Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia, Ula duuuzo, duuuzo miłości, wzajemnej troski i wielu wspaniałych wspólnych chwil 🌻🌻🌻
Sylwucha, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiem że wątek ubrań z Sinsaya już był, ale nie znajdę teraz...
Przypomnicie jak wypada rozmiarowka dla Malucha?
I czy kupowałyście z Sinsaya też coś dla większych dzieci? Jak wtedy z jakością?
Musze kupić cos niecoś dla Starszaka i może bym przy okazji zaczęła powolutku kompletować dla Malucha 😊Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Edyciak wrote:Znowu wymiotowałam w nocy, nie mogę ułożyć się do snu, ściska mnie w mostku, może to refluks?
Sylwia, mówisz, że już cię brzuch zaczyna ciążyć wieczorem... A mnie już teraz ciąży.. 😱😱
Miałam was nawet o to zapytać, czy często macie takie uczucie pełności/jakbyście się mega najadły??
Ja tak mam codziennie od co najmniej południa aż do nocy.... I męczy mnie to najbardziej. O ile jak jestem w ruchu, to jest to znośne, a najgorzej jest przy zasypianiu...
Edyciak, ja chyba też mam podobne uczucie jak Ty i tłumaczę sobie ze to "zgaga". Generalnie poza okresem ciąży zgaga nigdy mi nie dokucza, więc to uczucie poznałam w pierwszej ciąży i teraz też męczy mnie bardzo często. Najgorzej przy zasypianiu jak leży się na płasko bo mam wrażenie że wszystko podchodzi mi do góry 🤢Edyciak lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Fragaria wrote:Dziewczyny, wiem że wątek ubrań z Sinsaya już był, ale nie znajdę teraz...
Przypomnicie jak wypada rozmiarowka dla Malucha?
I czy kupowałyście z Sinsaya też coś dla większych dzieci? Jak wtedy z jakością?
Musze kupić cos niecoś dla Starszaka i może bym przy okazji zaczęła powolutku kompletować dla Malucha 😊Fragaria lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula wrote:Ten ból kurczenia macicy podczas karmienia to chyba nie jest "obowiązkowy"? Pytalam o to bliską koleżankę i ona twierdzi, że takich boli nie miała. Was wszystkie tak bardzo bolalo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 09:17
-
Ula, Sylwia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznic! :*
Zulu, gratulacje kolejnego tygodnia
Powiem Wam że moja współlokatorka jest tragiczna. Wieczorem przysypiała, więc wstałam i w jej części pokoju zgasiłam światło, żeby lepiej się jej spało. Chodziłam na palcach, po cichutku zamykałam drzwi.
Ona jak wstała do łazienki to trzaskała drzwiami jakby była sama. Położyłam się jak była w łazience, to światła w pokoju już nie zgasiła. Próbowałam jeszcze dziś zagadac to się nie odezwała. I tak mamy razem pokój ale siedzimy w milczeniu. Z jednej strony mi tak głupio bo może ciężko jej nawiązywać kontakty ale z drugiej ile można próbować? 🤷♀️
Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam przeokropną zgage.
Jeszcze 8h i tescie jadą 🥳 odliczam godzinki 🕰️
W międzyczasie jadę na usg podpatrzeć córcię ale pewnie się nic nie dowiem bo to usg dla studentów 🤪
Ja swoje konkretne mam za miesiąc
U mnie niestety cały czas bole głowy. Idzie się wykończyć.
I zaczęłam się uczyć szydelkowac 🤣Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFragaria wrote:Edyciak, ja chyba też mam podobne uczucie jak Ty i tłumaczę sobie ze to "zgaga". Generalnie poza okresem ciąży zgaga nigdy mi nie dokucza, więc to uczucie poznałam w pierwszej ciąży i teraz też męczy mnie bardzo często. Najgorzej przy zasypianiu jak leży się na płasko bo mam wrażenie że wszystko podchodzi mi do góry 🤢
-
Ula, Sylwia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznic! :*
Sylwia
dobrze, że plan morderstwa Ci nie wyszedł i że jednak razem wychowacie księżniczki 😘😂Ulaa, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy dziewczyny 🥳🥳
Temat testu obciążenia glukoza jest tu częsty ale nie pamiętam czy jak wyniki są niższe to czy też powinnam się martwić. Poproszę o Waszą pomóc.
1 pobranie 76
2 pobranie po 1h 74
3 pobranie po 2h 77
Inne badania krwi i moczu w normie poza jedna mała wartością hematokryt mam 36.5 A.normy są od 37 do 47.Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydmg111 wrote:Mi zaczynają plecy mocno dokuczać mimo rehabilitacji, muszę się wziąć za ćwiczenia, dzisiaj startuje na poważnie 💪 Bo mała już mi ciąży! A ma dopiero koło 1 kg 🙈
kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai, probowalas byc mila nie przejmuj sie wiec, nic na siłe. Jak sie czujesz dzisiaj?
Edyciak, ja tak mialam w 3/4 miesiacu, uczucie pelności do 22 a potem głód 😬 caly 1 trymestr mialam tez mocną zgage. Potem jak reka odjął aż do...wczoraj😅
Siedze na krzywej cukrowej, nic przyjemnego...
Cukier na czczo z palca to 82, chyba ok...zobaczymy jak krzywa wyjdzieEdyciak, kic83 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Cześć Dziewczyny!
Sylwia, Ula, macie prawdziwych romantykówżyczę kolejnych szczęśliwych lat!
Ja od zeszłego tygodnia wracam do zwykłych aktywności. Wcześniej przez plamienia nie robiłam nic i wczoraj po raz pierwszy od dawna posprzątałam sama całe mieszkanie. Takie tam odkurzanie, mycie podłóg... wieczorem czułam się jakbym wróciła z górskiej wycieczki, a dziś mam zakwasy w pachwinach 🤪 wniosek taki, że trzeba się więcej ruszać. Nadmieniam, że mam skromne 62 m2 ;PUlaa, Sylwucha lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dziękuję Wam dziewczyny za życzenia 💞
To był miły dzień i wieczór ❤️
Ale dzisiaj mam humor zrąbany.. Na 20 lipca (3 dc) miałam umówione badania hormonów w klinice, a tu co?! Wczoraj przed północą jakieś plamienia, a dzisiaj już skąpe krwawienie i ból w krzyżu więc mam nadzieję, że będą mieli wolny termin i przyspieszą mi z poniedziałku na czwartek 😐
Wkurzona jestem niesamowicie, nigdy nie miałam plamień przed okresem i nigdy jeszcze nie miałam tak krótkiego cyklu 😔
coś się popieprzyło chyba 😪kic83 lubi tę wiadomość
-
Edyciak, ja miałam w tym tygodniu zacząć rehabilitację i właśnie mieć masaż, ale w gabinecie odmówili mi ze względu na ciążę, powiedzieli że tak naprawdę ciąża jest przeciwskazaniem do wszystkich zabiegów rehabilitacyjnych i że nie chcą ryzykować, trochę się zdziwiłam i zadzwoniłam do znajomej rehabilitantki w kompletnie innym mieście i zapytałam co ona o tym myśli i powiedziała, że całkowicie się z nimi zgadza i też by się nie podjęła. Ćwiczenia dla kobiet w ciąży, wiadomo, ale twierdzili wszyscy że nawet delikatny masaż w niektórych przypadkach może być niebezpieczny 🤷♀️
Fragaria, ja z Sinsay zamówiłam body i moim zdaniem jakościowo są super, a rozmiarówka taka pomiędzy Smykiem a H&M. Jedynie pajace były średniej jakości 😅
Dziewczyny, czy na Waszych głowach też się dzieją takie cuda 🙈 ja mam długie włosy, jak są wyprostowane to sięgają do łopatek, może nawet ciut niżej, a włosy mam obcięte na równo, żadnego cieniowania. Dzisiaj zrobiłam na głowie "domową cebulę", a tam wyskoczyło to 🤣 wygląda jakbym miała grzywkę na karku 😂
-
Lalia, z tego co czytałam jest coś takiego jak masaż prenatalny. Tylko to bardziej relaksujące głaskanie i uciskania niż masaż. Planuję się na taki wybrać. Co do włosów, ja swoich nie ogarniam od czasów kwarantanny. Dziś idę wreszcie do fryzjera. W zeszłym roku robiłam keratynowe prostowanie, w tym z uwagi na starania już nie i mam mnóstwo baby hair itd. Pamiętam, że Ty też pisałaś o zabiegach prostujących i o tym, że teraz musimy jakoś żyć bez tego zabiegu ;P zauważyłam jedynie, że w ciąży mniej przetłuszczają mi się włosy.
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm