Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Cześć dziewczyny.
Dziekuje Wam za wczorajsze odpowiedzi odnośnie pożyczki od rodziny.
Musimy to jeszcze z mężem przegadać, on zna lepiej swoją rodzinę i twierdzi że u niego w.rodzinie na pewno nie będzie nigdy problemu z wypominaniem a jak zapytałam.czy nie boi się że dziadek bedzie teraz go traktował jak.dzievhłopca na posyłki to uznał że i tak traktujeokazuje się też że, to on pierwszy rzucił teściowej pomysł z dziadkiem więc nie mogę jej zarzucić wtrącalstwa, ona realnie chce nam pomóc abysmy zaoszczędzili ponad 20 tyś.
Zobaczyny jak to wyjdzieale dziekuje Wam.bardzo za opinie - na Was zawsze można liczyć 😘
My wczoraj byliśmy na mieście ze znajomymi, a dziś caly dzień planuje leżeć, lecę tylko na wybory zaraz.
A Wy jakie plany na dziś? Co pysznego na obiad gotujecie?
Wiem, że ten temat był już tu poruszany, ale szczerze nie wczytywałam się za bardzo nim mnie to nie dotyczyło. Zaobserwowałam że co rano zaczęła mocno stawiać mi się macica. To na pewno nie dzidzia bo czuje, że to jest wielkości macicy. Czuje przy tym od czasu do czasu takie skórcze jak w jelitach na 💩 Dziś wziełam na to rano magnez x2, ale czytałam że to niby może prowadzić do skracania się szyjki.
Czy powinnam się martwić? Skonsultować z lekarzem?
A często to się powtarza? Powiedz na wizycie o tym. Ja też mam takie od 18 tyg. i na razie z szyjką jest ok, ale też mnie martwią te twardnienia 😔12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
W ogóle ja miałam w ciąży z synem zrobiony ogólny wymaz w kierunku wszystkiego no i lekarz stwoerdzil że skoro nic nie ma to paciorkowca też nie ma, ale pielęgniarki w szpitalu uznały że ma być karteczka że GBS ujemny i jak nie ma takiej to one podają antybiotyk, więc dostałam choć bezsensownie bo nic nie było.
Ale mnie szpital zaskoczył pozytywnie. Przyszli państwo z urną i zapytali czy chcę głosować. I będą dzwonić do mojej komisji i będę mogła głosować w szpitalu
Iryska, ja tak mam mniej więcej od Twojego etapu ciąży. Ciągle majtki jak posikane 🤷♀️
Anetka, koniecznie powiedz o tym lekarzowi. Będzie kontrolował szyjkę i zareaguje w odpowiednim momencie. Może być tak, że to nie ma żadnego wpływu, a może mieć. Lepiej dmuchać na zimne.
Ja dziś miałam 2 bardzo bolesne skurcze w dole brzucha. Ale nie wiem czy to coś poważnego czy ten niedobór magnezu. Pielęgniarki kazały zgłosić lekarzowi.SzalonaOna, Sylwucha, Annia, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Na tą chwilę na SN. Jak będę miała wybór, to na pewno SN. Wolę cierpieć przy porodzie niż później z bólem pooperacyjnym. Tym bardziej, że nie chcę za bardzo "pomocy" innych. Ostatecznie jeśli będzie CC przyjedzie moja mama. Dziewczynki cały czas są ułożone głowkowo i mam nadzieję, że tak zostanie 😉
A tak apropo tej mojej znajomej z podejrzeniem cukrzycy - wczoraj dostała insulinę.
Motylku dzięki za kciuki. Ciekawa jestem jak szyjka i jak z tym szpitalem mój prowadzący się zapatruje.
Anetka - myślę że warto zgłosić lekarzowi swojemu te twardnienia, tak jak pisały dziewczyny może to nie powodować nic, a może robić coś z szyjką. Mi jak w 24 tyg coś takiego się przytrafiło to poleciałam na dodatkowa wizytę i dr mówił, że dobrze ze przyszłam sprawdzić.SzalonaOna, Sylwucha, Anet.kaa lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyCieszę się, że wreszcie NFZ wydał konkretne oświadczenie. Teraz w tyłku mam te wymazy dla szpitala. Bez jaj, jakbym była w stanie przewidzieć kiedy urodzę 🤦♀️ także dziewczyny, pora się cieszyć! A jeśli szpital nie respektuje tego i nadal wprowadza swoje zasady - zgłosić to!
dmg111 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 16:10
Anet.kaa lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Zulugula wrote:Dla fanek Harrego Pottera 😀
https://www.vinted.pl/dzieci/pajacyki/60426662-body-niemowlece
Na stronie smyka takie są nówki za ta samą cenę i do tego opaska dla dziewczynki na glowe w zestawie :ptakże tą ofertę lepiej ze smyka zamówić
Julik lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Moja Matylda uwielbia jedzenie 😂 tylko coś zjem, a ona zaczyna ruszać się jak szalona... ❤️
Mój Kacper robi to samo xD albo jak z rana za długo nie zjem to się zaczyna upominać i wali tymi nóżkami jak szalony "matka jeść" xDSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Cieszę się, że wreszcie NFZ wydał konkretne oświadczenie. Teraz w tyłku mam te wymazy dla szpitala. Bez jaj, jakbym była w stanie przewidzieć kiedy urodzę 🤦♀️ także dziewczyny, pora się cieszyć! A jeśli szpital nie respektuje tego i nadal wprowadza swoje zasady - zgłosić to!
Moje ostatnie ktg. Pytałam pielęgniarki jak się nastawiać. Na pewno dzisiaj śpię w szpitalu bo jutro mój lekarz ma dyżur, więc chcą żeby sam podjął decyzję. Ciekawe czy dalej będzie na mnie zły. Ale jest duża szansa że jutro wychodzę.
Rozmawiałam z synem, jak mnie usłyszał dostał takiej wariacji, że nie mogli go uspokoić. I mówił że tęskniSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny, zgłoszę to jutro lekarzowi, dziś nie chcę mu zawracać głowy.
Ja te skórcze mam wlaściwie co rano od jakiegoś czasu, ale dziś już tak turbo mocno pokazała się macica.
Dziś też mam dziwne uczucie w szyjce, takie kłócie dlatego troche się przestraszyłam.
No nic, leże dziś i odpoczywam, zobacze co jutro odpisze doktor.
Julik faktycznie, może to być od braku magnezu - oby.
Motylku, widziałam wlasnie to stanowisko NFZ, oby tylko szpitale się do tego stosowały i nie było zaraz zwiększonej liczby zachorowań i drugiej fali jesienią.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Dziewczyny które biorą luteinę dopochwowo. Też macie tak dużo wodnistej wydzieliny, która wypływa razem z rozpuszczoną tabletką?? Ja zauważyłam dzisiaj to, teraz martwię się czy to nie wody 🧐
Może kup sobie tester wód płodowych, takie wkładki -
Ja pisze własnie z pociągu
wczoraj pojechałam i zrobiłyśmy koleżance ten panieński + miala caly dzień przez nas zaplanowany i zorganizowany począwszy od porannego masazu w spa, przez ulubiona kawe i ciasto w kawiarni po makijaż i fryzurę
o każdym kolejnym punkcie dnia dowiadywała się poprzez koperty z listami które zostawiłyśmy w każdym z tych miejsc
na koniec impreza w domku, w którym no naprawdę mega przystroilysmy taras i zrobilysmy klimat. Dodatkowo miałyśmy sesje bo jedna z koleżanek razem z mężem się tym zajmują
jedzenie, rozmowy, tańce no super, a co najważniejszego przyszła Panna mloda była wniebowzięta
nie żałuję ze pojechałam
Co prawda trochę wymarzłam na tym trasie bo pogoda wczoraj nie rozpieszczała... Ale nie zapomnę mojej nocy po imprezie xD jeszcze nigdy nie budzilam się tak często w takim stresie 😂... Znajomi u ktorych nocowałam mają jaszczurki i pająki! A ja akurat zostalam położona spać w tym pokoju gdzie one są xD najpierw w nocy wlazlam tam, przebralam sie do spania patrzę przed siebie a tam to :
No zawał na miejscu! Już sobie myślę "to będzie ciężka noc", bo ja strasznie boję się pająków. Włączyłam latarkę w telefonie zeby rzucić okiem czy aby na pewno ma pozamykane akwarium na cztery spusty... A tam moim oczom ukazuje się to:
Nosz zawał jeszcze większy niż przed chwila! Serce wali jak sto pięćdziesiąt mysle sobie nic więcej jak "ja pier*ole". Po chwili przypominam sobie ze kiedyś widzialam u nich coś podobnego ale jak się okazało to byla tylko juz tylko sucha skóra która pajak ponoc co jakiś czas zrzuca. Także zanim sie położyłam to z 20 minut obserwowalam to monstrum czy aby na pewno się nie rusza. Na szczęście sie nie ruszało więc raczej to była ta skóra tylko... Ale tak mnie to zestresowalo ze nie dość ze cala noc śniło mi sie ze atakują mnie pająki, to jeszcze budzilam sie co godzinę i sprawdzalam czy te potwory siedzą dalej tam gdzie siedziały.
Rano oczy jak szparki z niewyspania... Dla arachnofoba dramat. 😂😲😱
Także tyle z moich weekendowych przygód
Dostałam tez od koleżanki wielka torbe z ciuszkami po jej synku itdw domu przejrzę co tam mi nadawała
Dobrego wieczoru dziewczyny 😅Sylwucha, Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iryska wrote:Ounai chyba nie ma skurczów na tym ktg? Czemu ginekolog obraził się na Ciebie? 🤭
Skurczów nie ma. Ale w związku z tym że jutro będzie mój lekarz to i tak najwcześniej jutro wyjdę. -
W życiu bym tam nie zasnęła .. szok .. sama się strasznie boje .. widziałam jednego na oknie 2 dni temu i nie otwieram okna od tamtej pory mimo ze z zamkniętym spi mi się słabo bo i tak mam mdłości z otwartym oknem byłoby lżej.. już wolałabym spać z kimś albo nie wiem.. niepoważni , ciężarna w takim pokojuDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
A w ogóle to strasznie tęsknię za tym moim małym Bąkiem. Mąż mi dziś opowiadał, że wczoraj taki smutny siedział i go przytulił i tłumaczył mu, że to nic złego jak się tęskni za mamą, bo on też za mną tęskni. Bo mój synek zrobił się teraz taki "dorosły". I wydaje mu się, że tulenie, przyznanie się do tego że się tęskni, że coś go boli jest takie dla maluszków. A duzi chłopcy już nie mogą się przyznawać do takich rzeczy. Z jednej strony czasem to takie słodkie, a z drugiej on tak tłamsi w sobie te uczucia. Cieszę się że mąż z nim porozmawiał
doomi03, Lalia, Edyciak, Annia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny