Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki, ale mnie tu dawno nie było 🙈 znowu nie nadrobię wpisów... Cały czas coś mam do roboty, jak nie praca to budowa domu, albo zajęcie się sprawami firmy czy coś w domu jest do zrobienia... I znowu nie wchodziłam na forum z 2 tyg.
U mnie już 29 tc. Strasznie szybko zleciał mi 2 trymestr, 1 wolno a ten nie wiem kiedy. Na razie pezystopowalam z kupowaniem. Zastanawiamy się teraz nad fotelikiem do samochodu. Mam dylemat czy cybex cloud z z bazą (pasowałby mi kolor pod stelaż wózka, ma opcje rozkładania prawie na płasko, boczne wzmocnienie, ale jest ciężki i to jest duży -) a nad maxi cosi coral (nowość. Jest super lekki, można środek wyciągnąć i waży 1,7kg! Ale wyglądowo średnio mi się podoba, nie będzie pasował do stelaża i nie rozkłada się na płasko) i mam teraz dylemat. Każda mama radzi mi wziąć lżejszy fotelik.
Ounai coś mnie ominęło. Byłaś w szpitalu?Wik89 lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
dmg111 wrote:A ja właśnie siedzę po wypiciu glukozy, w końcu dorwałam cytrynową i w sumie było całkiem smaczne 😂 Ja to jestem slodyczolubna, nutella jedzona łyżeczką itp 😂
Haha to ja nie jadam słodyczy i jak robilam przed ciąża krzywą to jak zaczelam pić te glukoze to tak wręcz omnomnom pyszniutkie slodziutkie 😃 dopiero w polowie mnie zmulilo 😃dmg111 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
DMG
dawaj znać jakie masz wyniki glukozy!
Nona niestety nie odpisała
Zulu
powinni ciężarne przepuszczać! Aż się dziwię że karteczki nie ma za żadnej ze mamy pierwszeństwo.
Kiniusia
Ale miło, ale ja bym wyprała to jeszcze raz w swoim płynie do prania dla dzidziusia, który będziesz używała, żeby nie było potem uczulenia.
Suzi
gratulacje dziewczynki.
Ounai
Jak noc z synkiem?
Annia
Jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 09:49
kiniusia270 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Motylku zapisz mi kochana następna wizytę na 3.08 godzina 8.15 🙂
SzalonaOna lubi tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
nick nieaktualnyDzień dobry w 19 tygodniu!
Chyba zaczynam rosnąć 🤦♀️ na wadze +0.6kgczas przystopować z jedzeniem na które się ma chetke 😂
Wyniki skomentowane przez lekarza, wszystko ok, kontrola za 4 tyg.
Aplikacja mi mówi, że moje dziecko powinno być ruchliwe jakieś 6h na dobe. Ciekawe, bo mam wrażenie, że tyle to ona śpi! 😂
Aaaa i przeprowadzka przyspiesza, jutro już dostaniemy kluczemega się cieszę!
Edyciak, kic83, Inaa89, kar_oliv, Ounai, dmg111, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKłot, a czy to nie jest tak, że fotelik dobiera się do modelu samochodu?
Zulu, te położne z przychodni rodzinnej z reguły tak właśnie kombinują... Osobiście u mnie w okolicy nie słyszałam, by jakas jeździła do ciężarnych. To jest tak, że przychodnia ma płacone za wizytę, ale Pacjentka nigdzie tej wizyty nie musi potwierdzać, więc oni mogą wpisać, że wizyta się odbyła, dostaną kasę, a nikt nie przyjedzie. Najczęściej o to chodzi. Z powodu epidemii nawet po porodzie często położna przychodzi tylko na jedną wizytę, a pozostałe odbywają się telefonicznie. Ale z drugiej strony jak ma mi przyjść jakaś stara prukwa i wypominać mi, co robię nie tak, to wolę, żeby mnie nie denerwowała i nie przychodziła... -
nick nieaktualnyWidzę, że póki co orzerwa od wizyt, dopiero w poniedziałek wizytację 💪 już nie mogę się doczekać, orzerwa 4 tyg od zobaczenia mojej małej księżniczki to straaaaaasznie długo 😍
Kłot
Kkasia
Nowastaraczka
Patrycja92
Ruda
Julik
Ewa88
Sarita35
Lena07
LaBellePerle
Natisz
Lola
Adna
SolAngelica
Ewe
Magdullina
Kiedy Wy macie wizyty, to dopisze na 1 stronkę
Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Kłot, a czy to nie jest tak, że fotelik dobiera się do modelu samochodu?
Zulu, te położne z przychodni rodzinnej z reguły tak właśnie kombinują... Osobiście u mnie w okolicy nie słyszałam, by jakas jeździła do ciężarnych. To jest tak, że przychodnia ma płacone za wizytę, ale Pacjentka nigdzie tej wizyty nie musi potwierdzać, więc oni mogą wpisać, że wizyta się odbyła, dostaną kasę, a nikt nie przyjedzie. Najczęściej o to chodzi. Z powodu epidemii nawet po porodzie często położna przychodzi tylko na jedną wizytę, a pozostałe odbywają się telefonicznie. Ale z drugiej strony jak ma mi przyjść jakaś stara prukwa i wypominać mi, co robię nie tak, to wolę, żeby mnie nie denerwowała i nie przychodziła... -
Edyciak wrote:Kłot, a czy to nie jest tak, że fotelik dobiera się do modelu samochodu?
Zulu, te położne z przychodni rodzinnej z reguły tak właśnie kombinują... Osobiście u mnie w okolicy nie słyszałam, by jakas jeździła do ciężarnych. To jest tak, że przychodnia ma płacone za wizytę, ale Pacjentka nigdzie tej wizyty nie musi potwierdzać, więc oni mogą wpisać, że wizyta się odbyła, dostaną kasę, a nikt nie przyjedzie. Najczęściej o to chodzi. Z powodu epidemii nawet po porodzie często położna przychodzi tylko na jedną wizytę, a pozostałe odbywają się telefonicznie. Ale z drugiej strony jak ma mi przyjść jakaś stara prukwa i wypominać mi, co robię nie tak, to wolę, żeby mnie nie denerwowała i nie przychodziła...
Tez mi się wydaje, że tak pięknie mi wycwierkala teorie, a w praktyce pewnie jest tak jak mówisz, (tylko teraz zaslaniaja się wirusem) chyba że któraś ciężarna wie i się upomni, bo ja sama do niedawna nie wiedzialam, że można mieć taka fajna opiekę położnej juz w ciąży, myslalam że tylko przychodzi po porodzie. Z drugiej strony i tak idziemy do szkoły rodzenia, ale jak cos jest to czemu nie skorzystać (chyba że stara prukwa jak mowisz😃)Edyciak lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualny
-
Ja już wypełniłam deklaracje o położnej 🙂 wybrałam młodą sympatyczną kobitkę 🙂 była położną niecałe 2 lata temu u mojej mamy 🙂 gdybym nie poszła zmienić to miałabym taką starszą babkę i bardzo niesympatyczna 😂🙈
13 CS o rodzeństwo
28.10 ⏸️
1.10 cm kijanki z ❤️
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
nick nieaktualny
-
W ogóle w tym gabinecie siedziały 2 położne i gdzies dopiero w polowie rozmowy wyszło, że jedna z nich zrozumiala, ze jestem w 2tc a nie w 22 😅 pewnie musiala sobie pomyśleć niezla swiruska przyszla w 2 tygodniu ciąży 😂😂 pewnie kminila caly ten czas, że przeciez w 2tc jeszcze nie jest się w ciąży 🤪💙 11.2020
💗 11.2023 -
Dziewczyny jak to jest z tymi miesiącami? Od którego tygodnia zaczyna się 6 miesiąc? Kalendarz mi pokazuje, że jestem już w 6 miesiącu 😱😱🤷♀️ a ja się zastanawiam jak? Kiedy? Szok
13 CS o rodzeństwo
28.10 ⏸️
1.10 cm kijanki z ❤️
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
SzalonaOna wrote:Dzień dobry w 19 tygodniu!
Chyba zaczynam rosnąć 🤦♀️ na wadze +0.6kgczas przystopować z jedzeniem na które się ma chetke 😂
Wyniki skomentowane przez lekarza, wszystko ok, kontrola za 4 tyg.
Aplikacja mi mówi, że moje dziecko powinno być ruchliwe jakieś 6h na dobe. Ciekawe, bo mam wrażenie, że tyle to ona śpi! 😂
Aaaa i przeprowadzka przyspiesza, jutro już dostaniemy kluczemega się cieszę!
Córcia chce żebyś wiedziała ze jest 😍 oby tylko po urodzeniu nie była tez az tak aktywna 😄 ze da Ci troszke odpocząć 😉
Super, ze juz bedziecie mogli się przeprowadzać 😁SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰