X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Jak nie urok to sraczka. Z wymazu wyszedl mi jakis drozdzak 🤦‍♀️ super. Nawet jak się meczylam z infekcjami to nigdy nic mi nie wyszlo w wymazie a teraz taki kwiatek. W ogóle dziwne, bo na jednej kartce mam że brak grzybów a na drugiej jakis drozdzak. Z informacja, że to moze byc z okolicy krocza, klasyczny spozywczak z pokarmu. No ale od razu pokazalam ginowi, tez się zdziwił ale dal mi jakis dopochwowy i potem invag a po kuracji powtorzyc wymaz. A najlepsze jest to, że nie mam żadnych objawow. Ugh
    Czemu robiłaś wymaz? Miałaś objawy jakieś?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:46

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Jak bylam wtedy w czwartek tydzien temu z tym twardym brzuchem i plamieniem to mi pobrał na wymaz. Objawów nie mam ale może takie plamienie tez mogło być od infekcji🤔 w kazdym razie niestety cos wylazło 🤨
    To może jednak infekcja jakaś, jak plamienia jeszcze były do tego. Myślę że po przeleczeniu będzie oki🙂 dobrze, że żadnej wstrętnej bakterii nie masz😘

Zulugula lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pozytywnych rzeczy to przyszla mi koszula z dolce sono i jest bardzo spoko. W ostatniej chwili wzielam M zamiast S i to byl strzal w 10, chociaz na końcówkę ciąży może być za ciasna ale to na pewno wtedy kupię kolejną taką. Myślę , że i na porod się by nadala, bo ma napy prawie do pępka. Bałam się, że będzie krociotka ale jest prawie do kolan, material to nie jedwab ale za 40zl elegancko, no i ładnie się prezentuje 😊 nawet mąż mówi, że bardzo ładna 😀

Inaa89, Fragaria lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Mam taką samą kartę ciąży, uważam że jest beznadziejna 😀
    Dla mnie ogólnie jeden pies jak ta karta wygląda. Wcześniej miałam inne i wszędzie jest to samo, więc osobiście nie robi mi to różnicy :)

Zobaczymy jak u mnie wyjdzie na usg, mam w pon wizytę, to się okaże czy mała jeszcze jest większa czy nie. Ale całkiem prawdopodobne. Mój chłop 190, ja 175 cm. Pierwszy syn 3800, jego córka 4200... Także na maleństwo teraz chyba nie mam co liczyć 🤔

• Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tą końcówka. Wyprasowałam dosłownie 10 rzeczy i musiałam to robić na 3 razy bo od razu brzuch ciągnął aż do kręgosłupa. I ogólnie jestem dętka po tym prasowaniu. A prania mam wrażenie, że mi nie ubywa. Za godzinę idę po synka to jeszcze skorzystam i trochę odpocznę. W niedzielę chyba spakuję torbę, bo jutro chciałabym podjechać do Ikei jeszcze.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, "kończę" tą segregację. Specjalnie w cudzysłowie bo jeszcze mam 2 pudełka po synku do przeglądu i prania 😂😂😂

Śpiworki
    fa9ddeca6ec7.jpg

Grubsze, jesienne pajaco kombinezoniki
    dbde6fcdcd87.jpg

Sukienki 😍
    64bd45aa1af5.jpg

SzalonaOna, Lalia, Zulugula, Inaa89, Annia, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ale cukierki 👸

Apropo spiworkow do spania to do kiedy taki maluch w nich spi z doświadczenia? Wczoraj czytalam, że nawet do roku. Wiadomo, o ile chce w nich spac..
    Ile kupic spiworkow i jakie rozmiary?🤔

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, ja miałam tylko przez brzuch, ale lekarz miał turbo sprzęt i dzidziuś super współpracował 😘 teraz w 15+4 mój gin chciał mi zrobić przez brzuch ale nie było nic widać i robić przez pochwe 😉

Zulu, Motyl mam tą samą kartę ciąży i mi bardziej ulotkę przypomina 🤣

Edyciak, mój gin był za to bardzo zainteresowany wynikami z prenatalnego 😁 zachwycał się jakie super zdjęcia i że niskie ryzyka, ale może dlatego że robiłam u jego bardzo dobrego kolegi 😅

Ja dzisiaj sprzątam, sprzątam, sprzątam i robię to na raty żeby nie przesadzić, ale też z lenistwa 😂

Ounai, piękne masz te ubranka 😍
    My wczoraj zamówiliśmy szafę i regał z Ikei, będzie w poniedziałek do odbioru, a s środę mój tata i brat będą nam robić zabudowę parapetu i kaloryfera, więc już przebieram nóżkami na zmiany 🤩

Inaa89, SzalonaOna, Ounai, Edyciak lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Lalia zmiany są extra! Rób to teraz, póki jeszcze siły są :)

Dziewczyny, a co do ruchów maluszków... Czytałam dziś w segregatorze mamy ginekolog, że ruchy regularne powinny być od 28 tyg! Także lajcik. I wtedy zjeść pełny posiłek. Położyć się na płasko i liczyć 10 ruchów na godzinę. Łącznie z przwracaniem się, nie tylko kopy :) jeśli w ciągu godziny nie ma tyle ruchów, to wtedy kolejna godzinę znów zjeść coś położyć się na płasko i tak samo. Jak będzie te 10 to spokój, jak nie to podjechać na IP i sprawdzić :)

Zulugula, Lalia, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdacze. Wyprawa do sklepu po kwiatka to jak maraton dla mnie.
    Jutro u nas upały będą. Basen już rozłożony więc chyba się będziemy pluskać :)
    Jestem ledwo żywa.
    Jeszcze spacerek z moim labem i jadę po swojego trzpiota do żłobka :)

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    A może przez PUE napisać do nich wiadomość z pytaniem, kiedy mają zamiar wypłacić środki...

Ja właśnie dostalam od zusu wiadomość. Faktycznie jeśli te nasze wnioski o zasiłek przypadają na okres epidemii to zus nie wypłaca odsetek za opóźnienia. Napisali też oczywiście ze ze względu na epidemie maja duża ilość wniosków i ze po uznaniu wnioski hajs bedzie natychmiast wysyłany ale samo rozpatrywanie wniosków idzie w kolejnosci zlozenia.
    Ale najbardziej jestem wkurzona tym ze przez mojego zje***ego księgowego bo inaczej się go nazwać nie da, u mnie to może jeszcze trwać zanim rozpatrzą wniosek bo on go złożyć wg zusu dopiero 8 czerwca. Co za baran! Powinien złożyć do zusu ten druk Z-3 od razu kiedy przeszlam na moment w którym zus zaczac powinien wypłacać mi zasilek za L4 czyli z dniem 28 kwietnia. A ten matol zlozyl to dopiero jak ja sie w czerwcu upomniałam u szefowej "czy aby na pewno ksiegowy wyslal już wszystkie wymagane dokumenty do zus"... Brak mi słów do takich ludzi, brać odpowiedzialność za sprawy księgowe firmy i sobie to olewać. Wrrrr... Musialam się wyżalić.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia partia zdjęć póki co. Reszta po kolejnej turze prania ;)

Ta bluza jest dwustronna
    575979fb313f.jpg

Bluzy i dresy
    7732ee975e65.jpg

Koszulki
    092273a6406a.jpg

Spodenki
    69402affa2e2.jpg

Lalia, SzalonaOna, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - przesłodkie są te ubranka! 😍

• kic83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    A ja za miesiąc coś czuje, że już nie będę 😂😂😂😂😂

Ha ha ha padłam 😂

Anet.kaa lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Myślę, że to w dużej mierze zależy od rodziców. Mój na początku nie chciał słyszeć o rodzeństwie i był zazdrosny. Więc mu na siłę nie opowiadaliśmy. NIGDY nie powiedziałam do niego nic w stylu "ale wiesz, teraz będziesz musiał się dzielić zabawkami", albo "noooo, jak dzidziuś się urodzi to mama już nie będzie tylko Twoja". W zamian za to mówiłam, że jak dzidziuś się urodzi to może się tak zdarzyć, że nie będę mogła podejść czegoś zrobić w tym czasie jeśli np będę karmić dzidziusia ale wtedy nadgonimy później i że jak on był mały to też tak jadł z cycusia i mama musiała wtedy siedzieć i od razu opowiadałam mu jak wyglądało karmienie go jak był mały. Dlatego myślę, że przez właśnie takie zachowania zbudowaliśmy w nim pozytywne uczucia względem nowego dziecka. On wie, że jeśli będzie chciał to może pomagać przy dzidziusiu ale też nie jest to jego obowiązek. A rodzice często rzucają nieprzemyślanymi tekstami, nie przygotowują rodzeństwa wcześniej na pojawienie się nowego członka rodziny i dzieci są zazdrosne. Mój dostał nowe łóżko dla dużych dzieci i nie jest zazdrosny że córa ma też nowe. Jak kupowałam ciuchy dla małej to jemu też brałam koszulkę czy choćby skarpety. Ale zawsze dostają coś razem, żeby nie czuł się pokrzywdzony. Ma sobie też wybrać prezent od siostrzyczki i masz wybrać prezent od siebie dla siostrzyczki.
    Tak, że ja myślę, że za budowanie relacji między rodzeństwem to właśnie my jako rodzice jestesmy częściowo odpowiedzialni. Zazdrość zawsze będzie, ale jeśli odpowiednio podejdziemy do tematu to będzie niewielka.
    Myślę że i Kic i Ina się ze mną zgodzą.

Z resztą uważam, że ta sama zasada działa wspiera kwestia "grzecznych" dzieci. Z moich obserwacji wynika, że te które nie dają rodzicom spokojnie porozmawiać, nie chcą siec iść kąpać, wydziwiają, nie sprzątają zabawek są po prostu rozuszczone. Mój też swego czasu taki był bo z własnego lenistwa na wiele mu pozwalaliśmy. I jak słyszę od koleżanek, że to nie ich wina to aż mi się śmiać chce nieraz, bo przecież to widać, że np dziecko robi co chce a mama zero reakcji. A potem wielkie zdziwienie że inne dziecko jest grzeczne a moje nie.

0 zawsze się z Tobą Zgadzam, bo Ty mądra kobieta jesteś 😘
    Od początku ciąży jak tylko córka dowiedziała się że będzie miała brata uczę ją, że sytuacja się w domu owszem zmieni, ale że będę dla niej starała się mieć czas i że zawsze ją będę kochać, że będzie do mniej mogła się że wszystkim do mnie zwrócić.

Ounai, Lalia lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja mam tak o właśnie

f9c29f1657f7.jpg

Data moich urodzin :)

Lalia lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja właśnie dostalam od zusu wiadomość. Faktycznie jeśli te nasze wnioski o zasiłek przypadają na okres epidemii to zus nie wypłaca odsetek za opóźnienia. Napisali też oczywiście ze ze względu na epidemie maja duża ilość wniosków i ze po uznaniu wnioski hajs bedzie natychmiast wysyłany ale samo rozpatrywanie wniosków idzie w kolejnosci zlozenia.
    Ale najbardziej jestem wkurzona tym ze przez mojego zje***ego księgowego bo inaczej się go nazwać nie da, u mnie to może jeszcze trwać zanim rozpatrzą wniosek bo on go złożyć wg zusu dopiero 8 czerwca. Co za baran! Powinien złożyć do zusu ten druk Z-3 od razu kiedy przeszlam na moment w którym zus zaczac powinien wypłacać mi zasilek za L4 czyli z dniem 28 kwietnia. A ten matol zlozyl to dopiero jak ja sie w czerwcu upomniałam u szefowej "czy aby na pewno ksiegowy wyslal już wszystkie wymagane dokumenty do zus"... Brak mi słów do takich ludzi, brać odpowiedzialność za sprawy księgowe firmy i sobie to olewać. Wrrrr... Musialam się wyżalić.

Kurde to księgowy też dał du*y :/ do końca lipca ZUS ma rozpatrywać jeszcze bony turystyczne... to dopiero zaległości będą :/

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Jestem przerażona bo przyznam szczerze ja jestem strasznie niezorganizowana. Muszę się zmusić żeby zrobić sobie 3 posiłki a co dopiero 6. I jestem śpioch. Śpię długo więc wychodzi na to że będę musiała wstawać dużo wcześniej żeby zjeść śniadanie

Pomyśl co dopiero będzie jak dzidziuś będzie na świecie 😂 że snem wtedy dopiero będzie słabo (nie strasząc Cię).

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Masakra z tą końcówka. Wyprasowałam dosłownie 10 rzeczy i musiałam to robić na 3 razy bo od razu brzuch ciągnął aż do kręgosłupa. I ogólnie jestem dętka po tym prasowaniu. A prania mam wrażenie, że mi nie ubywa. Za godzinę idę po synka to jeszcze skorzystam i trochę odpocznę. W niedzielę chyba spakuję torbę, bo jutro chciałabym podjechać do Ikei jeszcze.

A próbowałaś prasować na siedząco? Ja tak robię, co prawda wiem że jestem na wcześniejszym etapie ciąży, ale mi to pomaga.
    A na plecy spróbuj zrobić może jakieś ćwiczenia?

nqtkdf9hy13p613h.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ