X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai moj mąż ma tak samo z zostawianiem rzeczy po sprzataniu😅

Edyta oglądaliśmy ten koncert, migowa the best, gwiazda wieczoru 😀

My będziemy miec osobny pokoik dla synka ale lozeczko u nas w sypialni minimum pol roku ale znając życie to będzie dłużej 😁

Dajcie linka do tego aliexpress, chociaz trochę nie ufam chinczykom w kwestii rzeczy dla dzieci 🤫
    Jak cos patrze na allegro to potem szukam czy i tak czasem nie jest z ali 😅

Edyciak lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, a gdzie będziesz małego karmić? W nocy można w łóżku na śpiocha, a w dzień? Myślałam o fotelu... A gdzie będziesz trzymała pieluchy, myjki itp? Bo to powinno być pod ręką w pobliżu łóżeczka...
    I kurczę, mamy dylemat, jak to wszystko upchnąć w naszej sypialni. Mąż zadeklarował chęć, że może swoją półkę w szafie zwolnić na pieluchy... Ale gdzie wsadzić fotel...

• Lalia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Lalia, pytanie mam do ciebie, bo urządzacie pokoik dla dziecka. Gdzie mały będzie spał przez pierwsze tygodnie? Gdzie wstawiacie łóżeczko?
    Bo my mamy rozkmine... To znaczy mój mąż cały czas jest przekonany, że małego wygonimy od razu do drugiego pokoju. 😂😂 Więc mu tłumaczę, że co najmniej do pół roku musi spać w jednym pokoju z rodzicami. Chyba że się mylę?

Edyciak, ja czytałam, że w pierwszych miesiącach życia, również ze względu na ryzyko śmierci łóżeczkowej, dziecko powinno spać w tym samym pokoju co rodzice.
    My mamy małą sypialnie i gdybym tam chciała wstawić zwykle łóżeczko to musiałabym wynieść inne meble 😅 dlatego my się zdecydowaliśmy na dostawkę do łóżka, bo jest dużo mniejsza, a poza tym:
    -dziecko śpi obok, więc żeby je uspokoić czasem wystarczy tylko pogłaskać
    -chcę karmić piersią więc tylko dosune je do siebie i nikt nie musi wstawać
    Ale w pokoju który mamy przeznaczony typowo dla dziecka, wstawimy od razu łóżeczko, bo chciałabym w ciągu dnia odkładać na drzemki dziecko do łóżeczka, tak żeby po tych 6-7 miesiącach życia spało u siebie, a będzie chyba na tyle duże że aspirator oddechu i niania powinny dać radę 😉

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai haha niezle .. mój poszedł myć dziecko bo mam mdłości patrzę a ten go myje w zimnej wodzie a sam siedzi obok w tablecie .. później miał go nakarmić ale oczywiście tez nie wyszło..

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Zulu, a gdzie będziesz małego karmić? W nocy można w łóżku na śpiocha, a w dzień? Myślałam o fotelu... A gdzie będziesz trzymała pieluchy, myjki itp? Bo to powinno być pod ręką w pobliżu łóżeczka...
    I kurczę, mamy dylemat, jak to wszystko upchnąć w naszej sypialni. Mąż zadeklarował chęć, że może swoją półkę w szafie zwolnić na pieluchy... Ale gdzie wsadzić fotel...

Daruj sobie ten fotel, zobaczysz że kwestia paru tygodni, wprawy i będziesz w stanie wszędzie nakarmić, w każdej pozycji - naprawdę.
    W nocy nakarmisz w łóżku czy to na leżąco, czy półleżąca, a w dzień to już gdzie popadnie. Wiem, że karmienie na fotelu ktoś dobrze rozreklamował, może jak się ma pokój z 20m2 to zda to egzamin, przy 10-12m2 to zbędny mebel.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Ounai haha niezle .. mój poszedł myć dziecko bo mam mdłości patrzę a ten go myje w zimnej wodzie a sam siedzi obok w tablecie .. później miał go nakarmić ale oczywiście tez nie wyszło..

Ha haha padłam, przepraszam, ale ci faceci to naprawdę są z innej planety 😂

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    święta kobieta z Ciebie.
    Jak męża nie zastrzelisz do porodu to będzie miał szczęście 😆

dmg111 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Dziewczynki, mam lekki stresik. Szłam się kąpać, a że w łazience mam wielkie lustro, to zawsze się oglądam, tym bardziej, że to ciało się niesamowicie zmienia. Ale nie o tym. Tak patrzę na suty, a one jakby zaklejone mała ilością takiej papki (nie wiem jak to nazwać). Wymyłam to i są jakby lekko zaczerwienione dziurki, ale nic nie boli. To może być związane z produkcją mleka?

To siara dla księżniczek, wszystko jest jak najbardziej ok na tym etapie.

Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Anetka, wszyscy odebrali to na serio, a ja myślałam że chodziło Ci o cenę przed i po i że dla żartu wstawiłaś 🙈🙈🙈🤣🤣🤣
    Bo o to chodziło :D ale fakt jest taki, że rzeczywiscie zamawiałam te pieluchy, natomiast ich promocja mnie rozbawiła :D

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było, zrobił zakupy, sernik na zimno i pastę z makreli. Ale w zasadzie umawialiśmy się że ma zrobić coś zupełnie innego, więc cały dzień kombinował jak się wykręcić ;)

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Łóżeczko gotowe (poduszki jak się domyślacie pożyczył Marcie starszy brat. Wibo też...)

634cd115d5ef.jpg
    Ale słodziak z tego starszego brata ❤
    W końcu wzieliście dostawkę Magic czy zwykłą? Ja jutro jade do babeczki po Dream za 420 zl.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    To są rady dla kobiet w ciąży czy po porodzie?
    Anet.kaa gdzieś ominęłam poprzedni post 😯
    Wydaje mi się że one są akurat uniwersalne. Ale koleżanka była z problemami po porodzie.

Ewa88 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A ja dowaliłam. Prasowałam pieluchy, nacisnęłam przycisk pary i poparzyłam palucha. Siedzę już godzinę z ręką w szklance bo tak piecze :/

Ja sobie niedawno wrzątek wylałam prosto na stope ... Mialam tylko odcedzic z wody brokuły i nie zdążyłam bo nawet nie wiem kiedy garnek mi sie przechylil i woda poleciala na stopy... Ale kto madry bierze garnek z gazu jedna ręka 🤦 nornalnie jakies zamroczenie. Na szczęscie zaraz po tym jak sie wydarlam pobiegłam szybko schłodzić i obylo się tylko na lekko opuchniętych paluchach i pieczeniu do następnego dnia 😛

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Zulu, przede wszystkim musisz określić, do czego będą ci służyły te pieluchy tetrowe.
    Na przewijak lub jako jakaś podkładka fajnie ponoć się sprawdzają flanelowe, bo potem w letnie dni mogą służyć zamiast kocyka, więc są bardziej uniwersalne. A jeśli chodzi o pieluchy do ulewania czy wycierania buzi, to chyba nie ma większego znaczenia, jakiej firmy będzie ta tetra.
    Ja zamierzam iść w wielopieluchowanie, więc niestety, muszę porównywać różne firmy, rodzaj splotu bawełny czy jej gramaturę i przede wszystkim wymiar pieluchy... Także tu jest wyższa szkoła jazdy.
    Ale jeśli tetra nie będzie ci służyła jako pieluchę, to myślę, że każda będzie dobra. Muślin jest delikatniejszy niż tetra. Bambus jest bardziej miękki niż tetra.

A ja pieluchy podostawalam w ilościach hurtowych od znajomej jednej i drugiej więc nawet nie ogarniam do końca które są które, także będę używać sobie na czuja xD (ja się w wielopieluchy nie bawię więc mam nadzieję ze tak jak mówisz, będzie to bez wiekszej różnicy kwestia ) :)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Kic, ty też bierzesz Acard, czy tobie też często leci krew z nosa? To znaczy u mnie to nie jest żaden krwotok, tylko śluzowka w nosie chyba jest mocno przekrwiona, bo przy każdym oczyszczaniu nosa mam krew na chusteczce... Może powinnam więcej witaminy C zażywać? 🤔

Sylwia, no mnie właśnie też to zastanawia, po co aż 10 par majtek do szpitala, gdzie wychodzi się po dwóch dniach... 🤔 A podpaski z firmy Canpol są dobre? Bo jedna dziewczyna w gratisie dała mi ich chyba ze 20 sztuk ..

Ja Acardu nie biorę, ale też mi sie w tej ciąży często zdarza przekrwiona śluzówka i przy smarkaniu sa takie strzepki krwi drobne. Ogólnie slozowki są chyba duzo bardziej unaczynione i obrzęknięte teraz, więc pewnie dlatego...

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Jakbyście chciały to mam świetną promocje na pieluchy z Aliexpress 😂

7e8396c5af7a.jpg

Hahaha ależ żartownisie 😂

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ale słodziak z tego starszego brata ❤
    W końcu wzieliście dostawkę Magic czy zwykłą? Ja jutro jade do babeczki po Dream za 420 zl.
    To dream, przyjaciółka mojej siostry nam pożyczyła ;)

Doomi, współczuję. Ja już jęczałam z poparzonym palcem. Na szczęście już prawie nie boli.

Wiecie co? Tak sobie myślę, że jak się czeka na pierwsze dziecko to człowiek czuje się cudownie. Niesamowite uczucie zostać rodzicem. Ale czekanie na kolejne jest jeszcze lepsze.
    Inaa, Ty jesteś mega szczęściara. Tyle miłości, tyle wspomnień, tyle pięknych reakcji 😍

Inaa89, Anet.kaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obierałam makrelę do pasty a mój mąż poszedł wieszać pranie - ubrania Marty z rozmiaru 68. I słyszę: "ile ona ma tych sukienek?", “chłopca ubranka się łatwiej wieszało", "te ubranka dziewczynek to muszą być takie dziwne?", "tu na pewno nie ma tylko trzech sukienek", "to cały rozmiar jakiś jest?", "nie mogliśmy tego wyprać jak się urodzi?", itd naprawdę nie wiem czemu nie wolał obierać tej makreli 😂

Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Edyta, rozmawiałam ze znajomymi i prawie wszystkie mówiły, że najlepiej im się karmiło na leżąco na początku, a potem doszły do takiej wprawy że na spacerze na poboczu kucając karmiły 😅 ja mieszkam w mieszkaniu z kuchnią otwartą na salon i przedpokój, więc tam spędzamy 70 % dnia i mam zamiar karmić na narożniku wspomagając się ewentualnie poduszką do karmienia lub rogalem ciążowym.
    Wszystkie rzeczy do pielęgnacji dziecka i ubranka będą w pokoju dziecięcym, jeśli w nocy trzeba będzie przebierać to zrobię to na siedząco na łóżku (będę zabierać pampersa i chusteczki do sypialni) albo ewentualnie wstawać i chodzić na przewijak (za ścianą), ale wiadomo że nie przebiera się w nocy tak często jak w dzień 🤔 chyba 🤣

Wik89 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Dziękuje 😍 na 90% będzie Gustaw 😊

Inga u nas tez i tez na 90 procent ;-)

Dmg, super te Twoje rozki! Ja jeden zamowilam u kolezanki - bawelna/velvet, a drugi moze wlasnie bawelna/wafel kupię :)

Dziewczyny ja jutro zaczynam 28 tydzien a kupilam poki co płozy do kosza Mojzesza 😅 ...i parę ciuszkow. Ciuszkow mam duzo od przyjaciolek, ale trzeba to jeszcze przejrzec, posegregowac. Natomiast z wyprawki szpitalnej nie mam nic. Takze czytam uwaznie to o czym piszecie tutaj i chyba jutro uzupelniam liste w excelu, drukuję i zacznę kompletowac to w koncu
    😁

Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ