X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, przykro się to czyta. Przepraszam że tak wprost, ale jesteś pewna, że chcesz tego ślubu?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Zulu, w końcu ktoś miał odwagę napisać to, czego ja nie miałam, więc się całkowicie zgadzam!

Ania, czy tam leżą body w SZOPY?! 🙈 Ja mam bzika na punkcie motywów leśnych zwierząt i ogólnie zwierząt 😍😁

Anetka, zgadzam się z Kic! Ubranka cudne i na pewno warte swojej ceny 🤩

Sylwia, tylko z ciekawości pytałam 😘 to niesamowite mieć dwa cuda pod serduszkiem 💜💜💜
    Tak mam cały zestaw body w szopy :D mam też body z liskiem, reniferek i misiu na zimę , słoniki itp, ja też lubię motywy zwierzątek na ubrankach. :) Nie przepadam tylko za dinozaurami a dużo dla chłopców rzeczy jest z dinozaurami. A największy problem mam z wyborem przewijaka - bo chce taki ze zwierzątkiem i podoba mi się i z panda i z koala i z leniwcem (mam też pajce w leniwce 😅) i z hipopotamem i z liskiem...

Sylwia moja koleżanka ma bliźniaczki, na początku ubierała dziewczynki inaczej, ale teraz jak są większe to musi ubierać je tak samo bo inaczej jest awantura bo każda chce mieć ubrane to co ma ta druga. 😅

Lalia, Sylwucha, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ja odpoczywam. Odprowadziłam młodego do przedszkola, pojechałam oddać krew, naprawiłam zęba (mała dziurka więc nawet bez znieczulenia, chyba pierwszy raz w życiu) i tym samym z dentysta widzę się dopiero po porodzie na kontroli, pojechałam do cukierni kupić synkowi kulki serowe które mu się marzą już 4 dzień, potem do apteki odebrać leki i dokupić tantum rosa, na koniec na stację zatankować samochód i opadłam z sił. Jak na 35 tc myślę że limit jednodniowy wyczerpany. Jutro fryzjer i lekarz :D

kic83, Annia, Lalia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trening w takich okolicznościach przyrody 🌲💪
    17fb381a9981.jpg

Iryska, Ounai, Annia, Karenira, Lalia, kar_oliv, doomi03, KarolinaMaria, Sylwucha, Fragaria, Wik89, Edyciak, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Motylku, przykro się to czyta. Przepraszam że tak wprost, ale jesteś pewna, że chcesz tego ślubu?

Też o tym Ounai pomyślałam, ale nie miałam odwagi tego napisać...

Ounai, Annia, Stokrotka027, Inaa89 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Tak mam cały zestaw body w szopy :D mam też body z liskiem, reniferek i misiu na zimę , słoniki itp, ja też lubię motywy zwierzątek na ubrankach. :) Nie przepadam tylko za dinozaurami a dużo dla chłopców rzeczy jest z dinozaurami. A największy problem mam z wyborem przewijaka - bo chce taki ze zwierzątkiem i podoba mi się i z panda i z koala i z leniwcem (mam też pajce w leniwce 😅) i z hipopotamem i z liskiem...

Sylwia moja koleżanka ma bliźniaczki, na początku ubierała dziewczynki inaczej, ale teraz jak są większe to musi ubierać je tak samo bo inaczej jest awantura bo każda chce mieć ubrane to co ma ta druga. 😅
    To ja z moją siostrą na odwrót miałyśmy, robiłyśmy awantury, jak mama nam ubierała takie same ubrania😀

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Też prowadziłam firmę i właśnie mi to wygląda niestety na trochę nieudolny marketing szeptany, dlatego już pytałam kilkukrotnie czy daria reklamuje ciuchy czy chce tu być.
    Mi to nie przeszkadza, choć irytuje, bo tak działa reklama w dzisiejszych czasach. Tworzy się sztuczne konta i namawia do zakupu swoich produktów lub usług, ewentualnie działa się na źle cenie klienta ;)
    Chyba każda z nas ma takie wrażenie...

Motylku... Edka85 parę stron temu napisała Ci bardzo mądrego posta. Ja się nie znam, ale nie do wyobrażenia dla mnie jest, że Twój P., ojciec dzidzi w twoim brzuchu, zaraz przyszły mąż, nie staje po twojej stronie... I tylko tyle. W temacie wychowywania dzieci niezbyt mogę się wypowiadać, bo nie mam jeszcze doświadczenia...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kiedyś pisałam, że ja idac do ślubu cywilnego wiedziałam że za chwilę będzie rozwód - rozwód był po 1,5 roku. Ale mialam 22 lata, rodzice dali kase i co ja miałam zrobić 🤷‍♀️

Motylku jesteś starsza niż ja byłam wtedy. Podejmij dobra decyzję. Może odwołaj ślub i powiedz ze weźmiecie jak między Wami bedzie super.

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daria1 wrote:
    Pisałam już o sobie bo ktoś wcześniej pytał, kilka stron wcześniej gdzieś umknęło. Mam większość ubranek z tej firmy bo jest z moich okolic. Mam 1 dzieciaczka i drugiego w drodze :) Sorki za to zdjęcie powyżej jeżeli komuś przeszkadza, ale wzór mi się bardzo spodobał, po prostu myślę, że czasami lepiej kupować ubranka kompletami niż pojedyncze sztuki bo tak jest łatwiej i troche taniej wychodzi.

Bardziej chodzi o to, że chyba większość odbiera wrażenie (bo myślę że nie tylko ja) iż dosyć nachalnie próbujesz reklamować jakąś markę ciuchów... Po prostu zalatuje to mocno marketingiem, a tak jak zulu napisała już to daje zupełnie odwrotny efekt.

dmg111 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po rozwodzie i też do ślubu szłam niepewna... młoda, głupia i naiwna byłam. U nas szybki rozwód i mnóstwo stresu i morze łez przez to wylałam. My nie mieliśmy dzieci więc też było pewnie ciut łatwiej...

Biorąc drugi ślub już byłam pewna! Mam teraz najlepszego męża jakiego mogłam sobie wymarzyć😊 uważam, że jesteśmy mega dopasowani a dzięki temu żyje nam się idealnie.

Ale takie decyzje są w życiu mega trudne i tak na prawdę nikt nie podejmie decyzji za Ciebie. Wy żyjecie razem, tak na prawdę tylko wy wiecie jak jest... co mogę doradzić to ROZMOWA i jeszcze raz ROZMOWA, bo bez tego zawsze będziecie stać w miejscu.

KarolinaMaria, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja po prostu uważam, że zostałam obwiniona, choć to nie do końca jest moja wina.
    Szkoda, że on nie widzi w tym winy swojej byłej żony, czy córeczki.
    Zawsze lepiej zgonić na kogoś innego przecież.

A jego córka... Cóż, znacie tylko urywek historii. Gdybym Wam opowiedziała od A do Z co ona potrafi wyczyniać, na ile bezczelna potrafi być (a gwarantuje Wam, że tego uczy ja matka, i wtedy wcale na 8 łatkę nie wygląda), to same byście mi przyznały rację.

Ja po prostu wychodzę z założenia, że jeśli ma przeze "mnie" stracić dziecko, to wolę się ewakuować i niech ma sobie córeczkę przy sobie. A jeszcze do tego... Nie zaprotestował. Tak jakby to dziecko które noszę w sobie było "drugie, gorsze". Nie mówię że tak jest, ale jego to nie interesuje niestety. On nawet nie wie w którym jestem tygodniu...

To że on Ciebie za to obwinia jest kompletnie nie na miejscu bo po pierwsze to jednak jego corka i przede wszystkim on musi brać odpowiedzialność za sytuację w jakiej sie znajdujecie, w jakiej jest Z. A po drugie tu nawet zapewne nie chodzi o to że mala ma coś tylko po prostu do ciebie i koniec tematu, bo mimo ze ona w ten sposób to tak przedstawia, to raczej wszystko wynika głównie z tego powodu ze sytuacja jest nie taka o jakiej marzyła, ma na pewno przede wszystkim młoda żal do świata, do sytuacji w jakiej jest, do tego jak potoczyło się jej życie ale przede wszystkim do swoich rodziców, że nie są razem, że w jej wizji rodziny która ogranicza sie do on, mama i tata, już taka rodzina nie są i chociaż im tego ani nie okazuje ani nie mówi, to widać ten żal właśnie przez ten bunt, przez zachowanie itp epizody, a Tobie się po prostu obrywa jakoby rykoszetem bo na kims musiała wylądować swój żal. On to musi zrozumieć zanim zacznie szukać winnych. Tu działają na prawdę głębsze mechanizmy psychologiczno obronne dziecka niżeli samo "nie lubię Marty, bo tak".

SzalonaOna lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia robiłaś badania na HIV w Śląskich Labo? Muszę teraz powtórzyć i nie wiem czy w Śląskich można odebrać wynik online (w niektórych trzeba osobiście...). Ja robiłam ten pierwszy w Lomie i mogłam odebrać online, ale po tych cyrkach co opisywałaś przy krzywej cukrowej to wolałabym tam nie iść...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewcyzny 😇🥰
    Jakis czas mnie nie było, miałam w gościach rodzinę z Polski chata pełna, ciągle w biegu 🤪😬 Ciotka z chrzestnym i Tata z żoną . Chodź odeszło mi gotowanie itp bo byłam wyreczana i tak ciągle jakieś spacery, sklepy, wycieczki po tyg ich wizyty byłam tak padnieta że dalej dochodzę do siebie nawet ruchów nie czułam, bo ciągle w ruchu ,czasem podczytałam was trochę ale no wiecie nie ma szans was nadrobić ale widzę u wszystkich wszystko dobrze zakupy pełna para super to wielka przyjemność dla nas mam , wizyty i maluchy wasze mają się też dobrze to najważniejsze. 😇🙏 Teraz odpoczywam , to już czuje maleństwo normalnie a zaczęłam się juz martwić. Tydzień do wizyty wkoncu ,no i już połowa za mną czas leci... 🥰 Za 3 tyg jadę na urlop do Pl ,już nie moge się doczekać jak wpadnę na galerie i w szał zakupów dla malucha 😅

KarolinaMaria, Inaa89 lubią tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mój P twierdzi, że mam jakiej okazać więcej miłości, a nie tylko wymagać.

Przykro mi, że nie mam czasu na zabawę, czy przytulanki. Za mnie w domu nikt nic nie zrobi :/ wszystko ogarniam tu sama. Zakupy, sprzątanie, pranie, gotowanie. Ja nawet własne dzieci przytulam tylko na dobranoc a moja aktywność ogranicza się do wyjścia z nimi na plac, bo czuję się jak rozjechany czołg.

Matka ma za uszami, ale w tej sytuacji wysłucha psycholog dziecka i przegramy tak czy tak. Matka jest na wygranej pozycji, bo ma tylko męża, więc jest w stanie poświęcić jej więcej czasu mimo wszystko.

Wiecie, myślałam, że to będzie łatwiejsze. Myślałam, że skoro to dziewczynka, to pomoże mi w domu, będzie taka kochana, słodka, cukierkowa. Niestety...

Znaczy wiesz .. ona ma 8 lat.. nie dziw się ze nie pomaga Ci jakoś szczególnie w domu , tym bardziej ze nie była tego uczona od małego .. mam trochę dzieci w tym wieku ( Ok 10 lat ) w swoim otoczeniu i żadne nie jest chętne do pomocy .. chyba postaraj się ja pokochać I traktować jak własne dziecko, tak bym próbowała zrobić .. przytulać , rozmawiać , zabierać na różne atrakcje kiedy możesz

Stokrotka027, Inaa89 lubią tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Kicuś, ahhhh nie wybralam poloznej i nie zdecydowalam, gdzie rodzę😅 w dalszym ciągu wchodzą w grę Praski, Karowa, Inflancka i Żwirki😁

No to ja też jeszcze gapa jestem co do wyboru położnej 🙈
    Niedługo zaczynam szkołę rodzenia online na Żelaznej.

Wik89 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek, niestety dziewczyny mają rację .
    Mala ma dopiero 8 lat ja wiem , że Ty myślisz że to złe dziecko i jakbyśmy ja widziały miały byśmy inne podejście ale niestety to tylko dziecko, mama nią manipuluje ta cała sytuacja może ja przerasta. Może ona naprawdę potrzebuje psychologa , taka terapia rodzinna dla Was może była by naprawdę dobrym wyjściem, jeżeli chcecie tworzyć szczęśliwa zgodna rodzinę. Ślub już lada chwila a wy ciągle się kłucicie i wogole nie dogadujecie z tego co widzę . Niestety przemyślała bym jednak ten ślub, dopuki naprawdę nie bedzie lepiej. To nie istotne kiedy on będzie ważne żebyście wy byli szczesliwi i mówiąc TAK byli świadomi i pewni swojej decyzji.
    Mam kuzynke ona ma syna z 1 facetem i dwojke kolejnych z nowym mężem. M był cudnym wspaniałym chłopcem też ma 8 lat kiedy tatuś M usłyszał jaki to nowy Tata ( bo M zaczął go tak nazywać) jest wspaniały i jaka mają cudowną rodzinę tak go zbuntowal, że chłopiec nie do rozpoznania. Pluje na jej męża wyzywa ich , mówi że go nie kochają itp zrzucił brata nnawet ze schodów.. Kuzynka nie ma już sił a niestety jest coraz gorzej i tu już psychiatra ,psycholog nic nie pomaga. A to tylko dziecko. Ty masz 2 dzieci 3 w drodze ona 4 jest dzieci w głowach mają swój świat i swoją wyobraźnię . A matka jej tylko pewnie was straszy żeby was kłócić itp ,patrz jak jej to dobrze wychodzi . My kobiety z natury jesteśmy wredne 🙄 jestem pewna ,że ona robi to specjalnie.
    Co do narzeczonego pewnie go to wszystko też przerasta i jest mu ciężko w tej sytuacji , a obwinia cię pod wpływem emocji być może za bardzo narzekasz na jego córkę dlatego myśli że faktycznie jest to twoja wina ,że może specjalnie to robisz ale pewnie kierują nim emocje wkoncu to jego córka i pewnie kocha ja ponad życie i jej dobro jest dla niego najwazniejsze.

Inaa89 lubi tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale byłam zmęczona. Jednak czuć ten 9 miesiąc za pasem. Położyłam się i zamiast w końcu wypić tą wyczekana kawę zasnęłam. Przynajmniej pies mnie nie budził :P

Wik89 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak brałam ślub, to czułam, że to nie to... ale trudno się z kimś rozstać po 6 latach tylko dlatego, ze ma się jakieś przeczucia. Nasze dwuletnie małżeństwo zweryfikowało wszystko i rozstaliśmy się w pełnej zgodzie. Było ciężko, bo to jednak sakrament, jestem wierząca itd., ale to była najlepsza decyzja. Obecny związek daje mi wszystko, czego nie miałam w tamtym. Nie związałabym się już z człowiekiem, który nie stoi za mną murem. To tyle ode mnie Motylku.

Co do Darii, to już parę dni temu zglosiłam jej post, póki co admin nic nie zrobił. Wystarczy przejrzeć jej posty, by wiedzieć, że to fejkowe konto.

Jesteśmy w Brennej w hotelu Kotarz. Polecam! Zdjęcie pochodzi z Rownicy. Dziś rano padało, byliśmy w Wiśle na spacerze. Nie czuję się na siłach, by chodzić po górach, ale spacery w miasteczkach jak najbardziej ;) dziś idę na mani, w czwartek masaż prenatalny. Zaraz idziemy na basen, tzn. L do basenu, ja grota, leżak i książka ;)

Iryska, Annia, kic83, Wik89, Ounai, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale byłam zmęczona. Jednak czuć ten 9 miesiąc za pasem. Położyłam się i zamiast w końcu wypić tą wyczekana kawę zasnęłam. Przynajmniej pies mnie nie budził :P

O i przynajmniej jakiś plus! Drzemka dobra na wszystko :)

Ounai lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:48

kic83, Wik89, kar_oliv, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

💙
    💗
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ