Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Ja w karcie mam obok terminu porodu z OM miejsce na termin porodu wg USG, u Ciebie chyba też tak powinno być?
Tak jest. Przypilnuje go następnym razem zeby wszystko mi uzupełnił co brakuje. -
nick nieaktualny
-
SolAngelica wrote:Jestem przerażona bo przyznam szczerze ja jestem strasznie niezorganizowana. Muszę się zmusić żeby zrobić sobie 3 posiłki a co dopiero 6. I jestem śpioch. Śpię długo więc wychodzi na to że będę musiała wstawać dużo wcześniej żeby zjeść śniadanie
Poza tym nie przytyjesz, są jakieś plusy.
Motylku - dokładnie ty masz tydzień różnicy wg OM i USG, więc wiążący jest termin wg USG. Ja miałam 2 dni różnicy, więc nic nie zmieniano.SzalonaOna lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnysuzi1994 wrote:19% to już razem z chorobowymi itd w sensie z NFZ i inne takie , a nie samego podatku
Bo aż niemożliwe żeby samego podatku.. wtedy ucinaliby mi z 800 zł
A najbardziej wiarygodny sposób liczenia to od kwoty brutto, od której miałaś odprowadzaną składkę na ubezpieczenie chorobowe, obliczyć około 75%, to tyle mniej więcej będą ci wypłacać miesięcznie... Czyli z najniższej krajowej 2600 brutto to będzie około 1920 zł na rękę +/- kilkadziesiąt złotych.Inga28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Moj maz tez nie ma nadal nawet decyzji, a opieke na syna mial pierwszy tydzień kwietnia...
Od poniedziałku chce iść na tydzień na l4, potem ma 2 tyg urlopu zeby posiedziec ze mną trochę. Poogarniac w domu itp. Ale sie zastanawiamy ze jak teraz pojdzie na l4 to wyplaca mu za nie chyba dopiero na święta 🤣
Dla mnie to porazka. Bo my musimy stosować się co do terminów i wszystkie dokumenty dostarczać na czas. I nikt nam nic nie wydłużył bo koronawirus. A oni jak widać mogą wszystko. Skoro nie wyrabiają się, to niech zatrudnia dodatkowe osoby. -
Edyciak wrote:A może przez PUE napisać do nich wiadomość z pytaniem, kiedy mają zamiar wypłacić środki...
Ja właśnie dzisiaj pisałam, bo już mam zaległe dwa zwolnienia, razem jest to 6 tygodni 🤷🏻♀️ Ale pewnie odpiszą, że mają opóźnienia przez wirusa😅
Jeszcze moja księgowa pisała, że może wysłać jakieś pismo do nich, więc jak przez tydzień nie będzie ani decyzji ani odpowiedzi to poproszę ją żeby takie pismo wysłała, bo kurde nie będę czekać na pieniądze po kilka miesięcy 🤦🏻♀️Edyciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Ja w karcie mam obok terminu porodu z OM miejsce na termin porodu wg USG, u Ciebie chyba też tak powinno być?
-
Inaa89 wrote:Zgadzam się z Tobą w 100% mam takie samo podejście do chlopcow jak Ty. Moi jedyne co to bardzo chcieli by siostrę, ciągle pytają kiedy już będę wiedziała 😉 ja nie naciskam na nic względem niczego. Tez nie ma sytuacji ze dostaje jedno z dzieci cos a drugie nie. Zawsze jesli kupuje cos z ciuszkow, to tak zeby każdy dostal cos nowego. Bo moi chlopcy ciesza sie naprawde ze wszystkiego. Nawet jak dostaną nowe majtki. I to mi się podoba, ze potrafia uszanować wszystko. U nas zawsze staraliśmy się uczyć chlopakow szacunku względem siebie i innych ( ale nie ukrywam ze to sa chlopaki i czasem gdziss tam potrafia się kłócić w domu o cos ) 😉 każdy, nawet najstarszy kilka razy dziennie przychodzą się przytulać, dawać buziaki i mowia Kocham Cie mamusiu ❤ mysle ze jak dzidziol sie urodzi to nawet nie bede musiala ich prosić o pomoc, bo sami z siebie będą chcieli pomagac. Zreszta widze teraz po nich, kiedy ja musze lezec. Dzisiaj najstarszy mnie zaskoczył i pyta mi się czy może pozamiatać podłogę a potem umyć. Mowie, jeśli chcesz to ok. On ma 11 lat, może nie zrobił tego dokladnie i idealnie ale ta jego radość ze sam 😊
Znow moj 8 latek jak jeszcze chodzilo do szkoły, w klasie maja chlopca który widac ze rodzice nie maja za bardzo pieniazkow, chodzi w zamalych rzeczach i nie ma sniadanek urozmaicanych jakimiś owocami itp. I pewnego ranka jak przygotowywałam sniadanie, pyta mi się czy mogę mu pokroić więcej jabłek i czy może wziasc 2 banany i 2 knoppersy. Pytam dlaczego, a on ze chce się podzielić z kolegą bo on nigdy nie ma w szkole nic poza chlebkiem. Az lezka mi się uroila w oku. On taki jest chciałby się dzielic z wszystkimi wszystkim..
Mój też jest taki że z wszystkimi by chciał się dzielić. Na urodziny musieliśmy całą grupę zaprosić. Najgorsze, że goście dopisali a zrobiliśmy w sali zabaw 😂 nawet nie będę mówić ile nas to kosztowało. Ostatnio przyszedł i mówi że jego dwaj koledzy już nigdy nie będą się z nim bawić bo tak mu powiedzieli tylko dlatego że bawił się z innymi dziećmi. Zabawki też ostatnio chciał kupować dla jakiegos kolegi, bo ten kolega powiedział mu, że takiej nie ma.
Sol, ja jem 5 bo nawet nie czuję więcej głodu. Ale na któryś z posiłków np zjadam owoc więc już jeden posiłek do przygotowywania mniej. Na 1 śniadanie serek wiejski więc też nic nie muszę robić.
Doomi, jak będziesz mu wpajac pewne wartości już od początku i nie pozwalać rządzić wszystkimi wokół to też będziesz mieć takiego fajnego synkaIryska, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ledwo żyję.
Wczoraj była u mnie klientka i ona jest w 31tc i ma mniejszy brzuch od mojego. Ja się toczę. Jest mi już strasznie ciężko a gdzie do końca
Poza tym nie dosypiam. Dzisiaj mialam już drzemkę 2h, wczoraj 1h.
Mój synek od maja ma swój własny pokój. Wcześniej spał z nami ale ze sie rozpychał i kopał to przygotowalismy pokój dla niego.
Ma tam lozko Ikea Minnen, które rośnie razem z dzieckiem ale teraz jest rozłożone na tym najmniejszym pułapie.
O ile pierwszy miesiąc zleciał jako tako, tak od czerwca jest masakra. Położyć go spac mogę tylko ja inaczej płacz. W nocy wola tylko mama mama i nawet jak pójdzie do niego mój chlop to i tak się kończy tak, że ja muszę iść bo dziecko histeryzuje. Staram się cały czas wracać do swojego łóżka ale czasem już tak mocno usnę że się budzę z nim rano, w tym małym łóżku. Poobijana, obolala i niewyspana. Z brzuchem też już ciężko mi się przewracać więc zazwyczaj śpię na jednym boku a potem wszystko mnie boli.
Macie jakieś rady co zrobić? Nie wiem może już na siłę wysyłać chłopaka do niego i żeby on go próbował uspokoić w nocy. Ja już powoli nie mam siły na to
Do tego wczoraj taki nerwoból w klatce piersiowej mnie złapał że myślałam że umieram 😳 podejrzewam, że bol był dlatego mega mocny bo jednak wszystkie narządy poszły w górę i uciskają. -
Dziewczyny, złóżcie skargę. Naprawdę. Na wrzesniówkach dziewczyny poskładały i 2 dni później od razu decyzja, a tak czekały i czekały. Problem tak naprawdę polega na t3, że nasz wspaniały rząd obiecał tarczę ale nie miał na nią pieniędzy, więc wzięli z rezerw ZUSu. No i w zusie teraz mają braki, nie mają zwyczajnie kasy na wypłatę świadczeń więc opóźniają wypłaty licząc że jakoś się uda.
Edyciak, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyCasteam, tłumacz synkowi, że mama ma dzidziusia w brzuchu i że musi spać sama, żeby jej było wygodnie. Twój partner niech mu to samo powtarza i niech sobie zrobią swój rytuał usypiania.. a mamie dadzą spokój. 😉
Ps. Czy wiecie, że masaż krocza zewnętrzny można wykonywać już od początku ciąży? Dziś miałam webinar z Iza Dembińska i właśnie m.in. o tym mówiła. -
Inaa89 wrote:Dziewczyny ktore juz miałyście pierwsze badanie prenatalne to między 11 a 13tyg. Czy ono jest dopochwowo czy przez brzuch?
Ja mialam tylko przez brzuch , czasem jak nie widać dobrze przez brzuch to robią tez przez pochweInaa89 lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Ounai wrote:
Sol, ja jem 5 bo nawet nie czuję więcej głodu. Ale na któryś z posiłków np zjadam owoc więc już jeden posiłek do przygotowywania mniej. Na 1 śniadanie serek wiejski więc też nic nie muszę robić.
O kurcze, to ja czasem jem nawet 7 posiłków, jak zjem za wcześnie pierwszą kolację 😄12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
casteam wrote:Dziewczyny ledwo żyję.
Wczoraj była u mnie klientka i ona jest w 31tc i ma mniejszy brzuch od mojego. Ja się toczę. Jest mi już strasznie ciężko a gdzie do końca
Poza tym nie dosypiam. Dzisiaj mialam już drzemkę 2h, wczoraj 1h.
Mój synek od maja ma swój własny pokój. Wcześniej spał z nami ale ze sie rozpychał i kopał to przygotowalismy pokój dla niego.
Ma tam lozko Ikea Minnen, które rośnie razem z dzieckiem ale teraz jest rozłożone na tym najmniejszym pułapie.
O ile pierwszy miesiąc zleciał jako tako, tak od czerwca jest masakra. Położyć go spac mogę tylko ja inaczej płacz. W nocy wola tylko mama mama i nawet jak pójdzie do niego mój chlop to i tak się kończy tak, że ja muszę iść bo dziecko histeryzuje. Staram się cały czas wracać do swojego łóżka ale czasem już tak mocno usnę że się budzę z nim rano, w tym małym łóżku. Poobijana, obolala i niewyspana. Z brzuchem też już ciężko mi się przewracać więc zazwyczaj śpię na jednym boku a potem wszystko mnie boli.
Macie jakieś rady co zrobić? Nie wiem może już na siłę wysyłać chłopaka do niego i żeby on go próbował uspokoić w nocy. Ja już powoli nie mam siły na to
Do tego wczoraj taki nerwoból w klatce piersiowej mnie złapał że myślałam że umieram 😳 podejrzewam, że bol był dlatego mega mocny bo jednak wszystkie narządy poszły w górę i uciskają.
Moze rozmawiaj z nim, staraj się wytłumaczyć ze ma tez tatę, i teraz to tatuś bedzie go kladl spac itp. Próbujcie, bo jak dzidzia się urodzi, i będziesz akurat karmiła w nocy a maly się obudzi to nie bedzissz miala jak do niego pojsc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 13:18
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰