Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, to faktycznie bardziej złożona sytuacja z mężem, ale wierzę, że wszystko się ułoży 😘
Anetka, w ogóle nie widać po Tobie tych 5 kg!! Ja mam 1,5 kg na plusie a już widać po brzuchu i biodrach 😉 sąsiedzi mi zaczęli gratulować 🤣
Dziewczyny, które dopadła choroba, współczuję 😔 ciąża +upał +przeziębienie to masakra.. Kurujcie się!!
Słodkie Mamy, jestem dla Was pełna podziwu 👌 cukrzyca ciążowa to była jedna z moich największych obaw, gdyż jestem z rodziny cukrzycowej i mam naprawdę duże obciążenie ryzykiem, a dodatkowo moja glukoza zawsze wychodziła na granicy 95-100. Ale nie wiem czy to kwestia tego że w pierwszym trymestrze całkiem mnie odrzuciło od słodkiego, czy tego że boję się cukrzycy w ciąży, ale nie objadam się słodkim nie wiadomo jak i w środę mój cukier był 72 😮 najniższy w życiu chyba 👍 wiadomo, czasem wleci puszka Pepsi czy Fanty, dzisiaj zrobiłam 6 blaszek rogalikow drożdżowych (dzielę się z teściami i rodzicami 🤣), ale nie zamieniam posiłku na słodycze, tylko raczej traktuje 1-2 razy dziennie jako deser 😉 ale przede mną jeszcze ponad połowa ciąży, a właśnie wtedy zwiększa się ryzyko cukrzycy, no więc zobaczymy, oby nie!Ounai lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Odebrałam dziś wyniki - wszystko ok. Tsh przy dawce 100 też się ładnie trzyma nanpoziomie 1,33. Apropo wagi. 12 kg na plusie. Fuck! Praktycznie cały czas jestem w ruchu. Nie są to ćwiczenia, ale nie leżę tez jak matrona.
Motylku no, ale ten czas leci. Ile dni do ślubu u Ciebie jeszcze?mam nadzieję, że zdążysz się wykurować!
Edit: Lalia zazdroszczę cukru. 💕 U mnie tata cukrzyk, a jest szczuplutki. Mama za to przy kości całe życie i cukry w normie, genetyka. 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 13:47
Sylwucha, SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
dmg111 wrote:Sylwia, dzielisz na 2 i masz 6kg na 1 ciaze, jesteś szczuplejsza niż my 😁
Te moje diablice rozsadzają mi brzuch😈😈dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Kochana, ale to jest nic. Moja dobra koleżanka urodziła bliźniaczki w 36 tyg i przytyła 16 kg i obstawiam, że Ty dużo więcej nie nabierzesz. Byłam u niej tydzień po porodzie i już nic z tych 16 kg na niej nie było widać (wiadomo oprócz luźnej skóry) i jestem przekonana, że u Ciebie będzie tak samo, bo Ty nie tyjesz tylko wszystko idzie w dziewczyny, które też są dość spore z tego co pisałaś.
Motylku no, ale ten czas leci. Ile dni do ślubu u Ciebie jeszcze?mam nadzieję, że zdążysz się wykurować!
Edit: Lalia zazdroszczę cukru. 💕 U mnie tata cukrzyk, a jest szczuplutki. Mama za to przy kości całe życie i cukry w normie, genetyka. 🤷♀️Ounai, Annia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Po wizycie, 2h opóźnienia myślałam, że zwariuje. Mam za 4 tyg skontrolować na usg ponownie ten mózg maluszka. Ogólnie to się nic ciekawego nie dowiedziałam. Mam teraz zrobić w następnej kolejności te wszystkie badania z krwi glukoza, przeciwciala itp.
11.08 zaczynam szkole rodzenia z mężem i będę deklarować położną 😊
Powoli chyba zacznę robić zakupy, ale tak nie mam doświadczenia, że aż nie wiem za co się zabrać, jestem totalnie zielona.
Mam 3,5 kg na plusie 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 14:53
Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Annia, u mnie cukrzycę ma tata i jego rodzice oraz babcia od strony mamy 😁 natomiast niedoczynność tarczycy ja, moja mama i dziadek z jej strony oraz kuzynka 😁 nadciśnienie wszyscy dziadkowie, ciotki, wujkowie i mój tata 😁
Więc cały pakiet 😂
Dziewczyny, dzisiaj tak mnie bobas kopie, że aż udało mi się nagrać brzuszek 😍 uff, w końcu jadę bez stresu na wizytę do lekarza 😅
A tak w ogóle pochwalę się Wam pierdołą, ale tak się jaram, że muszę 🤦♀️
Przyszły mi dzisiaj uchwyty do mebli w pokoju bobo 🤩
Misie, króliki i jeże🙈 matka wariatka 😂
Ale mamy szafę Pax z Ikei, a chcemy zamówić komode Stuva Folja z Ikei i zamówiliśmy regał z allegro i żeby to wyglądało spójnie to pomyślałam że wszędzie damy gałki jednego typu, a że mam bzika na punkcie zwierzątek to taki motyw 😅Ounai, SzalonaOna, kar_oliv, Stokrotka027, Inaa89, Annia, Zulugula, doomi03, Sylwucha, kic83, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:23 marca
to tak jak ja 22/23
Co do pocenia,unas ponad 30 stopni od paru dni, ja od samego chodzenia jestem cała mokra 😅 Z rana o 10 szybko z córka do Parku lecę, bo później nie dała bym rady A i tak wracam cała mokra ,ost pisałam nawet że majtki muszę zmieniać.. bo się tak poce nawet tam 🤢 Czekam na chłodniejsze dni.. Nie lubię lata tym bardziej w ciąży.SzalonaOna lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Koleżanka ze studiów miała termin na ten sam dzień co ja. Już tuli synka. Tak, że ten... Zaczęłam się pakować 😂😂😂 Mąż się śmieje że się wystraszyłam. Wystawił home office na poniedziałek a po drodze z pracy był podrzucić rzeczy mojemu szefowi bo nasz zakład pracy kazał mu siedzieć 2 tygodnie na kwarantannie.
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anet.kaa wrote:22 tydzień, + 5 kg na liczniku 🤯🤯🤯
Boje się co będzie dalej bo mam wrażenie, że codziennie jestem większa 🤯 Dziś jeszcze sobie folguje bo widzę się z przyjaciółkami, ale chyba muszę się opanować z jedzeniem.
Oczywiście nie jem jakiegoś syfu, na śniadanie codziennie owsianka, ale wieczorem mąż odpala czipsy a ja mu je podjadam.
Gdzie Ty +5kg schowałaś? W ogole tego po Tobie nie widać -
Ounai moj maz troche podobny z zachowania do twojego. Jak ktoś go poprosi zeby przyszedl cos zrobic, pomógł itp to leci odrazu. A jak ja proszę to juz tak szybki nie jest 😉 nie ukrywam teraz jest super. Ja leze, on ogarnia caly dom, dzieci do przedszkola, sprzata, pierze, gotuje, robi zakupy, nawet piecze słodkości 😉 teraz ma urlop akurat, a tak to dodatkowo chodzi do pracy. Ale nie ma pretensji, wie ze musi i robi wszystko. Ale ogólnie on pochodzi z domu gdzie jednym słowem powiem Wam jest mega syf. Jego rodzice mają wyrąbane w sprzątanie i ogólnie w wystroj mieszkania i dbanie o nie. Pala w domu papierosy i smród od tego jak nw. Dlatego nie nawidze tam jezdzic z dziecmi i rzadko to robie. Jego matka to wg taka wiecie wszystko najlepiej tanim kosztem, i jak remontowaliśmy mieszkanie to wiadomo na lata wiec szukalam samych lepszych materiałów i wyposażenia. W kuchni mam piekarnik samsung dual cook, przy mojej gromadce zależało mi na takim bo duzo pieczemy itp i tu możemy podwójnie w różnej temp a ona do nas po co taki drogi, po co Wam wg sprzęty w zabudowie. Mogliście kupic sobie tani piekarnik z gazówka za 500zl. Panele tez, po co takiw drogie przeciez sa promocje i mozna kupic metr za 9.99zl. Wiec mowie Wam masakra jakaś. Ona w domu ma syf , a nas sie czepia wystroju i tego ze dbamy.
Takze moj maz wg nie byl nauczony porzadku. U nas w domu ma być czysto i nie ma innej opcji. I glownie ja go tego nauczylam i teraz sam z siebie wszystko zaczyna robić. Kuchnie mamy cala w połysku, plus sprzęty czarne szkło. Zawsze jak sprzata kuchnie to chyba lepiej jak ja, bo cala lsni. Łazienka to samo, mamy taki podzial obowiązków ze to pomieszczenie należy do niego. I niewiem jak on to robi ale 15min i łazienka lsni. Ale poczatki wspólnego mieszkania byly ciężkie, bo tez rozrzucał ciuchy, sprzatac po co. Wiec musialam troche sie pomęczyć aby dojść do tego co jest teraz 😉 choc czasem tez potrafi wyprowadzić mnie z równowagi 😁
Takze Ounai nie przejmuj się, może wkoncu dotrze do niego i sam z siebie zacznie ogarniać dom. Chłopy tak maja, trzeba ich wszystkiego uczyc jak dzieci 😊02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰