X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Bo mi na USG I trym nie podali 🤔
    Mi też nie, tylko CRL. Od 15 tygodnia miałam podawaną wagę. :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ja w 13+1 miałam jeszcze podawana długość, a na kolejnej wizycie 18+1 już wagę 😘
    Ooo mam wizytę za tydzień, to może coś tam już powie 🤔

dmg111 lubi tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Suzi siknij sobie na sodę🤪 u mnie się potwierdzilo 🤪
    Kalendarz chiński
    Sikanie na sodę
    Wahadelko nad brzuchem

No i córa 🌸

Nie wierze w takie rzeczy ;D będzie córka i już ;D lekarz zreszta skoro mówił ze nie ma wątpliwości to raczej nie ma

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Całkiem sporo, czasami cały brzuch chodzi. :D

Suzi - śliczny komplecik. A jak twój synek, w weekend pisałaś że miał temperaturę, już lepiej?

Anetka - cieszę się, że z dziadkiem udało się wszystko załatwić. Co do twojego taty to bez komentarza, bo musiałby być brzydki. :(

Tak , mój syn miał typowa 3 dniówkę całe szczęście przeszła jak na niego lekko :):) sama temperatura nic innego , już Ok tylko apetytu nie ma

• Sylwucha Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, nie powinnaś teraz słuchać takich rzeczy. Przykro mi 🙁 W tym czasie rodzice powinni być dla Ciebie wsparciem... Wiadomo, rodzice czasami coś palną, ale nie tak. Mam nadzieję, że się uspokoiłaś i będzie tylko ok. Cieszcie się dzidzią 🍼Jak się skuszę, to skupiam się tylko na dziewczynkach. Ja ostatnio, szczególnie pod wieczór mam uczucie ciążenia brzucha. Też mnie pobolewa chociaż jestem teraz dla siebie bardzo delikatna. Nie wiem jak przetrwam III trymestr 🙄
    Przesyłam wirtualne uściski 😘🤗

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, super że udało się dogadać z dziadkiem 💪 oby tylko remont minął Ci bez żadnych niespodzianek 🙏 bo nam podczas MALOWANIA sufitu w kuchni odpadł cały tynk i z dnia na dzień musieliśmy robić podwieszany sufit 🙈

Motylku, u mnie na wizycie 12+2 (prenatalne) oraz 12+4 podawali długość, czyli to CRL, a teraz na wizycie 15+4 lekarz mierzył główkę, brzuszek i kość udową i na podstawie tego (chyba) wyliczył wagę dzidziusia 😉 ale długości już nie podawał, bo chyba dzidek jest już za duży, żeby go mierzyć 🤔

Edyciak, ja nie wymiotuję od tygodnia ale wieczorami mdłości wracają i czasem mnie jeszcze naciągnie. Ja na brzuch i odcinek lędźwiowy/krzyżowy nie robiłabym okładów, bo nawet ostatnio lekarz mi mówił żeby nie przegrzewać brzucha, ale ja robiłam sobie ciepły (nie gorący) termofor i przykładałam do żołądka, zaraz pod mostkiem, bo tylko to pomagało mi na obolały żołądek po wymiotach czy torsjach 👍
    A i mi baaardzo pomaga gazowana woda, ale taka zimniutka z lodówki 💜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 21:28

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Suzi siknij sobie na sodę🤪 u mnie się potwierdzilo 🤪
    Kalendarz chiński
    Sikanie na sodę
    Wahadelko nad brzuchem

No i córa 🌸

U mnie nic z tego się nie sprawdziło 😂

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, od którego tyg gin podaje Wam wagę maluszka?

Ja pierwszy raz mialam podana na połówkach.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, oby się sprawdziły słowa lekarza. Ale tak jak pisały dziewczyny, to jeszcze trochę wcześnie na 100% pewność. Moja kuzynka na etapie I USG prenatalnego też usłyszała, że dziewczynka, a potem jednak okazało się, że chłopak. U mnie lekarz powiedział, co obstawia, ale też uczulał, że za wcześnie na pewny typ.

Anetka, co do kosztów remontu, to nie wiem ile macie metrów, ale teraz wszystko jest tak drogie, że wg mnie wydacie naprawdę mało ;) ja dopóki nie robiłam pierwszego w życiu remontu, to też prawiłam takie mądrości, żyjąc jeszcze cenami sprzed 10 lat z czasów remontu moich rodziców. Najważniejsze, że będziecie mieć wszystko nowe i bezpieczne, bo ze starą elektryką nie ma żartów.

Edyciak, ja odpukać od zeszłego tygodnia czuję się rewelacyjnie. Zero mdłości, wrażliwości na zapachy itd. W ten weekend po raz pierwszy od dawna mogłam coś ugotować bez cierpienia. Pocieszę Cię, że to dobre samopoczucie nastąpiło od razu po dniu, w którym zwymiotowałam w czasie śniadania i pół dnia dochodziłam do siebie. Normalnie, jak ręką odjął.

Motylku, mi na I prenatalnym też nie podali wagi malucha. W ogóle to nadal czekam na wyniki pappy... jutro będę tam dzwonić.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do komentarzy brzydkich na temat taty, to wczoraj po tej rozmowie zwyzywałam go do siebie tyle razy jak nikogo innego. To jest powalony typ, bez urazy dla ludzi ze wsi ale typowy wieśniak dla którego liczy się tylko pieniądz, a z racji tego że troche ich ma to myśli że ma władze, a tak naprawde to nie ma nic, został sam jak palec podcierając tyłek własnej matce z ktorą traktują się jak małżeństwo.
    Najgorsze jest to, że on jest pod ogromnym wpływem tej opiekunki, i ostatnio mojej kuzynki która wydawało by się że jest mądra, a zachowuje się jak totalna kretynka. Ahhh... mówie Wam szkoda słów, i tak jak piszesz Edyta - mega toksyczny człowiek.

Zobaczymy czy ta kasa nam starczy, bo tak jak.mówicie wszystko jest na maxa drogie :D

Laila ja jestem bardzo ciekawa ile tu wyjdzie niespodzianek :D najgorsze że będzie to robił mąż mojej przyjaciółki, szkoda mi go :D

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co jeszcze połogu nie przeżyły,polecam poczytać
    https://www.hellozdrowie.pl/polog-co-cie-moze-zaskoczyc-tuz-po-porodzie-opisuje-natalia-bialobrzeska/

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dla tych co jeszcze połogu nie przeżyły,polecam poczytać
    https://www.hellozdrowie.pl/polog-co-cie-moze-zaskoczyc-tuz-po-porodzie-opisuje-natalia-bialobrzeska/

Przeszłam połóg .. i chętnie przeczytałam .. aż sobie przypominałam .. to było blee .. potwierdzam te pocenie w czasie leżenia , spałam na ręcznikach , wszystko mokre, szok

• kic83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Przeszłam połóg .. i chętnie przeczytałam .. aż sobie przypominałam .. to było blee .. potwierdzam te pocenie w czasie leżenia , spałam na ręcznikach , wszystko mokre, szok

To potwierdza, że my kobiety jesteśmy niezniszczalne i wiele przejdziemy 💪

dmg111 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolesne skurcze w trakcie kurczenia macicy.... Mogą być potrzebne leki przeciwbólowe... A morfinę ktoś mi może dożylnie podłączyć?! 😂

Z całego połogu pamiętam nie ból brzucha, nie ból po cięciu, nie ropiejące sutki od karmienia... A właśnie ból kurczenia macicy, zwłaszcza w trakcie karmienia 🤦‍♀️

A miko to jestem w 3 ciąży... Czy to aby normalne? 😂

dmg111 lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Bolesne skurcze w trakcie kurczenia macicy.... Mogą być potrzebne leki przeciwbólowe... A morfinę ktoś mi może dożylnie podłączyć?! 😂

Z całego połogu pamiętam nie ból brzucha, nie ból po cięciu, nie ropiejące sutki od karmienia... A właśnie ból kurczenia macicy, zwłaszcza w trakcie karmienia 🤦‍♀️

A miko to jestem w 3 ciąży... Czy to aby normalne? 😂

Witaj w klubie 😂
    Dokładnie to samo pamiętam, co karmienie to ból kurczenia macicy, jakie było moje zdziwienie co to jest co się dzieje 🙈

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Jak tam Irysko? Trochę już lepiej?
    Dziękuję, lepiej:-* 😘obejrzałam jakąś komedię z mężem i idę spać. Jutro mknę na pobranie krwi, także pobudka wczesna mnie czeka 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 22:39

kic83 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Witaj w klubie 😂
    Dokładnie to samo pamiętam, co karmienie to ból kurczenia macicy, jakie było moje zdziwienie co to jest co się dzieje 🙈
    Ja pamiętam jak pierwszym razem zesztywnialam aż 😂 a później co karmienie, to łzy w oczach i ten ból 🤦‍♀️

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak długo to tak się kurczy ? 🤯🤯🤯🤯

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Tak, przednio było zawsze co 4 tyg, a teraz mam przyjść za 3 tyg. Tak on ostatnio już mi mówił, że będzie więcej badań do zrobienia, ale ostatecznie to mam teraz zrobić dopiero.

Ounai - zgadzam się z Tobą, obaj kandydaci jak dla mnie byli do niczego, ale uważam że KAŻDY układ gdzie prezydent i rząd są tej samej opcji za niedobry, powoduje to brak kontroli nad ustawami i przepychanie wszelakiej kiełbasy wyborczej bez zastanowienia się jakie to ma skutki dla budżetu...

Ounai i ty chyba wyjściowo miałaś jeszcze dłuższą szyjkę prawda?
    Czyli mamy dokładnie takie samo zdanie w kwestii tych wyborów. Ja wyjściowo miałam 5cm. A synek cuuuudny 😍

Edyciak, na plecy tak, byle nie na brzuch.

Suzi gdzie taki dresik znalazłaś?

Mam tragiczna ta współlokatorkę. Naprawdę, w ogóle słowem się nie odezwała, światła nie zgasiła mimo, że ja już leżałam sobie do spania. Jakaś dziwna :/ dobrze ze w sali obok fajne dziewczyny

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mieszkań to powiem Wam taką anegdotę. Po pierwsze wszyscy wiecznie nam wypominaja, że dostaliśmy od teścia mieszkanie i jak to nam dobrze. Ale zapominają o tym, że dostaliśmy je zapisane w testamencie..
    A teraz anegdota. Moja mąż zawsze byl bardzo pomocny. Ma taką ciocię, Kazię. Ta ciocia ma swoje mieszkanie, jest sama. No i niedawno teściowa opowiadała że zaczęła się wojna o to mieszkanie. Jedna siostra namawiała ja żeby swojej córce przepisała, kuzyn męża dawał testament do podpisania w którym on je otrzymuje, istna parodia. A ciocia całe życie mówi że chce je dać mojemu mężowi. My w ogóle w to nie ingerujemy, jak trzeba pomagamy i tyle. Teraz podjęliśmy decyzję, że córka drugie imię dostanie po moim zmarłym tacie - Kazimiera. I śmiałam się do męża, żeby podburzyć atmosferę, że przy jakiejś imprezie rodzinnej powinniśmy powiedzieć że imię jest po cioci to może mała dostanie to mieszkanie. Chciałabym widzieć miny tych wszystkich osób na taki tekst. Oczywiście wiadomo, nigdy nie odważę się tego zrobić ale pomarzyć warto :P

age.png

age.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ