Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatka95 wrote:Cześć dziewczyny
jako że jesteście już doświadczone w temacie mam pytanie
Kiedy zaczynały Wam się pierwsze naprawdę odczuwalne objawy? Ja dziś w prawdzie dopiero 6tc, ale jak na razie w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży NIC, A NIC 🤔 wiem, że każdy organizm jest inny i że pewnie jeszcze się doczekam, ale jestem ciekawa jak to było u Wasza tydzień idę na pierwsze USG, mam nadzieję że wszystko jest ok...
-
Wik89 wrote:Ounai no i super:)
Ounai i reszta, jakie macie kocyki i rożki, tzn ile i z jakich materialow? Chce zamowic u kolezanki i sie zastanawiam co wybrac. Myslalam o:
1 rożku bawełna/velvet albo bawełna/bawełna typu wafel albo po prostu dwustronnie bawełna - jakie polaczenie najlepsze?
1 kocyku srednim material velvet/plusz coś takiego (mam go po synku kolezanki)
1 kocyku cieplejszym bawełna czy bawełna/wafel czy velvet?
I cienkich kocykach muślinowych/bambusowych coś jak wieksza pieluszka
Kocyków też mam dużo. Zimowy bawełna minky + cienki bawełna minky, gruby zimowy kocyk ręcznie robiony z wełny na szydełku po moim najmłodszym bracie, bawełniany kocyk otulacz, cienki kocyk letni otulacz po bracie, bawełniany kocyk pleciony średnio gruby, taki wiosenny. I jeszcze jeden pod kolor wózka chciałam 🙈
Sylwia, ja uwielbiam takiego long boba. Da się związać, suszy się krótko (a dla mnie to ważne, bo ja mam niesamowicie gęste włosy), można nosić proste i kręcone. I najważniejsze - teraz zaczną wychodzić garściami więc im krótsze to dla mnie tym lepiej.Wik89, Sylwucha, kic83 lubią tę wiadomość
-
Ounai, dzięki! Ja też w takim razie pójdę w więcej niż 1 rożek
Edyciak, u mojego lekarza prowadzącego mam wizyty co 4-5 tygodni i nie ważył ani nie mierzył mi dotąd dokładnie dziecka (tzn. mierzył na samym początku ciąży - crl). Kiedyś wspomniał w trakcie badania, że maluch ma ok 400 g, ostatnio nie mówił nic a jak spytałam, to też powiedział tylko w dużym przybliżeniu. Myślę, że to na samej końcówce jest ważniejsze, teraz chyba nie ma takiego znaczenia, jeśli kobieta robi usg I, II i III trymestru
Edyciak lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
O jaa Ounai jaki brzunio cudny ! 🤩 Ale chyba nie opadł, w sumie to nie znam się 😀
Fryzura- spoko odświeżenie, a do mycia i suszenia miodzio
Edyciak, ja wagę dziecka pierwszy raz uslyszalam na polowkowym ale crl zawsze mialam mierzone choc nie zawsze mi mowil, sama widzialam na monitorku ile długościEdyciak lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Wik89 wrote:Ounai, dzięki! Ja też w takim razie pójdę w więcej niż 1 rożek
Edyciak, u mojego lekarza prowadzącego mam wizyty co 4-5 tygodni i nie ważył ani nie mierzył mi dotąd dokładnie dziecka (tzn. mierzył na samym początku ciąży - crl). Kiedyś wspomniał w trakcie badania, że maluch ma ok 400 g, ostatnio nie mówił nic a jak spytałam, to też powiedział tylko w dużym przybliżeniu. Myślę, że to na samej końcówce jest ważniejsze, teraz chyba nie ma takiego znaczenia, jeśli kobieta robi usg I, II i III trymestru
Mój lekarz mówi że co za różnica ile waży skoro i tak chyba zamierzam urodzić 😂 Ale dla siebie coś tam mierzy zawsze. A on zdjęcia się upominam, bo dla niego to też takie mało istotne.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Lalia Ty mówiłaś że sprawdzałaś rozmiary ciuszkow z metrem kraw. :p. Powiedz mi, te rozmiary ciuchów z Sinsay wychodziły takie dosyć adekwatne? (wydaje mi się ze pisalas ze Sinsay ma rozmiarowke zbliżona do Smyka, a z kolei ze Smyk ma najbardziej adekwatne rozmiary... O ile dobrze pamiętam).
Bo chcę zamówić z Sinsay te ostatnie sztuki ciuszkow ktore mi brakują i nie wiem czy rozmiary brać według tego jak maja opisane (ktoras pisala ze wg niej Sinsay zanizony i już zgłupiałam jak zamawiać w takim razie). -
rozmiarówka, moze sie komus przyda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 15:55
-
Natka95 wrote:Cześć dziewczyny
Kiedy zaczynały Wam się pierwsze naprawdę odczuwalne objawy? Ja dziś w prawdzie dopiero 6tc, ale jak na razie w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży NIC, A NIC 🤔 wiem, że każdy organizm jest inny i że pewnie jeszcze się doczekam, ale jestem ciekawa jak to było u Wasza tydzień idę na pierwsze USG, mam nadzieję że wszystko jest ok...
Ja w III trymestrze, objawów ciąży brakCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Ja dziś cały dzień,a do 16 na pewno, spędzam w sypialni na łóżku. Z racji tego, że mały pokoj po malowaniu jeszcze czuc to moj maz pracuje z salonu, nie chcę go rozpraszac. A mi się tez przyda takie nicnierobienie, bo bolał mnie brzuch najpierw wieczorem, potem w nocy i potem nad ranem 😓 wczoraj juz się szykowalam na IP ale mi przeszlo.. A ten bol to nie wiem czy to skurcze czy to jelita, bo odkąd znow biore luteine to z kupa jest mega ciezko.. poddalam się tej nierownej walce i piję colon c jak mi kiedyś gin polecil, troche lepiej ale to jeszcze nie wszystko...
Leci ze mnie jeszcze ta wydzielina, zaczynam miec schizy czy to nie wody plodowe.
Generalnie za 2dni maz zaczyna urlop i wyjezdzamy do domu na wieś i tak myślę skontrolować się przed wyjazdem czy to u mojego gina czy na IP
Zulu czytałam dziś, że na naszym etapie może się wmożyć wydzielanie uplawow... Ja też ostatnio mam duzo bardziej mokro. -
SzalonaOna wrote:Mniam 😍
Ja dziś na obiad mam ziemniaczki pieczone z piersią z kurczaka w sosie z Cukinia i gorgonzola
Ja dziś moich domowników uraczam domową pizzką 😁🍕🍕🍕Iryska, Ounai lubią tę wiadomość
-
Doomi, a masz np body ze smyka i z H&M? To moim zdaniem te z Sinsay są pomiędzy jednymi a drugimi 😁
Z Sinsay mam jeszcze pajace, one wypadają standardowo tak jak ze smyka. Mam jeszcze komplet koszulka z długim+dresy w rozmiarze 68 i wypadają jak rozmiar 62/68 z Lidla z lupilu, a Lidl jest ciut większy.doomi03 lubi tę wiadomość
-
Doomi
o ja,mega upolowałaś rzeczy!
Bardzo mi się podobają
Ounai
Zupełnie inna Ty!
Mega mi się podobasz!
Wik
ja mam jeden rożek.
Jeden bardzo ciepły koc.
2 ciepłe kocyki minky.
Dwa lżejsze bawełniane kocyki.
3 ręczniki bawełniane z kapturem (nie pamiętam czy o to pytałaś).Ounai lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Ja w III trymestrze, objawów ciąży brak
Jak są dni, że brzuch jest spokojny, to naprawdę dobrze się czuję, aż Ci zazdroszczę kic, że Ty masz tak codziennie 😉kic83 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyA ja w piątek odbieram od ciotki zapasy dla małej na rozmiar 68, no mniejszych już nie ma
aaaa i kombinezon zimowu na 56, także pomału zaczyna się coś dziać 😂 byle do niedzieli tak Wam powiem 😂 wtedy już na Amen musimy przewieźć wszystkie rzeczy i wysprzatac tamto mieszkanie... Będzie intensywnie
Póki co... Tu jest tak fajnie, że mi się ruszać nie chce..doomi03, Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natka95 wrote:Cześć dziewczyny
Ciesz się jak najdłużej brakiem objawów, bo albo jesteś jedna z tych ktore ciążę przechodzą nie najgorzej, albo fala uderzeniowa dopiero nadejście 😉 😅 Mnie dopadlo az zdecydowanie za szybko. Od praktycznie samego początku strasznie drazliwe i bolesne piersi, zwlaszcza sutki. Od 5+0 okrutne zawroty głowy (chociaz ja wtedy bralam dawke uderzeniowa proga bo i luteine i duphaston więc moze dlatego organizm tak mocno zareagowal i nagle), trwały tydzień. Jakoś od 6+0-6+3 zaczęły sie mdłości, zaraz potem dosłownie rzyganko dalej niż widziałam i trwalo to sobie do 16 tygodnia 😂 także mi początku dały strasznie w kość.