Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Dziewczyny
które mają w domu synka Aleksandra, jak na niego mówicie zdrobniale? - Aleks, Olek, Alek?
Ja nie mam osobiście xD ale w rodzinie u nas jest i z tego co wiem skrajacl tradycyjnie: Olek, Oluś. -
Annia wrote:Ounai, dziękuję. Mam nadzieję, że nie napiszesz mi zaraz że upchnęłaś to wszystko w walizkę wielkości kabinowej.
Jakiej firmy masz majtki poporodowe? Mam dwie różne (też 5 paki) i zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze z Bella Mama.
Ile opakowań podkładów?
W ogóle nie macie wrażenia, że to trochę dziwne, że idąc do szpitala my musimy mieć swoje podkłady nawet na łóżko. Wiem, że tak jest w całej Polsce, ale szkoda że nie każą nam jeszcze swojej pościeli czy wenflonów przywozić. 🙄 Ounai a maseczki? Bo w niektórych szpitalach np na kortytarzu każą nosić?
+ moje pytanko dołączę
Pakujecie się w dwie torby ( oddzielna do porodu i druga już na sale) czy wszystko w jedną? Czy w zależności jak szpital zaleca/wymaga? -
Meggi110818 wrote:Nie mogę odnaleźć na forum.
Jaki materac jest najlepszy? Pamiętam, że nie gryka (robaczki), ale kokos czy lateks, pianka?
Drugie pytanie dotyczy pokrowca. Kupowałyście w zestawie materacem czy trzeba oddzielnie dokupować?
Pamiętam ze dziewczyny polecaly najbardziej pianka-lateks. -
doomi03 wrote:+ moje pytanko dołączę
Pakujecie się w dwie torby ( oddzielna do porodu i druga już na sale) czy wszystko w jedną? Czy w zależności jak szpital zaleca/wymaga? -
I uwaga!
Dziś oficjalnie zaczynam 37 tydzień ciąży, czyli ostatni, 9 miesiąc!!!Edyciak, Enigvaa, Fragaria, Lulu83, kar_oliv, Lalia, Zulugula, doomi03, kic83, Annia, SzalonaOna, Inaa89, Gagatka, dmg111, Anet.kaa, Sylwucha, Ewa88 , Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuzi, spójrz, który u mnie tydzień się zaczyna.. a wczoraj wieczorem wymiotowałam znowu. 😔 Zdarza się to zdecydowanie rzadziej, ale jeszcze się zdarza i przypuszczam, że będzie trwało do końca ciąży...
Wczoraj zauważyłam, że przytyłam w tyłku, bo majtki są na mnie za ciasne. 🙈 Jak zdejmuję wieczorem, to gumki mam odciśnięte.. chyba że wodę tak zbiera moje ciało, bo jak stanęłam na wagę popołudniu, to się przerazilam.. -
👋Ja też zaczynam kolejny tydzień. Moje dziecko jest wielkości bakłażana.
Ostatnio trochę mniej się udzielam bo czasu też niewiele. Kończymy budowę domu i zaraz bierzemy się za wykończeniówkę. Ostatnie dni były mocno napięte psychicznie i fizycznie.
Dzisiaj luzujemy i jedziemy nad wodę.
Miłego dnia!kar_oliv, Zulugula, doomi03, kic83, Lalia, Inaa89, dmg111, Ounai, Ewa88 , Wik89 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Hej dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi wrzucić wasza listę lub inną racjonalną listę samych ciuszków z podziałem dokladnie na rodzaj i rozmiar? Potrzebuje takiej konkretnej ilości tych rzeczy, które faktycznie będą mi potrzebne dla dziecka bo jak wiecie, nie mam o tym pojęcia 👗 Nie chcę kupić zbyt dużo lub przesadnie mało 😂
-
doomi03 wrote:+ moje pytanko dołączę
Pakujecie się w dwie torby ( oddzielna do porodu i druga już na sale) czy wszystko w jedną? Czy w zależności jak szpital zaleca/wymaga?
Słyszałam, że lepiej w jedną dużą się spakować niz w kilka mniejszych. I żeby w miarę tematycznie poukladac rzeczy, żeby potem nie przetrzepywac walizki. A jeśli szpital wymaga ubranek dla dzieci to rada żeby pierwsze ubranko włożyć do rożka, żeby ojciec/położna juz mieli gotowe do wzięciadoomi03, Fragaria lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Dzień Dobry! Ja wczoraj miałam intensywny dzień, bo rano wizyta, później zakupy (bo już nie mam w czym chodzić😅)
Potem z mężem na obiad, wróciliśmy do domu i szykowałam się na wyjście bo przyjechali znajomi i tak zleciał nam czas do 24ale o dziwo nawet nie byłam zmęczona!
Udało kupić się całkiem fajną sukienkę na lato, na pewno posłuży mi tez w kolejne wakacje 😊
Aaaa i młody wazy już 500g! ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 09:02
kic83, Lalia, kar_oliv, SzalonaOna, Inaa89, Gagatka, dmg111, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Dziewczyny
które mają w domu synka Aleksandra, jak na niego mówicie zdrobniale? - Aleks, Olek, Alek?kic83, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Dzień dobry
Doomi
tak jak pisze Ounai jedna torba lepsza.
Co do ubranek dla dziecka dobrze posegregować kompletami w foliowki czy coś typu body,spodenki,czapka,skarpety.
My od wczoraj znów na działce 🌲
Ounai
Moja dziś o 6 pobudka, ale dziadek ją przejął
Annia
jedno opakowanie podkładów 10szt do szpitala wystarczy plus więcej majtek, dokup może jednak te Bella Mamą.
Motylek
Jak się czujesz?Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kar_oliv wrote:Hej dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi wrzucić wasza listę lub inną racjonalną listę samych ciuszków z podziałem dokladnie na rodzaj i rozmiar? Potrzebuje takiej konkretnej ilości tych rzeczy, które faktycznie będą mi potrzebne dla dziecka bo jak wiecie, nie mam o tym pojęcia 👗 Nie chcę kupić zbyt dużo lub przesadnie mało 😂
Ale do szpitala, czy na pierwsze pół roku?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inga, wyglądasz zjawiskowo w tej sukience 😍
Mogę zapytać ile masz wzrostu? Bo wydajesz się bardzo wysoka, a ja boję się, że w takiej wyglądałabym jak namiot 😅
Dziewczyny, upatrzyłam sobie cały zestaw w jednym motywie : kokon, rożek, kocyk, okrycie itd i zanim zamówiłam pokazuję mężowi, a on do mnie "a innych wzorów nie ma?!" 🤣 jak do tej pory jakoś się nie angażował, tak oglądał ze mną dzisiaj wzory i wybierał "męskie" kolory, bo stwierdził, że mięta nie jest dla chłopaka 🙈😁 nie zachwycają mnie te co wybrał, ale zamówię parę rzeczy w jego typie a parę w moim bo chce docenić jego zaangażowanie 😁dmg111, Inaa89, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry witam się pierwszego dnia 3 trymestru 😁😁Jeny jak to poważnie juz brzmi i czas mega płynie.
Wik ja ostatnio szukałam wózka to sprzedawca polecił nam anex lub bebetto, byliśmy w bobowozki i podaliśmy parę cech które by nas interesowało i niby te są najlepsze plus spełniają nasze wymagania, trochę zgłupiałam i w sumie anex nam się spodobał ale po przespanej nocy stwierdziłam ze jednej rzeczy w nim mi brakuje tj.duzego daszku w spacerówce.
Laila też dostałam foto penisa żeby nie było wątpliwości ze to chlopak xDdmg111, Lalia, doomi03, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Dzień Dobry! Ja wczoraj miałam intensywny dzień, bo rano wizyta, później zakupy (bo już nie mam w czym chodzić😅)
Potem z mężem na obiad, wróciliśmy do domu i szykowałam się na wyjście bo przyjechali znajomi i tak zleciał nam czas do 24ale o dziwo nawet nie byłam zmęczona!
Udało kupić się całkiem fajną sukienkę na lato, na pewno posłuży mi tez w kolejne wakacje 😊
Aaaa i młody wazy już 500g! ❤️
Zdecydowaliście się już na jakieś imie dla Synka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 10:28
-
Wysokie dziewczyny czy wy też odczuwacie bol pleców w okolicach lędźwi? Nie wiem czy poprostu przegięłam ostatnio z dźwiganiem czy to juz ten etap bo tak nagle od paru dni mnie boli i czasami pusci a czasami to nie wiem jak mam juz siedzieć lub leżeć żeby nie bolało.
-
dmg111 wrote:
A do czego służą te rożki właściwe? Do trzymania dziecka? Pytam po zielona jestem 😱O ❤️
Z ❤️