Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Domistr wrote:Hej u mnie tez biel... smutno ale tak czułam...
Troche się schizuje, że chyba naprawdę musimy skorzystać z kliniki niepłodności a totalnie nie wiem jak się do tego zabrać, jakie to koszty itp. Do tego najbliższa ok. 100 km 😒
Ja ostatnio usłyszałam, ze niepotrzebnie mąż robił badanie nasienia bo już jedno dziecko mamy. Trochę tego nie rozumiem bo przecież parametry nasienia mogą ulec
zmianie na plus i na minus ciężko trafić na kogoś kompetentnego8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Duzo 🐵 się dzisiaj posypało..
Nie lubię 😒 -
Nunakala wrote:Ile się staracie ? Nie ma tam jakiegoś dobrego lekarza u Ciebie od niepłodności ? Robiłaś już jakies badania ?
Ja ostatnio usłyszałam, ze niepotrzebnie mąż robił badanie nasienia bo już jedno dziecko mamy. Trochę tego nie rozumiem bo przecież parametry nasienia mogą ulec
zmianie na plus i na minus ciężko trafić na kogoś kompetentnego13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Otter taki mam plan na styczeń, za tydzień robie badania tarczycy i będę walczyć o leki jeśli zaś wyjdzie podwyzszona... rozglądam się za innym ginekologiem tym razem prywatnie, może taki bardziej się zaangazuje w styczniu akurat minie 3 miesiące od ostatniego badania nasienia więc powtórzymy 🙂
Najważniejsze to musze ogarnąć głowę i za dużo sobie nie wkręcać, bo to na pewno nie pomaga13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr wrote:Staramy się od lipca, ja miałam sprawdzaną drożność i mąż badał nasienie... troche obniżone niektóre parametry mu wyszły wiec włączyliśmy suple, ja miałam tylko podstawowe badania krwi i mocz, wyszło właśnie to TSH 3,3 ale dla lekarza jest ok. Nie miałam monitoringu i nic nie mówił na temat moich owulacji wiec troche czuje się olana i szczerze nie wiem co mam robić, nie potrafię tak bezczynnie czekać bo ewidentnie coś jest nie tak, raczej wstrzelamy się w owu wiec powinno w końcu coś być
Trafić na dobrego lekarza to wiele, ja tez się czuje olana już trzeci ginekolog w ciągu 3 miesięcy i dopiero ten zlecił jakiś badania z krwi ale tez się nie wysilił 🤷♀️ Jak mu powiedziałam o monitoringu no skwitował „no no można” dramatDomistr lubi tę wiadomość
Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
futuremama wrote:Agulineczka a Ty jak się czujesz?
Dziękuję, że pytasz. Czuję się całkiem nieźle. Z objawów to głównie pełniejsze, wrażliwe piersi i mega senność. Ze strony brzucha nic kompletnie nie czuje. W środę mam wizytę i już zaczynam schizowac Ostatnio na usg był 4mm pecherzyk. Chciałabym teraz zobaczyć już serduszko.futuremama, Beza27, mgielka lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lekarze głównie winią głowę! Teraz ogólnie czas nie sprzyja wyluzowaniu się, wyjazdom i beztroskim staraniom. Ja podobnie, walczymy od czerwca, czyli bezpiecznego terminu od cc.
Słyszę to samo co Wy od lekarzy. Ale prawda jest taka ze stres to choroba cywilizacyjna i ona psuje wszystko. Podwyższone tsh tez jest przez stres. Ja myśle nad jakimś dietetykiem, którzy ogarnia dobrze temat płodności i niedoczynności. Może tu tkwi problem? Z drugiej strony osoby aktywne tez maja trudności 🤷♀️ Mój stary nie pali, pije rzadko, max piwko wieczorem jedno. Biega,
jest aktywny ze względu na prace zawodowa. Ja już trochę mniej hehe mnie wykończyło kp. Odzywiany się zdrowo ale na bank nie dostarczamy wszystkich składników bo się na tym nie znamy 🤷♀️Domistr lubi tę wiadomość
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Mnie jeszcze zastanawia to, ze plemnik może przeżyć do 7 dni a my się bzykamy codziennie lub co dwa dni i ten jeden plemnik nie chce tam zostać i dotrzeć do komórki 😂 Jak czytam takie artykuły to mi się śmiać chce. Tyle dziewczyn tu się stara. I jakoś ten plemnik nie siedzi 7 dni w drogach rodnych hehe8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Domistr wrote:Staramy się od lipca, ja miałam sprawdzaną drożność i mąż badał nasienie... troche obniżone niektóre parametry mu wyszły wiec włączyliśmy suple, ja miałam tylko podstawowe badania krwi i mocz, wyszło właśnie to TSH 3,3 ale dla lekarza jest ok. Nie miałam monitoringu i nic nie mówił na temat moich owulacji wiec troche czuje się olana i szczerze nie wiem co mam robić, nie potrafię tak bezczynnie czekać bo ewidentnie coś jest nie tak, raczej wstrzelamy się w owu wiec powinno w końcu coś być
TSH powinno byc zdecydowanie nizsze, kolo 2. Ja tez panikowalam juz, bo od lipca sie staralismy i pare miesiecy nic nie wychodzilo. Zaskoczylismy w listopadowym cyklu. A mialam juz skierowanie na badania hormonow i maz na nasienie. Tobie polecam sprawdzic hormony na poczatek, dziwne, ze tego nie mialas a zrobili Ci droznosc 🤷🏼♀️Domistr, Nalia lubią tę wiadomość
Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Nunakala wrote:Mnie jeszcze zastanawia to, ze plemnik może przeżyć do 7 dni a my się bzykamy codziennie lub co dwa dni i ten jeden plemnik nie chce tam zostać i dotrzeć do komórki 😂 Jak czytam takie artykuły to mi się śmiać chce. Tyle dziewczyn tu się stara. I jakoś ten plemnik nie siedzi 7 dni w drogach rodnych hehe
To już granica abstrakcji te 7 dni.
Kiedyś sprawdzałam wykresy i najodleglejsze ❤️ od owu Co się ciąża skończyło , było 3 dni przed.
Ale- z abstrakcyjnych sytuacji- moja przyjaciółka z pierwszym dzieckiem zaszła przez ubrudzenie, bez wkładania 🧐. Poważnie. Jeszcze się tylko miziali z nowym facetem! Ale wszystko skończyło się szczęśliwie, są po ślubie i maja drugie -
futuremama wrote:MajkaW a u Ciebie teraz @ przyszła? Bo jakieś cienie byly a potem mówiłaś o jakimś plamieniu... miałam nadzieję że jednak z tych cieni coś będzie
u mnie @ na całego niestety, na facelle wyszedł mi w ostatni dzień taki "cień" ze nawet bym go tak nie nazwała, dość wyraźna kreska. Radość była przez godzinę i zaczęłam plamić i nie było żadnej ciąży po prostu trafił mi się chyba felerny teścik bo żaden inny nie pokazal tak wyraźnej kreski. Zrażona póki co jestem jak diabli do tej firmyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 16:04
-
mgielka wrote:To już granica abstrakcji te 7 dni.
Kiedyś sprawdzałam wykresy i najodleglejsze ❤️ od owu Co się ciąża skończyło , było 3 dni przed.
Ale- z abstrakcyjnych sytuacji- moja przyjaciółka z pierwszym dzieckiem zaszła przez ubrudzenie, bez wkładania 🧐. Poważnie. Jeszcze się tylko miziali z nowym facetem! Ale wszystko skończyło się szczęśliwie, są po ślubie i maja drugieBelie, mgielka lubią tę wiadomość
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
nick nieaktualnyMy od kwietnia/maja się staramy. Dzisiaj dzwonię starego zapisać na badania nasienia. Też będę pytać o zalecenia przed i dam znać.🙂
Ja już miałam badane hormony na początku cyklu, tarczycę łącznie z USG, proga po owulacji i monitoring cyklu. Następny krok to badanie nasienia i drożność u mnie.
Szkoda, że dzisiaj same okresy a nie kreseczki ☹️ już tak ładnie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 16:42
-
futuremama ja sobie twardo powiedziałam że ani pół testu nie zrobię zanim okres się nie spóźni, czy wytrwam... nieeee wiem, mam nadzieje 😂
jutro partner badanie nasienia, a pojutrze zaczynam pierwszą w życiu tabletke Clo, na początku myslalam że to "złote" tabletki i po nich to ciąża murowana ale po zagłębieniu się w temat to juz widzę, że niestety tak nie jest ale cóż tonący brzytwy się chwyta 💁♀️