X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Dzięki Dziewczyny, zapisalam się też na te warsztaty 😊 👌
    Gdzie można się na to zapisać? Bo chyba coś mi uciekło...

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Jeszcze gdzieś Edka po drodze. ;) Ale powiem Ci, że też już mam ten etap, że się nie boję, po prostu chciałabym żeby już był obok mnie (oczywiście nie teraz, daje mu jescze 5/6 tyg w brzuchu). Sliczna fryzura, odświeżałaś też kolor czy mi się wydaje?

Inga ale laska z Ciebie! 😍

Anetko bardo się cieszę, że wszystko dobrze. Śliczne zdjęcia masz malutkiej. 💕
    Tak, kolor też robiłam :D

Dmg, dziękuję ❤️

Ja dziś jestem załamana. Byłam pewna, że przy wywoływaniu zdążymy z testem, a teraz przez ten głupi NFZ nie mam szans rodzic z mężem. Jest mi strasznie przykro :( Wiem, że w tym szpitalu będę mieć najlepszą opiekę. Ale mąż nie usłyszy pierwszego krzyku małej. Naprawdę, płakać mi się dzisiaj chce :( strasznie się boję tego bólu bez jego obecności, choćby jedyna pomocą miało być trzymanie mnie za rękę :(

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, a dlaczego u Was wstrzymali?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu jest dziwnie... Z racji że w okolicy jest sporo osób zarażonych, choć od trzech dni chyba nikt nie przybył, to szpital zamyka poradnie specjalistyczne i wstrzymał przyjmowanie posiewów, a porody rodzinne wznawia.. tylko partner musi mieć zrobiony test ważny 5 dni.

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Inga hot mama jesteś 😁
    Co do Twoich wynikow morfo to tyle co wiem i co juz pisalam dzis- masz obnizona i hemoglobine i hematokryt, za pewne lekarz bedzie kazał Ci suplementowac dodatkowo żelazo, albo za niedługi czas bedzie Ci kazal. A reszta nie wiem ale w ciąży zawsze sa dopuszczalne jakies odstępstwa

Tak, napisał że lekka anemia i brać żelazo 😊

Edyciak lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Gdzie można się na to zapisać? Bo chyba coś mi uciekło...

Kilka stron temu podawałam link i pytałam czy warto.
    https://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/zapisz/sie

Warsztaty skończyły się po 21. My z mężem zadowoleni mocno jesteśmy. Jesteśmy "zieloni" więc duża dawka wiedzy jak dla Nas.

Od siebie dodam że mam adapter do samochodu o którym mówią i jest super, mimo że nie mam dużego brzucha jeszcze. Jest mi wygodniej i bezpieczniej się czuję (po wypadku samochodowym nigdy nie wsiadłabym bez zapiętych pasów) , a jeździłam tak jak wspominali - trzymając dolny pasek w ręku😱. Cena duża, nowy koło 200zl, ale na vinted kupiłam praktycznie nowy, stan idealny, używany kilka razy za 80 zł.

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam te warsztaty, tak samo jak Meggi z mężem, my też oboje bylismy zadowoleni, bo tez zieloni😀 mój mąż zaaferowany ćwiczył na wypchanym kombinezoniku pierwszą pomoc 😊
    Tez mam ten sam adapter już tu polecalam dziewczynom, tez udalo mi się upolowac na vinted za niecale 80zl 😀

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ounai, a dlaczego u Was wstrzymali?
    NFZ wysłał pismo, że nie mają prawa wymagać testu na covid. Dyrektor powiedział że nie będzie ryzykować zdrowia innych pacjentów, powołał się na decyzję odnośnie postępowania w stanie epidemii, że w jednym budynku przebywają rodzące, noworodki i pacjentki onkologiczne i zawiesił porody rodzinne do odwołania :/ powiedział że skoro nie może się zabezpieczyć testem to w takim razie porodów rodzinnych nie będzie wcale, a jako dyrektor to on decyduje.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    NFZ wysłał pismo, że nie mają prawa wymagać testu na covid. Dyrektor powiedział że nie będzie ryzykować zdrowia innych pacjentów, powołał się na decyzję odnośnie postępowania w stanie epidemii, że w jednym budynku przebywają rodzące, noworodki i pacjentki onkologiczne i zawiesił porody rodzinne do odwołania :/ powiedział że skoro nie może się zabezpieczyć testem to w takim razie porodów rodzinnych nie będzie wcale, a jako dyrektor to on decyduje.

U mnie na 4 szpitale w mieście w żadnym nie przywrócili porodów rodzinnych 😟

O ❤️
    Z ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 15:41

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, Zulu jakiej firmy macie ten adapter? 😉

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Dzięki Dziewczyny, zapisalam się też na te warsztaty 😊 👌

Ja też 😉

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Rozumiem... U nas póki co do porodów naturalnych można z mężem, są zwiększone tylko środki ocjorny, ale bez testów. Przy cc nie może być na pewno, a jeśli zaraz po cc chce mieć styczność z dzieckiem, to wtedy musi mieć test :/

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Besafe
    Ja mam taki
    https://allegro.pl/oferta/besafe-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-6605613874?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Ewa88 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Firmy Besafe, ja mam wersję z izofixem, łatwo się do samochodu montuje.

Taki adapter można i wypożyczać na tyle miesięcy ile nam trzeba, ale nie wiem gdzie i jaka cena, bo już kupiłam ten adapter ponad miesiąc temu i nie wnikałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 09:12

Ewa88 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U mnie na 4 szpitale w mieście w żadnym nie przywrócili porodów rodzinnych 😟
    Lubelskie? Boję chyba tam najgorzej jest. Ja mam straszny mentlik w głowie, bo wiem jak ważne jest wsparcie położnych i lekarzy a w moim szpitalu są Kochane babeczki. A z drugiej strony wiem że mąż bardzo chciałby być :(

Ewa, ja mam besafe. Poszukaj na olx albo vinted. One się w miarę trzymają w cenie, więc po ciąży spokojnie go sobie jeszcze sprzedasz :)

Spotkałam sąsiadkę, mówi że nie mogą jechać na wakacje bo nie mają z kim kotów zostawić. Powiedziałam jej ze nigdzie nie wyjeżdżamy i jak chce to mogę jej chodzić karmić te koty jeśli tylko o to chodzi. Taka szczęśliwa jakby jej ktoś gwiazdkę z nieba dał 😂 Mówi, że dziś będzie z mężem gadać ze mogą jednak razem jechać na wakacje haha

Wik89, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam adapter co Zulugula bardzo polecam! :)

Ounai a czy masz przynajmniej możliwość wynajęcia opieki swojej takiej 'prywatnej' położnej w tym szpitalu? Wiem, że to nie to samo co mąż, ale zawsze ktoś kto będzie przy tobie siedział i Ci pomagał cały czas... Też uważam, że to pismo NFZ to trochę wylanie dziecka z kąpielą... Jakby nie patrzeć epidemia się nie skończyła, a w szpitalach ludzie są jednak bardziej schorowani czy podatni na infekcje niż Ci co latają po wiecach wyborczych... W sensie, ta argumentacja dyrektora tej placówki gdzie chcesz rodzić nie jest całkiem bezsensu...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dzień dobry w 20 tygodniu 😍
    Matylda jest wielkości mango i waży około 300g ❤️

Na wadze nadal +0.6 kg (uf, nie ma tragedii) :)

A tu mój balonik :)

P. S. Choćbym chciała to już nie ukryje 🤪

03b29d617bf8.jpg

Zulugula, Wik89, kar_oliv, Annia, Inaa89, Karenira, dmg111, Enigvaa, Ewa88 , Lalia, doomi03, Ounai, kic83, luthienn, Edyciak, edka85 lubią tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uderzyła / uderzy w Was tarcza antykryzysowa ? Będziecie mieć zmniejszony macierzyński lub macie mniejszy teraz chorobowy ? Zaczęłam się stresować czy nie zmniejsza mi macierzyńskiego .. a do kadr u mnie ciężko się dodzwonić teraz w czasie pracy zdalnej ..

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku super balonik!😊
    Nie mam tego adaptera do pasow, od ktorego miesiaca ciazy powinnam go miec? Musze chyba kupic
    Dziewczyny, moze Was to zainteresuje: dzis o 20 na FB grupy Gdzie Rodzic po Ludzku? bedzie film o porodach, ja mam zamiar obejrzec
    Trzeba najpierw zapisac sie do tej grupy z tego co zrozumialam

SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ