Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Dziewczyny, spisałam wszystko co mam 😉
I proszę teraz doświadczone Mamusie o poradę czego mam za mało, czego już wystarczy a o czym w ogóle zapomniałam 😘
A i niektóre rozmiary się zazębiają np. 0-3 miesiące, albo 56/62 więc wpisywałam to pod ten mniejszy rozmiar, ale wiadomo że zahaczy też o następny.
Skarpetki też są w różnych rozmiarach i nie wiedziałam jak je podzielić. Kombinezon mam 62-68 więc będzie od urodzenia do końca zimy, tak myślę 👍 a czapeczki trudno mi określić rozmiar więc będę eksperymentować na żywym dziecku 😂
Co do kombinezonu to myślę tak jak Casteam, że 62/68 od urodzenia bedzie napewno za duży. Wiez mi maluch bedzie się w nim topil 😉 noworodki to takie kruszynki, zreszta sama niedługo się przekonasz ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 21:15
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia wrote:Dziewczyny, spisałam wszystko co mam 😉
I proszę teraz doświadczone Mamusie o poradę czego mam za mało, czego już wystarczy a o czym w ogóle zapomniałam 😘
A i niektóre rozmiary się zazębiają np. 0-3 miesiące, albo 56/62 więc wpisywałam to pod ten mniejszy rozmiar, ale wiadomo że zahaczy też o następny.
Skarpetki też są w różnych rozmiarach i nie wiedziałam jak je podzielić. Kombinezon mam 62-68 więc będzie od urodzenia do końca zimy, tak myślę 👍 a czapeczki trudno mi określić rozmiar więc będę eksperymentować na żywym dziecku 😂
Na 56 i 62 już bym chyba nic nie dobieralaLalia lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:10 😜😂
E tam nie liczy się, Ty masz dwójkę w brzuchu 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 21:16
Ounai, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
AsiaKK wrote:Dziewczyny, pisze znów z pytaniem i będę wdzięczna za każda odpowiedz. Wydaje mi się ze owulacja mogła być ok 10 czerwca, może 11, 14 lipca byłam na usg i zarodek ma 3,15 mm , serduszko i tętno widoczne. Lekarz wyliczył ciąże na 6 + 1... kazał przyjść za 10 dni, a wiec w piątek, ale tez mówił, ze na chwile obecna wszystko ok... ze są mniejsze, większe dzieci... ale na tym etapie 3,15 mm czy to nie za mało? Bardzo się boje... szperając w internecie wychodzi mi ze powinien mieć coś z 5 mm przynajmniej.
AsiaKK lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Iryska wrote:Ja po wizycie, trochę opóźnienia bylo. Dzidziuś jednak wyszedł na ok 950 g ❤️, i ja też przytyłam całe 3 kg🥳
Mam się dalej oszczędzać, akurat na wizycie mój brzuch musiał się buntować i twardniał niesamowicie. Szyjka trzyma, 3cm🙂
Gratulacje Irysko!
Mój dziś z wagą 1060.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
SzalonaOna wrote:Niestety jego była żona poinformowała już nas, że dzis złożyła papiery... 🤦♀️ No cóż, tylko iść się powiesić, bo przecież to moja wina.
No nic dziewczyny, nie będę Wam tu śmiecić więcej tym tematem, jakoś przeżyję. Dziękuję za wsparcie. ❤️
Przepraszam, ale czy mnie coś ominęlo?
Jakie ona papiery złożyła? Bo nie rozumiem.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Przepraszam, ale czy mnie coś ominęlo?
Jakie ona papiery złożyła? Bo nie rozumiem.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Dziewczyny, a czy te kaftaniki i półśpiochy /śpiochy są konieczne??
Bo ja myślałam że będę robić
-albo body długi rękaw +spodnie+skarpetki
-albo body + pajac 😅
Mam na myśli głównie rozmiar 56 i 62, bo potem to wiadomo że już bluzeczki, bluzy itd 😉
Czapki mam wiązane 👍
68 na pewno dokupię tylko czekam na 100 % potwierdzenie płci 🤣
A co do kombinezonu to chyba macie rację i dokupię jeszcze jeden mniejszy 🤔
Edit : tak, na resztę rzeczy mam osobna listę 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 21:46
-
kic83 wrote:A ja 8.5
Kto da więcej? 🙈😂
Lalia, nie odpowiem jak z rozmiarami. Ale faktycznie warto mieć trochę więcej 68 zwłaszcza że nie przewidzisz wielkości dziecka. To może być drugi rozmiar który będziesz ubierać. Chyba że masz ogarniętego męża którego wyślesz do sklepu i dokupi. Mój już ogarnia się się nie przejmuję specjalnie, jak będzie trzeba to pojadą z Tymkiem wybrać coś dla małej.Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyLalia ja osobiście nie kupowałam kaftanikow ani śpiochów. Nie podoba mi się to. Zakładalam body, pół śpiochy i skarpetki albo body, legginsy i skarpetki. Ewentualnie body z krótkim rękawem i pajaca na to.
I ja takie zestawy robiłam sobie.Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
casteam wrote:Lalia ja osobiście nie kupowałam kaftanikow ani śpiochów. Nie podoba mi się to. Zakładalam body, pół śpiochy i skarpetki albo body, legginsy i skarpetki. Ewentualnie body z krótkim rękawem i pajaca na to.
I ja takie zestawy robiłam sobie.
No ja właśnie mam taki sam pomysł na ubieranie, zwłaszcza że mój dzidek przez pierwsze 3 miesiące życia będzie typowo zimowym dzieckiem i nie poszaleję ze stylowkami😅 pierwsze dni pewnie głównie body i pajace, a potem w ciągu dnia body, spodnie i skarpetki a na noc pajace (i body) 😉
68 na pewno dokupię, bo nie mam prawie nic, tylko czekam czy to na pewno chłopczyk sobie we mnie rośnie 😁Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór ^^ dziś nie miałam czasu by po wizycie się odezwać gdyż odwiedzałam moich dziadków a później próbowałam wydać kasę w sklepie xD mały rośnie jak na drożdżach, waży 1049g to było takie szybkie usg żeby go zważyć, szyjka ok, mały ułożony glowka w dół, wody płodowe w normie, no ale musze się oszczędzać bo tak jak u większości dopada mnie twardnienie brzucha z rana, zwłaszcza jak mam bardziej intensywny dzień lub dużo nerwów. Foto niestety nie mam ale najważniejsze że wszystko jest ok. Krzywa jest ok według mojego lekarza, ale za to morfologia w jego mniemaniu powoli spada wiec mam wizytę za 3tyg 10.08 i do sprawdzenia morfologie czy nie trzeba dorzucić żelaza.
Co do sytuacji motylka to znając moja wiem ze łatwo się mówi stojąc z boku a inaczej jak się w tym siedzi. Uważam że psycholog lub terapeuta to narazie dla małej żeby nie wpadła w traumę bo takie sytuacje jak rozbita rodzina mogą wpłynąć na dorosłe życie i na to jak w tej chwili Wam się funkcjonuje. A później rodzinne spotkania z terapeuta zeby umocnić Was, ale czas czas czas jest potrzebny bo nie da się już i teraz, a to najciężej jest zrozumieć. Matka małej może papiery złożyła ale jak dobrze pamiętam mieszka u koleżanki niby z nowym mężem wiec wydaje mi się ze to nie będzie prosta sprawa zabrać wam mala. A co do P. Jest jak spora część facetów w tym i mój ze łatwiej powiedzieć że to czyjas wina i się wybielić chociaż będą się zapierac rękami o nogami ze.oni umieją przyznać się do błędów.
Gratuluję udanych wizyt 😁😁😁Lalia, SzalonaOna, Inaa89, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Jak lezalam na kozetce już do USG to taka kulka twarda mi się zrobiła na brzuchu. I mówię do lekarki, że to chyba dziecko się wypina i jej pokazałam to. Ona pomacała ten brzuch i powiedziała, że to stawianie jest a nie ruchy🙁 i że mam dalej się oszczędzać. Ja zawsze akurat takie coś brałam za ruchy🤷
Ehhh.. no mi tez znow dzis rano się postawil. I twardnial jak spalam na boku😕💙
💗 -
kic83 wrote:E tam nie liczy się, Ty masz dwójkę w brzuchu 😘
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Dziewczyny, a czy te kaftaniki i półśpiochy /śpiochy są konieczne??
Bo ja myślałam że będę robić
-albo body długi rękaw +spodnie+skarpetki
-albo body + pajac 😅
Mam na myśli głównie rozmiar 56 i 62, bo potem to wiadomo że już bluzeczki, bluzy itd 😉
Czapki mam wiązane 👍
68 na pewno dokupię tylko czekam na 100 % potwierdzenie płci 🤣
A co do kombinezonu to chyba macie rację i dokupię jeszcze jeden mniejszy 🤔
Edit : tak, na resztę rzeczy mam osobna listę 😉
Nie są konieczne
A ja z kombinezonem bym poczekała jeszcze bo co jeśli Twój Synek okaże się tym dużym? Przynajmniej do oszacowania wagi urodzeniowej bym się wstrzymała, a to poznasz ok 30tcLalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnyNikaa92 wrote:Dobry wieczór ^^ dziś nie miałam czasu by po wizycie się odezwać gdyż odwiedzałam moich dziadków a później próbowałam wydać kasę w sklepie xD mały rośnie jak na drożdżach, waży 1049g to było takie szybkie usg żeby go zważyć, szyjka ok, mały ułożony glowka w dół, wody płodowe w normie, no ale musze się oszczędzać bo tak jak u większości dopada mnie twardnienie brzucha z rana, zwłaszcza jak mam bardziej intensywny dzień lub dużo nerwów. Foto niestety nie mam ale najważniejsze że wszystko jest ok. Krzywa jest ok według mojego lekarza, ale za to morfologia w jego mniemaniu powoli spada wiec mam wizytę za 3tyg 10.08 i do sprawdzenia morfologie czy nie trzeba dorzucić żelaza.
Co do sytuacji motylka to znając moja wiem ze łatwo się mówi stojąc z boku a inaczej jak się w tym siedzi. Uważam że psycholog lub terapeuta to narazie dla małej żeby nie wpadła w traumę bo takie sytuacje jak rozbita rodzina mogą wpłynąć na dorosłe życie i na to jak w tej chwili Wam się funkcjonuje. A później rodzinne spotkania z terapeuta zeby umocnić Was, ale czas czas czas jest potrzebny bo nie da się już i teraz, a to najciężej jest zrozumieć. Matka małej może papiery złożyła ale jak dobrze pamiętam mieszka u koleżanki niby z nowym mężem wiec wydaje mi się ze to nie będzie prosta sprawa zabrać wam mala. A co do P. Jest jak spora część facetów w tym i mój ze łatwiej powiedzieć że to czyjas wina i się wybielić chociaż będą się zapierac rękami o nogami ze.oni umieją przyznać się do błędów.
Gratuluję udanych wizyt 😁😁😁
Jedyne co jest na jej minus to to, że nie płaci alimentów od 2 lat wcale. I jak ja bierze na weekend czy coś to wyjeżdża sama na imprezy, a młoda oddaje do babci lub koleżanki. Ostatnio Z rano wróciła, z płaczem od matki. Przywiózł ja jej mąż, a Z zapłakana bo mama nie ma dla niej czasu bo zabiera ja o 19, a przywozi o 7 rano. Także... Ja już nie kumam nic. Mam dość. Fizycznie i psychicznie mam dość. -
Nikaa92 wrote:Dobry wieczór ^^ dziś nie miałam czasu by po wizycie się odezwać gdyż odwiedzałam moich dziadków a później próbowałam wydać kasę w sklepie xD mały rośnie jak na drożdżach, waży 1049g to było takie szybkie usg żeby go zważyć, szyjka ok, mały ułożony glowka w dół, wody płodowe w normie, no ale musze się oszczędzać bo tak jak u większości dopada mnie twardnienie brzucha z rana, zwłaszcza jak mam bardziej intensywny dzień lub dużo nerwów. Foto niestety nie mam ale najważniejsze że wszystko jest ok. Krzywa jest ok według mojego lekarza, ale za to morfologia w jego mniemaniu powoli spada wiec mam wizytę za 3tyg 10.08 i do sprawdzenia morfologie czy nie trzeba dorzucić żelaza.
Gratuluję udanych wizyt 😁😁😁
Gratulacje!
Duży chłopak!!!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:Nie są konieczne
A ja z kombinezonem bym poczekała jeszcze bo co jeśli Twój Synek okaże się tym dużym? Przynajmniej do oszacowania wagi urodzeniowej bym się wstrzymała, a to poznasz ok 30tc
Dzięki Kicuś, tak właśnie zrobię 😘kic83 lubi tę wiadomość