X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Właśnie Motylku - pieczone ziemniaczki mają wysoki indeks! Jeden z gorszych właściwie...

Edyciak cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku, trochę dziwne że ten twój doktor nie mierzy dziecka?

Ounai wg mnie opadł. Jak się dzisiaj czujesz?

A nie ma tak, jak są przygotowane dzień wcześniej, przez noc w lodówce i następnego dnia lekko podgrzane to ten index spada? Czy to się tyczy tylko gotowanych?

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Zdecydowałam się na Zdrową Rodzinę w Opolu. Kiedys Ci o tym pisałam. Prowadzą edukację przedporodową i u nich tez jest położna, która będzie później do mnie przyjeżdżać. Zrobilam już wywiad na jej temat i podobno bardzo fajna babka.
    Edit:
    Robią też ktg 😉
    Aaa tak, tak, pamiętam. A KTG robią jak są wskazania czy jak? Mi nikt na razie nic o KTG nie mówił. 🤔

Ounai w końcu za 2.5 tygodnia możesz na legalu rodzić Martę bo będzie donoszona więc może stąd przypływ sił. :D

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio pojadłam ziemniaków i teraz nie mogę unormować :/ pora wrócić do kaszy. Na szczęście już niedługo ;)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Aaa tak, tak, pamiętam. A KTG robią jak są wskazania czy jak? Mi nikt na razie nic o KTG nie mówił. 🤔

Ounai w końcu za 2.5 tygodnia możesz na legalu rodzić Martę bo będzie donoszona więc może stąd przypływ sił. :D
    No to mnie pociesza. Dziś rano włączyłam Marty ręczniki do prania, jeszcze ostatnie ciuszki, chusty i mogę jechać na porodowkę. A no i rożek jak wreszcie przyjdzie ;) ale w razie czego mam kocyki więc tragedii nie ma.

doomi03 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No to mnie pociesza. Dziś rano włączyłam Marty ręczniki do prania, jeszcze ostatnie ciuszki, chusty i mogę jechać na porodowkę. A no i rożek jak wreszcie przyjdzie ;) ale w razie czego mam kocyki więc tragedii nie ma.
    A masz spakowana torbę do szpitala już? Ja nie wiem kiedy mam to zrobić... Czy już? 🤔

Meggi ja nie wiem czy z ziemniakami tak jest bo ich nie mogę, ale np jak jem dwa dni taki sam obiad z kaszą i na drugi dzień po prostu ja odgrzeje z lodówki to na pewno jest tak jak piszesz bo cukier wtedy jest trochę niższy.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mam przypływ energii. To chyba niedobrze 😂 ale ogólnie staram się obijać. Zwalam obowiązki na męża, ja sobie więcej siedzę niż robię. Wczoraj coś zaczął przebąkiwać że jednak zapłaci za mycie okien więc będę kuć żelazo póki gorące. Może się nie wycofa :P

Korzystaj póki proponuje :)
    Wg mnie jeszcze trochę do opadnięcia.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    To widzę, że jesteśmy siostry objawowe. Też wczoraj jakieś bóle miałam jakby skurcze, ale to bardziej z jelit takie wkurzające, bo też mam zaparcie.
    I ze mnie też leci woda... Na wizycie w poniedziałek dr robiła mi test na wody i jest ok, ale pobrała posiew, w razie jakby to infekcja była. Może dla spokoju jedź na izbę albo do swojego dr. Ja byłam na izbie w piątek z tym, nie było pacjentów żadnych, od razu mnie przyjęli i zbadali 🙂 jedyne co to marudzili, czemu nie pojechałam do szpitala z 3 st referencyjnosci 🤦

Oj tak Irysko, pamiętam że Ciebie tez tak bolał brzuch na poczatku ciąży, potem te twardnienia.. nawet wagowo podobne😀 u mnie wyszla infekcja więc może ten śluz od tego, dzis kończę lek a potem jeszcze tydzien probiotyku.
    Colon c na zaparcia zadziałał i o niebo lepiej się czuję 🙈 a brzuch o polowe mniejszy się zrobil... to bezpieczny naturalny specifik, bakterie i jakaś roślinka, może spróbuj czasem:)

Jak mi przyjdzie suplementowac żelazo a zakladam, że przyjdzie za jakis miesiąc , to juz w ogóle będzie dramat z 💩

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Oj tak Irysko, pamiętam że Ciebie tez tak bolał brzuch na poczatku ciąży, potem te twardnienia.. nawet wagowo podobne😀 u mnie wyszla infekcja więc może ten śluz od tego, dzis kończę lek a potem jeszcze tydzien probiotyku.
    Colon c na zaparcia zadziałał i o niebo lepiej się czuję 🙈 a brzuch o polowe mniejszy się zrobil... to bezpieczny naturalny specifik, bakterie i jakaś roślinka, może spróbuj czasem:)

Jak mi przyjdzie suplementowac żelazo a zakladam, że przyjdzie za jakis miesiąc , to juz w ogóle będzie dramat z 💩
    Mi właśnie w poniedziałek dr przepisała żelazo, ale jakoś boje się brać😄. Hemoglobinę mam w normie dalej, jedynie spadła trochę od ostatniego badania, więc tak się waham, czy warto brać😋
    Spróbuję ten Colon C , ale najpierw kupię sobie maślankę, bo czasem mi pomaga😉

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Mi właśnie w poniedziałek dr przepisała żelazo, ale jakoś boje się brać😄. Hemoglobinę mam w normie dalej, jedynie spadła trochę od ostatniego badania, więc tak się waham, czy warto brać😋
    Spróbuję ten Colon C , ale najpierw kupię sobie maślankę, bo czasem mi pomaga😉

Ja maslanki nie lubię wiec u mnie nie przejdzie 😀 ale zcelowalam z tym zelazem 😀 To ja mam hemoglobine w normie ale hematokryt juz jest trochę poniżej normy, moj gin mowi że jak oba te parametry są duzo znizone to wtedy bierze się żelazo (chociaz tu któraś z dziewczyn pisała, że niby te parametry miala w normie a stricte żelazo wyszlo jej niedobór)

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jako że jesteście już doświadczone w temacie mam pytanie :D

Kiedy zaczynały Wam się pierwsze naprawdę odczuwalne objawy? Ja dziś w prawdzie dopiero 6tc, ale jak na razie w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży NIC, A NIC 🤔 wiem, że każdy organizm jest inny i że pewnie jeszcze się doczekam, ale jestem ciekawa jak to było u Was :) za tydzień idę na pierwsze USG, mam nadzieję że wszystko jest ok...

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Nie pamiętam w jakim termine, ale w którymś tam tygodniu jak chcesz, to robią gratis. To są projekty unijne więc mają fajne rozwiązania. Dostałam namiary z polecenia. Myślę, że tylko na tym skorzystam. Jutro zajęcia z kikuta i kąpieli, czyli mój koszmar 🤣

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10kg włosów mniej. Zasada jak zawsze, nie cytujcie :D

[tu było zdjęcie]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 23:59

Wik89, Sylwucha, Annia, Edyciak, Inaa89, Anet.kaa, kar_oliv, kic83, Lalia, SzalonaOna, doomi03, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Kiedy zaczynały Wam się pierwsze naprawdę odczuwalne objawy? Ja dziś w prawdzie dopiero 6tc, ale jak na razie w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży NIC, A NIC 🤔 wiem, że każdy organizm jest inny i że pewnie jeszcze się doczekam, ale jestem ciekawa jak to było u Was :) za tydzień idę na pierwsze USG, mam nadzieję że wszystko jest ok...
    U mnie bardzo szybko. Jeszcze testu nie zrobiłam,a podejrzewałam, że to może być ciąża (chociaż tych ciąż urojonych miałam mnóstwo 😉). Pierwszym, bardzo wczesnym objawem, był metaliczny posmak kawy. Nigdy czegoś takiego nie czułam. Później objawy grypopodobne, mdłości, bóle głowy.

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Ja stricte ciazowych objawow mialam ze 2 dni. a tak tylko brak apetytu i od nie dawna zawroty glowy. Ciesz sie, bo jak sie zaczna to latwo nie ustapia ☺️

🔸28 lat

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, czad! Tez mnie korci przyciąć włosy 😋

Ounai, doomi03 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    A masz spakowana torbę do szpitala już? Ja nie wiem kiedy mam to zrobić... Czy już? 🤔

Meggi ja nie wiem czy z ziemniakami tak jest bo ich nie mogę, ale np jak jem dwa dni taki sam obiad z kaszą i na drugi dzień po prostu ja odgrzeje z lodówki to na pewno jest tak jak piszesz bo cukier wtedy jest trochę niższy.
    Oczywiscie, że nie 😂 może dzisiaj zacznę pakować

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai no i super:)
    Ounai i reszta, jakie macie kocyki i rożki, tzn ile i z jakich materialow? Chce zamowic u kolezanki i sie zastanawiam co wybrac. Myslalam o:
    1 rożku bawełna/velvet albo bawełna/bawełna typu wafel albo po prostu dwustronnie bawełna - jakie polaczenie najlepsze?
    1 kocyku srednim material velvet/plusz coś takiego (mam go po synku kolezanki)
    1 kocyku cieplejszym bawełna czy bawełna/wafel czy velvet?
    I cienkich kocykach muślinowych/bambusowych coś jak wieksza pieluszka

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Wlasnie z ziemniaki tak też jest, ale nie wiem czy to dotyczy pieczonych, bo gotowanych na pewno.

Edyciak lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Krwotaki z nosa przez 2-3 dni jeszcze przed testem (wtedy nie wiedziałam że to jest połączone ze sobą), a mdłości i wymioty od 7 do 15 tygodnia, plus dwa obdlenia, brak siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 13:55

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Edyciak cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku, trochę dziwne że ten twój doktor nie mierzy dziecka?
    Dziwne to może tylko z tego powodu, że to jednak wizyta prywatna... I że oczekiwałabym kompleksowego podejścia. Ale z drugiej strony, czy te pomiary co 3 tyg są aż tak potrzebne... Przecież w czasie ciąży są 3 główne USG, gdzie wszystko dokładnie się bada, a te USG pomiędzy są takie do sprawdzenia, czy wszystko ok. Tylko wy macie dużo zdjęć, a ja mam jedno jajko i potem chyba potworka z 11 TC. 😂
    Mimo że lubię tego lekarza, to kolejną ciążę będę prowadzić u innego. 😊

‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ