Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Fragaria wrote:Dzięki Dziewczyny, zapisalam się też na te warsztaty 😊 👌
-
Annia wrote:Jeszcze gdzieś Edka po drodze.
Ale powiem Ci, że też już mam ten etap, że się nie boję, po prostu chciałabym żeby już był obok mnie (oczywiście nie teraz, daje mu jescze 5/6 tyg w brzuchu). Sliczna fryzura, odświeżałaś też kolor czy mi się wydaje?
Inga ale laska z Ciebie! 😍
Anetko bardo się cieszę, że wszystko dobrze. Śliczne zdjęcia masz malutkiej. 💕
Dmg, dziękuję ❤️
Ja dziś jestem załamana. Byłam pewna, że przy wywoływaniu zdążymy z testem, a teraz przez ten głupi NFZ nie mam szans rodzic z mężem. Jest mi strasznie przykroWiem, że w tym szpitalu będę mieć najlepszą opiekę. Ale mąż nie usłyszy pierwszego krzyku małej. Naprawdę, płakać mi się dzisiaj chce
strasznie się boję tego bólu bez jego obecności, choćby jedyna pomocą miało być trzymanie mnie za rękę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas w szpitalu jest dziwnie... Z racji że w okolicy jest sporo osób zarażonych, choć od trzech dni chyba nikt nie przybył, to szpital zamyka poradnie specjalistyczne i wstrzymał przyjmowanie posiewów, a porody rodzinne wznawia.. tylko partner musi mieć zrobiony test ważny 5 dni.
-
Zulugula wrote:Inga hot mama jesteś 😁
Co do Twoich wynikow morfo to tyle co wiem i co juz pisalam dzis- masz obnizona i hemoglobine i hematokryt, za pewne lekarz bedzie kazał Ci suplementowac dodatkowo żelazo, albo za niedługi czas bedzie Ci kazal. A reszta nie wiem ale w ciąży zawsze sa dopuszczalne jakies odstępstwa
Tak, napisał że lekka anemia i brać żelazo 😊
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Gdzie można się na to zapisać? Bo chyba coś mi uciekło...
Kilka stron temu podawałam link i pytałam czy warto.
https://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/zapisz/sie
Warsztaty skończyły się po 21. My z mężem zadowoleni mocno jesteśmy. Jesteśmy "zieloni" więc duża dawka wiedzy jak dla Nas.
Od siebie dodam że mam adapter do samochodu o którym mówią i jest super, mimo że nie mam dużego brzucha jeszcze. Jest mi wygodniej i bezpieczniej się czuję (po wypadku samochodowym nigdy nie wsiadłabym bez zapiętych pasów) , a jeździłam tak jak wspominali - trzymając dolny pasek w ręku😱. Cena duża, nowy koło 200zl, ale na vinted kupiłam praktycznie nowy, stan idealny, używany kilka razy za 80 zł.O ❤️
Z ❤️ -
Ja też polecam te warsztaty, tak samo jak Meggi z mężem, my też oboje bylismy zadowoleni, bo tez zieloni😀 mój mąż zaaferowany ćwiczył na wypchanym kombinezoniku pierwszą pomoc 😊
Tez mam ten sam adapter już tu polecalam dziewczynom, tez udalo mi się upolowac na vinted za niecale 80zl 😀💙 11.2020
💗 11.2023 -
SzalonaOna wrote:Ounai, a dlaczego u Was wstrzymali?
powiedział że skoro nie może się zabezpieczyć testem to w takim razie porodów rodzinnych nie będzie wcale, a jako dyrektor to on decyduje.
-
Ounai wrote:NFZ wysłał pismo, że nie mają prawa wymagać testu na covid. Dyrektor powiedział że nie będzie ryzykować zdrowia innych pacjentów, powołał się na decyzję odnośnie postępowania w stanie epidemii, że w jednym budynku przebywają rodzące, noworodki i pacjentki onkologiczne i zawiesił porody rodzinne do odwołania
powiedział że skoro nie może się zabezpieczyć testem to w takim razie porodów rodzinnych nie będzie wcale, a jako dyrektor to on decyduje.
U mnie na 4 szpitale w mieście w żadnym nie przywrócili porodów rodzinnych 😟O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyOunai wrote:NFZ wysłał pismo, że nie mają prawa wymagać testu na covid. Dyrektor powiedział że nie będzie ryzykować zdrowia innych pacjentów, powołał się na decyzję odnośnie postępowania w stanie epidemii, że w jednym budynku przebywają rodzące, noworodki i pacjentki onkologiczne i zawiesił porody rodzinne do odwołania
-
Ewa88 wrote:Meggi, Zulu jakiej firmy macie ten adapter? 😉
Firmy Besafe, ja mam wersję z izofixem, łatwo się do samochodu montuje.
Taki adapter można i wypożyczać na tyle miesięcy ile nam trzeba, ale nie wiem gdzie i jaka cena, bo już kupiłam ten adapter ponad miesiąc temu i nie wnikałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 09:12
Ewa88 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:U mnie na 4 szpitale w mieście w żadnym nie przywrócili porodów rodzinnych 😟
Ewa, ja mam besafe. Poszukaj na olx albo vinted. One się w miarę trzymają w cenie, więc po ciąży spokojnie go sobie jeszcze sprzedasz
Spotkałam sąsiadkę, mówi że nie mogą jechać na wakacje bo nie mają z kim kotów zostawić. Powiedziałam jej ze nigdzie nie wyjeżdżamy i jak chce to mogę jej chodzić karmić te koty jeśli tylko o to chodzi. Taka szczęśliwa jakby jej ktoś gwiazdkę z nieba dał 😂 Mówi, że dziś będzie z mężem gadać ze mogą jednak razem jechać na wakacje hahaWik89, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Ja mam ten sam adapter co Zulugula bardzo polecam!
Ounai a czy masz przynajmniej możliwość wynajęcia opieki swojej takiej 'prywatnej' położnej w tym szpitalu? Wiem, że to nie to samo co mąż, ale zawsze ktoś kto będzie przy tobie siedział i Ci pomagał cały czas... Też uważam, że to pismo NFZ to trochę wylanie dziecka z kąpielą... Jakby nie patrzeć epidemia się nie skończyła, a w szpitalach ludzie są jednak bardziej schorowani czy podatni na infekcje niż Ci co latają po wiecach wyborczych... W sensie, ta argumentacja dyrektora tej placówki gdzie chcesz rodzić nie jest całkiem bezsensu...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyA tak w ogóle dzień dobry w 20 tygodniu 😍
Matylda jest wielkości mango i waży około 300g ❤️
Na wadze nadal +0.6 kg (uf, nie ma tragedii)
A tu mój balonik
P. S. Choćbym chciała to już nie ukryje 🤪
Zulugula, Wik89, kar_oliv, Annia, Inaa89, Karenira, dmg111, Enigvaa, Ewa88 , Lalia, doomi03, Ounai, kic83, luthienn, Edyciak, edka85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny uderzyła / uderzy w Was tarcza antykryzysowa ? Będziecie mieć zmniejszony macierzyński lub macie mniejszy teraz chorobowy ? Zaczęłam się stresować czy nie zmniejsza mi macierzyńskiego .. a do kadr u mnie ciężko się dodzwonić teraz w czasie pracy zdalnej ..DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Motylku super balonik!😊
Nie mam tego adaptera do pasow, od ktorego miesiaca ciazy powinnam go miec? Musze chyba kupic
Dziewczyny, moze Was to zainteresuje: dzis o 20 na FB grupy Gdzie Rodzic po Ludzku? bedzie film o porodach, ja mam zamiar obejrzec
Trzeba najpierw zapisac sie do tej grupy z tego co zrozumialamSzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023