X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Wczoraj pojechaliśmy z mezem do smyków poki ta promka 50% zeby kupic cos chłopakom. I tak poszliśmy obejrzeć sobie co mają z wózków. Ogólnie jakos nie podobaly mi się Cybexy, ale zobaczyłam ten model " Cybex Balios S Lux SLV" mega mi się spodobal, lekki jak niewiem, super sie prowadzi, zgrabna spacerowka.

Kic w smykach jest promka na Chicco Next2 Me Dream za 650zl. Ogolnie kupiłabym za taka cene. Ale uwazam ze dla mnie jeszcze za wcześnie na takie zakupy.

Edyciak oszczędzaj sie!

Ounai synek dopóki Marty nie będzie nie będzie z Tb gadal 😉 moj najmłodszy to codzien pyta kiedy wkoncu ta dzidzia sie urodzi 😁
    Mi też bardzo spodobał się ten cybex, i myślę nad nim intensywnie. Jedynie rączka piankowa średnio mi leży, w ramie silver jest ala skóra więc raczej brałabym tamtą.
    Ale! Babeczka pokazala mi jeszcze wózek MOON ReSea S i wydaje mi się super. Wyższy i nawet lżejszy od Cybexa, składa się jeszcze lepiej, spojrz sobie na niego jak będzissz miała okazję.

Inaa89 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic
    Cieszę się, że po wizycie wszystko dobrze, niech mały sobie rośnie pięknie :)

Qunai
    Super, że u Ciebie też wszyztko dobrze, Marta się przygotowuje do startu za 4 tygodnie :)

kic83 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ale śliczne! Toż to będzie mały elegancik!

A jak!
    Siostra pomyka w kieckach wciąż nowych, to brat gorszy nie będzie :)

dmg111 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Mam pytanie, co myślicie o pożyczce pieniędzy od rodziny?

Ja nigdy nie byłam zwolennikiem tego typu rozwiązań ponieważ uważam, że z rodziną to tylko na zdjęciach, i lepiej radzić sobie samemu.
    Jednak rodzina mojego męża jest inna, oni bardzo sobie pomagają i to zawsze jest taka szczera pomoc. Gdy moja teściowa dowiedziała się, że biorąc kredyt na remont mamy oddać o 23 tyś więcej to uznała, że tak być nie może i ona zapyta dziadka czy nam pożyczy te pieniądze.

Początkowo byłam bardzo na nie, o taką pożyczkę moglabym rownież zwrócić się do taty, jednak ja lubie radzić sobie sama i nie lubie się prosić. Natomiast teraz, zaczynam myśleć czy może to jest jakieś wyjście, sama już nie wiem.

Z drugiej to też nie jest tak że żerujemy tylko na rodzinie bo miesiąc temu kupilismy za swoje oszczędności auto 3 letnie.

Co Wy o tym myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 16:41

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Mi też bardzo spodobał się ten cybex, i myślę nad nim intensywnie. Jedynie rączka piankowa średnio mi leży, w ramie silver jest ala skóra więc raczej brałabym tamtą.
    Ale! Babeczka pokazala mi jeszcze wózek MOON ReSea S i wydaje mi się super. Wyższy i nawet lżejszy od Cybexa, składa się jeszcze lepiej, spojrz sobie na niego jak będzissz miała okazję.

Spoko ten moon, podobny do muuvo quick, czyli mi się podoba 😀

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Kup aobie wode Jana i pij tak jak zalecają 3x dziennie. Mi.przeszly dolegliwości które miałam.

Oo dzięki no tak! Zapomniałam calkiem o tej wodzie

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny,

Ja nigdy nie byłam zwolennikiem tego typu rozwiązań ponieważ uważam, że z rodziną to tylko na zdjęciach, i lepiej radzić sobie samemu.
    Jednak rodzina mojego męża jest inna, oni bardzo sobie pomagają i to zawsze jest taka szczera pomoc. Gdy moja teściowa dowiedziała się, że biorąc kredyt na remont mamy oddać o 23 tyś więcej to uznała, że tak być nie może i ona zapyta dziadka czy nam pożyczy te pieniądze.

Początkowo byłam bardzo na nie, o taką pożyczkę moglabym rownież zwrócić się do taty, jednak ja lubie radzić sobie sama i nie lubie się prosić. Natomiast teraz, zaczynam myśleć czy może to jest jakieś wyjście, sama już nie wiem.

Z drugiej to też nie jest tak że żerujemy tylko na rodzinie bo miesiąc temu kupilismy za swoje oszczędności auto 3 letnie.

Co Wy o tym myślicie?
    Ja bym nie chciała pożyczać od rodziny, zwłaszcza jakiejś dużej sumy... Z rodziną raz się jest w dobrych stosunkach , raz nie, potem przy jakiś konfliktach zawsze będzie wypływać sprawa pieniędzy.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, bardzo mi przykro ☹️

Zulu, Ania ja też czekam na sowę z Hogwartu od lat.. Ale żeby nie było mi smutno to czytam właśnie więźnia z Azkabanu 🤣

Kic, cudne ubranka!! Nie mogę się doczekać kiedy będę prać i prasować dla mojego bobasa 🤩

Ja mam dzisiaj gorszy dzień.. Wczoraj ogarnialiśmy tą piwnicę i pokój i latałam góra dół po schodach, część rzeczy też układałam.. Dzisiaj rozpakowałam 2 pudla i 4 torby książek i niby brałam tylko po kilka żeby nie dźwigać ale zeszło mi z godzinę i czuję się do kitu.. Mam mdłości, trochę mnie brzuch boli i w ogóle jakaś rozchwiana jestem 🤦‍♀️ człowiek jednak zapomina, że jest w ciąży i jest zbyt wymagający dla siebie.

A co do rozmów tatusia z dzidziusiem, to mój mąż raczej nie ma takich "czułych" akcji, tylko sobie śmieszkuje i np. jak przeklne to mówi "wyrażaj się przy dziecku", a jak zdarzyły mi się wczoraj dość intensywne gazy to mówił "deprywujesz dziecko swoim chamstwem!" 🙈🤣 troskliwy Tatuś 😂💙

dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny,

Co Wy o tym myślicie?

To zależy jacy oni są. Jeśli wiesz, że nie będą Wam tego potem wypominać to ok. Zawsze możecie spisać umowę pożyczki, która będzie stanowiła zabezpieczenie dla dziadka. Moi teściowie potrafią wypomnieć wszystko. Mój chłopak ma auto po nieżyjącym dziadku (mały gracik bez większej wartości) i jak tylko coś nie jest po ich myśli to potrafią rzucić tekstem, że nie był dawno na cmentarzu (250 km od nas), a auto to wziął... albo, że teść w 2008 r. zawiózł L na koncert do Warszawy, a on teraz taki niewdzięczny. Dlatego cieszę się, że nic im nie zawdzięczamy i nie chcę od nich nic cennego. Natomiast moi rodzice parę razy w życiu mi pomogli i mimo dość trudnych relacji z moim tatą, nigdy przenigdy mi tego nie wypominają.

Jak Twój mąż się na to zapatruje? Jeśli to jego rodzina, to niech sam oceni. Choć powiem Ci, że ja tak cenię sobie niezależność, że jakby moja teściowa za plecami szukała mi pożyczkodawcy i przeżywała mój kredyt, to bym chyba odpuściła. Mnie to zakrawa o wtrącanie się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 17:10

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny,

Co Wy o tym myślicie?
    Powiem szczerze... Mi rodzina pomogła, sama z siebie mimo że o to nie prosiłam. I do tej pory mi wyrzyguja. Także ja już nigdy bym nie skorzystała. Jeśli jednak Rodina męża jest naprawdę w porządku - to nie widzę w tym nic złego :)

• Ounai Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny,

Co Wy o tym myślicie?
    Zależy jaka rodzina. Ja od mamy pożyczałam jakieś tam kwoty, mama od nas też. Ale dużej kwoty wolałabym nie pożyczać bo nie chcę żeby mi ktoś potem wypominał. Jeśli jesteś pewna że Ci nie będą wypominać to bierz. Możecie np się umówić tak, że spłacicie trochę więcej, tyle ile dziadkowi by przyrosło gdyby miał te pieniądze na lokacie. Dziadek będzie zadowolony i Wy też, bo to nadal mniej niż pożyczka z banku.

Annia tak, ta koszule mam tylko zieloną. Zawiązałam supełki na ramiączkach i jest trochę lepiej.

Jestem po obchodzie. Dzisiaj jest taki starszy bardzo fajny lekarz. Powiedział że szyjka jest dość długa, zagrożenie byłoby gdyby miała 1,5cm. Pobrali mi wymaz z szyjki, zbadali kwasy żółciowe i zrobili próby wątrobowe. KTG robią 2x dziennie i nie ma skurczów więc wygląda na to, że jest szansa że wyjdę. Syn podobno tęskni. Nie przyznaje się, ale mąż widzi, że jest inny. W sumie ja też za nimi tęsknię :(

Przynajmniej warunki są spoko
    66bac34cb024.jpg

101efa9ee9d2.jpg

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Zależy jaka rodzina. Ja od mamy pożyczałam jakieś tam kwoty, mama od nas też. Ale dużej kwoty wolałabym nie pożyczać bo nie chcę żeby mi ktoś potem wypominał. Jeśli jesteś pewna że Ci nie będą wypominać to bierz. Możecie np się umówić tak, że spłacicie trochę więcej, tyle ile dziadkowi by przyrosło gdyby miał te pieniądze na lokacie. Dziadek będzie zadowolony i Wy też, bo to nadal mniej niż pożyczka z banku.

Annia tak, ta koszule mam tylko zieloną. Zawiązałam supełki na ramiączkach i jest trochę lepiej.

Jestem po obchodzie. Dzisiaj jest taki starszy bardzo fajny lekarz. Powiedział że szyjka jest dość długa, zagrożenie byłoby gdyby miała 1,5cm. Pobrali mi wymaz z szyjki, zbadali kwasy żółciowe i zrobili próby wątrobowe. KTG robią 2x dziennie i nie ma skurczów więc wygląda na to, że jest szansa że wyjdę. Syn podobno tęskni. Nie przyznaje się, ale mąż widzi, że jest inny. W sumie ja też za nimi tęsknię :(

Przynajmniej warunki są spoko
    66bac34cb024.jpg

101efa9ee9d2.jpg
    Warunki całkiem fajne, ale trzymam kciuki za szybki powrót do domku ❤️ ja jak rodziłam córkę, to 5 dni leżałam i płakałam dzień w dzień za synkiem😪

• Ounai Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    A ja w święta będę wielkim wielorybem eh .. a kocham święta Bożego Narodzenia :):)
    Ja pewnie też tylko nie będę mogła już zrzucić tego na ciąże 😂

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jesteś sama na sali? Łazienka jest przy sali czy na korytarzu?
    Dobrze, że dobre wieści z obchodu. 😘

Anetka - jeśli możecie to oddajcie dziadkowi większą kwotę niż wzięliście, umówcie się na jakiś procent - oczywiście mniejszy niż w banku, a dla dziadka to i tak powinno być korzystne bo obecne oprocentowanie lokat to jakaś żenada... Ale tylko pod warunkiem, że jesteś pewna że rodzina męża nie będzie za każdym razem wyjeżdżać z tekstem 'a dziadek wam pożyczył jak potrzebowaliście...'.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Warunki całkiem fajne, ale trzymam kciuki za szybki powrót do domku ❤️ ja jak rodziłam córkę, to 5 dni leżałam i płakałam dzień w dzień za synkiem😪
    Płakać nie płaczę, już zostawał sam jak jeździłam w delegacje czy na szkolenia. No ale żal mi go bo dokładnie tak samo się zachowuje jak wtedy kiedy mąż wyjeżdża. Mąż mówi że właśnie nie przyznaje się, ale o byle pierdołę płacze i jest niegrzeczny. A właśnie tak zwykle przeżywa tęsknotę. A z drugiej strony mąż się śmieje bo mi wypłacają z ubezpieczenia 140zl za każdy dzień w szpitalu i mówi żebym siedziała

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Płakać nie płaczę, już zostawał sam jak jeździłam w delegacje czy na szkolenia. No ale żal mi go bo dokładnie tak samo się zachowuje jak wtedy kiedy mąż wyjeżdża. Mąż mówi że właśnie nie przyznaje się, ale o byle pierdołę płacze i jest niegrzeczny. A właśnie tak zwykle przeżywa tęsknotę. A z drugiej strony mąż się śmieje bo mi wypłacają z ubezpieczenia 140zl za każdy dzień w szpitalu i mówi żebym siedziała
    Rozumiem. Jesteście przyzwyczajeni do rozłąki. U nas niestety tak nie było i wszyscy mocno to przeżyli. Teraz mam nadzieję, że pójdzie gładko, dzieci większe, więcej ich w domu, więc będą mieć zajęcia. Do tego szkoła, przedszkole i nie będą mieli tyle czasu na tęsknotę :)

Haha, też ostatnio w razie czego sprawdzałam czy mi coś płacą za to 😂

• Ounai Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia tak, jestem sama. Ogólnie sale puste, ale nie będę Was zapraszać. Tak, że przy obchodzie lekarz dosc dużo informacji udziela bo ma czas. Łazienka jest w pokoju, więc mam wolne sumie cały pokój i łazienkę tylko dla siebie :D
    e3dada52cb3e.jpg
    aa04b1e0e0da.jpg

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Prawda? Ja pamiętam test Ounai i tą wtopę męża, że tu nic nie widać. XD
    Mój mąż to w ogóle nie wierzył w to. Najpierw wywalił z tym że tam nie ma kreski ale spłodzimy dzidzie w kolejnym cyklu, a potem jeszcze mówił że jak z 3 bzykow w pierwszym porządnym cyklu starań coś wyjdzie to on robi test na ojcostwo 😂

A tu 4 tygodnie i może Martusia już będzie z nami :D

SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o tyle fajnie, że masz pokój i łazienkę dla siebie, więc w miarę jakieś warunki do odpoczynku. Oczywiście życzę, żebyś jak najszybciej zmieniła ten apartamencik na swoje własne mieszkanie. 😘
    Jest szansa na wypis w poniedziałek?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, uważam podobnie jak dziewczyny, to zależy, jakie macie relacje z dziadkiem męża i z teściami. I co tak naprawdę dziadek sądzi o tej pożyczce, najlepiej by było, gdyby on sam wam to zaproponował, żeby nie było potem chały, że np twoi teściowie go mocno nagabywali na ten temat..
    I też zależy, jakie zasady panują w waszej rodzinie. U mnie np to normalne, że rodzice pomagają dzieciom, także finansowo. Jak moi rodzice się budowali, to dziadkowie im sporo pomogli.

‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ