Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beza27 wrote:u mnie ciężko by było osiągnąć nie rozcieńczony mocz ponieważ jestem w toalecie dosłownie co ok 40min. czasem się zdarzy ze 2h jak nic nie wypije. Dlatego też nigdy nie wierzę żadnym ciążowym bo w nocy jestem 2-3razy i non stop mi się pić chce, w nocy też piję wodę. czasem się śmieje ze wypijam łyka wody a 20min później idę wysikać całą szklankę.
nie wiem od czego tak mam, cukier w porządku, inne badania które miałam też. może taki mój urok. od dziecka po wyjściu gdziekolwiek pierwsze co to szukałam toalety 😂
Moje dziecko też tak ma.Po zrobieniu badań wyszło,że sód ma w dolnej granicy normy(odpowiada za zatrzymywanie wody w organizmie),potas natomiast w górnej granicy(odpowiada za wydalanie wody z organizmu).Beza27 lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Moje dziecko też tak ma.Po zrobieniu badań wyszło,że sód ma w dolnej granicy normy(odpowiada za zatrzymywanie wody w organizmie),potas natomiast w górnej granicy(odpowiada za wydalanie wody z organizmu).
-
Beza27 wrote:O dziękuję za informację, zrobię takie badania przy najbliższej okazji, może akurat będą odpowiedzią na mój problem
Zawsze słyszałam,że sól niezdrowa.On ma jeść ile chce,a chce sporo.Próbujemy podnieść poziom sodu i obniżyć potasu.Żałuje tylko,że przez długo zabraniałam.Beza27 lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Hej!
Co do testów owu na pocieszenie powiem, że mi w pierwszej ciąży wychodziły negatywnie w cyklu, w którym zaszłam.
I który dpo?
Beza27 to ja w ciążach tak w nocy nie siusialam jak ty teraz 😆 I również dużo piję ogólnie.
chyba warto to sprawdzić 🤔
-
Lolipop wrote:
Beza27 to ja w ciążach tak w nocy nie siusialam jak ty teraz 😆 I również dużo piję ogólnie.
chyba warto to sprawdzić 🤔
My chyba przegapiliśmy najważniejszy dzień, tempka dzisiaj poszła w górę, zobaczę jutro czy to tylko tak jednorazowo czy już tak zostanie, ale jak to było to, to nie wiem czy pyknie w tym miesiącu. Bo do owulki miał byc jeszcze tydzień to aż tak nie spinałam... więc wychodzi na to że serduszkowalismy na początku dni płodnych i dzień przed owu (jeżeli byłaby dzień przed skokiem) więc może może 🙏
Szkoda ze się źle czułam wczoraj bo miałam ochotę 😝
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 08:44
-
Witam stare i nowe koleżanki 😌 Wracam do walki.. Mam nadzieję, że cykl nie będzie rozchwiany i dam radę testować 18 grudnia 🙂 Teraz muszę się zaopatrzyć w duuzo wody, migdałów i moreli😋 Dalej będę zażywać pregnę start, dha, olej z wiesiołka, euthyrox i acard. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki😌 Grudzień jest takim magicznym miesiącem - uwielbiam grudzień mimo, że zawsze w tym miesiącu staję się o rok starsza 😂
Niech ten miesiąc zasypie nas wieloma podwójnymi kreskami😌Karolina33, Beza27, Carlina, alpaczka, Annamaria, Gosia33, atwysz, Lolipop, Renia, Gela093, Nalia, Juliet, Niebieska Gwiazda, CestLaVie lubią tę wiadomość
-
Futuremama mam mam heparynę w domu ale nie brałam, bo wiedziałam, że z tego nic nie będzie. Nie chciałam się nadaremno kłuć. Z córką testy od razu ciemniały i brałam heparynę.
-
Laski ja jesCze w listopadowym wątku ale podczytuje tu na wszelki wypadek gdyby nie wyszło grudzień będzie ostatnim miesiącem naszych starań bo kończę 2 miesięczny urlop wych i rzucam robotę bede musiała odbudować kondycję bo chce spełnic marzenia o byciu żołnierzem, wtedy odłożymy marzenia na kilka lat 🙂😊 trzymam za Was kciuki za kreseczkowe prezenciki pod chonką 🛍🎁
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Hej dziewczynki. Dzisiaj test ovu pozytywny. Bole owulacyjne od rana . Takze jak ktoras niw robi testów a macie mocne bole jajnikow to działajcie. Czekam ma informacje jaka wasze ovulki . Pozdrawiam
futuremama, Morgana, Nynka lubią tę wiadomość
-
Gosia33 wrote:Hej dziewczynki. Dzisiaj test ovu pozytywny. Bole owulacyjne od rana . Takze jak ktoras niw robi testów a macie mocne bole jajnikow to działajcie. Czekam ma informacje jaka wasze ovulki . Pozdrawiam
Moje owulaki dalej białe jak śnieg. Będę musiała poczekać jeszcze pewnie z kilka dni.33l. ♀ ➥PCOS -
Gosia33 wrote:Hej dziewczynki. Dzisiaj test ovu pozytywny. Bole owulacyjne od rana . Takze jak ktoras niw robi testów a macie mocne bole jajnikow to działajcie. Czekam ma informacje jaka wasze ovulki . Pozdrawiam
-
Lisa_ wrote:Hej. U mnie jeszcze cisza, chociaż 2 dni temu miałam sporo śluzu.. Dziś mnie pobolewa jak na 🐵 podbrzusze, ale to nie ból owulacyjny.
-
Morgana wrote:Takie swoje bez brania leków ok 80 dni ....
W tamtym miesiącu na stymulacji już 11 dc była owulacja, a teraz mam trochę inne dawki i się przedłuża. O ile wgl będzie.
To pewnie ovulka się przestwiala. Testuj i tez działają,bo czasem testu noe wychodzą a owulacja jest . -
Ja nie robię testów, kiedyś robiłam ale jakoś przestałam. W tym miesiącu postawiłam na ❤️ co dwa dni i kubeczek, takiej kombinacji jeszcze nie próbowałam 😉 owulkę wg. kalendarza miałam wczoraj a wg. mnie w czwartek albo w piątek. Od czwartku mam takie uczucie pobolewania na dole brzucha, a to coś zakuje a to takie dziwne uczucie. Mam nadzieje ze to nie wina kubeczka 😏Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
Nunakala wrote:Laski ja jesCze w listopadowym wątku ale podczytuje tu na wszelki wypadek gdyby nie wyszło grudzień będzie ostatnim miesiącem naszych starań bo kończę 2 miesięczny urlop wych i rzucam robotę bede musiała odbudować kondycję bo chce spełnic marzenia o byciu żołnierzem, wtedy odłożymy marzenia na kilka lat 🙂😊 trzymam za Was kciuki za kreseczkowe prezenciki pod chonką 🛍🎁
Nunakala lubi tę wiadomość