X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa - duży chłop Ci się szykuje :)

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki.
    Możecie polecić jakas dobra odżywkę do paznokci? Nigdy nie miałam z nimi problemu a ostatnio strasznie mi sie łamią az do samej płytki sa miękkie i poprostu brzydkie.

Polecam Ci brak odżywki, serio 😄
    Robię sobie od niedawna shea manicure, kupiłam w rossmanie naturalne masło shea, bez dodatków i zwykły bloczek do polerki paznokci. Na początku gradientem 400 zmatowujesz paznokcie, potem nakładasz grubą warstwę masła shea, wcierasz, wmasowujesz i odczekujesz z 10-15 min, a na koniec drugą stroną bloczku polerujesz paznokcie.
    Poprawę widać w zasadzie po pierwszym zabiegu, a po 3-4 już efekty są mega zadowalające

Inaa89 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i na następną wizytę mam ogarnąć morfo, mocz, Odczyn Coombsa i toxo.

Zastanawiam się tylko, czy nie przenieść się tutaj do poradni w mieścinie. Bo średnio mi się uśmiecha jeździć tam tylko do lekarza. S to są 2 dni w tą i z powrotem. Bo najpierw 1 dnia na krew, a drugiego dnia wizyta. A tu mam na miejscu w szpitalu. I to w szpitalu w którym chce rodzić. Co myślicie?

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wieczorem robiłam sobie kolejny raz ten zabieg ☺️
    Paznokcie po ciągłej hybrydzie miałam naprawdę w złym stanie, a teraz wyglądają tak

7e79f46b7cc6.jpg

Inaa89, Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Się nie śmiej, to jakby podzielić na pół, to masz tylko +5kg. :)
    Fajne jesteście dziewczyny 😍😘😎

dmg111, Annia lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zauważyłam ze malutki nie będzie dlatego ubranka idą w ruch od 62 mniejszych nawet nie mam co kupować.

Motylku narazie ta pinda ktora Z. Zwie mama się nie przejmuj, zobaczycie co czas przyniesie bo mogła tez ściemniać. Matka imprezowiczka to niech mala ma tydzień wakacji u niej gdzie nawet nie będzie jej widziała to szybko doceni ciepły obiad i towarzystwo taty i Twoje. Takie wakacje u mamy może warto spróbować. Ale za terapeuta dziecięcym i tak bym się rozejrzała. Widzę jak spaczone podejście do rodziny ma mój tata i mój mąż a obydwoje pochodzą z rozbitych rodzin i to co nas spotyka w dzieciństwie ma wpływ na nasze dorosłe życie.

edka85 lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, znowu mam tyle do nadrabiania, ze nie wiem kiedy mi sie to uda!!!
    Kic, gratuluje, cudne wiesci z wizyty :)
    Motylku, wspolczuje zawirowań i trzymam za Was kciuki! Patchworkowa rodzina to nie jest latwy kawalek chleba, sama z takiej jestem, ale wierze, ze uda Wam sie wszystkim dotrzec
    Sylwucha, III trymestr wow ale to szybko leci 😊
    Ja chyba tez bede miala to lozeczko dostawne chicco dream, mialam miec kosz Mojzesza tylko ale moge pozyczyc od rodziny dream, a tam chyba jednak lepszy materac no i wygodniej, bo mozna polaczyc z lozkiem. Zobaczymy
    Kosz Mojzesza zostanie na drzemki chyba

Sylwucha, kic83 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się zaczęły na dobre bezsenne noce :(

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, u ciebie to dopiero na końcówce... 😖 Ja się budzę w nocy już od dłuższego czasu... Kiedy to minie?

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ounai, u ciebie to dopiero na końcówce... 😖 Ja się budzę w nocy już od dłuższego czasu... Kiedy to minie?

Jak dobrze pójdzie i dziecko będzie ładnie spało w nocy to po porodzie minie 😉
    Jeśli nie,to za kilka lat 😂

Julik, doomi03, dmg111, Edyciak lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak mogę mieć do Ciebie pytanie? Czy jest możliwe że dziecko uciska jakieś nerwy/sploty okresowo w miednicy/okolicy krzyża? Bo już drugi dzień z rzędu jak kładę się spać i to w takiej pozycji że w teorii nie powinno nic boleć i wtedy Junior zaczyna buszować i jak schodzi jakby główka niżej niż zazwyczaj (czuje jakby uciskał głową w okolice krzyża) to przechodzi taki mikro prąd w pośladku? Ewidentnie jak on cofa ten ucisk to nie ma dolegliwości. 🤔

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, a czy te kaftaniki i półśpiochy /śpiochy są konieczne??
    Bo ja myślałam że będę robić
    -albo body długi rękaw +spodnie+skarpetki
    -albo body + pajac 😅
    Mam na myśli głównie rozmiar 56 i 62, bo potem to wiadomo że już bluzeczki, bluzy itd 😉
    Czapki mam wiązane 👍
    68 na pewno dokupię tylko czekam na 100 % potwierdzenie płci 🤣
    A co do kombinezonu to chyba macie rację i dokupię jeszcze jeden mniejszy 🤔

Edit : tak, na resztę rzeczy mam osobna listę 😉

Ja mam plan kombinezon kupić jeden taki polarkowy/misiowy tak na 56/62 zeby mieć na ten listopad i grudzień gdzie jeszcze temperatury nie są takie bardzo niskie i jeden 62/68 już gruby, ocieplany, typowo zimowy zeby posłużył na te najmroźniejsze czyli styczeń i luty :)

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to Dzień Dobry wszystkim oczywiście 😊 życzę każdej dobrego dnia :)

Ja zaraz wstaje ogarnąć sobie śniadanko bo junior już się upomina tańcząc w brzuchu 😁, a po południu smigam z kuzynka do nich do domu pod Wrocek :) powylegujemy się na podwórku, pomoczymy tylki w basenie który rozstawili na to lato i ogólnie będzie czas na babskie pogaduchy w koncu 😊... Przez tą pandemia mam wrażenie że większość okazji do spotkań tak pouciekala, ze niektórych wieki nie widziałam, a paradoksalnie pierwszy raz w życiu mam na nie tyle czasu siedząc w domu xD także fajnie będzie teraz po nadrabiac trochę te stracone miesiące :)

KarolinaMaria, Lalia, kic83, Wik89, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może głupie pytanie ale jak spotykacie się z rodziną, znajomymi to macie maseczki, zachowujecie dystans i bez przytulania i buziaków? Czy normalnie funkcjonujecie? Teściowie do mnie przyjeżdżają na weekend ale przecież nie będę w maseczce 3 dni chodzić 😂

atdcgu1rjappkskg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra posegregowalam ubranka. Ile czasu dziecko nosi rozmiar 56? Bo mam go zdecydowanie najmniej. Później sporo 56/62, 62, 62/68 i 68 myślę że mam wystarczająco.

Najgorsze że np Sinsayowe 62 to prawie 68 w George i jak ja to mam kwalifikować do szuflady. 😅

Doomi baw się dobrze, ja też mam takie obserwacje, że pandemia odebrała człowiekowi duża część radości z ciąży... :/ Ja sobie wyobrażałam, że będę chodzić na spacerki do parku z książką, wylegiwać się w kawiarence na leżaku na pomoście w parku nad jeziorkiem pijąc kawkę i jedząc makaroniki... (choć to i tak by nie wyszło przez cukrzycę ciążową 😅).

Lena i Maggi trzymam kciuki za wizyty dzisiaj. 😊

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Może głupie pytanie ale jak spotykacie się z rodziną, znajomymi to macie maseczki, zachowujecie dystans i bez przytulania i buziaków? Czy normalnie funkcjonujecie? Teściowie do mnie przyjeżdżają na weekend ale przecież nie będę w maseczce 3 dni chodzić 😂
    Ja funkcjonuje normalnie, syn chodzi bez maseczki do przedszkola i nie zachowuje dystansu wobec dzieci, na ślubie kuzynki normalnie wycałowalismy parę młodą, na stypie siedziałam normalnie przy stole, całuję normalnie babcię na powitanie, mamę tak samo.

kar_oliv, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dobra posegregowalam ubranka. Ile czasu dziecko nosi rozmiar 56? Bo mam go zdecydowanie najmniej. Później sporo 56/62, 62, 62/68 i 68 myślę że mam wystarczająco.

Najgorsze że np Sinsayowe 62 to prawie 68 w George i jak ja to mam kwalifikować do szuflady. 😅

Doomi baw się dobrze, ja też mam takie obserwacje, że pandemia odebrała człowiekowi duża część radości z ciąży... :/ Ja sobie wyobrażałam, że będę chodzić na spacerki do parku z książką, wylegiwać się w kawiarence na leżaku na pomoście w parku nad jeziorkiem pijąc kawkę i jedząc makaroniki... (choć to i tak by nie wyszło przez cukrzycę ciążową 😅).

Lena i Maggi trzymam kciuki za wizyty dzisiaj. 😊

Wszystko zależy od tego jakie dziecko się urodzi.

Moj synek urodzil sie z waga 2180g. Zaczynaliśmy od rozmiaru 42/44 🤪, potem wiadomo 50, 56. Mam zdjęcia robione co miesiąc i widzę że rozmiar 56 nosil dopiero jak mial 5mcy :) jak mial 6mcy to go chrzciliśmy i miał ubranka na 62. Jak mial rok to na 74 i to dopiero wchodziliśmy w ten rozmiar. Teraz ma 2 lata i 4 mce i nosi rozmiar 86 🤪

Także widzisz jaki rozstrzał. Ja mam dużo na 50 i na 56. Mam termin na listopad ale szykuje się na październik i rozmiar np 62 mam letnie bo myślę że dopiero w lato będzie miała taki rozmiar :)

Annia lubi tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam do 30 lipca i zaczynam kompletować ciuszki 😀 bo jeszcze nic nie mam!! I te inne akcesoria 😀 Powoli zwalniam szafe w pokoju, więc bedzie miejsce 😊😊

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Mam to samo.. nie mam juz sił

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja mam plan kombinezon kupić jeden taki polarkowy/misiowy tak na 56/62 zeby mieć na ten listopad i grudzień gdzie jeszcze temperatury nie są takie bardzo niskie i jeden 62/68 już gruby, ocieplany, typowo zimowy zeby posłużył na te najmroźniejsze czyli styczeń i luty :)

To tak jak ja. Kupilam cieplego misia 56 i planuję typowo zimowy kupic 62, jak mi tu dziewczyny radziły

doomi03 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ