Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Dziewczyny
które mają w domu synka Aleksandra, jak na niego mówicie zdrobniale? - Aleks, Olek, Alek?
Ja nie mam osobiście xD ale w rodzinie u nas jest i z tego co wiem skrajacl tradycyjnie: Olek, Oluś. -
Annia wrote:Ounai, dziękuję. Mam nadzieję, że nie napiszesz mi zaraz że upchnęłaś to wszystko w walizkę wielkości kabinowej.

Jakiej firmy masz majtki poporodowe? Mam dwie różne (też 5 paki) i zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze z Bella Mama.
Ile opakowań podkładów?
W ogóle nie macie wrażenia, że to trochę dziwne, że idąc do szpitala my musimy mieć swoje podkłady nawet na łóżko. Wiem, że tak jest w całej Polsce, ale szkoda że nie każą nam jeszcze swojej pościeli czy wenflonów przywozić. 🙄 Ounai a maseczki? Bo w niektórych szpitalach np na kortytarzu każą nosić?
+ moje pytanko dołączę
Pakujecie się w dwie torby ( oddzielna do porodu i druga już na sale) czy wszystko w jedną? Czy w zależności jak szpital zaleca/wymaga? -
Meggi110818 wrote:Nie mogę odnaleźć na forum.
Jaki materac jest najlepszy? Pamiętam, że nie gryka (robaczki), ale kokos czy lateks, pianka?
Drugie pytanie dotyczy pokrowca. Kupowałyście w zestawie materacem czy trzeba oddzielnie dokupować?
Pamiętam ze dziewczyny polecaly najbardziej pianka-lateks. -
Ja w jedną. W związku z brakiem porodów rodzinnych i tak mam nadzieję jechać jak najpóźniej do szpitala. Poza tym mając młodego i tak musimy najpierw zorganizować jakąś opiekę, a że wszyscy mieszkają daleko to trochę zejdzie więc na pewno nie uda się zbierać tak szybko jak wtedy kiedy on opuszczał mój brzuchdoomi03 wrote:+ moje pytanko dołączę

Pakujecie się w dwie torby ( oddzielna do porodu i druga już na sale) czy wszystko w jedną? Czy w zależności jak szpital zaleca/wymaga?
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
I uwaga!
Dziś oficjalnie zaczynam 37 tydzień ciąży, czyli ostatni, 9 miesiąc!!!
Edyciak, Enigvaa, Fragaria, Lulu83, kar_oliv, Lalia, Zulugula, doomi03, kic83, Annia, SzalonaOna, Inaa89, Gagatka, dmg111, Anet.kaa, Sylwucha, Ewa88 , Wik89 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
nick nieaktualnySuzi, spójrz, który u mnie tydzień się zaczyna.. a wczoraj wieczorem wymiotowałam znowu. 😔 Zdarza się to zdecydowanie rzadziej, ale jeszcze się zdarza i przypuszczam, że będzie trwało do końca ciąży...
Wczoraj zauważyłam, że przytyłam w tyłku, bo majtki są na mnie za ciasne. 🙈 Jak zdejmuję wieczorem, to gumki mam odciśnięte.. chyba że wodę tak zbiera moje ciało, bo jak stanęłam na wagę popołudniu, to się przerazilam.. -
👋Ja też zaczynam kolejny tydzień. Moje dziecko jest wielkości bakłażana.
Ostatnio trochę mniej się udzielam bo czasu też niewiele. Kończymy budowę domu i zaraz bierzemy się za wykończeniówkę. Ostatnie dni były mocno napięte psychicznie i fizycznie.
Dzisiaj luzujemy i jedziemy nad wodę.
Miłego dnia!
kar_oliv, Zulugula, doomi03, kic83, Lalia, Inaa89, dmg111, Ounai, Ewa88 , Wik89 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Hej dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi wrzucić wasza listę lub inną racjonalną listę samych ciuszków z podziałem dokladnie na rodzaj i rozmiar? Potrzebuje takiej konkretnej ilości tych rzeczy, które faktycznie będą mi potrzebne dla dziecka bo jak wiecie, nie mam o tym pojęcia 👗 Nie chcę kupić zbyt dużo lub przesadnie mało 😂

-
doomi03 wrote:+ moje pytanko dołączę

Pakujecie się w dwie torby ( oddzielna do porodu i druga już na sale) czy wszystko w jedną? Czy w zależności jak szpital zaleca/wymaga?
Słyszałam, że lepiej w jedną dużą się spakować niz w kilka mniejszych. I żeby w miarę tematycznie poukladac rzeczy, żeby potem nie przetrzepywac walizki. A jeśli szpital wymaga ubranek dla dzieci to rada żeby pierwsze ubranko włożyć do rożka, żeby ojciec/położna juz mieli gotowe do wzięcia
doomi03, Fragaria lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Dzień Dobry! Ja wczoraj miałam intensywny dzień, bo rano wizyta, później zakupy (bo już nie mam w czym chodzić😅)
Potem z mężem na obiad, wróciliśmy do domu i szykowałam się na wyjście bo przyjechali znajomi i tak zleciał nam czas do 24
ale o dziwo nawet nie byłam zmęczona!
Udało kupić się całkiem fajną sukienkę na lato, na pewno posłuży mi tez w kolejne wakacje 😊
Aaaa i młody wazy już 500g! ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 09:02
kic83, Lalia, kar_oliv, SzalonaOna, Inaa89, Gagatka, dmg111, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
My zdrabniamy Olek, Oluś, Olcio. Czasem Aleksander jak chce być stanowcza 😅kic83 wrote:Dziewczyny
które mają w domu synka Aleksandra, jak na niego mówicie zdrobniale? - Aleks, Olek, Alek?
kic83, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

-
Dzień dobry
Doomi
tak jak pisze Ounai jedna torba lepsza.
Co do ubranek dla dziecka dobrze posegregować kompletami w foliowki czy coś typu body,spodenki,czapka,skarpety.
My od wczoraj znów na działce 🌲
Ounai
Moja dziś o 6 pobudka, ale dziadek ją przejął
Annia
jedno opakowanie podkładów 10szt do szpitala wystarczy plus więcej majtek, dokup może jednak te Bella Mamą.
Motylek
Jak się czujesz?
Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kar_oliv wrote:Hej dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi wrzucić wasza listę lub inną racjonalną listę samych ciuszków z podziałem dokladnie na rodzaj i rozmiar? Potrzebuje takiej konkretnej ilości tych rzeczy, które faktycznie będą mi potrzebne dla dziecka bo jak wiecie, nie mam o tym pojęcia 👗 Nie chcę kupić zbyt dużo lub przesadnie mało 😂
Ale do szpitala, czy na pierwsze pół roku?
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inga, wyglądasz zjawiskowo w tej sukience 😍
Mogę zapytać ile masz wzrostu? Bo wydajesz się bardzo wysoka, a ja boję się, że w takiej wyglądałabym jak namiot 😅
Dziewczyny, upatrzyłam sobie cały zestaw w jednym motywie : kokon, rożek, kocyk, okrycie itd i zanim zamówiłam pokazuję mężowi, a on do mnie "a innych wzorów nie ma?!" 🤣 jak do tej pory jakoś się nie angażował, tak oglądał ze mną dzisiaj wzory i wybierał "męskie" kolory, bo stwierdził, że mięta nie jest dla chłopaka 🙈😁 nie zachwycają mnie te co wybrał, ale zamówię parę rzeczy w jego typie a parę w moim bo chce docenić jego zaangażowanie 😁
dmg111, Inaa89, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry witam się pierwszego dnia 3 trymestru 😁😁Jeny jak to poważnie juz brzmi i czas mega płynie.
Wik ja ostatnio szukałam wózka to sprzedawca polecił nam anex lub bebetto, byliśmy w bobowozki i podaliśmy parę cech które by nas interesowało i niby te są najlepsze plus spełniają nasze wymagania, trochę zgłupiałam i w sumie anex nam się spodobał ale po przespanej nocy stwierdziłam ze jednej rzeczy w nim mi brakuje tj.duzego daszku w spacerówce.
Laila też dostałam foto penisa żeby nie było wątpliwości ze to chlopak xD
dmg111, Lalia, doomi03, Wik89 lubią tę wiadomość

-
Piękna sukienka! I Ty pięknie wyglądasz! A młody to kawał chłopaInga28 wrote:Dzień Dobry! Ja wczoraj miałam intensywny dzień, bo rano wizyta, później zakupy (bo już nie mam w czym chodzić😅)
Potem z mężem na obiad, wróciliśmy do domu i szykowałam się na wyjście bo przyjechali znajomi i tak zleciał nam czas do 24
ale o dziwo nawet nie byłam zmęczona!
Udało kupić się całkiem fajną sukienkę na lato, na pewno posłuży mi tez w kolejne wakacje 😊
Aaaa i młody wazy już 500g! ❤️

Zdecydowaliście się już na jakieś imie dla Synka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 10:28
-
Wysokie dziewczyny czy wy też odczuwacie bol pleców w okolicach lędźwi? Nie wiem czy poprostu przegięłam ostatnio z dźwiganiem czy to juz ten etap bo tak nagle od paru dni mnie boli i czasami pusci a czasami to nie wiem jak mam juz siedzieć lub leżeć żeby nie bolało.

-
dmg111 wrote:
A do czego służą te rożki właściwe? Do trzymania dziecka? Pytam po zielona jestem 😱O ❤️
Z ❤️