Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Inaa89 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki.
Możecie polecić jakas dobra odżywkę do paznokci? Nigdy nie miałam z nimi problemu a ostatnio strasznie mi sie łamią az do samej płytki sa miękkie i poprostu brzydkie.
Polecam Ci brak odżywki, serio 😄
Robię sobie od niedawna shea manicure, kupiłam w rossmanie naturalne masło shea, bez dodatków i zwykły bloczek do polerki paznokci. Na początku gradientem 400 zmatowujesz paznokcie, potem nakładasz grubą warstwę masła shea, wcierasz, wmasowujesz i odczekujesz z 10-15 min, a na koniec drugą stroną bloczku polerujesz paznokcie.
Poprawę widać w zasadzie po pierwszym zabiegu, a po 3-4 już efekty są mega zadowalająceInaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaa no i na następną wizytę mam ogarnąć morfo, mocz, Odczyn Coombsa i toxo.
Zastanawiam się tylko, czy nie przenieść się tutaj do poradni w mieścinie. Bo średnio mi się uśmiecha jeździć tam tylko do lekarza. S to są 2 dni w tą i z powrotem. Bo najpierw 1 dnia na krew, a drugiego dnia wizyta. A tu mam na miejscu w szpitalu. I to w szpitalu w którym chce rodzić. Co myślicie? -
SzalonaOna wrote:Się nie śmiej, to jakby podzielić na pół, to masz tylko +5kg.
dmg111, Annia lubią tę wiadomość
-
Oj zauważyłam ze malutki nie będzie dlatego ubranka idą w ruch od 62 mniejszych nawet nie mam co kupować.
Motylku narazie ta pinda ktora Z. Zwie mama się nie przejmuj, zobaczycie co czas przyniesie bo mogła tez ściemniać. Matka imprezowiczka to niech mala ma tydzień wakacji u niej gdzie nawet nie będzie jej widziała to szybko doceni ciepły obiad i towarzystwo taty i Twoje. Takie wakacje u mamy może warto spróbować. Ale za terapeuta dziecięcym i tak bym się rozejrzała. Widzę jak spaczone podejście do rodziny ma mój tata i mój mąż a obydwoje pochodzą z rozbitych rodzin i to co nas spotyka w dzieciństwie ma wpływ na nasze dorosłe życie.edka85 lubi tę wiadomość
-
Hej hej, znowu mam tyle do nadrabiania, ze nie wiem kiedy mi sie to uda!!!
Kic, gratuluje, cudne wiesci z wizyty
Motylku, wspolczuje zawirowań i trzymam za Was kciuki! Patchworkowa rodzina to nie jest latwy kawalek chleba, sama z takiej jestem, ale wierze, ze uda Wam sie wszystkim dotrzec
Sylwucha, III trymestr wow ale to szybko leci 😊
Ja chyba tez bede miala to lozeczko dostawne chicco dream, mialam miec kosz Mojzesza tylko ale moge pozyczyc od rodziny dream, a tam chyba jednak lepszy materac no i wygodniej, bo mozna polaczyc z lozkiem. Zobaczymy
Kosz Mojzesza zostanie na drzemki chyba
Sylwucha, kic83 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Ounai, u ciebie to dopiero na końcówce... 😖 Ja się budzę w nocy już od dłuższego czasu... Kiedy to minie?
Jak dobrze pójdzie i dziecko będzie ładnie spało w nocy to po porodzie minie 😉
Jeśli nie,to za kilka lat 😂Julik, doomi03, dmg111, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Edyciak mogę mieć do Ciebie pytanie? Czy jest możliwe że dziecko uciska jakieś nerwy/sploty okresowo w miednicy/okolicy krzyża? Bo już drugi dzień z rzędu jak kładę się spać i to w takiej pozycji że w teorii nie powinno nic boleć i wtedy Junior zaczyna buszować i jak schodzi jakby główka niżej niż zazwyczaj (czuje jakby uciskał głową w okolice krzyża) to przechodzi taki mikro prąd w pośladku? Ewidentnie jak on cofa ten ucisk to nie ma dolegliwości. 🤔Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Dziewczyny, a czy te kaftaniki i półśpiochy /śpiochy są konieczne??
Bo ja myślałam że będę robić
-albo body długi rękaw +spodnie+skarpetki
-albo body + pajac 😅
Mam na myśli głównie rozmiar 56 i 62, bo potem to wiadomo że już bluzeczki, bluzy itd 😉
Czapki mam wiązane 👍
68 na pewno dokupię tylko czekam na 100 % potwierdzenie płci 🤣
A co do kombinezonu to chyba macie rację i dokupię jeszcze jeden mniejszy 🤔
Edit : tak, na resztę rzeczy mam osobna listę 😉
Ja mam plan kombinezon kupić jeden taki polarkowy/misiowy tak na 56/62 zeby mieć na ten listopad i grudzień gdzie jeszcze temperatury nie są takie bardzo niskie i jeden 62/68 już gruby, ocieplany, typowo zimowy zeby posłużył na te najmroźniejsze czyli styczeń i lutyLalia lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle to Dzień Dobry wszystkim oczywiście 😊 życzę każdej dobrego dnia
Ja zaraz wstaje ogarnąć sobie śniadanko bo junior już się upomina tańcząc w brzuchu 😁, a po południu smigam z kuzynka do nich do domu pod Wrocekpowylegujemy się na podwórku, pomoczymy tylki w basenie który rozstawili na to lato i ogólnie będzie czas na babskie pogaduchy w koncu 😊... Przez tą pandemia mam wrażenie że większość okazji do spotkań tak pouciekala, ze niektórych wieki nie widziałam, a paradoksalnie pierwszy raz w życiu mam na nie tyle czasu siedząc w domu xD także fajnie będzie teraz po nadrabiac trochę te stracone miesiące
KarolinaMaria, Lalia, kic83, Wik89, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Może głupie pytanie ale jak spotykacie się z rodziną, znajomymi to macie maseczki, zachowujecie dystans i bez przytulania i buziaków? Czy normalnie funkcjonujecie? Teściowie do mnie przyjeżdżają na weekend ale przecież nie będę w maseczce 3 dni chodzić 😂
-
Dobra posegregowalam ubranka. Ile czasu dziecko nosi rozmiar 56? Bo mam go zdecydowanie najmniej. Później sporo 56/62, 62, 62/68 i 68 myślę że mam wystarczająco.
Najgorsze że np Sinsayowe 62 to prawie 68 w George i jak ja to mam kwalifikować do szuflady. 😅
Doomi baw się dobrze, ja też mam takie obserwacje, że pandemia odebrała człowiekowi duża część radości z ciąży...Ja sobie wyobrażałam, że będę chodzić na spacerki do parku z książką, wylegiwać się w kawiarence na leżaku na pomoście w parku nad jeziorkiem pijąc kawkę i jedząc makaroniki... (choć to i tak by nie wyszło przez cukrzycę ciążową 😅).
Lena i Maggi trzymam kciuki za wizyty dzisiaj. 😊Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kar_oliv wrote:Może głupie pytanie ale jak spotykacie się z rodziną, znajomymi to macie maseczki, zachowujecie dystans i bez przytulania i buziaków? Czy normalnie funkcjonujecie? Teściowie do mnie przyjeżdżają na weekend ale przecież nie będę w maseczce 3 dni chodzić 😂
kar_oliv, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Dobra posegregowalam ubranka. Ile czasu dziecko nosi rozmiar 56? Bo mam go zdecydowanie najmniej. Później sporo 56/62, 62, 62/68 i 68 myślę że mam wystarczająco.
Najgorsze że np Sinsayowe 62 to prawie 68 w George i jak ja to mam kwalifikować do szuflady. 😅
Doomi baw się dobrze, ja też mam takie obserwacje, że pandemia odebrała człowiekowi duża część radości z ciąży...Ja sobie wyobrażałam, że będę chodzić na spacerki do parku z książką, wylegiwać się w kawiarence na leżaku na pomoście w parku nad jeziorkiem pijąc kawkę i jedząc makaroniki... (choć to i tak by nie wyszło przez cukrzycę ciążową 😅).
Lena i Maggi trzymam kciuki za wizyty dzisiaj. 😊
Wszystko zależy od tego jakie dziecko się urodzi.
Moj synek urodzil sie z waga 2180g. Zaczynaliśmy od rozmiaru 42/44 🤪, potem wiadomo 50, 56. Mam zdjęcia robione co miesiąc i widzę że rozmiar 56 nosil dopiero jak mial 5mcyjak mial 6mcy to go chrzciliśmy i miał ubranka na 62. Jak mial rok to na 74 i to dopiero wchodziliśmy w ten rozmiar. Teraz ma 2 lata i 4 mce i nosi rozmiar 86 🤪
Także widzisz jaki rozstrzał. Ja mam dużo na 50 i na 56. Mam termin na listopad ale szykuje się na październik i rozmiar np 62 mam letnie bo myślę że dopiero w lato będzie miała taki rozmiarAnnia lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Ja mam plan kombinezon kupić jeden taki polarkowy/misiowy tak na 56/62 zeby mieć na ten listopad i grudzień gdzie jeszcze temperatury nie są takie bardzo niskie i jeden 62/68 już gruby, ocieplany, typowo zimowy zeby posłużył na te najmroźniejsze czyli styczeń i luty
To tak jak ja. Kupilam cieplego misia 56 i planuję typowo zimowy kupic 62, jak mi tu dziewczyny radziłydoomi03 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023