Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
Odpowiedz

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi hormony dzisiaj tak wariują, że malując się rano do pracy rozbeczalam się bez powodu...😂

• Otter Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 18:35

mgielka, Nunakala, Domistr, Esperanza, Bąblinka lubią tę wiadomość

• Aleksandra0000 Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny!

Postanowiłam napisać, bo sama już nie umiem zinterpretować ostatniego wykresu ;) może mi będziecie mogły pomóc :)

Mam PCOS. Nieregularny okres, chociaż w ostatnim roku jest o tyle lepiej, że cykle są poniżej 40 dni. Jestem w 21dc. Zaobserwowałam śluz płodny od 14 do 18dc. Od 18dc zaczęły mnie boleć piersi ale skoku temperatury nie ma..

Powiedzcie proszę , myślicie że jest to możliwe że owulacja była mimo braku skoku temperatury?

Nigdy mnie nie bolały piersi, jeżeli nie miałam owulacji i skoku temperatury..

Z góry dziękuję za pomoc i Wasze opinie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Mi mówili, ze tylko alko u wstrzemięźliwość.
    Ja właśnie zapisałam starego na badania i dostałam takie zalecenia.

1 dzień przed nie pić alkoholu
    3-5 dni wstrzemięźliwości z seksem przed badaniem

Zastanawiam się teraz czy bardziej 3 czy bardziej 5.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja serio mam najwiekszego pms świata....
    Ja w tym cyklu sie nie nastawiam, nie pilnuje, pije%, jem nie zdrowo....nie wiem czy jestem tak zniechecona, czy to, że pewnie ominelam owulke...

Nunakala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja mam to samo. Zastanawiam się czy castagnus mógł tak od razu zadziałać i zamiast zmniejszyć pms to go przyspieszyć🤷‍♀️
    A dzisiaj jak mąż wrócił z pracy i pytał co się dzieje, powiedziałam że podbrzusze małpowo boli i kłuje to rzucił że może coś tam się dzieje. I co ja na to? Wyszlam z domu na planowane zakupy i się poryczałam po drodze🙈 ale totalnie bez powodu bo jeszcze w weekend wszystko ok było, nie nastawiam się na nic, nie rozkminiam objawów. Serio mam przeczucie że nic z tego i nie mam ochoty się nastawiać kompletnie.

Ja sie boje nastawiac, aktualnie watpie ze armia wytrwala i nie wiem do konca kiedy ta owu....ostatnio dostalam kopa, przedluzylam sobie czas starn do marca/kwietnia ale bez obserwacji zadnych....

• paula876 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer ten miesiąc miał byc bezowulacyjny byłam na monitoringu i nic nie było, od wczoraj nie mogę się opedzic od męża 🤣🤣 32 dc i jakoś mnie dziwnie jajnik pobolewa myślałam że na miesiączkę ake z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i wyszedł mega pozytywny (nie umiem wstawiać zdjęć). Mozliwe że owulacja się tak bardzo przesunęła? Dzisiaj 32 dc a cykle mam okolo 36 dniowe.

futuremama, mgielka lubią tę wiadomość

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula876 wrote:
    Ale numer ten miesiąc miał byc bezowulacyjny byłam na monitoringu i nic nie było, od wczoraj nie mogę się opedzic od męża 🤣🤣 32 dc i jakoś mnie dziwnie jajnik pobolewa myślałam że na miesiączkę ake z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i wyszedł mega pozytywny (nie umiem wstawiać zdjęć). Mozliwe że owulacja się tak bardzo przesunęła? Dzisiaj 32 dc a cykle mam okolo 36 dniowe.
    Wydzielasz jajkowe feromony 🤪

futuremama, paula876, Nynka lubią tę wiadomość

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra0000 wrote:
    kurde ciężko stwierdzić bo skok tez nie jest potwierdzeniem. Ostatnio przeczytałam u lekarki od niepłodności na profilu, ze potwierdzeniem owulacji jest ciąża, brutalne, ale coś w tym jest.
    Robisz jakieś testy owu?

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ja właśnie zapisałam starego na badania i dostałam takie zalecenia.

1 dzień przed nie pić alkoholu
    3-5 dni wstrzemięźliwości z seksem przed badaniem

Zastanawiam się teraz czy bardziej 3 czy bardziej 5.
    Aż 5 dni 😱 u mnie gadali 2, ale co labo to inne wymagania. Ale chyba po 5dniach plemniki już nie są takie mocne, sama nie wiem ☺️

MajkaW lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś niby biało, ale nawet mnie nic nie boli. Żadne jajniki, pms tez nie ma. Sluz nie kremowy, taki raczej mleczny i lepki, dziwny ten cykl. Ale to chyba przez brak świrowania z termometrem bo nie wiem kiedy owulka była wiec nie analizuje czy dostatecznie dobrze wystrzeliliśmy się w porę.
    Ja sobie tez w tym cyklu nic nie żałowałam ;p

futuremama, Nynka, mgielka lubią tę wiadomość

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula876 wrote:
    Nie chce nic mówić ale takie testy przed
    @ wychodzą tez w ciąży :) robiłaś tc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 20:28

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • MajkaW Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Aż 5 dni 😱 u mnie gadali 2, ale co labo to inne wymagania. Ale chyba po 5dniach plemniki już nie są takie mocne, sama nie wiem ☺️

u nas w klinice leczenia niepłodności od 2-5 dni wstrzemięźliwości, ja mysle ze 3dni to tak optymalnie będzie 😀 przynajmniej tak robimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 20:34

• Antonia Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Coś mi odbiło i tak na koniec miesiąca i na koniec mojego cyklu postanowiłam się przyłączyć. Większość już testowała, ale za całą resztę trzymam mocno kciuki. U mnie w Wigilię sprawa powinna się wyjaśnić... Choć pozytyw i to w tym dniu to zbyt piękne i po prostu jakoś dziwnie nierealne...

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonia wrote:
    Cześć dziewczyny! Coś mi odbiło i tak na koniec miesiąca i na koniec mojego cyklu postanowiłam się przyłączyć. Większość już testowała, ale za całą resztę trzymam mocno kciuki. U mnie w Wigilię sprawa powinna się wyjaśnić... Choć pozytyw i to w tym dniu to zbyt piękne i po prostu jakoś dziwnie nierealne...

Ale cuda się zdarzają, fajnie byś miała! Kciuki ✊

Antonia lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • paula876 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Nie chce nic mówić ale takie testy przed
    @ wychodzą tez w ciąży :) robiłaś tc?
    Nie ma opcji że to ciąża, miałam monitoring i na bank nie było owulacji. Mierzyłam też temperaturę i nie bylo żadnego skoku. Dlatego bardzo się zdziwiłam że jednak prawdopodobnie ta owulacja będzie ale tak późno

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula876 wrote:
    Nie ma opcji że to ciąża, miałam monitoring i na bank nie było owulacji. Mierzyłam też temperaturę i nie bylo żadnego skoku. Dlatego bardzo się zdziwiłam że jednak prawdopodobnie ta owulacja będzie ale tak późno
    No to nie zaszkodzi się poprzytulać :)

paula876 lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Antonia Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Ale cuda się zdarzają, fajnie byś miała! Kciuki ✊

Taak... jestem sceptyczno-wierząca... ;) Zobaczymy.

Karmisz swoje dziecko piersią? Ja od 4 mcy już nie. Żeby zwiększyć szanse na kolejne. Zastanawiam się, czy nie powinnam czasem zbadać prolaktyny...
    Ktoś robił to badanie po karmieniu???

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula876 no w nocy mocno przyklej się do męża 😁😁😁
    Nunakala ja nadal trzymam kciuki za 2kreski 😊

Niebieska Gwiazda ja nie dałabym rady nie testować 😂 Kreski ciemnieją także trochę mi ulżyło
    Ile tu dziś małpiszonów oo nieee
    Przytulam wszystkie 😘

Antonia witaj. Ja robiłam chyba po około 2m.od odstawienia i miałam niską na szczęście ale tego się spodziewałam, bo z cycków mi nic nie zostało 😂 Takie dwa suche liście 😂 a jak miałam podwyższoną prolaktynę jeszcze przed ciążą, to zawsze były wrażliwsze, pełniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 21:52

futuremama, paula876, Nunakala, Renia, Niebieska Gwiazda, Antonia lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula876 wrote:
    Ja bym na twoim miejscu dla świętego spokoju zatestowala ciążowym. Te monitoringi skoki. Czasem się ta owulacja nieźle chowa🤣🤣🤣

Albo pozna owu faktycznie :)

paula876, Nunakala, futuremama, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ