X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, a kiedy zaczęłaś czuć ruchy?
    Lalia, ty coś już czujesz?
    Ja czasami mam wrażenie, że coś mi się subtelnie rusza w brzuch, zwłaszcza w nocy, gdy się przebudze, ale nie wiem czy to ruchy dziecka, bo to bardzo delikatne wrażenie...

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta zapisałam sobie datę 18+0. Wtedy nie byłam pewna, że to to, po ponad tygodniu weryfilacji uznałam że to była dzidzia.
    Kilka razy myślałam, że to wzdęcie bo było to takie śmieszne, ale po tym dziwnym uczuciu nie było bączka więc uznawałam że to dziecko 🤭 dla mnie te początkowe ruchy najbardziej przypominają bąbelki.

Lalia, Edyciak lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, cudna Pola 😍

Edyta, ja nie czuję ruchów wcale 😂 ale czasem mi się zdarzy że mi z jednej strony bardziej brzuch sterczy i zgaduję, że tam dzidziuś wędruje 😅 ale nie czuje ruchów ani "od środka", ani ja położę rękę na brzuchu. Ja mam łożysko na przedniej ścianie, a ponoć wtedy później czuć 🤔

Meggi110818, Anet.kaa lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka gratulacje dobrych wieści z usg! 🥰

Dziewczyny jestem w przerwie tych warsztatów bezpieczny maluch i już Wam polecam. Oglądamy z mężem i on tez taki zasluchany 😀

Pierwsza część za nami, była o pasach w aucie, adapterach, fotelikach (meggi tu akurat byly besafe) i krwi pepowinej (reklama)
    Dla mnie zaskoczenie, że bezpieczniej jak matka z przodu siedzi a nie z tylu z dzieckiem.

Polecam tez dla tych, ktore pisały że zapinaja dolne pasy za sobą.. Jest tez o ubrania dziecka do fotelika i rozwiane wątpliwości ze spiworkami do fotelików (tez tu u nas na forum się pojawiło). I dlaczego nie kupować używanego fotelika.

Druga część ma byc o karmieniu, pielęgnacji skóry w ciąży, czyli takie "luzniejsze".

Myślę, że warto, zwlaszcza dla zielonych pierworodek i jeszcze zielenszych mężów 😁

KarolinaMaria, Anet.kaa, doomi03, Edyciak, Sylwucha, luthienn, kar_oliv lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Anetka gratulacje dobrych wieści z usg! 🥰

Dziewczyny jestem w przerwie tych warsztatów bezpieczny maluch i już Wam polecam. Oglądamy z mężem i on tez taki zasluchany 😀

Pierwsza część za nami, była o pasach w aucie, adapterach, fotelikach (meggi tu akurat byly besafe) i krwi pepowinej (reklama)
    Dla mnie zaskoczenie, że bezpieczniej jak matka z przodu siedzi a nie z tylu z dzieckiem.

Polecam tez dla tych, ktore pisały że zapinaja dolne pasy za sobą.. Jest tez o ubrania dziecka do fotelika i rozwiane wątpliwości ze spiworkami do fotelików (tez tu u nas na forum się pojawiło). I dlaczego nie kupować używanego fotelika.

Druga część ma byc o karmieniu, pielęgnacji skóry w ciąży, czyli takie "luzniejsze".

Myślę, że warto, zwlaszcza dla zielonych pierworodek i jeszcze zielenszych mężów 😁

Dlatego właśnie pytam o ten fotelik bo mój mąż już go chce, po jednym filmiku...
    My czekamy na pierwsze dziecko więc całość warsztatów się przyda.
    Będzie jeszcze o pierwszej pomocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 19:09

O ❤️
    Z ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Macie jakieś doświadczenie z fotelikami samochodowymi firmy Besafe?
    Kiedyś przy przeglądaniu fotelików widzialam jakis fotelik z tej firmy, koło 300 zł kosztował, chyba wydaje się spoko, te testy ADAC też zdał. Chyba że pomyliłam go z jakimś innym 🙊

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Kiedyś przy przeglądaniu fotelików widzialam jakis fotelik z tej firmy, koło 300 zł kosztował, chyba wydaje się spoko, te testy ADAC też zdał. Chyba że pomyliłam go z jakimś innym 🙊

Na stronie patrzyliśmy to koszt z bazą ponad 1.5 tys wychodzi

O ❤️
    Z ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Na stronie patrzyliśmy to koszt z bazą ponad 1.5 tys wychodzi
    Już wiem, ja oglądałam besafe izi go, ale to bez bazy, za niecałe 500 zł.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Już wiem, ja oglądałam besafe izi go, ale to bez bazy, za niecałe 500 zł.
    Ja mialam dla synka besafe izi go i bylismy z mezem mega zadowoleni 😉

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Edyta zapisałam sobie datę 18+0. Wtedy nie byłam pewna, że to to, po ponad tygodniu weryfilacji uznałam że to była dzidzia.
    Kilka razy myślałam, że to wzdęcie bo było to takie śmieszne, ale po tym dziwnym uczuciu nie było bączka więc uznawałam że to dziecko 🤭 dla mnie te początkowe ruchy najbardziej przypominają bąbelki.

Hehe u mnie też dokładnie 18+0 pierwszy subtelny kopniaczek :)
    Mi tez pierwsze ruchy przypominały pękające w brzuchu delikatne bąbelki :) dlugo też miałam uczucie jakby przez większość dnia mi coś w jelitach pracowało (ale to bylo zbyt dlugo w ciągu dnia zeby to faktycznie byly tylko jelita więc uznałam ze to musi dziecko tam fikać).
    A teraz to już każdy kop czuć, każde leniwe przewracanie się i wypychanie xD

Inaa89, Anet.kaa, Edyciak, Lalia, luthienn lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Anetka, cudna Pola 😍

Edyta, ja nie czuję ruchów wcale 😂 ale czasem mi się zdarzy że mi z jednej strony bardziej brzuch sterczy i zgaduję, że tam dzidziuś wędruje 😅 ale nie czuje ruchów ani "od środka", ani ja położę rękę na brzuchu. Ja mam łożysko na przedniej ścianie, a ponoć wtedy później czuć 🤔

Tak to prawda, ja w 1 ciąży tak miałam jak Laila i ruchy poczułam dopiero w 21tc.

Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Dlatego właśnie pytam o ten fotelik bo mój mąż już go chce, po jednym filmiku...
    My czekamy na pierwsze dziecko więc całość warsztatów się przyda.
    Będzie jeszcze o pierwszej pomocy.

Tak, w drugiej czesci bylo o pierwszej pomocy , bezdech, resustytacja, pomoc przy zachlysnieciach przy karmieniu piersia i butelka. Teraz znow przerwa i bedzie trzecia część.
    Mimo że to trwa ponad 3h to nie męczy ogladanie.

My wypchalismy kombinezon 56 i na nim cwiczylismy :)

doomi03 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam ruchy w 17+0, a raczej nie ruchy a solidne kopniaki 😀 ale ja mam łożysko w dnie, wiec pewnie stąd stosunkowo szybko i wyraźnie poczulam. A takie wypychanie części brzucha gdzie siedzi bobas to poczułam jakos ok 14tyg:)

Edyciak lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Czuje już czuje ruchy, nie są mocne, młoda też nie jest super ruchliwa, ale jak się klade - co zdarza się rzadko tak jak u Kic to czuje wtedy najmocniej i rano po śniadaniu mam wrażenie że Pannica się budzi :D

Brzuch mam nadal bardzo mały, jakbym była trochę przytyta, jutro poproszę męża aby z okazji połowy ciąży zrobił fotki :)

Jesteśmy na tym samym etapie a ja już mam mega duży brzuch😂 ostatnio już miewałam chwile załamanie jak połowa rzeczy mi nie pasuje a w pozostałej źle wyglądam 😅

60d0bec8322e.jpg

Lalia, Edyciak, Inaa89, kic83, doomi03, SzalonaOna, dmg111, Natka95, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, świetna stykówka!! 👌 Uwielbiam sukienki i sneakersy 🤩

Inga28 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to aż jestem ciekawa, czy to co czuję to może być dzidziuś. 😊 Niby dużo za wcześnie, bo też mam łożysko z przodu i trochę nisko, ale może że mam mały brzuszek to może czuję... 🤔
    Akurat u mnie bąbelki to są wzdęcia... To już potrafię rozróżnić, bo często miewam..
    Ale nigdy wcześniej nie miałam takiego odczucia, jakby ktoś pukał w mój brzuch od środka... Ale zdarza się to rzadko maks 2x dziennie po kilkanaście sekund.

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Inga, świetna stykówka!! 👌 Uwielbiam sukienki i sneakersy 🤩

Dziękuje😊 Ja tak samo, zawsze do sukienek mam ubrane sportowe buty i tak mi najwygodniej :)

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj lekarz się mnie pytał, czy przestałam się już martwić... Ja mówię, że jeszcze trochę się martwię, ale to już chyba tak będzie... A on na to, no tak, ma pani rację... I zaczął mi opowiadać, jak mu się pierwsza córka urodziła, to że wszystko się zmieniło. 😊

doomi03 lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Tak, w drugiej czesci bylo o pierwszej pomocy , bezdech, resustytacja, pomoc przy zachlysnieciach przy karmieniu piersia i butelka. Teraz znow przerwa i bedzie trzecia część.
    Mimo że to trwa ponad 3h to nie męczy ogladanie.

My wypchalismy kombinezon 56 i na nim cwiczylismy :)

My wzięliśmy miśka (minionka), nic innego nie mieliśmy, a pies się nie zgodził 😂

Teraz o bezpiecznym śnie i śmierci łóżeczkowej leci.

Anet.kaa lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, pięknie wyglądasz. Masz zupelnie inną figurę, mi idzie w dupsko niestety :P

Inga28 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ