Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Tak, sala do porodu rodzinnego musi mieć osobny węzeł sanitarny, czyli najprościej mówiąc własną łazienkę. Po prostu tata musi mieć taką opcję, że jak już wejdzie do środka to nikogo nie spotka, np korzystając z toalety. A jeśli tego nie ma to wiadomo, że nie dobudują nagle. Ale wiele województw właśnie rezygnuje ze względu na tendencje wzrostową. Śląsk na przykład ma dużo chorych ogółem ale cały czas więcej osób zdrowieje niż zaczyna chorować. A w niektórych województwach liczba chorych codziennie się zwiększa.
Stokrotka, ale słodkie to Twoje dziecko, jeszcze takie malutkie, nie to co nasze z KicKic, a Twoja nadal jest z mniejszych dzieci? Czy podgoniła potem?
Kłot, skąd Ty bierzesz siły? Ja już ledwo dycham.
Stokrotka, nie powinnaś tego kocyka podkładać, bo w tej chwili nie masz pojęcia jak się zachowa fotelik. Podkładając kocyk robisz sobie z fotelika taki antymandat. Może wystaw go na sprzedaż, część kasy się zwróci i kupisz taki jak pasuje do auta. Szkoda życia dziecka.
Ounai
teraz to duża pannica
Wysoka i chuda, duże jakoś to dziecko teraz 😂Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Meggi110818 wrote:Yhy, czyli pod koniec ciąży to wychodzi. A ile ważyła? I w którym tygodniu się urodziła?
Różnie wychodzi, trzeba stale kontrolować przyrost na USG, ja teraz będę miała częste USG, tak co 3tyg.
Ale nie martw się, to nie tylko chora tarczyca wpływa na hipotrofię płodu, także na spokojnie
Ps w stopce masz info o mojej córeczceCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Tak Zulu
miałam małowodzie, małopłytkowość, i GBS dodatni i dali mi znieczulenie, a czemu pytasz?
pytam, bo oglądałam szkole rodzenia z UCZKiN i tam mówili , że maloplytkowosc jest przeciwwskazaniem do znieczulenia ale nie zglebialam dalej tematu, więc nie wiem dlaczego💙
💗 -
Witam się w połowie ciąży! ❤❤❤
Dziś nie udało mi się zrobić zdjęc ponieważ mąż poszedl szybko do pracy.
Cyknęłam sobie sama. No raczej brzuch mało zauważalny 🤭🤣
Stylówka na Ingę i Laile, muszę poszulac takiej.sukienki jak ma Inga bo są super wygodne! gdzie ją kupiłaś?
Proszę nie zwracać uwagi na bałagan, ciężko jest żyć w jednym pokoju w dwie osoby
Rownież zapisałam się na te warsztaty online.
Teraz lecę dalej oglądać kafle, musimy w końcu się na coś zdecydować. Mój mąż dał mi wolną rękę w wielu wyborach twoerdząc że mam dobry gust, oraz ja zawsze siedze i duzo czytam.nim się na coś zdecyduje, a dzis od rana afera o kolor spłuczki do WC i o kolor drzwi. No ekstra, ja już sobie zrobiłam plan w głowie a on podważa kazdą moją decyzje....Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 13:39
Annia, Ounai, Lalia, SzalonaOna, kic83, Inaa89, Zulugula, Inga28, Edyciak, Wik89, kar_oliv, dmg111, Enigvaa, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:pytam, bo oglądałam szkole rodzenia z UCZKiN i tam mówili , że maloplytkowosc jest przeciwwskazaniem do znieczulenia ale nie zglebialam dalej tematu, więc nie wiem dlaczego
Nawet nie wiedziałamCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Annia wrote:Ounai ty pisałaś, że Twój prowadzący jest ordynatorem w tym szpitalu? Jeśli tak to ja bym się nie zastanawiała...BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Anetka, chłopy już tak mają. Mój też ciągle daje mi wolną rękę niby a później jeczy i mu nie pasuje.
Ja tak jak Annia, cała jestem większa bez ciąży niż Ty w ciąży haha Chciałabym mieć taką figurę jak Ty. Może już za parę miesięcy zawalczę (nawet się nie będę oszukiwać że zrobię to w połogu).BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Anetka, moja ulubiona stykówka 😍 pięknie Ci już brzusio rośnie 🤩
Ja takie sukienki tuby kupuje w Reserved, House i Sinsay 😉Annia, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Ounai a co w tym szpitalu co chciałaś rodzic wstrzymali porody rodzinne? Kiedy masz przewidywany termin porodu?
Ja na codzień jakoś dobrze się czuje, ciężej trochę mi się tylko oddycha zwłaszcza że muszę cały czas pracować w maseczce, ale jak tylko mam chwilę to ja zsuwam żeby pooddychać 🙈 ale jeszcze tylko niewiele ponad miesiąc pracy i robię sobie wolne 💪
Ja też nie widzę suwaczków
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Ounai wrote:Tak, teraz jak leżałam dowiedziałam się, że jest ordynatorem oddziału ginekologiczno - położniczego. Więc wiadomo jak jest, wszyscy będą raczej dbać o nas żeby nie podpaść szefowi. Wiesz, jest mi po prostu przykro, że mąż nie zobaczy małej w jej pierwszych chwilach życia. Zastanawiam się jeszcze czy nie poprosić po prostu położnej, żeby nagrała mi ten moment jak ona zaczyna krzyczeć. A jak nie to spróbuję mieć włączone połączenie na Skype albo messenger
Wiem, że wizja samodzielnego porodu to nie to co chcesz ale tak sobie wyobraziłam poród i jak na chwilę go przerywasz żeby włączyć Skype
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Wiem, że wizja samodzielnego porodu to nie to co chcesz ale tak sobie wyobraziłam poród i jak na chwilę go przerywasz żeby włączyć Skype
Ale oczywiście wiem, że Ci nie do śmiechu Ounai. 😌
Meggi ślicznie. Ja też chodzę teraz w tubach z Sinsay jak Lalia pisała, o wiele korzystniej z tym brzuchem wygląda się w czymś opiętym jak tuba niż luźnym...Lalia, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Wyobraziłam to sobie i mało nie posikałam się że śmiechu. 'Halo, Martusia, daj mamie 30 sekund na połączenie z tatą, ok, już możesz dalej wychodzić' 😂
Ale oczywiście wiem, że Ci nie do śmiechu Ounai. 😌
Meggi ślicznie. Ja też chodzę teraz w tubach z Sinsay jak Lalia pisała, o wiele korzystniej z tym brzuchem wygląda się w czymś opiętym jak tuba niż luźnym...
Ja też 3 podobne w sinsay za 19 zł kupiłam xDAnnia, Lalia lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
kłot wrote:Ounai a co w tym szpitalu co chciałaś rodzic wstrzymali porody rodzinne? Kiedy masz przewidywany termin porodu?
Ja na codzień jakoś dobrze się czuje, ciężej trochę mi się tylko oddycha zwłaszcza że muszę cały czas pracować w maseczce, ale jak tylko mam chwilę to ja zsuwam żeby pooddychać 🙈 ale jeszcze tylko niewiele ponad miesiąc pracy i robię sobie wolne 💪
Ja też nie widzę suwaczków
Casteam, nie wiem ile masz lat ale wyglądasz na max 22.
Laski, weźcie z tymi zdjęciami bo mi wstyd że ja taki prosiak jestem
Kic, Annia, sama się poplułam ze śmiechu. Wiecie ja teraz mam taki etap że muszę to przetrawić. Naprawdę liczyłam na to że nam się udaBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Anetka
wow gdzie Ty masz tego dzidziusia?? 🤷😂
Taki mały brzuszek masz!
Śliczna mama!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność