X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Cześć dziewczyny :) jako że jesteście już doświadczone w temacie mam pytanie :D

Kiedy zaczynały Wam się pierwsze naprawdę odczuwalne objawy? Ja dziś w prawdzie dopiero 6tc, ale jak na razie w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży NIC, A NIC 🤔 wiem, że każdy organizm jest inny i że pewnie jeszcze się doczekam, ale jestem ciekawa jak to było u Was :) za tydzień idę na pierwsze USG, mam nadzieję że wszystko jest ok...
    Jeśli masz na myśli mdłości i wymioty to najgorzej było u mnie tak w 9-11 TC. Wymioty niestety jeszcze do teraz mi się zdarzają, np wczoraj wieczorem.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Ounai no i super:)
    Ounai i reszta, jakie macie kocyki i rożki, tzn ile i z jakich materialow? Chce zamowic u kolezanki i sie zastanawiam co wybrac. Myslalam o:
    1 rożku bawełna/velvet albo bawełna/bawełna typu wafel albo po prostu dwustronnie bawełna - jakie polaczenie najlepsze?
    1 kocyku srednim material velvet/plusz coś takiego (mam go po synku kolezanki)
    1 kocyku cieplejszym bawełna czy bawełna/wafel czy velvet?
    I cienkich kocykach muślinowych/bambusowych coś jak wieksza pieluszka
    Ja akurat mam dużo. Mam rożek bawełna/bawełna po synku, drugi od koleżanki bawełna minky, po synu kuzynki cały bawełna i teraz zamówiłam bawełna velvet.

Kocyków też mam dużo. Zimowy bawełna minky + cienki bawełna minky, gruby zimowy kocyk ręcznie robiony z wełny na szydełku po moim najmłodszym bracie, bawełniany kocyk otulacz, cienki kocyk letni otulacz po bracie, bawełniany kocyk pleciony średnio gruby, taki wiosenny. I jeszcze jeden pod kolor wózka chciałam 🙈

Sylwia, ja uwielbiam takiego long boba. Da się związać, suszy się krótko (a dla mnie to ważne, bo ja mam niesamowicie gęste włosy), można nosić proste i kręcone. I najważniejsze - teraz zaczną wychodzić garściami więc im krótsze to dla mnie tym lepiej.

Wik89, Sylwucha, kic83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, dzięki! Ja też w takim razie pójdę w więcej niż 1 rożek ;-)

Edyciak, u mojego lekarza prowadzącego mam wizyty co 4-5 tygodni i nie ważył ani nie mierzył mi dotąd dokładnie dziecka (tzn. mierzył na samym początku ciąży - crl). Kiedyś wspomniał w trakcie badania, że maluch ma ok 400 g, ostatnio nie mówił nic a jak spytałam, to też powiedział tylko w dużym przybliżeniu. Myślę, że to na samej końcówce jest ważniejsze, teraz chyba nie ma takiego znaczenia, jeśli kobieta robi usg I, II i III trymestru

Edyciak lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa Ounai jaki brzunio cudny ! 🤩 Ale chyba nie opadł, w sumie to nie znam się 😀
    Fryzura- spoko odświeżenie, a do mycia i suszenia miodzio

Edyciak, ja wagę dziecka pierwszy raz uslyszalam na polowkowym ale crl zawsze mialam mierzone choc nie zawsze mi mowil, sama widzialam na monitorku ile długości

Edyciak lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Ounai, dzięki! Ja też w takim razie pójdę w więcej niż 1 rożek ;-)

Edyciak, u mojego lekarza prowadzącego mam wizyty co 4-5 tygodni i nie ważył ani nie mierzył mi dotąd dokładnie dziecka (tzn. mierzył na samym początku ciąży - crl). Kiedyś wspomniał w trakcie badania, że maluch ma ok 400 g, ostatnio nie mówił nic a jak spytałam, to też powiedział tylko w dużym przybliżeniu. Myślę, że to na samej końcówce jest ważniejsze, teraz chyba nie ma takiego znaczenia, jeśli kobieta robi usg I, II i III trymestru
    Kup jeden, a jak będzie Ci odpowiadać to dokupisz drugi. Nie każdy lubi trzymać dziecko w rozku. Ja lubię i poza tym mam ich dużo bo tak zostały. Kocyki kocham i mogłabym ich mieć 50 nawet :P

Mój lekarz mówi że co za różnica ile waży skoro i tak chyba zamierzam urodzić 😂 Ale dla siebie coś tam mierzy zawsze. A on zdjęcia się upominam, bo dla niego to też takie mało istotne.

Wik89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie zmogło po obiedzie. Godzinke drzemałam.. :)

🔸28 lat

Wysłany: 22 lipca 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia Ty mówiłaś że sprawdzałaś rozmiary ciuszkow z metrem kraw. :p. Powiedz mi, te rozmiary ciuchów z Sinsay wychodziły takie dosyć adekwatne? (wydaje mi się ze pisalas ze Sinsay ma rozmiarowke zbliżona do Smyka, a z kolei ze Smyk ma najbardziej adekwatne rozmiary... O ile dobrze pamiętam).
    Bo chcę zamówić z Sinsay te ostatnie sztuki ciuszkow ktore mi brakują i nie wiem czy rozmiary brać według tego jak maja opisane (ktoras pisala ze wg niej Sinsay zanizony i już zgłupiałam jak zamawiać w takim razie).

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmiarówka, moze sie komus przyda ;)

jak-dobrac-rozmiar-dla-niemowlaka-1024x998.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 15:55

ubranka dla niemowląt
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzisiejszy spamik z kolejnych łowów 😂 Upolowane na Vinted :). Jeszcze tylko muszę zrobić ostatnie zamówienie z Sinsay i ciuszkow będę miała już wystarczająco :)

43823d67e6b2.jpg

fc45fcbf267a.jpg

7a6b473263ac.jpg

0a4b6e8499f8.jpg

eacaff77c18c.jpg

Enigvaa, Lalia, kic83, Ounai, Sylwucha, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Kiedy zaczynały Wam się pierwsze naprawdę odczuwalne objawy? Ja dziś w prawdzie dopiero 6tc, ale jak na razie w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży NIC, A NIC 🤔 wiem, że każdy organizm jest inny i że pewnie jeszcze się doczekam, ale jestem ciekawa jak to było u Was :) za tydzień idę na pierwsze USG, mam nadzieję że wszystko jest ok...

Ja w III trymestrze, objawów ciąży brak ;)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja dziś cały dzień,a do 16 na pewno, spędzam w sypialni na łóżku. Z racji tego, że mały pokoj po malowaniu jeszcze czuc to moj maz pracuje z salonu, nie chcę go rozpraszac. A mi się tez przyda takie nicnierobienie, bo bolał mnie brzuch najpierw wieczorem, potem w nocy i potem nad ranem 😓 wczoraj juz się szykowalam na IP ale mi przeszlo.. A ten bol to nie wiem czy to skurcze czy to jelita, bo odkąd znow biore luteine to z kupa jest mega ciezko.. poddalam się tej nierownej walce i piję colon c jak mi kiedyś gin polecil, troche lepiej ale to jeszcze nie wszystko...
    Leci ze mnie jeszcze ta wydzielina, zaczynam miec schizy czy to nie wody plodowe.
    Generalnie za 2dni maz zaczyna urlop i wyjezdzamy do domu na wieś i tak myślę skontrolować się przed wyjazdem czy to u mojego gina czy na IP

Zulu czytałam dziś, że na naszym etapie może się wmożyć wydzielanie uplawow... Ja też ostatnio mam duzo bardziej mokro.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mniam 😍

Ja dziś na obiad mam ziemniaczki pieczone z piersią z kurczaka w sosie z Cukinia i gorgonzola :)

Ja dziś moich domowników uraczam domową pizzką 😁🍕🍕🍕

Iryska, Ounai lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, a masz np body ze smyka i z H&M? To moim zdaniem te z Sinsay są pomiędzy jednymi a drugimi 😁
    Z Sinsay mam jeszcze pajace, one wypadają standardowo tak jak ze smyka. Mam jeszcze komplet koszulka z długim+dresy w rozmiarze 68 i wypadają jak rozmiar 62/68 z Lidla z lupilu, a Lidl jest ciut większy.

doomi03 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, piękny brzusio i fantastyczna fryzura! 🤩

Ounai lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi
    o ja,mega upolowałaś rzeczy!
    Bardzo mi się podobają :)

Ounai
    Zupełnie inna Ty!
    Mega mi się podobasz!

Wik
    ja mam jeden rożek.
    Jeden bardzo ciepły koc.
    2 ciepłe kocyki minky.
    Dwa lżejsze bawełniane kocyki.
    3 ręczniki bawełniane z kapturem (nie pamiętam czy o to pytałaś).

Ounai lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja w III trymestrze, objawów ciąży brak ;)
    Ja w sumie za bardzo objawów ciąży jako takiej też nie mam, gdyby nie mój bolący i twardniejący brzuch, to bym była w szczytowej formie 😄
    Jak są dni, że brzuch jest spokojny, to naprawdę dobrze się czuję, aż Ci zazdroszczę kic, że Ty masz tak codziennie 😉

kic83 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daria1 wrote:
    rozmiarówka, moze sie komus przyda ;)

Jak zwykle nie na temat, ale co tam, reklamę udało się wcisnąć. Szef będzie zadowolony 😂

doomi03, Inaa89, kic83, Lalia, dmg111, Zulugula, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w piątek odbieram od ciotki zapasy dla małej na rozmiar 68, no mniejszych już nie ma :) aaaa i kombinezon zimowu na 56, także pomału zaczyna się coś dziać 😂 byle do niedzieli tak Wam powiem 😂 wtedy już na Amen musimy przewieźć wszystkie rzeczy i wysprzatac tamto mieszkanie... Będzie intensywnie :)

Póki co... Tu jest tak fajnie, że mi się ruszać nie chce.. :)

doomi03, Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż weszłam do sklepu naszej koleżanki, ale niestety mimo, że wzory ładne, to jakoś płacić za body 40 zł, a za pajace po 50 zł, to lekka przesada jak dla mnie :/

doomi03, Edyciak, Lalia, dmg111, Zulugula, kar_oliv lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Ciesz się jak najdłużej brakiem objawów, bo albo jesteś jedna z tych ktore ciążę przechodzą nie najgorzej, albo fala uderzeniowa dopiero nadejście 😉 😅 Mnie dopadlo az zdecydowanie za szybko. Od praktycznie samego początku strasznie drazliwe i bolesne piersi, zwlaszcza sutki. Od 5+0 okrutne zawroty głowy (chociaz ja wtedy bralam dawke uderzeniowa proga bo i luteine i duphaston więc moze dlatego organizm tak mocno zareagowal i nagle), trwały tydzień. Jakoś od 6+0-6+3 zaczęły sie mdłości, zaraz potem dosłownie rzyganko dalej niż widziałam i trwalo to sobie do 16 tygodnia 😂 także mi początku dały strasznie w kość.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ