Ps pamiętam jak mówiłaś ,że Ty to brzucha nie będziesz miała a tu proszę taki ładny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 10:05
Annia, dmg111, Edyciak lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Co do seksu, a raczej jego braku.
Dziś sobota, więc mój mąż nie musiał się zrywać do pracy.
Leżał w ciszy przytulony do mojego brzucha z 15 minut dostając ogrom kopniaków 💙
Powiem Wam, że było to mega intymne i o wiele lepsze od tego przereklamowanego seksu.Zulugula, Julik, dmg111, Ounai, Lalia, kar_oliv, Sylwucha, Edyciak lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Co do seksu, a raczej jego braku.
Dziś sobota, więc mój mąż nie musiał się zrywać do pracy.
Leżał w ciszy przytulony do mojego brzucha z 15 minut dostając ogrom kopniaków 💙
Powiem Wam, że było to mega intymne i o wiele lepsze od tego przereklamowanego seksu.
Zgadzam się! Mam podobne odczucia, takie chwile są szalenie intymne jak żadne innekic83 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023