X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupowała któraś z Was hel do balonów na allegro? Syn bardzo chce nadmuchać balony na powrót Marty do domu i pomyślałam że miałby frajdę gdyby to były balony z helem ;)

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja też 😂😂😂

Jego dni są policzone 😂

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    jakiej firmy masz staniki do karmienia?

nqtkdf9hy13p613h.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka dzidzia się właśnie kręci w brzuchu a ja czuje :):) Jezu .. jak ja się cieszę ze to jest dziewczynka :D :D

Ounai, Anet.kaa, Lalia, kar_oliv, dmg111, Inaa89, Lulu83, Fragaria, Enigvaa lubią tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Pomysł sobie o tym, że to tylko chwilowy i tak naprawdę jakże krótki etap. Potem pewnie wiele razy zatęsknisz za ciążowym brzuszkiem, bo w to ze szybciutko wrócisz do formy po urodzeniu Poli to w ogole nie wątpię :) z takim zapałem i motywacja to osiągniesz to raz dwa... A teraz pozwól sobie wyglądać nieidealnie (chociaz pewnie w oczach wielu będziesz postrzegana zupełnie inaczej, niezwykle, pięknie, inne kobiety będą patrzeć na Ciebie i zazdrościć tego brzuszka, tego ze nosisz pod sercem dziecko... Pomyśl ile razy Ty podczas starań spogladalas na ciężarne i nawet jeśli nie wyglądały jak w szczycie formy to idealizowalo się je w jakiś sposób, bo co innego się liczylo 😉)... Nie oceniaj się w lustrze tylko patrz na pozytywne aspekty, własnie spełniasz jedno z największych ze swych marzeń, gdy je osiągniesz i Polcia bedzie już z Tobą, przyjdzie czas na stawianie sobie innych wyzwan i marzeń ;)
    Domi, dziękuje za te słowa! Oczywiście, że masz racje w każdym słowie.
    Nosimy pod sercem mały cud i najważniejsze aby rósł zdrowo, reszta się nie liczy ❤❤❤

doomi03 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ounai
    Mam jeden esotiq ale szczerze mówiąc jest strasznie niewygodny dla mnie. Nie pasuje mi. Liczę że Marta posiedzi jeszcze i wyskoczę w tym tygodniu do braffiterki, mam niedaleko taki nieduży sklepik. Tanio nie jest ale bardzo dobra braffiterka tam pracuje. Zawsze mam idealnie dobrany biustonosz.

Anetka, lubię za to, że nie jestem w tym sama. Jakoś tak człowiekowi od razu lepiej.

Wczoraj mówię mężowi "wyśpij się, bo jutro ma być calusieńkie mieszkanie wysprzątane i ostrzegam, będę krzyczeć". A on bez żadnej ekscytacji, nawet powieka mu nie drgnęła "Ty zawsze krzyczysz..." 🙈

A tak poza tym to pojechał nabijać butlę do sody haha
    Mówi że skoro nie mam ochoty z nim gadać to zadzwoni do swojej mamy. Mówię mu "powiedz jej żeby się pakowała bo pojutrze do nas przyjeżdża". A on na to, że chyba jednak jej nie zaprosi. Powiedziałam mu, że po pierwsze jak teraz przyjedzie to nie zwali nam się do domu dwa dni po narodzinach Marty, a po drugie ja potrzebuje pomocy i zajmie się młodym. A mój chłop na to, że Marta na pewno urodzi się w tym tygodniu i będzie musiał odwozić mnie, matkę, pić no dramat. Ostudziła mu zapał i kazałam się nie nastawiać że Marta tak już będzie wychodzić 😂😂😂

Anet.kaa, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Domi, dziękuje za te słowa! Oczywiście, że masz racje w każdym słowie.
    Nosimy pod sercem mały cud i najważniejsze aby rósł zdrowo, reszta się nie liczy ❤❤❤

W punkt!
    Doomi, ale mądrze napisane!

doomi03 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ounai
    Mi koleżanka poleca z H&M.

dmg111 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, była wczorwj u mnie przyjaciółka po 2 porodach SN, przyjechała na wizyte do fizjoterapeuty urologicznego. Jest zachwycona wizytą, mówi że bardzo żaluje że nie była przed porodami i tuż po.
    Babeczka powiedziała jej, że dla kobiet w ciąży jest to bardzo ważne aby udać się na taką wizytę by uniknąć później takich problemów jak ona ma.
    Także chyba czas się zapisywać moje drogie Panie :)

A poza tym to wczoraj pobalowałam z przyjaciółkami do 2 w nocy :D ale fajnie tak się wyrwać czasami z najbliższymi ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 11:48

dmg111 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Mi koleżanka poleca z H&M.
    Na mnie są za małe 🙈 mam 85e i nie da się dobrać rozmiaru, piersi się rozjeżdżają a biustonosz nie spełnia swojej funkcji bo piersi wiszą w nim. Ja po jednym dziecku nie mam już piersi nastolatki, jędrnych i sterczących tylko smutne zwisy plus rozmiar więc muszę mieć coś co będzie ten biust utrzymywać tam gdzie być powinien ;)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka zgadzam się. Też korzystałam po 1 ciąży. Właśnie w tym tygodniu będę dzwonić do mojej fizjo bo chcę żeby mnie zatejpowala jeszcze w połogu.

Anet.kaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Na mnie są za małe 🙈 mam 85e i nie da się dobrać rozmiaru, piersi się rozjeżdżają a biustonosz nie spełnia swojej funkcji bo piersi wiszą w nim. Ja po jednym dziecku nie mam już piersi nastolatki, jędrnych i sterczących tylko smutne zwisy plus rozmiar więc muszę mieć coś co będzie ten biust utrzymywać tam gdzie być powinien ;)
    Jasne, myśle że braffiterka to dużo lepsze rozwiązanie niż stanik z HM.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Anetka zgadzam się. Też korzystałam po 1 ciąży. Właśnie w tym tygodniu będę dzwonić do mojej fizjo bo chcę żeby mnie zatejpowala jeszcze w połogu.
    Ja się zapiszę niedługo, może coś fajnego doradzi aby ćwiczyć dno miednicy. Wczoraj na basenie poszłam do WC i tam kichnęłam przed siusianiem zostawiając mokrą plamke na stroju więc coś tam chyba przestaje trzymać.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Jasne, myśle że braffiterka to dużo lepsze rozwiązanie niż stanik z HM.
    Chciałabym je kupić bo są w dobrej cenie, ale wyglądałam tragicznie. No ale ja mam taki dosyć mocno wymagający biust. Już niektóre braffiterki nawet poległy 🤷‍♀️

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, była wczorwj u mnie przyjaciółka po 2 porodach SN, przyjechała na wizyte do fizjoterapeuty urologicznego. Jest zachwycona wizytą, mówi że bardzo żaluje że nie była przed porodami i tuż po.
    Babeczka powiedziała jej, że dla kobiet w ciąży jest to bardzo ważne aby udać się na taką wizytę by uniknąć później takich problemów jak ona ma.
    Także chyba czas się zapisywać moje drogie Panie :)

A poza tym to wczoraj pobalowałam z przyjaciółkami do 2 w nocy :D ale fajnie tak się wyrwać czasami z najbliższymi ❤

O tak, dobra fizjo to super sprawa, ja juz tez mam namiary do jakiejs dobrej i bede szla najpierw przed porodem tylko nie wiem kiedy najlepiej i potem po porodziw. I co mnie zdziwilo na plus, że konsultacja u niej trwa az godzine a nie jakieś tam 20min i nie patrzy tylko na brzuch i mięśnie w srodku ale też na postawę ciała, a ja normalnie się garbie , a teraz to juz całkiem. Dobiera ćwiczenia tez na plecy i wzmocnienie rąk

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, już teraz idź, pomoże Ci z postawą i unikniesz bólu kręgosłupa w ciąży. Ja dzięki nauce poprawnej postawy praktycznie nie odczuwam bólu kręgosłupa w tej ciąży, a w 1 płakałam tak mnie bolał.

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Zulu, już teraz idź, pomoże Ci z postawą i unikniesz bólu kręgosłupa w ciąży. Ja dzięki nauce poprawnej postawy praktycznie nie odczuwam bólu kręgosłupa w tej ciąży, a w 1 płakałam tak mnie bolał.

To w takim razie będę się umawiac na dniach, bo tak sama nie wiedzialam do końca kiedy jest najlepszy moment:)

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    To w takim razie będę się umawiac na dniach, bo tak sama nie wiedzialam do końca kiedy jest najlepszy moment:)
    Ja też się będę umawiać wlaśnie.

Jeśli chodzi o wczorajszą wizyte koleżanki to:
    - sikać jak księżniczka siedząc na prosto bez parcia
    -kupa ze stoliczkiem pod nogami wychylając się do tyłu jak w odrzutowcu :D
    - w żadnym wypadku nie sikać "na małysza"

Lalia, kic83, Edyciak, Lulu83 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja jestem już w 6 miesiącu?
    Kalendarz na owu pokazuje, że tak, ale myślałam że 6 zaczyna się od 22+0.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Czy ja jestem już w 6 miesiącu?
    Kalendarz na owu pokazuje, że tak, ale myślałam że 6 zaczyna się od 22+0.

Anetka chyba jeszcze tydzien właśnie:)

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ