Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
Odpowiedz

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Oceń ten wątek:
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wpiszcie na 16.12

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    Znalazłam też klinikę gdzie można iść z facetem do tego pokoiku i uprawiać normalny seks. Mają tam specjalne prezerwatywy, które nie mają czynnika plemnikobójczego, ale niestety z powodu wirusa facet musi sam załatwić sprawę 😛
    Mój problemu z badaniem nie robił, powiedział tylko żebym mu podała termin i pójdzie ❤😂 z drugiej strony wkurza mnie, że sam nie zaangażował się w te starania. Witaminy nie, lekarze nie, najlepiej wrzuć na luz. A ja nie umiem tak sobie odpuścić, bo wiadomo... Pożeram garści witamin i staram się pilnować, a on a tu piwko, a tu papieroski (paczka dziennie).. 😐 on jedynie się angażuje w praktyczne zajęcia z płodzenia 😂
    Dzisiaj przyjął do wiadomości datę i godzinę badania i pojedziemy razem 🥰 omówiliśmy temat i ja wybiorę się na badania hormonów w następnym cyklu, albo jeszcze w tym przy okazji proga 😁

To tak, jakbym mojego widziała... "ale przecież piwo to samo zdrowie, poczytaj sobie..." 😐

• Lisa_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    U mnie to samo, przez okno patrząc wydawało się że takie piękne słoneczko a wyszłam i jak mroźnym wiatrem w twarz dostałam to już żałowalam że się cieplej nie ubrałam 😂
    Hehe.. Skąd ja to znam..

Oliwier Aleksander
    23 sierpnia 2021
    16:10 | 3600g | 56 cm
    dqprj44jxtqvvgrf.png
  • Lisa_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które z Was tu leczą tarczycę??
    No ja w momencie zmiany dawki zaczęłam mieć więcej energii, jestem mniej senna, i tak do jedzenia mnie nie ciągnie.
    Badania kontrolne idę robić 30 listopada...

Oliwier Aleksander
    23 sierpnia 2021
    16:10 | 3600g | 56 cm
    dqprj44jxtqvvgrf.png
  • Carlina Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka01 wrote:
    Hej ja też dołączam. 1.11 poroniłam w 7 tygodniu, potem byłam chora więc odczekamy ten cykl. Śluz rozciągliwy miałam ostatnio 4 dni temu, teraz kłuje mnie jajnik i niewiem czy to już po owulacji i kiedy spodziewać się okresu. Mam nadzieję, że przyjdzie jak najszybciej, według wcześniejszych cykli (28-29 d. ) @ powinna być 30.11. Mam nadzieję, że załapię się na testowanie w ostatnie dni grudnia i w nowy rok wkroczę z fasolką w brzuchu 😁 czego i Wam życzę 😚

Bardzo Ci współczuję, mam nadzieję, że ten cykl będzie dla Ciebie szczęśliwy! 🤞

Mi właśnie przyszły testy owulacyjne z allegro, kurier przyniósł. Zaczynamy więc zabawę!

Norka01 lubi tę wiadomość

• atwysz Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa_ wrote:
    No ja w momencie zmiany dawki zaczęłam mieć więcej energii, jestem mniej senna, i tak do jedzenia mnie nie ciągnie.

Ja się leczę, przyjmuję euthyrox 112, ale nie czuje żeby mi cokolwiek pomagał. Jak czułam się przed diagnozą tak i czuję się teraz :D

02.18 -> rozpoczynamy starania o bobo 👶
    ____

❌ Niedoczynność tarczycy ❌
    ❌ Hashimoto ❌
    ❌ IO ❌
    ❌ Hiperprolaktynemia ❌
    ____
    11.2021 - pierwszy cykl starań z Ovitrelle i Luteiną -> 🥰

---
    06feb73ec0406761d1feaca46d967b14.png
  • Kasiek94 Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa_ wrote:

Hej Lisa,
    Ja się leczę na tarczycę. Odkąd zażywam tabletki dużo lepiej się czuję, nie jestem zmęczona i w końcu po wielu latach nie mam zimnych rąk i stóp. Nie wiem czy to zasługa leku, ale bardzo się cieszę. Niedoczynność tarczycy miałam stwierdzoną już w podstawówce. Przed lekami tsh na poziomie ok 6, obecnie 1,13 😊

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sklepy zawalone świątecznym towarem, w tle muzyka świąteczna i wszystko po to aby wydać więcej i więcej :0

No ale lubie wracając z pracy oglądać błyszczące miasto, lubię jak puszczają już świąteczne przeboje choć fakt. Dosyć wcześnie jest ale Czuje to,😆 snieg mi nie jest potrzebny 🤣 już popijam mulled wine hahaha a do kościoła powinnam iść

Ale nie lubię zatłoczonych sklepów i robienia zakupów na ostatnią chwilę. Dlategili wszystko przygotowuje wcześniej na spokojnie i możecie się śmiać ale mam już większość prezentów ( na Secret Santa z pracy też choć jeszcze nie wiem kogo wylosuje haha) i lubię właśnie kupić i te drobniejsze prezenty, szczególnie dla dzieci bo uwielbiają rozpakowywać 😆 także pozostaje przygotować żarcia do zamrażarki i skupić się na zabawie z dzieciakami tworząc ozdoby świąteczne.. Choc przy 2 latku w tym roku może się to okazać wyzwaniem bo ciężko mu zrozumieć że czegoś nie wolno 🤣

Kasiek ja tak często . Zimne rece i stopy ale tarczyca ok. Ciekawe

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Lolipop właśnie z dwulatkiem robienie ozdób to może być wyzwanie. W tamtym roku chodziła ale nie była taka sprytna wiec wszystko się dało ale teraz już widzę ten brokat i taki piasek którym ozdabialiśmy w całym mieszkaniu😂
    Narobiłaś mi smaka na grzane wino, muszę zdążyć :D Chociaż 6 lat temu też tak mówiłam, nakręciłam się jak nie wiem co, kupiliśmy i po pół lampki miałam dość. I to był mój objaw tylko wtedy jeszcze tego nie wiedziałam :D
    Haa może będzie powtórka! 😊
    No a ozdobami to coś czuję że więcej będzie rozwalone jak zrobione 😂😂😂 chyba że będziemy się brać ok 20 jak już śpi.. I ciekawe jak będzie z choinka.

W tamtym roku nie było najgorzej.. Też chodził już.. Czasem co rusz musiałam odciągać a bywały dni że miał choinkę gdzieś. Zobaczymy bo ustroje ja na pewno 😆

A winko grzane mi naprawdę smakuje.. Jak nnie pijam słodkich ani drinków bo nie lubię to to mi podchodzi. Szczególnie właśnie na ciepło 😂

• Gela093 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie owu za rogiem, nie mam takiego typowego rozciagliwego sluzu🤔 pogrzebalam tam trochę w sroku to czuć,że się palec slizga ale jak wyciągnę to taki bardziej wodnisto-kremowy😬 na takim są szanse czy lepiej użyć jakiegoś żelu?

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex92 wrote:
    To i ja mam podobnie, dopóki się nie starałam to wszystkie objawy bez specjalnego wysiłku mogłam zaobserwować,. Nie wiem już od czego to zależy.
    Ja mam to samo :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa_ wrote:
    Ja, biorę Eutyrox 75 ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atwysz wrote:
    Ja się leczę, przyjmuję euthyrox 112, ale nie czuje żeby mi cokolwiek pomagał. Jak czułam się przed diagnozą tak i czuję się teraz :D
    A jak długo bierzesz?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta!

Już grudniowy wątek?! to się teraz zdziwiłam :)

To będzie już mój 6 wątek, mam nadzieję, że ostatni staraniowy, czego i Wam życzę :*

futuremama, Luusia, CestLaVie lubią tę wiadomość

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i proszę mnie wpisać na testowanie na 16 grudnia :) to będzie 13 dpo :D Kto ze mną?

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj 6 tez:) i czuje dzis ciezkosc w jajnikach ,,gdzies tam , nie wiem ..6dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 22:29

• Gela093 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Pewnie że są szanse :)

Człowiek już głupieje przy tych staraniach🙄 przy pierwszej ciąży nawet się nie zastanawiałam nad takimi rzeczami, a teraz macam,ściskam I co tylko się da🤦‍♀️ ale dziękuję za info😉

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤

Laura

age.png

Lilianna

age.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, my też z mężem zaczęliśmy starania o dzidziusia, pierwszy miesiąc staran, owulacja powinna być w poniedziałek, przytulanko co dwa dni, następna miesiączka powinna być 8.12 więc proszę mnie wpisać, mam nadzieję ze dostaniemy prezent na mikołajki. 😍

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj cykl zwariowal...albo ovu nie byla, albo byla i ja przeoczylam.....😔
    Zrobie proga w tym miesiacu, jakie sa widelki od kiedy do kiedy robic? Czy po prostu od 7 dpo?

• Gela093 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja w każdej macam i co tylko się da😂 a teraz nawet jakoś bardziej bo też więcej ogarniam ale to ma swoje dobre jak i złe strony😂
    Od jutra pewnie już będę odliczać🙈

No właśnie im mniej wiesz tym lepiej spisz🤦‍♀️ ja jestem zielona w tym temacie, staram się sprawdzać tą szyjke ale nie mam takiej pamięci namacalnej ...moje palce nie pamiętają jaka była wczoraj🤷‍♀️

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤

Laura

age.png

Lilianna

age.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ