WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Dzięki Dziewczyny, zapisalam się też na te warsztaty 😊 👌
    Gdzie można się na to zapisać? Bo chyba coś mi uciekło...

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Jeszcze gdzieś Edka po drodze. ;) Ale powiem Ci, że też już mam ten etap, że się nie boję, po prostu chciałabym żeby już był obok mnie (oczywiście nie teraz, daje mu jescze 5/6 tyg w brzuchu). Sliczna fryzura, odświeżałaś też kolor czy mi się wydaje?

Inga ale laska z Ciebie! 😍

Anetko bardo się cieszę, że wszystko dobrze. Śliczne zdjęcia masz malutkiej. 💕
    Tak, kolor też robiłam :D

Dmg, dziękuję ❤️

Ja dziś jestem załamana. Byłam pewna, że przy wywoływaniu zdążymy z testem, a teraz przez ten głupi NFZ nie mam szans rodzic z mężem. Jest mi strasznie przykro :( Wiem, że w tym szpitalu będę mieć najlepszą opiekę. Ale mąż nie usłyszy pierwszego krzyku małej. Naprawdę, płakać mi się dzisiaj chce :( strasznie się boję tego bólu bez jego obecności, choćby jedyna pomocą miało być trzymanie mnie za rękę :(

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, a dlaczego u Was wstrzymali?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu jest dziwnie... Z racji że w okolicy jest sporo osób zarażonych, choć od trzech dni chyba nikt nie przybył, to szpital zamyka poradnie specjalistyczne i wstrzymał przyjmowanie posiewów, a porody rodzinne wznawia.. tylko partner musi mieć zrobiony test ważny 5 dni.

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Inga hot mama jesteś 😁
    Co do Twoich wynikow morfo to tyle co wiem i co juz pisalam dzis- masz obnizona i hemoglobine i hematokryt, za pewne lekarz bedzie kazał Ci suplementowac dodatkowo żelazo, albo za niedługi czas bedzie Ci kazal. A reszta nie wiem ale w ciąży zawsze sa dopuszczalne jakies odstępstwa

Tak, napisał że lekka anemia i brać żelazo 😊

Edyciak lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Gdzie można się na to zapisać? Bo chyba coś mi uciekło...

Kilka stron temu podawałam link i pytałam czy warto.
    https://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/zapisz/sie

Warsztaty skończyły się po 21. My z mężem zadowoleni mocno jesteśmy. Jesteśmy "zieloni" więc duża dawka wiedzy jak dla Nas.

Od siebie dodam że mam adapter do samochodu o którym mówią i jest super, mimo że nie mam dużego brzucha jeszcze. Jest mi wygodniej i bezpieczniej się czuję (po wypadku samochodowym nigdy nie wsiadłabym bez zapiętych pasów) , a jeździłam tak jak wspominali - trzymając dolny pasek w ręku😱. Cena duża, nowy koło 200zl, ale na vinted kupiłam praktycznie nowy, stan idealny, używany kilka razy za 80 zł.

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam te warsztaty, tak samo jak Meggi z mężem, my też oboje bylismy zadowoleni, bo tez zieloni😀 mój mąż zaaferowany ćwiczył na wypchanym kombinezoniku pierwszą pomoc 😊
    Tez mam ten sam adapter już tu polecalam dziewczynom, tez udalo mi się upolowac na vinted za niecale 80zl 😀

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ounai, a dlaczego u Was wstrzymali?
    NFZ wysłał pismo, że nie mają prawa wymagać testu na covid. Dyrektor powiedział że nie będzie ryzykować zdrowia innych pacjentów, powołał się na decyzję odnośnie postępowania w stanie epidemii, że w jednym budynku przebywają rodzące, noworodki i pacjentki onkologiczne i zawiesił porody rodzinne do odwołania :/ powiedział że skoro nie może się zabezpieczyć testem to w takim razie porodów rodzinnych nie będzie wcale, a jako dyrektor to on decyduje.

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    NFZ wysłał pismo, że nie mają prawa wymagać testu na covid. Dyrektor powiedział że nie będzie ryzykować zdrowia innych pacjentów, powołał się na decyzję odnośnie postępowania w stanie epidemii, że w jednym budynku przebywają rodzące, noworodki i pacjentki onkologiczne i zawiesił porody rodzinne do odwołania :/ powiedział że skoro nie może się zabezpieczyć testem to w takim razie porodów rodzinnych nie będzie wcale, a jako dyrektor to on decyduje.

U mnie na 4 szpitale w mieście w żadnym nie przywrócili porodów rodzinnych 😟

O ❤️
    Z ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 15:41

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, Zulu jakiej firmy macie ten adapter? 😉

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Dzięki Dziewczyny, zapisalam się też na te warsztaty 😊 👌

Ja też 😉

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Rozumiem... U nas póki co do porodów naturalnych można z mężem, są zwiększone tylko środki ocjorny, ale bez testów. Przy cc nie może być na pewno, a jeśli zaraz po cc chce mieć styczność z dzieckiem, to wtedy musi mieć test :/

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Besafe
    Ja mam taki
    https://allegro.pl/oferta/besafe-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-6605613874?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Ewa88 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Firmy Besafe, ja mam wersję z izofixem, łatwo się do samochodu montuje.

Taki adapter można i wypożyczać na tyle miesięcy ile nam trzeba, ale nie wiem gdzie i jaka cena, bo już kupiłam ten adapter ponad miesiąc temu i nie wnikałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 09:12

Ewa88 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U mnie na 4 szpitale w mieście w żadnym nie przywrócili porodów rodzinnych 😟
    Lubelskie? Boję chyba tam najgorzej jest. Ja mam straszny mentlik w głowie, bo wiem jak ważne jest wsparcie położnych i lekarzy a w moim szpitalu są Kochane babeczki. A z drugiej strony wiem że mąż bardzo chciałby być :(

Ewa, ja mam besafe. Poszukaj na olx albo vinted. One się w miarę trzymają w cenie, więc po ciąży spokojnie go sobie jeszcze sprzedasz :)

Spotkałam sąsiadkę, mówi że nie mogą jechać na wakacje bo nie mają z kim kotów zostawić. Powiedziałam jej ze nigdzie nie wyjeżdżamy i jak chce to mogę jej chodzić karmić te koty jeśli tylko o to chodzi. Taka szczęśliwa jakby jej ktoś gwiazdkę z nieba dał 😂 Mówi, że dziś będzie z mężem gadać ze mogą jednak razem jechać na wakacje haha

Wik89, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam adapter co Zulugula bardzo polecam! :)

Ounai a czy masz przynajmniej możliwość wynajęcia opieki swojej takiej 'prywatnej' położnej w tym szpitalu? Wiem, że to nie to samo co mąż, ale zawsze ktoś kto będzie przy tobie siedział i Ci pomagał cały czas... Też uważam, że to pismo NFZ to trochę wylanie dziecka z kąpielą... Jakby nie patrzeć epidemia się nie skończyła, a w szpitalach ludzie są jednak bardziej schorowani czy podatni na infekcje niż Ci co latają po wiecach wyborczych... W sensie, ta argumentacja dyrektora tej placówki gdzie chcesz rodzić nie jest całkiem bezsensu...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dzień dobry w 20 tygodniu 😍
    Matylda jest wielkości mango i waży około 300g ❤️

Na wadze nadal +0.6 kg (uf, nie ma tragedii) :)

A tu mój balonik :)

P. S. Choćbym chciała to już nie ukryje 🤪

03b29d617bf8.jpg

Zulugula, Wik89, kar_oliv, Annia, Inaa89, Karenira, dmg111, Enigvaa, Ewa88 , Lalia, doomi03, Ounai, kic83, luthienn, Edyciak, edka85 lubią tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uderzyła / uderzy w Was tarcza antykryzysowa ? Będziecie mieć zmniejszony macierzyński lub macie mniejszy teraz chorobowy ? Zaczęłam się stresować czy nie zmniejsza mi macierzyńskiego .. a do kadr u mnie ciężko się dodzwonić teraz w czasie pracy zdalnej ..

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku super balonik!😊
    Nie mam tego adaptera do pasow, od ktorego miesiaca ciazy powinnam go miec? Musze chyba kupic
    Dziewczyny, moze Was to zainteresuje: dzis o 20 na FB grupy Gdzie Rodzic po Ludzku? bedzie film o porodach, ja mam zamiar obejrzec
    Trzeba najpierw zapisac sie do tej grupy z tego co zrozumialam

SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ