Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
SzalonaOna wrote:Wiesz, liczę że około 1000 zł i tak sobie zostawia. No bo dopłata za wodę będzie, rozliczenie ogrzewania, prąd i gaz. I okej. Wymiana tapety 200 zł (na jednej ścianie mała maznela kredkami). Ale co z resztą kasy?! Mieszkanie było wysorzatane. Kurze poscieralismy, odkurzyłam podłogi, umyłam je. Okna umyłam wszystkie. Tam prócz kuchni i 2 szaf w zabudowie nie było mebli. Więc nie rozumiem za bardzo jaki to wg niej generalny porządek jest potrzebny
jeszcze mówię, żebyśmy my dostali to mieszkanie wysorzatane i w stanie idealnym, igła normalnie, to bym zrozumiała. Ale odmalowalismy je j de facto oddaliśmy w stanie lepszym, niż je wynajęliśmy.
Poczekam, mają miesiąc na rozliczenie kaucji. Żądam od nich pełnej rozpiski co i jak i za co zostało potrącone. I nie ibchodI mnie to, ale zwrócą mi część kaucji. Jeśli nie, dostaną pismo od prawnika. Wiedziałam, że ogólnie biura nieruchomości tak oszukują, ale ze aż tak?! To 2 mieszkanie, w którym igrabili nas z całej kaucji...
Edit. Mieszkanie wydaliśmy 28.07 a czynsz i najem jest zapalony do 31.07. W tej sytuacji mogę zadać zwrotu za te 4 dni skoro teoretycznie tam nie mieszkamy? Czy nie? Bo umowa była do 31.07. Ale lokal wydaliśmy wcześniej.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dziewczyny podbijam swoje pytanie
Annia, nie dziwię Ci się. Ale na naszym wątku ogólnie ciężkie towarzystwo się trafiło. Jak z synem byłam w ciąży to były w większości luźne babki jak na naszym forum tutaj. Ciągle się pisało w atmosferze dobrego humoru, żartu, czułaś się jak między starymi kumpelami. A tam tego brakuje.
A dotykanie swoich narządów płciowych nie jest tylko domeną chłopców, bo dziewczynki też tak robią. Tylko myślę, że chłopcom wydaje się to bardziej ciekawe bo jednak ten siusiak tam sobie dynda i aż kusiMoim zdaniem najważniejsze, żeby o tym rozmawiać naturalnie, nie robić afery, nie powodować zawstydzenia u dziecka. Też nie kombinować za dużo, mówić tyle ile dziecko na danym etapie rozwoju potrzebuje, ale nie kłamać.
Julik, ja myślę, że Twój mąż sobie poradzi w rozmowach z synem. Nie skreślaj go już teraz. Ja wiem, że nam się czasem wydaje że my wszystko lepiej zrobimy, ale nawet jeśli tak jest to niech facet zrobi to gorzej, ale niech zrobi sam bo to taka męska część wychowania i warto nie zabierać jej mężowi. Tak samo jak nauki siusiania na stojąco czy przytrzymywania siusiaka przy sikaniu na siedzącoAnnia, Inaa89, Julik lubią tę wiadomość
-
Właśnie zauważyłam, że na moim drugim suwaczku pojawił się... 9 miesiąc ciąży! Trochę wcześnie bo tak naprawdę zacznie się w sobotę, ale w sumie czuję się jakbym już w nim była 😂
kic83, SzalonaOna, Zulugula, Lalia, doomi03, Inaa89, Enigvaa, Wik89, Julik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Właśnie zauważyłam, że na moim drugim suwaczku pojawił się... 9 miesiąc ciąży! Trochę wcześnie bo tak naprawdę zacznie się w sobotę, ale w sumie czuję się jakbym już w nim była 😂
A Twój synek tylko do piątku chodzi do przedszkola?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:A Twój synek tylko do piątku chodzi do przedszkola?
Jutro muszę jechać do pracy. Zgłaszam młodego do multisport na miesiąc bo pójdę z torbami. Wczorajszy basen kosztował mnie 20zl. Mąż mówi że może go we wakacje codziennie zabierać, więc 90zl za kartę miesięcznie nam się opłaca -
Jestem po prenatalnych, z dzidzia wszystko ok. Rozwija się prawidlowo. Każda czesc cialka na swoim miejscu. Pytałam o plec. Powiedział ze za wczesnie troche jeszcze, ale dwukrotnie powtórzył ze wg niego dziewczynka ale daje 70%. Niewiem czy się cieszyć, co myśleć.
SzalonaOna, Lalia, kar_oliv, Zulugula, doomi03, kic83, Anet.kaa, Edyciak, dmg111, Wik89, Julik lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inaa89 wrote:Jestem po prenatalnych, z dzidzia wszystko ok. Rozwija się prawidlowo. Każda czesc cialka na swoim miejscu. Pytałam o plec. Powiedział ze za wczesnie troche jeszcze, ale dwukrotnie powtórzył ze wg niego dziewczynka ale daje 70%. Niewiem czy się cieszyć, co myśleć.
Ale cudownie ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Więc że boisz się jeszcze cieszyć, ale ja MUSZĘ Ci pogratulować. Będzie królewna wśród książąt
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inaa, gratki 😁😍 mi dali 70% na synusia, Tobie 80% na córcię, trzymam kciuki żeby nam się nic nie zmieniło 💜💙
Dziewczyny, mam wyniki i TSH 1,364 (7 tyg temu było 1,129), a Ft4 0,88 przy normie 0,7-1,48, czyli to 23% wysycenia normy i nie wiem czy nie ciut za mało 🤔
Największą zagwostke mam z glukoza, bo wyszła 4,24 mmol, czyli 72 ng 😅 ja nigdy nie miałam tak niskiego cukru 🤷♀️
Doomi03, uspokoilas mnie z tymi ruchami 😘 bo ja pod koniec ubiegłego tygodnia myślałam że dość wyraźnie czuję, a w tym tygodniu to tak średnio i oczywiście już tryb czarne myśli mi się włączył 🤦♀️ ale gin mówił że ruchy to tak od połowy ciąży, więc chyba to nic niepokojącego ze jeszcze nie czuję ich regularnie, co myślicie? Przypominam, że to pierwsza ciąża, a łożysko na przedniej ścianie 😉doomi03, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Jestem po prenatalnych, z dzidzia wszystko ok. Rozwija się prawidlowo. Każda czesc cialka na swoim miejscu. Pytałam o plec. Powiedział ze za wczesnie troche jeszcze, ale dwukrotnie powtórzył ze wg niego dziewczynka ale daje 70%. Niewiem czy się cieszyć, co myśleć.
70% to więcej niż połowa pewności, także nie ma bata, będzie krolewna (rodzyneczek waszej rodzinki)💞👸
Lalia, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Inaaaa!!!! 70% to dużo 😀 trzymam mocno kciuki!! Będzie księżniczka 😁
Lalia w kazdej książce , w kazdej apce jest, że oczywiście można poczuć ruchy juz od 17/18 tyg ale zwykle jest to od 20tyg😊 tym bardziej, że jak sama mówisz masz łożysko na przedniej scianieLalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Lalia wrote:Inaa, gratki 😁😍 mi dali 70% na synusia, Tobie 80% na córcię, trzymam kciuki żeby nam się nic nie zmieniło 💜💙
Dziewczyny, mam wyniki i TSH 1,364 (7 tyg temu było 1,129), a Ft4 0,88 przy normie 0,7-1,48, czyli to 23% wysycenia normy i nie wiem czy nie ciut za mało 🤔
Największą zagwostke mam z glukoza, bo wyszła 4,24 mmol, czyli 72 ng 😅 ja nigdy nie miałam tak niskiego cukru 🤷♀️
Doomi03, uspokoilas mnie z tymi ruchami 😘 bo ja pod koniec ubiegłego tygodnia myślałam że dość wyraźnie czuję, a w tym tygodniu to tak średnio i oczywiście już tryb czarne myśli mi się włączył 🤦♀️ ale gin mówił że ruchy to tak od połowy ciąży, więc chyba to nic niepokojącego ze jeszcze nie czuję ich regularnie, co myślicie? Przypominam, że to pierwsza ciąża, a łożysko na przedniej ścianie 😉
Spokojnie Lalia, na tym etapie co Twój to też ruchy czulam zdecydowanie nie regularnie, zwłaszcza ze były jeszcze meeeega delikatne i potrafilam poczuć je nawet raz na pare dni tylko. Dopiero jakos od nie pamiętam dokładnie, dopiero po skończonym 20 tygodniu jak nie później, zaczęły być wyczuwalne dzień w dzień i z każdym tygodniem nabierają na sile.. Wiec luz kochana, jeszcze masz czas na regularneLalia lubi tę wiadomość
-
A co do smoczków, to ja trochę czytałam "internety" i są różne opinie..
BIBS:
+Kauczuk jest naturalnym tworzywem i nie zawiera niebezpiecznych plastików, substancji, w tym tego BPA czy jakoś tak
- kauczuk puchnie pod wpływem ssania i trzeba go wymieniać w zależności od potrzeb co 2-4 tygodnie, bo jak spuchnie za bardzo to może powodować wady zgryzu
SILIKONOWE SMOCZKI
+ nie trzeba ich wymieniać, ponieważ nie zmniejszają swoich rozmiarów
-trzeba zwrócić uwagę czy nie zawierają tego BPA czy jakoś tak
Ogólnie czytałam, że najzdrowiej dla dziecka to nie dawać w ogóle smoczka, bo każdy nadużywany może zwiększyć ryzyko (nie od razu spowodować) wady zgryzu. Ale bardzo często dziecko się uspokaja ssąc smoczek i to nam daje wolność (moja kuzynka nie chciała dawać smoczka, więc 12 h/dobę miała syna na cycku bo ssał brodawkę).
Trzeba też zwrócić uwagę czy ten plastik co jest na zewnątrz na dziurki żeby nie robiły się odparzenia oraz czy po obu stronach (góra i dół) jest wycięcie pod nosek, gdyby dziecko go sobie obróciło.
Co do kształtu samego smoczka, to już zależy od dziecka, ja szukałam symetryczny (taki okrągły), który będzie najbardziej przypominał brodawkę.
Moja znajoma była z 5cio miesięcznym synem u neurologopedy i kazała jej kupić jakiś Hevea który jest tak profilowany ze uciska mu odpowiednie miejsce na podmienieniu bo mały ssie kciuk.
Pytałam znajomych to jedni mówili, że ich dzieci żadnego nie wzięły żadnego smoczka, a inni mówili że dopiero 3 lub 4 smoczek dziecku przypasował i to była metoda prób i błędów.
Więc albo trzeba zrobić jak Kic kupić 3 smoczki 3 firm, albo kupić teraz 1 i dokupywać na bieżąco jak dziecku nie przypasuje 😉
kic83, Inaa89, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:A co do smoczków, to ja trochę czytałam "internety" i są różne opinie..
BIBS:
+Kauczuk jest naturalnym tworzywem i nie zawiera niebezpiecznych plastików, substancji, w tym tego BPA czy jakoś tak
- kauczuk puchnie pod wpływem ssania i trzeba go wymieniać w zależności od potrzeb co 2-4 tygodnie, bo jak spuchnie za bardzo to może powodować wady zgryzu
SILIKONOWE SMOCZKI
+ nie trzeba ich wymieniać, ponieważ nie zmniejszają swoich rozmiarów
-trzeba zwrócić uwagę czy nie zawierają tego BPA czy jakoś tak
Ogólnie czytałam, że najzdrowiej dla dziecka to nie dawać w ogóle smoczka, bo każdy nadużywany może zwiększyć ryzyko (nie od razu spowodować) wady zgryzu. Ale bardzo często dziecko się uspokaja ssąc smoczek i to nam daje wolność (moja kuzynka nie chciała dawać smoczka, więc 12 h/dobę miała syna na cycku bo ssał brodawkę).
Trzeba też zwrócić uwagę czy ten plastik co jest na zewnątrz na dziurki żeby nie robiły się odparzenia oraz czy po obu stronach (góra i dół) jest wycięcie pod nosek, gdyby dziecko go sobie obróciło.
Co do kształtu samego smoczka, to już zależy od dziecka, ja szukałam symetryczny (taki okrągły), który będzie najbardziej przypominał brodawkę.
Moja znajoma była z 5cio miesięcznym synem u neurologopedy i kazała jej kupić jakiś Hevea który jest tak profilowany ze uciska mu odpowiednie miejsce na podmienieniu bo mały ssie kciuk.
Pytałam znajomych to jedni mówili, że ich dzieci żadnego nie wzięły żadnego smoczka, a inni mówili że dopiero 3 lub 4 smoczek dziecku przypasował i to była metoda prób i błędów.
Więc albo trzeba zrobić jak Kic kupić 3 smoczki 3 firm, albo kupić teraz 1 i dokupywać na bieżąco jak dziecku nie przypasuje 😉
Laila
jak zwykle dogłębna analiza 😘Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia, Inaa89, Ounai, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Inaa, gratki 😁😍 mi dali 70% na synusia, Tobie 80% na córcię, trzymam kciuki żeby nam się nic nie zmieniło 💜💙
Doomi03, uspokoilas mnie z tymi ruchami 😘 bo ja pod koniec ubiegłego tygodnia myślałam że dość wyraźnie czuję, a w tym tygodniu to tak średnio i oczywiście już tryb czarne myśli mi się włączył 🤦♀️ ale gin mówił że ruchy to tak od połowy ciąży, więc chyba to nic niepokojącego ze jeszcze nie czuję ich regularnie, co myślicie? Przypominam, że to pierwsza ciąża, a łożysko na przedniej ścianie 😉Lalia lubi tę wiadomość