Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 wrote:Inga u nas tez i tez na 90 procent
Dmg, super te Twoje rozki! Ja jeden zamowilam u kolezanki - bawelna/velvet, a drugi moze wlasnie bawelna/wafel kupię
Dziewczyny ja jutro zaczynam 28 tydzien a kupilam poki co płozy do kosza Mojzesza 😅 ...i parę ciuszkow. Ciuszkow mam duzo od przyjaciolek, ale trzeba to jeszcze przejrzec, posegregowac. Natomiast z wyprawki szpitalnej nie mam nic. Takze czytam uwaznie to o czym piszecie tutaj i chyba jutro uzupelniam liste w excelu, drukuję i zacznę kompletowac to w koncu
😁
Też Gustaw! Ale super! 🤗❤️❤️❤️
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Hej, hej. Malo sie odzywalam ostatnio, ale juz pojechala mama z rodzenstwem wiec bede juz miala czas 😁
Wczoraj mialam ciezki dzien. Mialam dola. Dobrze ze bylismy w ikei i sobie upatrzylam mebelki do domu to mi sie humor poprawil 😁🔸28 lat
Edyciak wrote:Zulu, a gdzie będziesz małego karmić? W nocy można w łóżku na śpiocha, a w dzień? Myślałam o fotelu... A gdzie będziesz trzymała pieluchy, myjki itp? Bo to powinno być pod ręką w pobliżu łóżeczka...
I kurczę, mamy dylemat, jak to wszystko upchnąć w naszej sypialni. Mąż zadeklarował chęć, że może swoją półkę w szafie zwolnić na pieluchy... Ale gdzie wsadzić fotel...
Ja mam ten same dylematy.
Spróbujemy z samą dostawką przez pół roku u Nas w sypialni , a reszta będzie w docelowym pokoju obok. Mamy małą sypialnie ze Chicco ledwo wejdzie. Zobaczymy jak wyjdzie. Po pół roku zmiana spania i już docelowe łóżeczko. W nocy chce mieć Małą przy sobie, łatwiejsze karmienie, czy sprawdzanie czy wszystko ok.
A w Dzień do małego pokoju obok, bo w sypialni jest biurko męża, który pracuje z domu i gada przez słuchawki przez 6h a resztę klika, więc mała nie da rady z nim 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 07:53
O ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:
Ounai co masz w tym łóżeczku? Widzę rozek, a to pod różkiem, w ttm samym kolorze? Też chcemy kupić chicco i nie wiem co powinnam do niego jeszcze dokupić, żeby Małej było wygodnieSylwucha lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:To dream, przyjaciółka mojej siostry nam pożyczyła
Doomi, współczuję. Ja już jęczałam z poparzonym palcem. Na szczęście już prawie nie boli.
Wiecie co? Tak sobie myślę, że jak się czeka na pierwsze dziecko to człowiek czuje się cudownie. Niesamowite uczucie zostać rodzicem. Ale czekanie na kolejne jest jeszcze lepsze.
Inaa, Ty jesteś mega szczęściara. Tyle miłości, tyle wspomnień, tyle pięknych reakcji 😍Edyciak, Lalia, dmg111, Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia wrote:Edyta, rozmawiałam ze znajomymi i prawie wszystkie mówiły, że najlepiej im się karmiło na leżąco na początku, a potem doszły do takiej wprawy że na spacerze na poboczu kucając karmiły 😅 ja mieszkam w mieszkaniu z kuchnią otwartą na salon i przedpokój, więc tam spędzamy 70 % dnia i mam zamiar karmić na narożniku wspomagając się ewentualnie poduszką do karmienia lub rogalem ciążowym.
Wszystkie rzeczy do pielęgnacji dziecka i ubranka będą w pokoju dziecięcym, jeśli w nocy trzeba będzie przebierać to zrobię to na siedząco na łóżku (będę zabierać pampersa i chusteczki do sypialni) albo ewentualnie wstawać i chodzić na przewijak (za ścianą), ale wiadomo że nie przebiera się w nocy tak często jak w dzień 🤔 chyba 🤣Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Meggi110818 wrote:Ounai co masz w tym łóżeczku? Widzę rozek, a to pod różkiem, w ttm samym kolorze? Też chcemy kupić chicco i nie wiem co powinnam do niego jeszcze dokupić, żeby Małej było wygodnie
Mi to wygląda na prześcieradło na materacyku 😛Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Sylwia, to siara. Na tym etapie może już wyciekać, nie ma powodu do zmartwień zmartwień
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Ale mnie maz wczoraj rozczulil. Czesto kladzie reke u mnie na brzuszku, ale tylko na chwile i wczoraj sie spytalam czemu tylko na chwile to powiedzial ze sie boi ze cisnie dzidziusia 😂😍
dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Ale żeby nie było tak pięknie, podczas seksu na pochylonego pieska nie miał oporów żeby się na mnie swoim cielskiem położyć po wszystkim 😂Enigvaa, Edyciak, Lalia, dmg111, Julik, kic83, Wik89 lubią tę wiadomość
-
suzi1994 wrote:Nie można sikać na Małysza ?
ja prawie zawsze tak .. hmm
Niby są takie nakladki w rossmanie, może trzeba zscząc je stosować -
My dzis caly dzien na powietrzu. Mamy dzialke rekreacyjna tak jak Kic, brat przyjechal ze Szwecji z żoną i synkiem, siostra przyjezdza z mezem i dziecmi. Takze maz robi grilla. A ja sobie bede caly dzien leniuchowac na lezaczku. Wkoncu cos innego jak to lozko. I bede mogla zaczerpnąć powietrza 😁 Dzieci sie wybiegaja, wyskacza. Będą zadowoleni 😉
Edyciak, Lalia, dmg111, kic83, Ounai lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualnyMeggi110818 wrote:Ja mam ten same dylematy.
Spróbujemy z samą dostawką przez pół roku u Nas w sypialni , a reszta będzie w docelowym pokoju obok. Mamy małą sypialnie ze Chicco ledwo wejdzie. Zobaczymy jak wyjdzie. Po pół roku zmiana spania i już docelowe łóżeczko. W nocy chce mieć Małą przy sobie, łatwiejsze karmienie, czy sprawdzanie czy wszystko ok.
A w Dzień do małego pokoju obok, bo w sypialni jest biurko męża, który pracuje z domu i gada przez słuchawki przez 6h a resztę klika, więc mała nie da rady z nim 🤭 -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Oj wiez mi ze takiego noworodka w nocy tez zdarza się dość często przebierać 🤭 pieluche to badz przygotowanana na zmianę przy kazdym karmieniu 😁 jak nie rowniez po. Te kupy to sa non stop 😅
Ale mam nadzieję, że moje dziecko będzie dla mnie łaskawe... -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 16:08
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Edyciak wrote:Zulu, a gdzie będziesz małego karmić? W nocy można w łóżku na śpiocha, a w dzień? Myślałam o fotelu... A gdzie będziesz trzymała pieluchy, myjki itp? Bo to powinno być pod ręką w pobliżu łóżeczka...
I kurczę, mamy dylemat, jak to wszystko upchnąć w naszej sypialni. Mąż zadeklarował chęć, że może swoją półkę w szafie zwolnić na pieluchy... Ale gdzie wsadzić fotel...
Tez kiedys myslalam o fotelu , o uszaku ale poradzilam się tu dziewczyn i wyszło, że karmi się gdziekolwiek , łóżko w sypialnj, kanapa w salonie i takie miejsce jedno jest zbędne. Chyba że wyjdzie w praniu , że przydałby mi się taki kącik to na bieżąco się przygotuje, w bobo pokoju, bo w sypialni w nocy będę karmić po prostu na łóżku, bo tam fotel i tak nie wejdzie.
Co do rzeczy pod ręką to będą pod ręką, nie jest ich jakas ogromna ilosc, na lozeczko/przewijak są fajne organizery w ikei i planuję miec lozeczko z szufladą żeby tez tam coś schowac i takie worki jak na zabawki, pokoj dziecka jest totalnie obok i tam będzie wszystko, u nas w szafie nie będziemy nic mieć. W sypialni nie mamy duzego pola do popisu także na bieżąco bedziemy edytować jeśli coś będzie nie tak 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 09:33
Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023