Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
casteam wrote:Kic, ja jestem rocznik 84 😀
Co do wagi to 13.08 mam pierwsze usg sprawdzające i kolejne co 4 tygodnie. Poki co 14.07 mała wazyla ok 500g, ale tego nie jestem pewna 🤷♀️
Ja z 12.12.83 więc jeszcze się załapię na poród w wieku 36 latCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Dziewczyny,
często w Waszych wypowiedziach pojawia się już wątek planów co do drugiego bobo.
Kiedy chciałybyście je mieć, o jakiej różnicy wieku myślicie?
Ps Sylwii nie pytam - nie mogłam się powstrzymać 😂
Kicku ja tak entuzjastycznie myślę, że jakby Synek mial 10-12miesiecy to wtedy bysmy zaczęli starania czyli na przyszłą jesień. Tak żeby byla roznica 2-3 lata. Jeśli się uda mi karmic piersią to właśnie tak mniej więcej do tego czasu, odstawić i się starać, choć chyba przeciez nawet karmiac można, jak chyba np nasza Kkasia 😊
Albo moja sąsiadka, ktora byla jakies 3-4miesiace po porodzie, karmiła, brak okresu , i cos ja brzuch bolał a tu okazało się, że ciąża 😅kic83, Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
kic83 wrote:Dziewczyny,
często w Waszych wypowiedziach pojawia się już wątek planów co do drugiego bobo.
Kiedy chciałybyście je mieć, o jakiej różnicy wieku myślicie?
Ps Sylwii nie pytam - nie mogłam się powstrzymać 😂12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
kic83 wrote:Dawaj, ile masz lat
Bo figurę masz na 20 parę.
32😑
Jak byłam na izbie, obok dziewczyna była po terminie i miała ktg i slyszalam jak podawała wiek 97 i ciężko było mi policzyć ile ma lat, a w pewnym momencie olśniło mnie jaka już "stara" jestem 😂kic83 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Kicku ja tak entuzjastycznie myślę, że jakby Synek mial 10-12miesiecy to wtedy bysmy zaczęli starania czyli na przyszłą jesień. Tak żeby byla roznica 2-3 lata. Jeśli się uda mi karmic piersią to właśnie tak mniej więcej do tego czasu, odstawić i się starać, choć chyba przeciez nawet karmiac można, jak chyba np nasza Kkasia 😊
Albo moja sąsiadka, ktora byla jakies 3-4miesiace po porodzie, karmiła, brak okresu , i cos ja brzuch bolał a tu okazało się, że ciąża 😅
Podobno można karmić, nie mieć okresu, a owulacja jest 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 16:59
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Podobno można karmić, nie mieć okresu, a owulacja jest 😁
Dokładnie tak.
Koleżanka dostała po 3 mcach od porodu (od połogu) zielone światło na bzykanko, i bach od razu zaszła w ciążę (nieplanowaną).Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Mowi się, ze od jednego porodu do drugiego musi minąć rok ale to tez pewnie kwestie indywidualne12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Ja planuję drugie, chciałabym szybko zacząć się starać, bo teraz dosyć długo nam to zajęło, a pewnie moja hiperinsulinemia bedzie postępować, to myślę że będzie jeszcze trudniej. I też starsza już będę 🙊 Ale pewnie decyzję podejmiemy potem, może się okaże , że to jedno dziecko da nam popalić i będę mieć dosyć 😄Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
A więc relacja: do naszego auta wielkiego wyboru fotelików nie było. Avionaut Pixel i jakiś Maxi Cosi. Pixel miał lepszy kąt (idealne 40 stopni), więc wielkiego zastanawiania się nie było, bo ma testy, idealny kąt i był nieco tańszy. Ten Maxi Cosi nie miał testów ADAC, bo to jakiś nowy model czy coś. Tak więc dziewczyny trzeba jechać mierzyć, w internecie pisali że Avionaut Pixel nie pasuje do mojego auta, a kąty są idealne - Panowie mówili, że wystarczy różnica w roczniku tego samego modelu i już są inne kąty. Na stanie był czarny, szary i beżowy, więc wzięliśmy od razu szary z bazą. Wyszło taniej niż myślałam.
Później byłam w Pepco, rzeczywiście STRASZNIE przebrane małe rozmiary, zwłaszcza dla chłopca. Najbardziej zależało mi na body z długim rękawem w rozmiarze 56... No nie było ani jednego. 🙄Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja nic nie planuję. Zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci, ale dziś myślę sobie, że taką decyzję można podjąć dopiero jak się zobaczy jak to jest
po macierzyńskim chcę wrócić do pracy na pełne 2 lata, a potem zobaczymy. Znam dziewczyny, które zarzekały się, że chcą mieć tylko jedno, a po porodzie zmieniły zdanie i mają już kolejne. Znam też takie rodziny, gdzie chcieli mieć 2-3, a mają jedno i nie chcą już więcej. Tak to jest z planami ;P
Annia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
kic83 wrote:Dokładnie tak.
Koleżanka dostała po 3 mcach od porodu (od połogu) zielone światło na bzykanko, i bach od razu zaszła w ciążę (nieplanowaną).
A to w ogóle dsiewczyna która nigdy nie chciała mieć dsieci, miała się rozstawać z facetem, wpadli, i zaraz później kolejna wpadka. -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:U mojej znajomej to samo! Drugiego synka urodziła na pierwsze urodziny pierwszego 🤣
A to w ogóle dsiewczyna która nigdy nie chciała mieć dsieci, miała się rozstawać z facetem, wpadli, i zaraz później kolejna wpadka.
Tez mam taką koleżankę. Jedna córka z marca 19 a druga z kwietnia 20 😅Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
Dzięki za miłe słowa, tak jak Wam mówie ja po prostu wyglądam jakbym przytyła- w koncu 4 kg na plusie. I wg mnie to nic fajnego, bo ja robie masę ktorą później będe musiala zrzucić z całego ciała, nie tylko z brzuszka, no ale trudno - taka moja uroda.
Inga poszukam u nich, na pewno mieli coś ppdobnego z kolekcji ciążowej.
Poszukam też w Sinsay
Jeśli chodzi o moje plany rozrodczeto ja bym chciała jednak większą różnice, taką z 3-5 lat, no ale tak jak piszecie - planować to sobie można
Patrząc po znajomy którzy mają niewielką różnice wieku i rodzą drugie akurat na bunt dwulatka pierwszego, i jakie są zajechwne to jakoś odechciewa mi sięi mimo że taka różnica może jest fajna to ja też chciałabym pożyć.
kic83, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Ja nic nie planuję. Zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci, ale dziś myślę sobie, że taką decyzję można podjąć dopiero jak się zobaczy jak to jest
po macierzyńskim chcę wrócić do pracy na pełne 2 lata, a potem zobaczymy. Znam dziewczyny, które zarzekały się, że chcą mieć tylko jedno, a po porodzie zmieniły zdanie i mają już kolejne. Znam też takie rodziny, gdzie chcieli mieć 2-3, a mają jedno i nie chcą już więcej. Tak to jest z planami ;P
No wiadomo, życie weryfikuje:)💙 11.2020
💗 11.2023