Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Ja w każdej macam i co tylko się da😂 a teraz nawet jakoś bardziej bo też więcej ogarniam ale to ma swoje dobre jak i złe strony😂
Od jutra pewnie już będę odliczać🙈
No już też zaczynam odliczać ciężka praca za nami, teraz pozostało czekaćfuturemama lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe panie. Jal dziewczyny u was sytuacja?. Ja robie testy ovu ale caly czas negatywne. Nakgorsze ,ze mam bol owulacyjny i skoczyła mi temperatura dzisja . Wychodiz na to ,ze mam te bole przed owulacja a ja zawsze myslam ,ze one oznacza owulacje.
-
Alutka128 wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi jakie badania powinnam zrobić jeśli zaczęliśmy się starać? Kompletnie się na tym nie znam, na dodatek jestem za granicą. ..
Wiesz zależy gdzie jesteś za granicą bo co kraj to obyczaj. Ja też nie mieszkam w Polsce i mam wielki problem jeżeli chodzi o badania, dużo robiłam w Polsce,więc musisz sprawdzić co się da u Ciebie.Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Alutka128 wrote:Ja też jestem z tym wszystkim zielona. Na razie dajemy ponieść się emocjom..... To pierwszy cykl starań moze dlatego jesteśmy ,,na luzie,, 😆
To jeszcze wszystko przed Tobą, mam nadzieję, że nie będzie Ci dane zeswirowac🤪Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Gosia33 wrote:Witam wszystkie nowe panie. Jal dziewczyny u was sytuacja?. Ja robie testy ovu ale caly czas negatywne. Nakgorsze ,ze mam bol owulacyjny i skoczyła mi temperatura dzisja . Wychodiz na to ,ze mam te bole przed owulacja a ja zawsze myslam ,ze one oznacza owulacje.
Jak się nie staraliśmy to się cieszyłam że mam takie długie cykle 😅 a teraz ciągną się te dni i ciągną, a co będzie po owulacji, znowu czekanie.
Gela093 wrote:No właśnie im mniej wiesz tym lepiej spisz🤦♀️ ja jestem zielona w tym temacie, staram się sprawdzać tą szyjke ale nie mam takiej pamięci namacalnej ...moje palce nie pamiętają jaka była wczoraj🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 12:07
-
Beza27 wrote:o właśnie miałam pytać czy te bóle czujecie przed owulacja czy w dniu owulacji, bo ja mam według aplikacji od dzisiaj dni płodne i dzisiaj zaczął mnie kłuć lewy jajnik, i mam okropne napady gorąca, ale to nie jest jeszcze owulacja chyba. Mam wrażenie że mój śluz w tym miesiącu jest inny niż zawsze, jakoś go mniej i jest taki nijaki, może się jeszcze rozkręci ale to już 17dc, strasznie mi się dłuży.
Beza27 lubi tę wiadomość
-
Gela093 wrote:To jeszcze wszystko przed Tobą, mam nadzieję, że nie będzie Ci dane zeswirowac🤪
No mam nadzieję, niestety mam problemy z tarczyca... ,, Hashimoto,, więc nie wiem jak to będzie, czytając różne fora odbieram sobie nadzieję że się uda szybko, co do badań, muszę dokładnie się tutaj dowiedzieć co i jak, jestem w Serbii i z tego co wiem to tutejsza służba zdrowia jest gorsza od Polskiej. -
Beza27 wrote:o właśnie miałam pytać czy te bóle czujecie przed owulacja czy w dniu owulacji, bo ja mam według aplikacji od dzisiaj dni płodne i dzisiaj zaczął mnie kłuć lewy jajnik, i mam okropne napady gorąca, ale to nie jest jeszcze owulacja chyba. Mam wrażenie że mój śluz w tym miesiącu jest inny niż zawsze, jakoś go mniej i jest taki nijaki, może się jeszcze rozkręci ale to już 17dc, strasznie mi się dłuży.
Robiłaś może testy owulacyjne ? Z tym śluzem jest tak ,ze czasem nie wypływa. Ale jest go odpowiednią ilość przy szyjce . Podczas stosunku powinnaś czuć czy jest mokro ,jeśli tak to napewno sluz jest . Ból jajnika tez może świadczyć o owulacji. Albo jestes po albo przed . -
Gela093 wrote:No właśnie im mniej wiesz tym lepiej spisz🤦♀️ ja jestem zielona w tym temacie, staram się sprawdzać tą szyjke ale nie mam takiej pamięci namacalnej ...moje palce nie pamiętają jaka była wczoraj🤷♀️
Ja to w ogóle jakoś nie potrafię odróżnić co jest szyjka a co innymi elementami, dla mnie w środku wszystko takie samo 🙈🤷♀️Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
Gosia33 wrote:Robiłaś może testy owulacyjne ? Z tym śluzem jest tak ,ze czasem nie wypływa. Ale jest go odpowiednią ilość przy szyjce . Podczas stosunku powinnaś czuć czy jest mokro ,jeśli tak to napewno sluz jest . Ból jajnika tez może świadczyć o owulacji. Albo jestes po albo przed .
-
Beza27 wrote:Nie kupiłam i żałuję, może pojadę dzisiaj do sklepu to kupię, jeszcze może nie jest za późno. Mam wrażenie że śluzu jest więcej niż wczoraj, więc chyba przed 😁 Na wszelki wypadek serduszkujemy co dwa dni, mam nadzieję że nie przegapimy
Jak regularnie współżyjecie to myślę,że powinno być ok. -
Syla87 wrote:Ja to w ogóle jakoś nie potrafię odróżnić co jest szyjka a co innymi elementami, dla mnie w środku wszystko takie samo 🙈🤷♀️
Miałam dokładnie to samo, do czasu jak mnie mój chłop nie uświadomił,że tam wcale wszystko nie jest takie samo😬😂 może zwracał większą uwagę na to😳😳🤦♀️
Alutka128 wrote:No mam nadzieję, niestety mam problemy z tarczyca... ,, Hashimoto,, więc nie wiem jak to będzie, czytając różne fora odbieram sobie nadzieję że się uda szybko, co do badań, muszę dokładnie się tutaj dowiedzieć co i jak, jestem w Serbii i z tego co wiem to tutejsza służba zdrowia jest gorsza od Polskiej.
To może lepiej będzie znaleźć laboratorium prywatnie, ja tak robiłam, kosztuje ale przynajmniej jest jakaś podstawa. Nie nastawiaj się zle, bo to też nie pomoże, jak będziesz w Polsce to idź od razu do lekarza i powiedz,że starajcie się o dziecko, od razu dostaniesz leki 😊
Beza27 wrote:To tak jak ja 🤦 niby badam tę szyjkę, a nie mam pojęcia jaka była poprzednio. Najbardziej widzę różnicę jak nie mogę jej dostać i wiem wtedy że jest wysoko 😂
No widzisz ja np moja zawsze czuje, czy wysoko czy nisko, już robię takie pozy żeby wyczuć to najbardziej,ale nic nie daje.🤷♀️Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
laski , w ogole co do tych boli. nie mialam tak zachodzac w 2 pierwsze ciaze a starajac sie po latach o trzecie mi sie takie bolesne owulacje zaczely i mysle sobie.. nie wiem czy cos z tego wyjdzie z tego powodu czy to norma jakakolwiek i zaszlam z tymi samymi objawami jak teraz ..widocznie zmiany nie zawsze musza oznaczac nieprawidlowosci i mam nadzieje ze wciaz jest ok hehe
futuremama dzialaj!
ja do tej pory z mezem nie rozmawialam na temat tych staran .... ..kiedy lepiej bylo by sie kochac itd. ale wczoraj mowie do niego zebysmy sie postarali nie przeginac z serduszkami przed haha . ..aby co dwa dni bylo i dzien ,dwa po pozytywie ..moze sie uda podejsc 'matematycznie' w tym cyklu hahaha ale nie recze za siebie haha
futuremama lubi tę wiadomość
-
Hej🙂 trochę was podglądałam w ostatnich dniach i w końcu postanowiłam napisać 🙂
to będzie drugi cykl starań, mogę poprosić o wpisanie na 17.12?🙂
O ile do tego dnia wytrzymam 😀
Trzymam kciuki żebyśmy wszystkie miały grudniowe dwie kreseczki, taki prezent pod choinkę 🎄🎄🎄🎄😊😊😊 -
nick nieaktualny
-
Hej, proszę o wpisanie mnie na testowanie (a co ) 24.12. Może mąż dostanie piękny prezent pod choinkę?