Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po badaniu. Strasznie fajny Pan doktor. Wszystko omówił. Lekko podwyższone crp, prawdopodobnie od zęba którego będę naprawiać 21.07. Szyjka 33mm, rozwarcie na palec. Waga Marty 2400g, waga przewidywana 4200g. Ale jego zdaniem po pierwszym porodzie takiego wielkoludka raczej wody odejdą wcześniej. Trochę mało wód, ale jeszcze nie jest tragicznie. Mała ułożona główkowo. Jutro mam mieć jeszcze usg i jeśli wszystko wyjdzie ok to mnie wypuszcza.
Sylwucha, Lalia, Zulugula, Iryska, Edyciak, Annia, Magddullina2, kar_oliv, Inaa89, kic83, Fragaria, Ewa88 , Wik89, Lulu83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Dzieki dziewczyny, zgłoszę to jutro lekarzowi, dziś nie chcę mu zawracać głowy.
Ja te skórcze mam wlaściwie co rano od jakiegoś czasu, ale dziś już tak turbo mocno pokazała się macica.
Dziś też mam dziwne uczucie w szyjce, takie kłócie dlatego troche się przestraszyłam.
No nic, leże dziś i odpoczywam, zobacze co jutro odpisze doktor.
Julik faktycznie, może to być od braku magnezu - oby.
Motylku, widziałam wlasnie to stanowisko NFZ, oby tylko szpitale się do tego stosowały i nie było zaraz zwiększonej liczby zachorowań i drugiej fali jesienią.
Anetka mi tez tak się stawia, chyba tylko rano, jak śpię na boku i jak obroce się na plecy. I jak mi się śni orgazm to wtedy tez.... no ja spanikowalam teraz w czwartek o to plus dostalam plamienia pierwszy raz więc już w ogóle. Jedz magnez i się oszczędzaj, ja dostałam takie zalecenia plus zakaz seksu, a na plamienia luteine. Takze powiedz o tym lekarzowi. Szyjka na szczęście długa.
Raczej nic się nie dzieje złego przez te twardnienia, Inaa pisała tu, że tez tak miala często, ale lepiej to kontrolowac. Staraj się podginac nogi w kolanach jak lezysz, zauważyłam że jest lepiejAnet.kaa lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ounai wrote:Jestem po badaniu. Strasznie fajny Pan doktor. Wszystko omówił. Lekko podwyższone crp, prawdopodobnie od zęba którego będę naprawiać 21.07. Szyjka 33mm, rozwarcie na palec. Waga Marty 2400g, waga przewidywana 4200g. Ale jego zdaniem po pierwszym porodzie takiego wielkoludka raczej wody odejdą wcześniej. Trochę mało wód, ale jeszcze nie jest tragicznie. Mała ułożona główkowo. Jutro mam mieć jeszcze usg i jeśli wszystko wyjdzie ok to mnie wypuszcza.
Ojacie ROZWARCIE 😱 to się już tu dzieje u nas na forum! 😀Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ounai - a tym rozwarciem nie musisz się martwić? Czy po porodzie SN to już tak będzie na tym etapie? Ojej, a ten ząb Cię boli? Ale generalnie wieści dobre, dziewczynka duża, więc może wychodzić po 37 tyg, żebyś nie musiała przeżywać wywoływania.
Casteam - gratuluję! Pewnie odliczasz już godziny do ich wyjazdu.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Jestem po badaniu. Strasznie fajny Pan doktor. Wszystko omówił. Lekko podwyższone crp, prawdopodobnie od zęba którego będę naprawiać 21.07. Szyjka 33mm, rozwarcie na palec. Waga Marty 2400g, waga przewidywana 4200g. Ale jego zdaniem po pierwszym porodzie takiego wielkoludka raczej wody odejdą wcześniej. Trochę mało wód, ale jeszcze nie jest tragicznie. Mała ułożona główkowo. Jutro mam mieć jeszcze usg i jeśli wszystko wyjdzie ok to mnie wypuszcza.
Ounai,
Te nasze dzieci według mnie są już jakieś takie bardzo mądre i robią się coraz bardziej dorosłe. Patrzę na swoją i się zastanawiam kiedy ten czas minął...
Cieszę się , że wszystko dobrze u Ciebie, że jesteś pod dobrą opieką i że Cię wkrotce wypuszcza 😘Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Edyciak
Nona niestety nie odpisała, myślę że dużo by ją to kosztowało i że mimo, że przedstawiała się jako silna babka to ma też swoje uczucia i mocno przeżyła swoją stratę (nie że inne kobiety przeżywają mniej, nie ujmując nikomu).Edyciak lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Iryska wrote:Dziewczyny które biorą luteinę dopochwowo. Też macie tak dużo wodnistej wydzieliny, która wypływa razem z rozpuszczoną tabletką?? Ja zauważyłam dzisiaj to, teraz martwię się czy to nie wody 🧐
-
Anet.kaa wrote:Tak, ja tak mam. Ale to wylatuje cyklicznie wtedy co wylatuje tabletka.
A polecacie ubranka z Pepco? Bo ostatnio tam byłam, bardzo tanie one są. A przecież dziecko szybko wyrośnie z tego, to chyba jest sens kupić?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulugula wrote:Anetka mi tez tak się stawia, chyba tylko rano, jak śpię na boku i jak obroce się na plecy. I jak mi się śni orgazm to wtedy tez.... no ja spanikowalam teraz w czwartek o to plus dostalam plamienia pierwszy raz więc już w ogóle. Jedz magnez i się oszczędzaj, ja dostałam takie zalecenia plus zakaz seksu, a na plamienia luteine. Takze powiedz o tym lekarzowi. Szyjka na szczęście długa.
Raczej nic się nie dzieje złego przez te twardnienia, Inaa pisała tu, że tez tak miala często, ale lepiej to kontrolowac. Staraj się podginac nogi w kolanach jak lezysz, zauważyłam że jest lepiej -
Anet.kaa wrote:Dzięki Zulu za rady. Faktycznie zauważyłam, że najmocniej to czuje jak wlasnie przewracam się z boku na plecy i mam nogi prosto.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:No mi też tak, razem z tabletką jest trochę wodnistej wydzieliny.
A polecacie ubranka z Pepco? Bo ostatnio tam byłam, bardzo tanie one są. A przecież dziecko szybko wyrośnie z tego, to chyba jest sens kupić?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
doomi03 wrote:Ja pisze własnie z pociągu
wczoraj pojechałam i zrobiłyśmy koleżance ten panieński + miala caly dzień przez nas zaplanowany i zorganizowany począwszy od porannego masazu w spa, przez ulubiona kawe i ciasto w kawiarni po makijaż i fryzurę
o każdym kolejnym punkcie dnia dowiadywała się poprzez koperty z listami które zostawiłyśmy w każdym z tych miejsc
na koniec impreza w domku, w którym no naprawdę mega przystroilysmy taras i zrobilysmy klimat. Dodatkowo miałyśmy sesje bo jedna z koleżanek razem z mężem się tym zajmują
jedzenie, rozmowy, tańce no super, a co najważniejszego przyszła Panna mloda była wniebowzięta
nie żałuję ze pojechałam
Co prawda trochę wymarzłam na tym trasie bo pogoda wczoraj nie rozpieszczała... Ale nie zapomnę mojej nocy po imprezie xD jeszcze nigdy nie budzilam się tak często w takim stresie 😂... Znajomi u ktorych nocowałam mają jaszczurki i pająki! A ja akurat zostalam położona spać w tym pokoju gdzie one są xD najpierw w nocy wlazlam tam, przebralam sie do spania patrzę przed siebie a tam to :
No zawał na miejscu! Już sobie myślę "to będzie ciężka noc", bo ja strasznie boję się pająków. Włączyłam latarkę w telefonie zeby rzucić okiem czy aby na pewno ma pozamykane akwarium na cztery spusty... A tam moim oczom ukazuje się to:
Nosz zawał jeszcze większy niż przed chwila! Serce wali jak sto pięćdziesiąt mysle sobie nic więcej jak "ja pier*ole". Po chwili przypominam sobie ze kiedyś widzialam u nich coś podobnego ale jak się okazało to byla tylko juz tylko sucha skóra która pajak ponoc co jakiś czas zrzuca. Także zanim sie położyłam to z 20 minut obserwowalam to monstrum czy aby na pewno się nie rusza. Na szczęście sie nie ruszało więc raczej to była ta skóra tylko... Ale tak mnie to zestresowalo ze nie dość ze cala noc śniło mi sie ze atakują mnie pająki, to jeszcze budzilam sie co godzinę i sprawdzalam czy te potwory siedzą dalej tam gdzie siedziały.
Rano oczy jak szparki z niewyspania... Dla arachnofoba dramat. 😂😲😱
Także tyle z moich weekendowych przygód
Dostałam tez od koleżanki wielka torbe z ciuszkami po jej synku itdw domu przejrzę co tam mi nadawała
Dobrego wieczoru dziewczyny 😅kobietę w ciąży tak załatwić.
Widziałam zdjęcia, pięknie jej to wszystko zorganizowałyście! Super, że weekend sie udał!doomi03 lubi tę wiadomość
-
Jak widzę te wasze ubranka ❤️😘😍 heh aż mnie korci by przepatrzeć moje małe a mam jedno pytanko czy któraś z Was by czasem nie chciała na chłopca takich bardziej letnich malutkich?? Body itp? Bo wiem że sporo miałam takich np cieniutkich lub body z krótkim rękawkiem w rozm 56-62? I pewnie większe? Jutro ogarnę kartony bo sterta tego jak coś piszcie porobię zdjęcia ale mój dziec będzie zimowy więc nie skorzystam a może akurat którąś z Was by chciała choćby za jakieś grosze i miejsce w szafie 🤔🤣😘👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Inga28 wrote:To super 😊 taki typowo zimowy dopiero później kupię, a taki też się przyda, tym bardziej za 27 zł 😊
Ja chyba też tyle za niego zapłaciłam. Za tyle się opłaca, bo pełna cena to jakiś absurd wg mnie.
W ogóle zdecydowaliśmy się OSTATECZNIE na wózek, bierzemy Muuvo Quick 2.0 z gondolą XL, chociaż ten Joolz Day 3 jest nadal na promocji, ale wybraliśmy Muuvo bo:
- ma spacerówkę rozkładaną na płasko, a Joolz kubełkową;
- w zestawie są jakieś akcesoria (folia przeciwdeszczowa, moskitiera, śpiworek i osłonka na nóżki w jednym, torba z mata do przewijania); a w Joolzie dostajemy tylko wózek - gondola i spacerówka więc resztę trzeba by dokupić.kic83, Ounai, Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:;d
Ja chyba też tyle za niego zapłaciłam. Za tyle się opłaca, bo pełna cena to jakiś absurd wg mnie.
W ogóle zdecydowaliśmy się OSTATECZNIE na wózek, bierzemy Muuvo Quick 2.0 z gondolą XL, chociaż ten Joolz Day 3 jest nadal na promocji, ale wybraliśmy Muuvo bo:
- ma spacerówkę rozkładaną na płasko, a Joolz kubełkową;
- w zestawie są jakieś akcesoria (folia przeciwdeszczowa, moskitiera, śpiworek i osłonka na nóżki w jednym, torba z mata do przewijania); a w Joolzie dostajemy tylko wózek - gondola i spacerówka więc resztę trzeba by dokupić.
Gratulacje wyboru !Annia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność