Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Edyta zapisałam sobie datę 18+0. Wtedy nie byłam pewna, że to to, po ponad tygodniu weryfilacji uznałam że to była dzidzia.
Kilka razy myślałam, że to wzdęcie bo było to takie śmieszne, ale po tym dziwnym uczuciu nie było bączka więc uznawałam że to dziecko 🤭 dla mnie te początkowe ruchy najbardziej przypominają bąbelki.Lalia, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Anetka, cudna Pola 😍
Edyta, ja nie czuję ruchów wcale 😂 ale czasem mi się zdarzy że mi z jednej strony bardziej brzuch sterczy i zgaduję, że tam dzidziuś wędruje 😅 ale nie czuje ruchów ani "od środka", ani ja położę rękę na brzuchu. Ja mam łożysko na przedniej ścianie, a ponoć wtedy później czuć 🤔Meggi110818, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Anetka gratulacje dobrych wieści z usg! 🥰
Dziewczyny jestem w przerwie tych warsztatów bezpieczny maluch i już Wam polecam. Oglądamy z mężem i on tez taki zasluchany 😀
Pierwsza część za nami, była o pasach w aucie, adapterach, fotelikach (meggi tu akurat byly besafe) i krwi pepowinej (reklama)
Dla mnie zaskoczenie, że bezpieczniej jak matka z przodu siedzi a nie z tylu z dzieckiem.
Polecam tez dla tych, ktore pisały że zapinaja dolne pasy za sobą.. Jest tez o ubrania dziecka do fotelika i rozwiane wątpliwości ze spiworkami do fotelików (tez tu u nas na forum się pojawiło). I dlaczego nie kupować używanego fotelika.
Druga część ma byc o karmieniu, pielęgnacji skóry w ciąży, czyli takie "luzniejsze".
Myślę, że warto, zwlaszcza dla zielonych pierworodek i jeszcze zielenszych mężów 😁KarolinaMaria, Anet.kaa, doomi03, Edyciak, Sylwucha, luthienn, kar_oliv lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Anetka gratulacje dobrych wieści z usg! 🥰
Dziewczyny jestem w przerwie tych warsztatów bezpieczny maluch i już Wam polecam. Oglądamy z mężem i on tez taki zasluchany 😀
Pierwsza część za nami, była o pasach w aucie, adapterach, fotelikach (meggi tu akurat byly besafe) i krwi pepowinej (reklama)
Dla mnie zaskoczenie, że bezpieczniej jak matka z przodu siedzi a nie z tylu z dzieckiem.
Polecam tez dla tych, ktore pisały że zapinaja dolne pasy za sobą.. Jest tez o ubrania dziecka do fotelika i rozwiane wątpliwości ze spiworkami do fotelików (tez tu u nas na forum się pojawiło). I dlaczego nie kupować używanego fotelika.
Druga część ma byc o karmieniu, pielęgnacji skóry w ciąży, czyli takie "luzniejsze".
Myślę, że warto, zwlaszcza dla zielonych pierworodek i jeszcze zielenszych mężów 😁
Dlatego właśnie pytam o ten fotelik bo mój mąż już go chce, po jednym filmiku...
My czekamy na pierwsze dziecko więc całość warsztatów się przyda.
Będzie jeszcze o pierwszej pomocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 19:09
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Macie jakieś doświadczenie z fotelikami samochodowymi firmy Besafe?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Kiedyś przy przeglądaniu fotelików widzialam jakis fotelik z tej firmy, koło 300 zł kosztował, chyba wydaje się spoko, te testy ADAC też zdał. Chyba że pomyliłam go z jakimś innym 🙊
Na stronie patrzyliśmy to koszt z bazą ponad 1.5 tys wychodziO ❤️
Z ❤️ -
Iryska wrote:Już wiem, ja oglądałam besafe izi go, ale to bez bazy, za niecałe 500 zł.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Anet.kaa wrote:Edyta zapisałam sobie datę 18+0. Wtedy nie byłam pewna, że to to, po ponad tygodniu weryfilacji uznałam że to była dzidzia.
Kilka razy myślałam, że to wzdęcie bo było to takie śmieszne, ale po tym dziwnym uczuciu nie było bączka więc uznawałam że to dziecko 🤭 dla mnie te początkowe ruchy najbardziej przypominają bąbelki.
Hehe u mnie też dokładnie 18+0 pierwszy subtelny kopniaczek
Mi tez pierwsze ruchy przypominały pękające w brzuchu delikatne bąbelkidlugo też miałam uczucie jakby przez większość dnia mi coś w jelitach pracowało (ale to bylo zbyt dlugo w ciągu dnia zeby to faktycznie byly tylko jelita więc uznałam ze to musi dziecko tam fikać).
A teraz to już każdy kop czuć, każde leniwe przewracanie się i wypychanie xDInaa89, Anet.kaa, Edyciak, Lalia, luthienn lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Anetka, cudna Pola 😍
Edyta, ja nie czuję ruchów wcale 😂 ale czasem mi się zdarzy że mi z jednej strony bardziej brzuch sterczy i zgaduję, że tam dzidziuś wędruje 😅 ale nie czuje ruchów ani "od środka", ani ja położę rękę na brzuchu. Ja mam łożysko na przedniej ścianie, a ponoć wtedy później czuć 🤔
Tak to prawda, ja w 1 ciąży tak miałam jak Laila i ruchy poczułam dopiero w 21tc.Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Meggi110818 wrote:Dlatego właśnie pytam o ten fotelik bo mój mąż już go chce, po jednym filmiku...
My czekamy na pierwsze dziecko więc całość warsztatów się przyda.
Będzie jeszcze o pierwszej pomocy.
Tak, w drugiej czesci bylo o pierwszej pomocy , bezdech, resustytacja, pomoc przy zachlysnieciach przy karmieniu piersia i butelka. Teraz znow przerwa i bedzie trzecia część.
Mimo że to trwa ponad 3h to nie męczy ogladanie.
My wypchalismy kombinezon 56 i na nim cwiczylismydoomi03 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ja poczułam ruchy w 17+0, a raczej nie ruchy a solidne kopniaki 😀 ale ja mam łożysko w dnie, wiec pewnie stąd stosunkowo szybko i wyraźnie poczulam. A takie wypychanie części brzucha gdzie siedzi bobas to poczułam jakos ok 14tyg:)
Edyciak lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Anet.kaa wrote:Czuje już czuje ruchy, nie są mocne, młoda też nie jest super ruchliwa, ale jak się klade - co zdarza się rzadko tak jak u Kic to czuje wtedy najmocniej i rano po śniadaniu mam wrażenie że Pannica się budzi
Brzuch mam nadal bardzo mały, jakbym była trochę przytyta, jutro poproszę męża aby z okazji połowy ciąży zrobił fotki
Jesteśmy na tym samym etapie a ja już mam mega duży brzuch😂 ostatnio już miewałam chwile załamanie jak połowa rzeczy mi nie pasuje a w pozostałej źle wyglądam 😅
Lalia, Edyciak, Inaa89, kic83, doomi03, SzalonaOna, dmg111, Natka95, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Inga, świetna stykówka!! 👌 Uwielbiam sukienki i sneakersy 🤩
Inga28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to aż jestem ciekawa, czy to co czuję to może być dzidziuś. 😊 Niby dużo za wcześnie, bo też mam łożysko z przodu i trochę nisko, ale może że mam mały brzuszek to może czuję... 🤔
Akurat u mnie bąbelki to są wzdęcia... To już potrafię rozróżnić, bo często miewam..
Ale nigdy wcześniej nie miałam takiego odczucia, jakby ktoś pukał w mój brzuch od środka... Ale zdarza się to rzadko maks 2x dziennie po kilkanaście sekund. -
nick nieaktualnyDzisiaj lekarz się mnie pytał, czy przestałam się już martwić... Ja mówię, że jeszcze trochę się martwię, ale to już chyba tak będzie... A on na to, no tak, ma pani rację... I zaczął mi opowiadać, jak mu się pierwsza córka urodziła, to że wszystko się zmieniło. 😊
doomi03 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Tak, w drugiej czesci bylo o pierwszej pomocy , bezdech, resustytacja, pomoc przy zachlysnieciach przy karmieniu piersia i butelka. Teraz znow przerwa i bedzie trzecia część.
Mimo że to trwa ponad 3h to nie męczy ogladanie.
My wypchalismy kombinezon 56 i na nim cwiczylismy
My wzięliśmy miśka (minionka), nic innego nie mieliśmy, a pies się nie zgodził 😂
Teraz o bezpiecznym śnie i śmierci łóżeczkowej leci.Anet.kaa lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️