Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Tak, robi się wymaz ale pod koniec ciąży, jeśli jest dodatni to przed porodem podadzą Ci antybiotyk żebyś dziewczynek nie zaraziła. A pokój i okna boooooskie 😍
Scany to też oryginały.
Gbs wykonuje się pod koniec ciąży, tak jak Qunai pisze.Sylwucha, Annia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:Dla mnie to są oryginały badań to co drukuje z internetu, tam przecież jest podpis jakby. Jak odbierzesz z okienka (np w diagnostyce) to oni też tylko to drukują, ale na swojej kartce i tyle.
Gbs pobiera ginekolog prowadzący po 34 czy 35 tygodniu ciąży.
Sylwia łóżeczka ładne, ale czemu ty się nie chwaliłaś takim hitowym poddaszem z przeszkleniem! Mega! ❤️
Heheheh, poddasze jest rzeczywiście fajne 😊 Dzięki 😘 Z czasem planujemy się tam przenieść, ale na razie dziewczynki będą z nami w sypialni. -
nick nieaktualnySylwucha wrote:Dziewczyny, tak się zastanawiam nad badaniami do szpitala. Mój szpital ma zapis, że wymaga oryginałów badań. Czyli skany, które dostajemy drogą elektroniczną są oryginałami czy nie? Mamy, które rodziły macie jakąś wiedzę w tym temacie?
Kolejna sprawa. Szpital wymaga badania GBS (obecność paciorkowca). Robilyscie takie badanie? To wykonuje ginekolog?
Gbs pobiera ginekolog około 37 tyg ciąży, jakoś tak... -
Dziewczyny, jak zwykle jesteście skarbnicą wiedzy. Uwielbiam Was 😘
Czasami się zastanawiam jak bym przebrnęła ciążę bez Was 😘😘😘
Normalnie zżyłam się z Wami ❤
Kicku, super, że u Ciebie ok ❤Inaa89, Annia, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Aniu, dzięki za te wszystkie informacje 😘 Bardzo mnie uspokoiłaś. N. juz Ci mówił o tym GBS?
Heheheh, poddasze jest rzeczywiście fajne 😊 Dzięki 😘 Z czasem planujemy się tam przenieść, ale na razie dziewczynki będą z nami w sypialni.
Jutro mam wizytę więc będę go męczyć pytaniami. 😜 A oryginał grupy krwi też masz podpięty do karty ciąży?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
KarolinaMaria wrote:Inaa89, mi ten wózek też się bardzo spodobał i mimo, że chciałam coś tańszego, to chyba go kupię 🧐 czytałam, że spacerówka jest bardzo fajna. Nawet wczoraj rozmawialiśmy o tym w domu
Mojemu mezowi mało wozkow sie podoba a ten jako pierwszy, tak szliśmy stal na środku. Maz mowi patrz jaki ładny wozek. Zaraz wziął go i zaczął nim jeździć 😅 i mówi nie szukamy juz innych 🤣Anet.kaa lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Anet.kaa wrote:Mi też bardzo spodobał się ten cybex, i myślę nad nim intensywnie. Jedynie rączka piankowa średnio mi leży, w ramie silver jest ala skóra więc raczej brałabym tamtą.
Ale! Babeczka pokazala mi jeszcze wózek MOON ReSea S i wydaje mi się super. Wyższy i nawet lżejszy od Cybexa, składa się jeszcze lepiej, spojrz sobie na niego jak będzissz miała okazję.
Musze popatrzeć gdzies w sklepie na ten model co piszesz. Choc maz jest za tym cybexem i tak raczej pozostanie 😉02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Annia wrote:Nie rozmawiałam, ale na pewno będzie on pobierał ten wymaz. Przed SonoHSG też u niego pobierałam wymaz na tzw. Muchę.
Jutro mam wizytę więc będę go męczyć pytaniami. 😜 A oryginał grupy krwi też masz podpięty do karty ciąży?Annia lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:U mnie trzeba mieć oryginał grupy krwi, odczynu Coombsa i gbs.
Gbs pobiera ginekolog około 37 tyg ciąży, jakoś tak...SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Dziekuje Wam za wczorajsze odpowiedzi odnośnie pożyczki od rodziny.
Musimy to jeszcze z mężem przegadać, on zna lepiej swoją rodzinę i twierdzi że u niego w.rodzinie na pewno nie będzie nigdy problemu z wypominaniem a jak zapytałam.czy nie boi się że dziadek bedzie teraz go traktował jak.dzievhłopca na posyłki to uznał że i tak traktujeokazuje się też że, to on pierwszy rzucił teściowej pomysł z dziadkiem więc nie mogę jej zarzucić wtrącalstwa, ona realnie chce nam pomóc abysmy zaoszczędzili ponad 20 tyś.
Zobaczyny jak to wyjdzieale dziekuje Wam.bardzo za opinie - na Was zawsze można liczyć 😘
My wczoraj byliśmy na mieście ze znajomymi, a dziś caly dzień planuje leżeć, lecę tylko na wybory zaraz.
A Wy jakie plany na dziś? Co pysznego na obiad gotujecie?
Wiem, że ten temat był już tu poruszany, ale szczerze nie wczytywałam się za bardzo nim mnie to nie dotyczyło. Zaobserwowałam że co rano zaczęła mocno stawiać mi się macica. To na pewno nie dzidzia bo czuje, że to jest wielkości macicy. Czuje przy tym od czasu do czasu takie skórcze jak w jelitach na 💩 Dziś wziełam na to rano magnez x2, ale czytałam że to niby może prowadzić do skracania się szyjki.
Czy powinnam się martwić? Skonsultować z lekarzem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 12:12
-
Sylwucha wrote:Do 37 to ja raczej nie dotrwam.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Od 35 tyg można pobierać, a może nawet wcześniej w twoim przypadku? W najgorszej opcji jak nie będziesz miała wymazu to po prostu profilaktycznie podadzą Ci antybiotyk okołopordowo. Sylwia a ty nastawiasz się bardziej na poród SN czy raczej CC?
A tak apropo tej mojej znajomej z podejrzeniem cukrzycy - wczoraj dostała insulinę. -
nick nieaktualny