Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie uzywalam tych siatkowych majtasow. Mialam je tylko przy 1 porodzie i zle sie w nich czulam. Jakos mega nie wygodnie mi było. Wiem ze lepiej wtedy wszystko oddycha itp ale ja czulam się w nich okropnie. Przy kazdych następnych porodach mialam majty bawełniane. I mimo to wszystko ładnie i szybko mi się goiło. Ale z drugiej strony ja nie bylam nacinana, ani nie pękłam , nacieli mnie tylko przy pierwszym porodzie przez wzgląd na to ze to był wczesniak i musieli dla bezpieczeństwa, a tak przy kazdym kolejnym nie bylo na szczescie potrzeby, wiec to tez inny komfort.
Sylwucha lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula wrote:No jest dylemat 😀 ja ubranka będę mieć chłopięce ale najbardziej nie wiem co z rozkiem i kocykami 😅 wczoraj cały dzien kminilam kolory kocykow , az w końcu mi wykupili jak się zdecydowałam 🙈
-
Anet.kaa wrote:Ja dlatego wzięłam dwa, jeden rózowy całosezonowy i zimowy kremowy, w razie czego i chłopak się nim okryje
Ja ostatecznie zdecydowałam się na biały/kremowy i miętowy ale mi wykupili tam gdzie chcialam 🙈 a teraz z kolei myślę nad baby blue i kremowym, kremowy tez zimowyLalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, tak wracając do tych majtasów siatkowych ile w końcu trzeba mieć sztuk? One aż tak się brudzą? Przecież wkłada się tam te wielkie podpaski (podklady). Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Mam 6 szt. i myślałam, że styknie. Teraz już głupia jestem.
Niestety w najmniej oczekiwanym momencie one (podpaski) przeciekają, czy to bokiem, czy inaczej i się brudzą. Możesz dokupić w Rosmannie jeszcze jedno opakowanie (2szt), żeby mieć zapas.
Sylwucha lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Meggi110818 wrote:A widziałam pieluszki tetrowe i muslinowe? Nie licząc innego materiału czym się różnią? Inne zastosowanie? Jakie kupujecie?
Jeszcze są flanelowe i bambusowe 😀 z tego co czytalam różnią się grubościa, miękkościa i ceną.
Najpopularniejsze są tetrowe , tez sa najtańsze, a po nich flanela. Muslin ponoc bardziej miekki od tetry. Ja myślę najwięcej mieć tetry a resztę pojedyncze dla porównania. Tylko juz przy tetrze mam problem 😅 bo już są różne opinie nt jakości w danym sklepie💙 11.2020
💗 11.2023 -
Oszaleje w tym domu. Mój mąż postanowił wziąć się za sprzątanie. O 17. I co? Złamał element piekarnika za prawie 200zl. Po czym stwierdził, że w takim razie umyje szyby w piekarniku. Szyb jest 4. Mają większe mazy niż przed myciem. Poza tym nie zrobił nic, bo próbuje skleić złamany element. Ja już nie wiem czy śmiać się czy płakać
-
Zulugula wrote:Jeszcze są flanelowe i bambusowe 😀 z tego co czytalam różnią się grubościa, miękkościa i ceną.
Najpopularniejsze są tetrowe , tez sa najtańsze, a po nich flanela. Muslin ponoc bardziej miekki od tetry. Ja myślę najwięcej mieć tetry a resztę pojedyncze dla porównania. Tylko juz przy tetrze mam problem 😅 bo już są różne opinie nt jakości w danym sklepie
Tyle tego jest, że ogarnąć się nie da 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 18:28
dmg111 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Zulu, możesz podkupić 😁 nie wiem jak z jakością tej firmy MimiNu, z której zamówiłam ale był bardzo duży wybór wzorów i materiałów oraz super ceny, też rożek kosztował 35 zł 😉
Ja pytałam koleżankę o pieluchy, to mówiła, że ona używała do kąpieli, w sensie kładła na dnie wanienki żeby dziecko się nie ślizgało, czasem kładła na przewijaku jak akurat prześcieradełko było w praniu, podkładała podczas karmienia, jak mała ulewała, na kanapę gdy kładli ją na brzuszku itd i ona miała głównie tetrę i flanele, flanele jest mięciutka i cieplejsza. A i flanelowe teraz w lecie używa jako kocyk 👍
Ja mam 9 tetrowych pieluch kolorowych 70x70, 3 tetrowe ulewajki 30x30, a mam zamiar dokupić 5 białych tetrowych pieluch i 5 flanelowych pieluch 😊 -
Ounai wrote:Oszaleje w tym domu. Mój mąż postanowił wziąć się za sprzątanie. O 17. I co? Złamał element piekarnika za prawie 200zl. Po czym stwierdził, że w takim razie umyje szyby w piekarniku. Szyb jest 4. Mają większe mazy niż przed myciem. Poza tym nie zrobił nic, bo próbuje skleić złamany element. Ja już nie wiem czy śmiać się czy płakać
Oni zawsze znajdą sobie takie zajęcie aby sprawiać wrażenie, że sie narobili (bo siedzieli nad tym pół dnia), a tak naprawde to efektów nie widać
-
Anet.kaa wrote:Mi koleżanka poleca z H&M.
Ja mam z H&M i noszę je już od dłuższego czasu bo w moich starych raz ze uwierało, dwa ze szybko przestały sie mieścić. W tych jest tak mieciutko nic nie odgniata, jak dla mnie bardzo wygodneLalia lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:A ja dowaliłam. Prasowałam pieluchy, nacisnęłam przycisk pary i poparzyłam palucha. Siedzę już godzinę z ręką w szklance bo tak piecze
O masz Ci los, masz coś na oparzenia?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyZulu, przede wszystkim musisz określić, do czego będą ci służyły te pieluchy tetrowe.
Na przewijak lub jako jakaś podkładka fajnie ponoć się sprawdzają flanelowe, bo potem w letnie dni mogą służyć zamiast kocyka, więc są bardziej uniwersalne. A jeśli chodzi o pieluchy do ulewania czy wycierania buzi, to chyba nie ma większego znaczenia, jakiej firmy będzie ta tetra.
Ja zamierzam iść w wielopieluchowanie, więc niestety, muszę porównywać różne firmy, rodzaj splotu bawełny czy jej gramaturę i przede wszystkim wymiar pieluchy... Także tu jest wyższa szkoła jazdy.
Ale jeśli tetra nie będzie ci służyła jako pieluchę, to myślę, że każda będzie dobra. Muślin jest delikatniejszy niż tetra. Bambus jest bardziej miękki niż tetra.Zulugula lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:O masz Ci los, masz coś na oparzenia?
Chłop znalazł element zastępczy. Ma farta, tylko 50zl + kw. Oczywiście padł zmęczony 🙈 powiedziałam mu, że nie pójdzie spać dopóki nie skończy sprzątać. Choćby miał odkurzać o 3 w nocy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKic, ty też bierzesz Acard, czy tobie też często leci krew z nosa? To znaczy u mnie to nie jest żaden krwotok, tylko śluzowka w nosie chyba jest mocno przekrwiona, bo przy każdym oczyszczaniu nosa mam krew na chusteczce... Może powinnam więcej witaminy C zażywać? 🤔
Sylwia, no mnie właśnie też to zastanawia, po co aż 10 par majtek do szpitala, gdzie wychodzi się po dwóch dniach... 🤔 A podpaski z firmy Canpol są dobre? Bo jedna dziewczyna w gratisie dała mi ich chyba ze 20 sztuk .. -
Edyciak, szyby to on mył nie wiem w sumie dlaczego. Chyba żeby nie robić tego co powinien. Sajgon jest okropny. Ja tylko czekam żeby mi ból palca przeszedł bo mi ciężko cokolwiek zrobić. No gości bym nie zaprosiła do środka. A mój chłop nie zrobił nic. A nie sorry, umył szyby w piekarniku i zostawił na wierzchu 4 ścierki, 3 płyny do szyb, myjkę elektryczna do szyb, myjkę ze szmatką i ściągaczka, deskę do krojenia, ręcznik papierowy, mokre chusteczki i dwie butelki, bo tego wszystkiego używał. Dodam że szyby mają gorsze zacieki niż przed myciem 🙈🙆♀️ teraz gra na konsoli bo się zmęczył... Reszta mieszkania nie tknieta bo przecież nie miał czasu bo myl szybę.
Nadal twierdzi, że z wszystkim się wyrobimy (plan na dziś zakładał: Ikea, basen, ogarnąć mieszkanie, złożyć wózek). Chyba ma jakąś tajną wiedzę na temat godzin otwarcia Ikei i basenu 😂😂😂😂
Reasumując. To nie jest tak, że ja się czepiam że nic nie robi, bo on po prostu nic nie zrobił choć obiecuje już 4-ty tydzień
Btw6, ufff, aloes pomaga a ja już wiem co wezmę do sypialni na pieluchy - kupię kontenerek pod biurko na kółkach i później trafi pod biurko nasze albo dzieci
Co do majtek to w pierwszych dniach zdarzało mi się 3 razy przebierać. Ja nie miałam problemu bo była zima więc prałam w szpitalu i wrzucałam na kaloryfer i za godzinę były suche. Teraz stwierdziłam że wolę już dać te parę zł więcej i nie bawić się tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 20:13
Edyciak lubi tę wiadomość