Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Szalona, skoro sąd ustanowił miejsce zamieszkania przy ojcu, to widocznie miał ku temu powody, a i matce było to na rękę. Myślę, że ona tylko was straszy tym pozwem, bo raczej całodzienna opieka nad córką nie jest jej marzeniem. A może właśnie im obu przydałaby się taka szkoła. Mała by zobaczyła, że z matką nie jest tak kolorowo jak jej się wydaje. I matka zobaczyłaby jak niełatwo jest zajmować się dzieckiem każdego dnia. W każdym razie w takich chwilach partner powinien być po twojej stronie. Nie może dać się zmanipulować tym gierkom. Wiem coś o tym. Wprawdzie sama nie doświadczyłam osobiście takiej sytuacji, bo z mężem nie mamy za sobą bagażu w postaci dzieci z innych związków, lecz moi rodzice to doświadczyli. Oboje byli po rozstaniach i z tych małżeństw mieli po dwoje dzieci. Ja urodziłam się w ich wspólnym związku. O ile z dziećmi mamy dogadywałam się świetnie, o tyle z dziećmi ojca było ciężko. Oni nie zaakceptowali mojej mamy, a tym samym mnie. Tata nie dał się jednak im zmanipulować, stanął po stronie żony. I tak wytrwali w małżeństwie prawie 30 lat, tj.do śmierci taty. Z czasem jego córka przekonała się do mnie i mamy i udało się wypracować dobre relacje. Jedynie syn był nieugięty, ale ostatecznie na pogrzebie ojca i sprawie spadkowej zachowywał się przyzwoicie i można powiedzieć, że rozstaliśmy się w pokoju.
Najważniejsze, żeby twój facet umiał postawić granice między fochami córki a dobrem nowej rodziny. Nie chodzi tylko o ciebie, ale też o wasze wspólne dziecko.KarolinaMaria, Annia, SzalonaOna, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Annia, te sinsayowe są zanizone. Kiedyś już pisalam jak zrobiłam pierwsze zakupy. Wszystko klasyfikuje rozmiar niżej. Czyli 56 ->50, 62 ->56 itd. Ale bawełenkę mają fajną, taką przyjemną w dotyku 😊
Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:My nie nosimy maseczek w rodzinie, tylko w sklepach, u lekarza itd. Dystansik niby lekki jest, nie calujemy się ale poza tym normalnie spędzamy czas jak zawsze.
Moi rodzice bardzo uważają i ja się ich tak nie boję ale tesciowie stali się tacy irytująco koronasceptyczni, teściowa w ogóle widzi spisek kosmitow w tym wszystkim 🤦♀️ no ale tez normalnie z nimi, oczywiście poza całowaniem ale w tym wypadku to błogosławieństwo, wkurza mnie ten obyczaj całowania, a jak ktos na 3razy jeszcze to juz calkiem 🙄
Ja akurat mam teściów do rany przyłóż 😊 Teściowa mi kiedyś opowiadała, że jej teściowa była okropna dla niej i że sobie przyrzekła, że nigdy taka nie będzie 😀 Szkoda, że mieszkają daleko bo bym miała świeżutkie i bez chemii produkty z działki 😊 ale teraz ma coś przywieźć i słoiczki z dżemem truskawkowym 😀😀😀😀 mmmWik89 lubi tę wiadomość
-
Chcialam się przywitać radośnie w 23tygodniu ale nie ma szans. Brzuch mi twardnieje w nocy, dzis mnie lekko bolal tez, ale może to zaparcie, spac nie mogę, bo się stresuje, w dodatku dowiedzialam się, że moja babcia miała udar kilka dni temu i nie jest za ciekawie. 😪💙
💗 -
casteam wrote:Wszystko zależy od tego jakie dziecko się urodzi.
Moj synek urodzil sie z waga 2180g. Zaczynaliśmy od rozmiaru 42/44 🤪, potem wiadomo 50, 56. Mam zdjęcia robione co miesiąc i widzę że rozmiar 56 nosil dopiero jak mial 5mcyjak mial 6mcy to go chrzciliśmy i miał ubranka na 62. Jak mial rok to na 74 i to dopiero wchodziliśmy w ten rozmiar. Teraz ma 2 lata i 4 mce i nosi rozmiar 86 🤪
Także widzisz jaki rozstrzał. Ja mam dużo na 50 i na 56. Mam termin na listopad ale szykuje się na październik i rozmiar np 62 mam letnie bo myślę że dopiero w lato będzie miała taki rozmiarTe body z Sinsay rzeczywiście mają fajną bawełnę, ale spodenki są średnie - tylko kolor szary ma normalna gumkę (w różnych rozmiarach i modelach) , reszta jest jakoś ciasna wg mnie...
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ania, mnie do tego stopnia wkurzały te rozbieżności w rozmiarach że któregoś dnia mierzyłam pajace takim metrem krawieckim 😂
Ja myślę tak:
Najbardziej neutralny i adekwatny rozmiar ma Smyk. H&M jest nieco większy, tak samo Lupilu.
Sinsay jeśli chodzi o body to wydaje mi się, że albo jak Smyk, albo ciut większe.
Mam kilka pajaców i ubrań z George i popatrz sobie na wewnętrzne metki, tam są dopiero cuda 😁
Większość mam z rozmiarem 0-3 m, ale na wewnętrznych metkach jest napisane albo 56/62, albo 62, albo 54,6-61 🤣 i bądź tu mądra 😁
Ale ja jak segregowałam i np jedno miałam w rozmiarze 56 a drugie 56/62 to dawałam do szuflady 56. Bo jak zobaczę że mi wyrasta z 56, to wyciągnę ten rozmiar i wymienię na 62 i będą tam ubranka 56/62 i 62, dzięki temu nie przegapię rozmiaru, bo się będą zazębiać 😂doomi03, Annia, Julik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny miejsce po odklejeniu sie kosmowki to to samo co krwiak czy jak? Bo juz nie ogarniamStarania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Edyciak wrote:Ounai, u ciebie to dopiero na końcówce... 😖 Ja się budzę w nocy już od dłuższego czasu... Kiedy to minie?
Jak Synek bedzie miał 3 latka 😂🙈Anet.kaa, dmg111, Edyciak lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kar_oliv wrote:Może głupie pytanie ale jak spotykacie się z rodziną, znajomymi to macie maseczki, zachowujecie dystans i bez przytulania i buziaków? Czy normalnie funkcjonujecie? Teściowie do mnie przyjeżdżają na weekend ale przecież nie będę w maseczce 3 dni chodzić 😂
Ja spotykam się na dworzu, bez maseczek, zachowuje dystans, żadnego podawania rąk, tulisiów, całowania.
Raz byliśmy u znajomych w domu ale znajomych dzieci nie chodzą do przedszkola i pracują z domu więc się nie boję.kar_oliv lubi tę wiadomość
[/url]
Annia wrote:Dobra posegregowalam ubranka. Ile czasu dziecko nosi rozmiar 56? Bo mam go zdecydowanie najmniej. Później sporo 56/62, 62, 62/68 i 68 myślę że mam wystarczająco.
Najgorsze że np Sinsayowe 62 to prawie 68 w George i jak ja to mam kwalifikować do szuflady. 😅
Doomi baw się dobrze, ja też mam takie obserwacje, że pandemia odebrała człowiekowi duża część radości z ciąży...Ja sobie wyobrażałam, że będę chodzić na spacerki do parku z książką, wylegiwać się w kawiarence na leżaku na pomoście w parku nad jeziorkiem pijąc kawkę i jedząc makaroniki... (choć to i tak by nie wyszło przez cukrzycę ciążową 😅).
Lena i Maggi trzymam kciuki za wizyty dzisiaj. 😊
Zależy od wielkości dzidzi.
Skoro masz sporo 56/62 to myślę że jesteś zabezpieczona.
Niektóre rozmiary oznaczają też na 0-3 mca.
Możesz zawsze dokupić 3pak body z długim rękawem + 3 pak spodenek w rozmiarze 56 i będzie ok.
[/url]
Ounai wrote:Młody w przedszkolu, a ja idę upuścić krwi. Dobrze, że te pojemniki na mocz są takie małe, to jakoś uzbieralam.
A dziś cos poza standardową morfologia i moczem?
Jak infekcja i pieczenie?
Jak z psem, byłaś u sąsiadów?
Pamiętasz o przewijaku twardym czy mieści się na Chicco Next2me, dziękujęCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
My też spotykamy się normalnie z rodzina tylko odpuszczamy sobie calowanie na przywitanie itp. Wystarczy się przywitać szerokim uśmiechem i efekt ten sam 🙁😛 maseczki nie ubieram przy swoich... Jedynie w publicznych miejscach zamkniętych (sklepy, galerie, przychodnie itd).
Wik89, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Może głupie pytanie ale jak spotykacie się z rodziną, znajomymi to macie maseczki, zachowujecie dystans i bez przytulania i buziaków? Czy normalnie funkcjonujecie? Teściowie do mnie przyjeżdżają na weekend ale przecież nie będę w maseczce 3 dni chodzić 😂
My normalnie spotykamy się z rodziną i znajomymi i nie zakładamy maseczek 😜 Maski mamy jak jesteśmy w sklepie, galerii czy u lekarzaogólnie mam przy sobie żel do dezynfekcji rąk i staram się przy wyjściu z domu często używać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 09:32
kar_oliv lubi tę wiadomość
-
-
my też juz funkcjonujemy normalnie, maseczki tylko w sklepach
-
Zulugula wrote:My nie nosimy maseczek w rodzinie, tylko w sklepach, u lekarza itd. Dystansik niby lekki jest, nie calujemy się ale poza tym normalnie spędzamy czas jak zawsze.
Moi rodzice bardzo uważają i ja się ich tak nie boję ale tesciowie stali się tacy irytująco koronasceptyczni, teściowa w ogóle widzi spisek kosmitow w tym wszystkim 🤦♀️ no ale tez normalnie z nimi, oczywiście poza całowaniem ale w tym wypadku to błogosławieństwo, wkurza mnie ten obyczaj całowania, a jak ktos na 3razy jeszcze to juz calkiem 🙄nie lubie takich kontaktów ze znajomymi, ew z rodziną której nie widziałam jakiś czas.