Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:Hej dziewczyny,
Nie odzywałam się ostatnio nic, najpierw chciałam chwilę się "wyłączyć", a później miałam problem z wejściem na swój profil, odzyskaniem hasła, mogłam tylko Was podczytywać. Nadal nie udało mi się poprzedniego profilu odzyskać, założyłam nowe konto.
U mnie już miesiąc mija praktycznie na leżeniu, mam skurcze macicy dość mocne, w weekend byłam na izbie przyjęć, bo nawet leżąc czułam ostry ból jak na okres i skurcze. Po kroplówce mnie puściło i jest już znośnie jak nie chodzę dużo, WC, prysznic i tyle. Szyjka 3.6mm, dzidzia ok, plci nie poznałam w weekend na izbie, bardzo zwiercona była.
Dzisiaj mam wizytę u mojego ginekologa, może jemu się uda ☺️
Czy 24 tydzień na zaczecie szkoły rodzenia to nie jest za późno? Położna która pracuje w Szpitalu gdzie chce rodzic (tam pracuje też mój lekarz), dopiero od września ma nowy grafik. Na szczęście mąż może uczestniczyc w zajęciach, bo na żadnym usg nie mógł mi towarzyszyć 😟
Nie za późno, wręcz wcześnie. Zazwyczaj 28-30 przyjmują do szkol rodzenia, ja bede w 30tyg jak mi moją otworzą. A twardnieje Ci brzuch czy masz same bóle?💙 11.2020
💗 11.2023 -
Dziewczyny miejsce po odklejeniu sie kosmówki to to samo co krwiak? Bo oglupiejeStarania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Zulugula wrote:Nie za późno, wręcz wcześnie. Zazwyczaj 28-30 przyjmują do szkol rodzenia, ja bede w 30tyg jak mi moją otworzą. A twardnieje Ci brzuch czy masz same bóle?
Ta szkoła rodzenia ma 12 spotkań i mówili że w sam raz jest między 21 a 25 tc. Jeśli nie przejdą mi te skurcze, to i tak nie będę mogła na nią chodzić 😥
Mam wrażenie że przy silnych skurczach dół brzucha bardziej twardy się robił, ale na IP dr. sprawdziła i powiedziała że jest jeszcze twardy, w karcie wypisu mam "brzuch miekki"Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 09:41
O ❤️
Z ❤️ -
Nadzieja94 wrote:Dziewczyny miejsce po odklejeniu sie kosmówki to to samo co krwiak? Bo oglupieje
Wydaje mi się, ze tak. Pod odklejoną kosmówką tworzy się krwiak, albo raczej kosmówka odkleja się przez krwiaka. Przynajmniej ja tak miałam. Jesteś już w domu?'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Wik89, Iryska, Karenira, Annia, Adna, Lalia, Anet.kaa, doomi03, Nikaa92, Ounai, kar_oliv, Inaa89, dmg111, Edyciak lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Witam się i powoli do Was wracam
Nie sądziłam że wybór zestawu podtynkowego i wc jest taki trudny
Ja dziś też upuściłan krew + moczyk, a teraz jadę z przyjaciólką do Castoramy itp, ona ma super gust, właśnie wyķańcza mieszkanie więc liczę że mi coś podpowie
Żeby nie bylo, mąż też jest decyzyjny ale jemu praktycznie wszystkie moje pomysly się podobają (zapewne z lenistwa).
Ależ nie mogę doczekać się jutrzejszych badań, choć też nieco się boję.
Mała wieczorami jest nieźle aktywna, a szczególnie a głos tatusia (już się zaczyna córeczkowanie tatusia)
Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Nie za późno, wręcz wcześnie. Zazwyczaj 28-30 przyjmują do szkol rodzenia, ja bede w 30tyg jak mi moją otworzą. A twardnieje Ci brzuch czy masz same bóle?
Zgadzam się z Zulu
Ja zaczynam szkole rodzenia na 29t1d, spotkania 3h online, włączamy kamerkę audio video i leci w tleLalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ja witam się z Beskidu Śląskiego
wybraliśmy się na parę dni do hotelu ze spa. Wczoraj sporo spacerowaliśmy i po raz pierwszy od dawna spałam jak zabita
Ps Blisko hotelu jest pepco... jak tak piszecie o ubraniach, to chyba się tam przejdęAnnia, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
kic83 wrote:Zgadzam się z Zulu
Ja zaczynam szkole rodzenia na 29t1d, spotkania 3h online, włączamy kamerkę audio video i leci w tle
O dziwo większość szkół rodzenia (jak nie wszystkie) otworzymy się normalnie, tyle że grupy mniejsze. Ja wybrałam tą co mam najbliżej, zajęcia po godzinie 17. 30 (wymóg męża) i jest darmowa. Obym mogła tylko na nią chodzić, żebym wiedziała chociaż co zabrać do szpitala, bo na stronie wypisanych jest tylko kilka rzeczy, a podobno w rzeczywistości jest inaczej, więc najlepsze źródłem wiedzy będzie położna.O ❤️
Z ❤️ -
Dzien dobry! 😊😊😊
KarolinaMaria co to za hotel, polecasz? Szukamy czegos takiego na kilkudniowy wypad
Kic, ale piekny widok z rana😍 ja jestem od niedzieli na Warmii u tesciow i tez jest pieknie. Ale jednak u tesciow to u tesciow, zawsze troche inaczej niz u siebie na dzialce, gdzie masz swiety spokoj 🏖 korzystajcie!
Ktos tu cos pisal o wadze hehehe u mnie JUż +10 kg, czy ktos mnie przebije? 😜
Ja w zeszlym tygodniu skonczylam szkole rodzenia online, taka intensywna dwutygodniowa, dla mnie ok w 25/26 tc,bo bylo sporo porad na temat wyprawki - akurat dobry moment zanim sie wzielam za jej kompletowanie. Ale jednak zbyt teoretyczna byla jak dla mnie, zaluję, ze nie poczekalismy chwile, bo juz ruszaja szkoly stacjonarne (np na Inflanckiej)
kic83 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Dzien dobry! 😊😊😊
KarolinaMaria co to za hotel, polecasz? Szukamy czegos takiego na kilkudniowy wypad
Kic, ale piekny widok z rana😍 ja jestem od niedzieli na Warmii u tesciow i tez jest pieknie. Ale jednak u tesciow to u tesciow, zawsze troche inaczej niz u siebie na dzialce, gdzie masz swiety spokoj 🏖 korzystajcie!
Ktos tu cos pisal o wadze hehehe u mnie JUż +10 kg, czy ktos mnie przebije? 😜
Ja w zeszlym tygodniu skonczylam szkole rodzenia online, taka intensywna dwutygodniowa, dla mnie ok w 25/26 tc,bo bylo sporo porad na temat wyprawki - akurat dobry moment zanim sie wzielam za jej kompletowanie. Ale jednak zbyt teoretyczna byla jak dla mnie, zaluję, ze nie poczekalismy chwile, bo juz ruszaja szkoly stacjonarne (np na Inflanckiej)
Już skończyłaś? No to może jak otwierają te stacjonarne to chcesz się przejść ,czy szkoda Ci już czasu marnować?
Wszędzie dobrze aby nie w bloku
Ps wybrałaś już położna? Bo ja nie 🙈
Gdzie w końcu rodzisz?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:A dziś cos poza standardową morfologia i moczem?
Jak infekcja i pieczenie?
Jak z psem, byłaś u sąsiadów?
Pamiętasz o przewijaku twardym czy mieści się na Chicco Next2me, dziękuję
Spotkałam sąsiadkę dziś, powiedziałam że akurat wczoraj byłam bardzo zmęczona i nawet nie mogłam się położyć i zdrzemnąć. A ona stwierdziła że ma nadzieję że mu przejdzie, że chodzą z nim na różne zajęcia, uczą go, pracują z domu i to było tylko 1,5h a nie 8h. No głupia sprawa. Chyba nie ma sensu już do nich chodzić bo co to da.
A w lab morfologia, mocz, kwasy żółciowe i próby wątrobowe.
Przewijak ogarnę jak wreszcie wrócę do domu. -
kic83 wrote:Zależy od wielkości dzidzi.
Skoro masz sporo 56/62 to myślę że jesteś zabezpieczona.
Niektóre rozmiary oznaczają też na 0-3 mca.
Możesz zawsze dokupić 3pak body z długim rękawem + 3 pak spodenek w rozmiarze 56 i będzie ok.Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Czy któraś z Was korzystała z takiego przewijaka/stołu?
https://www.ikea.com/pl/pl/p/gulliver-stol-do-przewijania-bialy-20307037/
U Nas na komodzie odpada, zostaje albo taki stół, albo przewijak na łóżkeczku. Co lepsze z waszego doświadczenia?O ❤️
Z ❤️