X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 10:18

Sylwucha lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, to faktycznie bardziej złożona sytuacja z mężem, ale wierzę, że wszystko się ułoży 😘

Anetka, w ogóle nie widać po Tobie tych 5 kg!! Ja mam 1,5 kg na plusie a już widać po brzuchu i biodrach 😉 sąsiedzi mi zaczęli gratulować 🤣

Dziewczyny, które dopadła choroba, współczuję 😔 ciąża +upał +przeziębienie to masakra.. Kurujcie się!!

Słodkie Mamy, jestem dla Was pełna podziwu 👌 cukrzyca ciążowa to była jedna z moich największych obaw, gdyż jestem z rodziny cukrzycowej i mam naprawdę duże obciążenie ryzykiem, a dodatkowo moja glukoza zawsze wychodziła na granicy 95-100. Ale nie wiem czy to kwestia tego że w pierwszym trymestrze całkiem mnie odrzuciło od słodkiego, czy tego że boję się cukrzycy w ciąży, ale nie objadam się słodkim nie wiadomo jak i w środę mój cukier był 72 😮 najniższy w życiu chyba 👍 wiadomo, czasem wleci puszka Pepsi czy Fanty, dzisiaj zrobiłam 6 blaszek rogalikow drożdżowych (dzielę się z teściami i rodzicami 🤣), ale nie zamieniam posiłku na słodycze, tylko raczej traktuje 1-2 razy dziennie jako deser 😉 ale przede mną jeszcze ponad połowa ciąży, a właśnie wtedy zwiększa się ryzyko cukrzycy, no więc zobaczymy, oby nie!

Ounai lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Odebrałam dziś wyniki - wszystko ok. Tsh przy dawce 100 też się ładnie trzyma nanpoziomie 1,33. Apropo wagi. 12 kg na plusie. Fuck! Praktycznie cały czas jestem w ruchu. Nie są to ćwiczenia, ale nie leżę tez jak matrona.
    Kochana, ale to jest nic. Moja dobra koleżanka urodziła bliźniaczki w 36 tyg i przytyła 16 kg i obstawiam, że Ty dużo więcej nie nabierzesz. Byłam u niej tydzień po porodzie i już nic z tych 16 kg na niej nie było widać (wiadomo oprócz luźnej skóry) i jestem przekonana, że u Ciebie będzie tak samo, bo Ty nie tyjesz tylko wszystko idzie w dziewczyny, które też są dość spore z tego co pisałaś.

Motylku no, ale ten czas leci. Ile dni do ślubu u Ciebie jeszcze? :D mam nadzieję, że zdążysz się wykurować!

Edit: Lalia zazdroszczę cukru. 💕 U mnie tata cukrzyk, a jest szczuplutki. Mama za to przy kości całe życie i cukry w normie, genetyka. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 13:47

Sylwucha, SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Sylwia, dzielisz na 2 i masz 6kg na 1 ciaze, jesteś szczuplejsza niż my 😁
    Dmg, hahahah kochana jesteś 😁
    Te moje diablice rozsadzają mi brzuch😈😈

dmg111 lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Niki1 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że się do was wtrące ale chcę zapytać czy 14 dpo beta 24.1 nie jest za niska. Iczy ona mi nie spada bo 11 dpo już miałam pozytywny test

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    A kiedy miałaś owulacje wiesz dokładnie którego?
    23 marca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Kochana, ale to jest nic. Moja dobra koleżanka urodziła bliźniaczki w 36 tyg i przytyła 16 kg i obstawiam, że Ty dużo więcej nie nabierzesz. Byłam u niej tydzień po porodzie i już nic z tych 16 kg na niej nie było widać (wiadomo oprócz luźnej skóry) i jestem przekonana, że u Ciebie będzie tak samo, bo Ty nie tyjesz tylko wszystko idzie w dziewczyny, które też są dość spore z tego co pisałaś.

Motylku no, ale ten czas leci. Ile dni do ślubu u Ciebie jeszcze? :D mam nadzieję, że zdążysz się wykurować!

Edit: Lalia zazdroszczę cukru. 💕 U mnie tata cukrzyk, a jest szczuplutki. Mama za to przy kości całe życie i cukry w normie, genetyka. 🤷‍♀️
    Kochanie, równo 2 tygodnie 😍 14.08 o 10.30 jest ślub :)

Ounai, Annia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Dmg, hahahah kochana jesteś 😁
    Te moje diablice rozsadzają mi brzuch😈😈
    Dmg ma rację! Ty musisz dzielić na pół... No bo masz 2 maluszki w sobie 😍

Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też takie mokre jesteście jak sorzzatacie mieszkanie? Bo ja już ogarniam ostatni pokój, zostanie mi odkurzanie i rozwieszenie prania, a sapie strasznie 😂

Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, 2h opóźnienia myślałam, że zwariuje. Mam za 4 tyg skontrolować na usg ponownie ten mózg maluszka. Ogólnie to się nic ciekawego nie dowiedziałam. Mam teraz zrobić w następnej kolejności te wszystkie badania z krwi glukoza, przeciwciala itp.

11.08 zaczynam szkole rodzenia z mężem i będę deklarować położną 😊

Powoli chyba zacznę robić zakupy, ale tak nie mam doświadczenia, że aż nie wiem za co się zabrać, jestem totalnie zielona.

Mam 3,5 kg na plusie 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 14:53

Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, u mnie cukrzycę ma tata i jego rodzice oraz babcia od strony mamy 😁 natomiast niedoczynność tarczycy ja, moja mama i dziadek z jej strony oraz kuzynka 😁 nadciśnienie wszyscy dziadkowie, ciotki, wujkowie i mój tata 😁
    Więc cały pakiet 😂

Dziewczyny, dzisiaj tak mnie bobas kopie, że aż udało mi się nagrać brzuszek 😍 uff, w końcu jadę bez stresu na wizytę do lekarza 😅

A tak w ogóle pochwalę się Wam pierdołą, ale tak się jaram, że muszę 🤦‍♀️
    Przyszły mi dzisiaj uchwyty do mebli w pokoju bobo 🤩
    149927e0190e.jpg
    22a88113d8bd.jpg
    3ccacdcb0885.jpg
    d34f53a0b2cc.jpg
    Misie, króliki i jeże🙈 matka wariatka 😂

Ale mamy szafę Pax z Ikei, a chcemy zamówić komode Stuva Folja z Ikei i zamówiliśmy regał z allegro i żeby to wyglądało spójnie to pomyślałam że wszędzie damy gałki jednego typu, a że mam bzika na punkcie zwierzątek to taki motyw 😅

Ounai, SzalonaOna, kar_oliv, Stokrotka027, Inaa89, Annia, Zulugula, doomi03, Sylwucha, kic83, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    23 marca :)

to tak jak ja 22/23
    Co do pocenia,unas ponad 30 stopni od paru dni, ja od samego chodzenia jestem cała mokra 😅 Z rana o 10 szybko z córka do Parku lecę, bo później nie dała bym rady A i tak wracam cała mokra ,ost pisałam nawet że majtki muszę zmieniać.. bo się tak poce nawet tam 🤢 Czekam na chłodniejsze dni.. Nie lubię lata tym bardziej w ciąży.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka ze studiów miała termin na ten sam dzień co ja. Już tuli synka. Tak, że ten... Zaczęłam się pakować 😂😂😂 Mąż się śmieje że się wystraszyłam. Wystawił home office na poniedziałek a po drodze z pracy był podrzucić rzeczy mojemu szefowi bo nasz zakład pracy kazał mu siedzieć 2 tygodnie na kwarantannie.

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ale cuuuudo 😍

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wygląda to przesłodko! 😍

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnęłam mieszkanie, odkurzyłam, pranie zrobione i padam na pysk...

Upały są nie do zniesienia! 😂

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    22 tydzień, + 5 kg na liczniku 🤯🤯🤯
    Boje się co będzie dalej bo mam wrażenie, że codziennie jestem większa 🤯 Dziś jeszcze sobie folguje bo widzę się z przyjaciółkami, ale chyba muszę się opanować z jedzeniem.
    Oczywiście nie jem jakiegoś syfu, na śniadanie codziennie owsianka, ale wieczorem mąż odpala czipsy a ja mu je podjadam.

Gdzie Ty +5kg schowałaś? W ogole tego po Tobie nie widać :)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai moj maz troche podobny z zachowania do twojego. Jak ktoś go poprosi zeby przyszedl cos zrobic, pomógł itp to leci odrazu. A jak ja proszę to juz tak szybki nie jest 😉 nie ukrywam teraz jest super. Ja leze, on ogarnia caly dom, dzieci do przedszkola, sprzata, pierze, gotuje, robi zakupy, nawet piecze słodkości 😉 teraz ma urlop akurat, a tak to dodatkowo chodzi do pracy. Ale nie ma pretensji, wie ze musi i robi wszystko. Ale ogólnie on pochodzi z domu gdzie jednym słowem powiem Wam jest mega syf. Jego rodzice mają wyrąbane w sprzątanie i ogólnie w wystroj mieszkania i dbanie o nie. Pala w domu papierosy i smród od tego jak nw. Dlatego nie nawidze tam jezdzic z dziecmi i rzadko to robie. Jego matka to wg taka wiecie wszystko najlepiej tanim kosztem, i jak remontowaliśmy mieszkanie to wiadomo na lata wiec szukalam samych lepszych materiałów i wyposażenia. W kuchni mam piekarnik samsung dual cook, przy mojej gromadce zależało mi na takim bo duzo pieczemy itp i tu możemy podwójnie w różnej temp a ona do nas po co taki drogi, po co Wam wg sprzęty w zabudowie. Mogliście kupic sobie tani piekarnik z gazówka za 500zl. Panele tez, po co takiw drogie przeciez sa promocje i mozna kupic metr za 9.99zl. Wiec mowie Wam masakra jakaś. Ona w domu ma syf , a nas sie czepia wystroju i tego ze dbamy.
    Takze moj maz wg nie byl nauczony porzadku. U nas w domu ma być czysto i nie ma innej opcji. I glownie ja go tego nauczylam i teraz sam z siebie wszystko zaczyna robić. Kuchnie mamy cala w połysku, plus sprzęty czarne szkło. Zawsze jak sprzata kuchnie to chyba lepiej jak ja, bo cala lsni. Łazienka to samo, mamy taki podzial obowiązków ze to pomieszczenie należy do niego. I niewiem jak on to robi ale 15min i łazienka lsni. Ale poczatki wspólnego mieszkania byly ciężkie, bo tez rozrzucał ciuchy, sprzatac po co. Wiec musialam troche sie pomęczyć aby dojść do tego co jest teraz 😉 choc czasem tez potrafi wyprowadzić mnie z równowagi 😁
    Takze Ounai nie przejmuj się, może wkoncu dotrze do niego i sam z siebie zacznie ogarniać dom. Chłopy tak maja, trzeba ich wszystkiego uczyc jak dzieci 😊

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia piękne te uchwyty, mam podobną szafę. Nie wiedziałam, że mogą tak zmienic wygląd, są super 😀

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też miałam wizytę, wszystko dobrze 😊 wzięłam płytę z usg żeby mąż mógł obejrzeć i nie umiemy jej odtworzyć 😢

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ