Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Motylku a ważyli mała?
Cieszę się, że na wizycie wszystko dobrze.
Iryska ty już po wizycie? Ile synek waży?
Ounai bardzo Ci współczuję przygód z tym psem. Wiem jak szczekający pies na osiedlu domków potrafi uprzykrzyć życie, a co dopiero w mieszkaniu... Dobrze, że mój sąsiad nade mną ma tylko biegające dzieci a nie szczekające psy. 😅wkurzona trochę jestem
-
Doomi, ale Twój S super ubranka wybrał 😁 ten zestaw z ogrodniczkami super 😎
My dzisiaj odebraliśmy zamówienie z Ikei i może w weekend zaczniemy składać szafę w pokoju bobo, więc będę mogła przełożyć ubranka z pudełek do szafy 🤣 a jak już będzie komoda, to z szafy do komody 🙈 ale kupiłam sobie takie pudełka do organizacji szuflad więc wtedy tylko pudełka przełożę 😉 a i robię od razu segregację na rozmiary i przy okazji zorientuję się jak z ilością 😁kic83, doomi03, Ounai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Motylku, ja tez myślę że najlepiej byłoby gdybyście poszli wszyscy do psychologa
Każda strona mogłaby się wypowiedzieć, a ktoś niezależny, kto patrzy na to z boku, podpowiedział by Wam co możecie zrobić żeby lepiej się rozumieć.
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
SzalonaOna wrote:Niestety jego była żona poinformowała już nas, że dzis złożyła papiery... 🤦♀️ No cóż, tylko iść się powiesić, bo przecież to moja wina.
No nic dziewczyny, nie będę Wam tu śmiecić więcej tym tematem, jakoś przeżyję. Dziękuję za wsparcie. ❤️
Nie daj się obwinić za cala sytuację, bo po prostu sytuacja jest trudna więc tu nie można typować winnych. Po prostu ustalcie teraz jak do tego podejdziecie i w sądzie opiwiedzcie po prostu ze spokojem jak jest, jak u Was wyglada życie rodzinne i dzien codzienny z dziećmi, opowiedzcie jak spędzacie z młoda czas i jakie obowiązki ma w domu (mysle ze faktycznie nie sa wygórowane, więc sąd zrozumie bez problemu). Opowiedz jak starasz się zyskać zaufanie młodej, jak jej pomagalas w lekcjach, poświęcas czas i jak ogólnie czas jej organizowaliście i urozmaicaluscie zeby wiedzieli ze nornalnie funkcjonujecie jak rodzina. Zaproponujcie ze chętnie też pójdziecie do psychologa wszyscy jeśli może to polepszyć wasze relacje, niech widzą ze jest chęć i inicjatywa.
Wytłumaczcie tez i opiwiedzcie czemu uważacie ze mala nie powinna mieszkać na codzień z matką i dlaczego u Was będzie jej lepiej. Po prostu zrobcie wszystko zeby sąd widział ze Wam zależy żeby bylo dobrze.Lalia, dmg111, Inaa89, kic83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, spisałam wszystko co mam 😉
I proszę teraz doświadczone Mamusie o poradę czego mam za mało, czego już wystarczy a o czym w ogóle zapomniałam 😘
A i niektóre rozmiary się zazębiają np. 0-3 miesiące, albo 56/62 więc wpisywałam to pod ten mniejszy rozmiar, ale wiadomo że zahaczy też o następny.
Skarpetki też są w różnych rozmiarach i nie wiedziałam jak je podzielić. Kombinezon mam 62-68 więc będzie od urodzenia do końca zimy, tak myślę 👍 a czapeczki trudno mi określić rozmiar więc będę eksperymentować na żywym dziecku 😂
Iryska, kkasia, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
dmg111 wrote:No i pięknie ❤️ jest idealnie! ❤️
Trzy kilo, pięknie, ja już 6.5 😂
A ja 8.5
Kto da więcej? 🙈😂Lalia, dmg111, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, ale tworzycie 😁 Ciężko Was nadrobić. Ja sobie powoli piorę i prasuję. Dzis zaczął się III trymestr, ale w moim przypadku dziewczynki mogą pojawić się na świecie już koło 20.09, czyli za 2 miesiące (tak wróży mój lekarz) 😜 Kiedy to zleciało? Płakałam, że nie mogę zajść w ciążę, szukałam sposobów, a tu już końcówka. Małe są bardzo aktywne. Kopią z każdej strony. Kręgosłup dokucza coraz bardziej, ale trzeba wytrzymać.
Jutro mam ostatnią wizytę u stomatologa i temat zębów zakończony. Po rozwiązaniu jeszcze tylko RTG paszczy 😁
W przyszłym miesiącu kupujemy foteliki i materace, i ogarniam walizkę do szpitala. No i czekamy...
RTG w ciąży Ci nie robili?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki.
Możecie polecić jakas dobra odżywkę do paznokci? Nigdy nie miałam z nimi problemu a ostatnio strasznie mi sie łamią az do samej płytki sa miękkie i poprostu brzydkie.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Iryska wrote:Ja po wizycie, trochę opóźnienia bylo. Dzidziuś jednak wyszedł na ok 950 g ❤️, i ja też przytyłam całe 3 kg🥳
Mam się dalej oszczędzać, akurat na wizycie mój brzuch musiał się buntować i twardniał niesamowicie. Szyjka trzyma, 3cm🙂
Iryska ja Cie rano z Mania pomylilam 🙈 ale widzę, że i Ty w koncu w górę z wagą
Lekarz cos Ci powiedzial o twardym brzuchu?Iryska lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
SzalonaOna wrote:Niestety jego była żona poinformowała już nas, że dzis złożyła papiery... 🤦♀️ No cóż, tylko iść się powiesić, bo przecież to moja wina.
No nic dziewczyny, nie będę Wam tu śmiecić więcej tym tematem, jakoś przeżyję. Dziękuję za wsparcie. ❤️ -
nick nieaktualny
-
Ewa88 wrote:RTG w ciąży Ci nie robili?
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:W Smyku w Karolince? Będę w Opolu w przyszłym tyg. to może zajrzę
Ewa88 lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:A ja 8.5
Kto da więcej? 🙈😂kic83 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, pisze znów z pytaniem i będę wdzięczna za każda odpowiedz. Wydaje mi się ze owulacja mogła być ok 10 czerwca, może 11, 14 lipca byłam na usg i zarodek ma 3,15 mm , serduszko i tętno widoczne. Lekarz wyliczył ciąże na 6 + 1... kazał przyjść za 10 dni, a wiec w piątek, ale tez mówił, ze na chwile obecna wszystko ok... ze są mniejsze, większe dzieci... ale na tym etapie 3,15 mm czy to nie za mało? Bardzo się boje... szperając w internecie wychodzi mi ze powinien mieć coś z 5 mm przynajmniej.Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
Zulugula wrote:Iryska ja Cie rano z Mania pomylilam 🙈 ale widzę, że i Ty w koncu w górę z wagą
Lekarz cos Ci powiedzial o twardym brzuchu?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, spisałam wszystko co mam 😉
I proszę teraz doświadczone Mamusie o poradę czego mam za mało, czego już wystarczy a o czym w ogóle zapomniałam 😘
A i niektóre rozmiary się zazębiają np. 0-3 miesiące, albo 56/62 więc wpisywałam to pod ten mniejszy rozmiar, ale wiadomo że zahaczy też o następny.
Skarpetki też są w różnych rozmiarach i nie wiedziałam jak je podzielić. Kombinezon mam 62-68 więc będzie od urodzenia do końca zimy, tak myślę 👍 a czapeczki trudno mi określić rozmiar więc będę eksperymentować na żywym dziecku 😂
Nie za duży ten kombinezon?dziecko się utopi w tym
kup lepiej 56/62
Ja osobiście celuje w 50/56Lalia, luthienn lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, spisałam wszystko co mam 😉
Laila
brakuje mi:
- półśpiochów do body,
kaftaników do body. Można się oczywiście obyć bez.
- czapka wiązana pod szyją - małe dzieci ściągają sobie czapki.
Masz pajacyki, ale są też śpiochy bez rąk, które zakłada się na body z długim rękawem - niektórzy wolą.
Śpiworek, koce, rożek, pieluchy tetrowe rozumiem że masz na innej liście?
Kupiłabym więcej rozmiaru 68, później może mieć mało czasu na wybieranie, tymbardziej że mówisz że będziesz miała nową szafę i komodę.Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność