WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Casteam
    jak tam szacowania co do wagi Twojego malucha?
    Ja się dowiedziałam, że problemy z tarczycą ,jej niedoczynność i autoimmunologiczne zapalenie tarczycy mogą prowadzić jak u mnie do hipotrofii.

Ja mam niedoczynność i hashimoto, dlatego co dwa - 3 tygodnie tsh i FT4 mam badane i sprawdzana dawka letroxu. Lekarz pilnuje żeby tsh było ponizej 1, ostatnio miałam 0.6 to mówił że super, teraz wyszło 1.3 to znowu mi zwiększył dawkę.
    Mówił że ważny jest poziom hormonu, ale ja już nie pytałam dlaczego, a nie wspominał 🤔.
    Dopytam na kolejnej wizycie

kic83 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Aton 5 ma fatalna pozycję dla kręgosłupa. Bierz maxi cosi jeśli pasuje do auta. Generalnie chodzi o to, że jak kat jest większy to dziecku zaczyna opadać główka. Noworodek nie potrafi jej sam podciągną do góry i może się zwyczajnie udusić albo przydusić w czasie jazdy. A żeby było śmieszniej Aton jest tak wyprofilowany, że nawet jak jest dobry kąt kanapy to ta główka opada. Poproś w sklepie żeby Ci pokazali kilka fotelików i sobie porównaj to zobaczysz, że w Atonie dziecko przyjmuje pozycję embrionalną wręcz i kręgosłup przez to jest narażony właśnie na obciążenia. Nam Panowie w 2 sklepach pokazywali Aton jako antyfotelik, jako wzór tego jak NIE powinno dziecko leżeć w foteliku. A w jednym sklepie powiedzieli, że ten fotelik już dawno powinien być wycofany ze sprzedaży.

Lalia, aleś Ty jest hoooooot mamuśka!

Meggi, ja myślę że u Was nie tyle chodzi o liczbę chorych co o to, że u Was od początku liczba chorych tylko rośnie i to w szybkim tempie.

Właśnie inne województwa mają więcej, np. Śląsk czy Mazowsze. Słyszałam, że Szpitale nie są w stanie 100% dopasować się do wytycznych ministra (jakieś odzielnie pomieszczenia - nie pamiętam co dokładnie) , jeden szpital pod Lubliniem tylko wznowił, bo jest dość nowy, mają odzielny węzeł.
    Ja rodze w grudniu i wtedy tym bardziej nie liczę na rodzinny poród 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 12:17

O ❤️
    Z ❤️
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzienn dobry Kobietki!
    Dziewczyny jakie piękne macie brzuszki 🥰
    Ja dopiero teraz sobie uświadomiłam że ostatnie foto w 15 tyg robiłam, a już 21 tydzień 🤪😬 Mój brzuszek niestety po 1 ciąży z dołu wisi zbędny tluszczyk i pełny w rozstepach jest co niestety rodzinne . 🥺😢

Co do fotelików to fakt trzeba przymierzac ja jak mi córka wyrosła z pierwszego fotelika nosidełka to kupilam jej Joie verso by mogła jeździc długo w pozycji odwróconej do kierowcy czyli najbezpieczniejsze a przy okazji miała wygodnie i mogła prawie leżeć.. Na oglądałam się fotelików w sklepie i byłam nim zachwycona i kupilam nie robiąc przymiarki do auta 😑 i niestety siedzenia są pochylone zbyt bardzo i fotelik źle leżał położyłam kocyk pod spodem żeby byl bardziej na prosto i narazie córka tak jeździ 😬

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja mam niedoczynność i hashimoto, dlatego co dwa - 3 tygodnie tsh i FT4 mam badane i sprawdzana dawka letroxu. Lekarz pilnuje żeby tsh było ponizej 1, ostatnio miałam 0.6 to mówił że super, teraz wyszło 1.3 to znowu mi zwiększył dawkę.
    Mówił że ważny jest poziom hormonu, ale ja już nie pytałam dlaczego, a nie wspominał 🤔.
    Dopytam na kolejnej wizycie

Ja mam poprostu córkę, która miała hipotrofię i przy chorobach z tarczycą mówią że dziecko może być mniejsze.
    Ja mam 2.12.
    Badam co miesiąc TSh, ft3 i ft4, miałam też małopłytkowość przy rodzeniu córki, więc i żelazo muszę kontrolować.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Annia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja dyrektora rozumiem. Prowadziłam Ośrodek Terapii Uzależnień i robiłam to samo - czyli wprowadzałam dupochrony, żeby pacjenci byli bezpieczni a ja żebym nie wylądowała w sądzie. I na jego miejscu zrobiłabym dokładnie to samo. Dlatego ja nie jestem zła na szpital tylko na NFZ. Będę za 2 tygodnie rozmawiać z lekarzem co poleca i jeśli tak to którą dziewczynę. Jest położna za 1000zl i już rozmawiałam z mężem że chyba się zdecydujemy.

Wik, ja już jestem w tej grupie, ale szczerze mówiąc co mi da ten filmik.

Suzi, mam 80% etatu ale będą zwiększać. W przyszłym tygodniu idę do kadr pogadać z dziewczynami.

Motylku, no nie ma szans, ale to już połowa, więc dobrze ze widać :)

Możesz mi wpisać wizytę 5.08 20:20
    Bierz kochana ta położna, bo może nie przytuli i nie ucałuje jak mąż, ale w kwestii przebiegu porodu i wychwycenia ewentualnych nieprawidłowości to na pewno będzie lepsza niż mąż. Przykro mi, że Twój mąż najpewniej nie będzie mógł zobaczyć Martusi przez kilka pierwszych dni jej życia, ale tak jak pisała Kic trzymaj się tego miejsca gdzie wiesz, że będziesz miała najlepsza opiekę. Tak mi się wydaje. My np. dlatego skreśliliśmy Łubinową w Ktw, nawet jak jeszcze nie było wiadomo czy w Opolu wrócą porody rodzinne, bo woleliśmy lepszą referencyjność nawet jakbyśmy mieli te chwile spędzić osobno...

kic83 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kłot Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Witam się z wami w 30 tc, ale to zleciało 😱 nie mam czasu niestety nadrobić wszystkiego co piszecie i tym bardziej się udzielać bo pracuje po 10-11 godzin, czytam czasami jak jadę autem albo w przerwie między klientkami :) jutro mam 3 usg prenatalne o 8:40 :)

kic83, SzalonaOna, Inaa89, Lalia, Wik89, Fragaria, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Cześć dziewczynki! Witam się z wami w 30 tc, ale to zleciało 😱 nie mam czasu niestety nadrobić wszystkiego co piszecie i tym bardziej się udzielać bo pracuje po 10-11 godzin, czytam czasami jak jadę autem albo w przerwie między klientkami :) jutro mam 3 usg prenatalne o 8:40 :)

Kłot
    Trzymam kciuki za USG III trymestru!
    Jak się czujesz?

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja mam poprostu córkę, która miała hipotrofię i przy chorobach z tarczycą mówią że dziecko może być mniejsze.
    Ja mam 2.12.
    Badam co miesiąc TSh, ft3 i ft4, miałam też małopłytkowość przy rodzeniu córki, więc i żelazo muszę kontrolować.

A od początku była mniejsza, czy w którymś miesiącu to wychodzi?

O ❤️
    Z ❤️
  • kłot Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Kłot
    Trzymam kciuki za USG III trymestru!
    Jak się czujesz?
    Dziękuję 💓, czuję się super w ciągu dnia, pod koniec trochę bolą mnie lędźwia, niestety czasami w nocy budzi mnie ogromny ciągnący ból po bokach brzucha - dr i polozna powiedzieli że to normalne bo więzadła się rozciągają ale to tak boli że nie mogę się ruszyć i oddechu prawie złapać... Wybieram się z tym do fizjo 3 sierpnia, mam nadzieję że mi pomoże jakoś 🙄
    Wrzucę jutro jakieś zdjęcie po usg na pewno 😁

kic83 lubi tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Annia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot ja Cię podziwiam, że Ty masz siłę tak pracować! Trzymam kciuki za wizytę. :)

kłot lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 14:54

kic83, Iryska, Annia, Lalia lubią tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A od początku była mniejsza, czy w którymś miesiącu to wychodzi?

U mnie była mniejsza o 2 tyg tak ok od 32tc

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dzień dobry!

Motylku, Laila
    piękne są te Wasze brzuszki!

Wik
    Dzięki za info, dołączyłam do grupy.

Ounai
    dzięki za przypomnienie o warsztatach, zapisałam się na mięsiac przed porodem, z doświadczenia wiem że taka wiedza szybko wyparowuje, a tak będę na bieżąco.

Ounai
    bardzo mi przykro że nie będziesz mogła rodzić z mężem, ale chyba tak jak Ty zdecydowałabym się na lepszą referencyjnosc szpitala, lepszych lekarzy, sprzęt niż obecnosc męża :/

Ja się obawiam że jak zacznę rodzić na początku października to będzie druga fala i znów cofną porody rodzinne.
    Powiem Ci, że śledzę temat od dłuższego czasu i niczego nie można być pewnym. Albo rząd umywa ręce, albo konsultanci coś wprowadzają, albo jakaś głupia baba chce pomóc i nie mając wiedzy rozsyła maile doprowadzając ostatecznie do zmiany na gorsze. Dziś mówią że można rodzic razem, za tydzień mówią że nie. Ja dziś czuję się taka zrezygnowana. Wczoraj popłakałam sobie bo mam straszny mentlik w głowie. Tu już leżałam, wiem jakie fajne babeczki są i jaka super opieka. Mam swojego lekarza który się mną opiekuje. Do tego mam tą cukrzycę z insulina, niedoczynność tarczycy, cholestazę. Wiem, że mój lekarz dopilnuje, żebyśmy z małą były dobrze zaopiekoane. Alternatywa jest szpital uniwersytecki. Wyższy stopień referencyjnosci, ale nikt mi gwarancji nie da że będą się w ogóle nami przejmować. Mąż mówi że woli się poświęcić, że będzie mu bardzo przykro ale wie że będziemy pod dobrą opieką. Już chciałabym żeby się zaczęło i żebym musiała jechać i nie miała czasu na zastanawianie. Tak by było najlepiej :(

Iryska, jedź do dobrego, dużego sklepu z fotelikami i Ci dobiorą. Tyle, nie musisz być ekspertem :)

Iryska lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    U mnie była mniejsza o 2 tyg tak ok od 32tc
    Yhy, czyli pod koniec ciąży to wychodzi. A ile ważyła? I w którym tygodniu się urodziła?

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja mam 2.12.

Kic Ty mialas maloplytkowosc i Ci podali znieczulenie?? Czy mi się cos pomyliło i rodzilas bez znieczulenia?

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Właśnie inne województwa mają więcej, np. Śląsk czy Mazowsze. Słyszałam, że Szpitale nie są w stanie 100% dopasować się do wytycznych ministra (jakieś odzielnie pomieszczenia - nie pamiętam co dokładnie) , jeden szpital pod Lubliniem tylko wznowił, bo jest dość nowy, mają odzielny węzeł.
    Ja rodze w grudniu i wtedy tym bardziej nie liczę na rodzinny poród 😑
    Tak, sala do porodu rodzinnego musi mieć osobny węzeł sanitarny, czyli najprościej mówiąc własną łazienkę. Po prostu tata musi mieć taką opcję, że jak już wejdzie do środka to nikogo nie spotka, np korzystając z toalety. A jeśli tego nie ma to wiadomo, że nie dobudują nagle. Ale wiele województw właśnie rezygnuje ze względu na tendencje wzrostową. Śląsk na przykład ma dużo chorych ogółem ale cały czas więcej osób zdrowieje niż zaczyna chorować. A w niektórych województwach liczba chorych codziennie się zwiększa.

Stokrotka, ale słodkie to Twoje dziecko, jeszcze takie malutkie, nie to co nasze z Kic ;) Kic, a Twoja nadal jest z mniejszych dzieci? Czy podgoniła potem?

Kłot, skąd Ty bierzesz siły? Ja już ledwo dycham.

Stokrotka, nie powinnaś tego kocyka podkładać, bo w tej chwili nie masz pojęcia jak się zachowa fotelik. Podkładając kocyk robisz sobie z fotelika taki antymandat. Może wystaw go na sprzedaż, część kasy się zwróci i kupisz taki jak pasuje do auta. Szkoda życia dziecka.

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ale masz slodkie maleństwo 🥰
    Co do podkladania kocyka to nie jest to wogole dobry pomysl. Systemy bezpieczeństwa są zaprojektowane pod konkretne ustawienia fotelika i warunki uzytkowania , a kocyk podlozony pod fotelik na pewno nim nie jest

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kic Ty mialas maloplytkowosc i Ci podali znieczulenie?? Czy mi się cos pomyliło i rodzilas bez znieczulenia?
    Ja miałam małopłytkowość przy porodzie z córką. Długo debatowali czy podać, ostatecznie zrobili cc :)

• daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocyk bardzo latwo sie zsunie przy hamowaniu, to nie jest dobry pomysł

ubranka dla niemowląt
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Tak Zulu

miałam małowodzie, małopłytkowość, i GBS dodatni i dali mi znieczulenie, a czemu pytasz?

nqtkdf9hy13p613h.png
‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ